Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
ja som kazdopadne rad, ze sa CD projekt vybral touto cestou ( zruseni DRM) a ulahcil tak zivot vlastnikom hry (pochvalim sa ,ale zberatelska edicia este nezabadla prachom a som velmi rad, ze to bola pre mna dobra kupa *4* ).... ale myslim, ze boj proti piratom je proste marny a nezmyselny , aj tak sa(si) vzdy najde(u) cesta(u) ...
-
az budou vsechny hry prodavat treba za tri stovky, budu pravidelne kupovat originalky
-
-
To je ale pěkně debilní úvaha... Podobně idiotský stanovisko jako: "Až bude elektrika za desetník, tak zruším tu černou přípojku." Hlupáčci pirátský.
V dnešní době, kdy nejsou vydavatelé schopni vyprdnout demo jsem schopnej pochopit, když si člověk na zkoušku stáhne pirátskou verzi, aby věděl, zda mu hra vůbec poběží a zda neměli náhodou páni vývojáři opět velkohubá prohlášení o kvalitě svého titulu.
Ale alibisticky se obhajovat cenou... Zvlášť v dnešní době... *7* -
-
To je marné Thorleif_cz těm pirátům něco vysvětlovat. I kdyby ta hra byla za 300 kč, tak budou dál pirátit, to je jen takový prd do větru a i kdyby byly hry za 300 kč, tak si najdou opět další prd do větru...Dokud to pujde, tak veškerý software budou dál pirátit. Je to buhužel jen boj s větrnými mlýny. Někteří hlupáci to tady berou už za úplnou samozřejmost, jako by to bylo jejich právo a ještě se tím tady chlubí. Takového člověka jedině okrást, aby jeho palice pochopila, jaké to je být okraden.
-
-
Kdyby byli hry za 300 tak to za kvalitní hry není tolik a koupi si to mnohem vice lidi existujou ti co nic nekupjou a ty to nezmeni ale změni to dost lidí kteri si to koupi jde o poměr cena/zabava/vstricnost vydavatele atd přoc třeba lidi hrajou MMORPG 200 ci 300 mesicne a dobra zabava za to si lidi zaplati a netrvrdte mi ze nejsou neoficialni servery tak proc tam pak neni ani noha ?
-
-
Ano, já netvrdím, že určité mizivé procento lidí si hru za 300 kč koupí, ale pro drtivou většinu pirátů bude stále snažší a jednodušší kliknout na ono magické tlačítko "Download". Jinak máš pravdu i v tom, že cena/zábava není vždy opravdu vybalancovaná, takové 8 hodinové SP u FPS je málo, proto jsem si taky už několik let nekoupil jiný tituly než TES a TOTAL WAR, jinak dávám přednost MMO. Neoficiální servry už jsou minulostí, jednak je obtížné vyhodnotit vztah mezi klientem a servrem a jednak už máš v dnešní době alternativu v podobě F2P, zlatá éra neoficiálních servrů byla dávno v době WoW Classic a LA2.
-
-
-
rikej si co chces, ale u vetsiny lidi hraje roli cena. stahovani her z netu a kradeni aut to je neco uplne nesrovnatelneho. vyvojari chcou moc penez az nemaji skoro nic. tomu se rika nenazranost. a to doslova, pokud je hra odflaknuta...
-
přesně, taky neukradnu auto jenom proto, že na něj nemám...
-
-
Nic proti tobě, ale Ferrari neukradneš z několika důvodů:
1. nestojí sousedovi na chodníku před barákem...
2. nedokážeš se vloupat sousedovi do domu, natož do jeho auta...
3. budeš v hledáčku policie...
4. hrozí ti několikaleté vězení...
Hru ukradneš z několika důvodů:
1. klikneš na "download"
2. klikneš na "Uložit" -
Osobně bych spíš používal přirovnání ke sledování fotbalového zápasu přes plot stadionu...pokulhává tam samozřejmě ten důležitý komfort, ale z hlediska škody i použitých prostředků je to mnohem blíž.
-
Tak, asi by niekomu chybalo !!!
A ako si ja môžem dovoliť kupiť auto z bazaru, to by vyrobca nedostal zaplatene !!! *1*
Nie, to by som NEPREžIL -
-
Co máš furt s tím bazarem? Tady o bazarovej prodej vůbec nejde... Tak se tu nevztekej, aby ti nevyletěly nudle.
-
-
-
-
Tie ceny su v pohode, ja si celkom dobre viem predstaviť, ako v Amerike napr. pride po vyplate rodinka do GEMESHOPU a nadrbu si 5 hier do košika...dačo zahraju a dačo nie a su v klude pri tych platoch, len my sme tu žobraci a ešte sa ideme navzajom osočovať a obviňovať...dobre nam tak !
-
-
Áno američania nakupujú čo sa im zachce ale platy na to nemajú. Tam každý žije z pôžičiek a debetov na 20 kartách.
Priemerná americká rodina za rok:
Zárobok: 26000
Výdaje: 38000
Dlh z predošlích rokov: 144000
A ze preco tam majú furt problémy z peniazmy. -
-
A proč v některých vyspělých zemích roste počet sebevražd... *15*
-
-
-
-
Tak se taky pridam do diskuze o piratstvi...
Ja si trebas myslim, ze to celkem jde s vekem a financnima moznostma... kdyz cloveku bylo 10-18 tak na ty hry vetsinou proste nemel a rodice bud 999 za hru nedaj, nebo vam je blby to po nich chtit, ale kdyz proste vyjde neco supr trupr co musite mit, tak holt se to upiratilo, nebo to proste i bylo takovy proc za to platit kdyz to jde stahnout atp. Vidim to proste i na kamaradech od mladsiho bratra, ty to proste vubec nenapadne kupovat, protoze na to vubec nemaj.
Ale... kdyz je clovek starsi, naky ty penize ma... tak bych rekl ze je situace lepsi, o dost, jako furt si jako nepracujici student radsi koupim nakou ruskou verzi o polovic levnejsi, ale uz proste ta myslenka dat za hru 500 neni tak nepredstavitelna, pokud budu vydelavat normalne a ne brigadama tak si dovedu predstavit i kazdej mesic dve novy hry. Sam mam tedka BF3, fifu 12, spoustu her na steamu ktery sem treba ani nikdy nehral, uz proste clovek hleda i jiny cesty nez piratstvi. Furt nejsem ochotnej platit za veci typu saints row 3, ale vyzkousel bych, myslim ze hodku bych vydrzel, vic ne, takze tak max 30 korun. -
Nastala doba aby naštvaní hráči začali podávat hromadné žaloby na herní firmy za nekvalitní šitky, který prodávají. Požadovat vrácení peněz i s úroky!
Zvlášť u vyhypovaných srajd, které nesplní očekávání se jedná o jasný podvod! -
Zaklínač 2 na GoGu i se Zaklínačem 1 zanecelých 5 stovek. No piracy is necessary...
-
-
Dalšia vec, ten kto kupuje so zlavou, tiež okrada distributora, lebo neplati plnu cenu, ten kto kupuje na zahraničnych weboch a stiahne si češtinu tiež okrada domaceho distributora, lebo ten mal naklady s prekladom, no a ak nakupuješ v bazare tak si uplny zločinec a mali by ťa obesiť, lebo z toho distributor vôbec nič nema !!
-
-
Tak na toto úprimne ser*em, čo mňa je po nejakom distribútorovi sakra, mňa zaujíma hra a tak, ako všetko ostatné, kupujem tam, kde sú schopní mi ponúknuť lepšiu cenu.
A čo sa týka češtiny, na to im ser*em dvojnásobne, ja sa proste tým, že v zahraničí je čeština zámerne odstránená cítim obmedzovaný. Pokiaľ chcú, aby sa im zaplatila lokalizácia, môžu ju predávať samostatne, potom ju milerád kúpim *3* -
Ehm...ehm..GoG pokud vím s CDprojectem spolupracuje a nebo mu možná i patří....
-
-
Patří jim .
-
-
jenže mě jako zákazníka by přeci neměl zajímat nějakej distributor. že si on nedokáže uhlídat náklady a neumí prodat tu hru není přeci můj problém.
-
-
-
A čo, kolko ludi si hru stiahlo, a povedzme po pol hodine vymazalo, iba vyskušali a koho tym okradli ?! Ja som kolko hier stiahol, o chvilu vymazal a koho som tym okradol ?! Či mam kupovať aj to čo nechcem, len aby si producenti napchavali vracka ?? gamesky na 6 hodin za 50€, niekto by sa tu mal zobudiť...
-
-
Pis cesky, jsi na ceskym serveru, nejde tu sifru precist
-
-
Tu je jasne vidiet tu lajnu, ceske deti narodene 1994 a vyssie nevedia po slovensky *1*
-
-
zajimave *1* muj rok narozeni je 93 a vsemu bezproblemu rozumim takze na tom mozna neco bude *15*
-
Přesně tak :D Máš naprostou pravdu :) Každopádně jsem si spočítal o kolik mě okradli herní vývojáři... tak například ATARI (Test Drive Unlimited II) Koupil jsem si originálku na xbox360 za 1500,- a zjistil jsem, že servery pro online nefungují a hra je zabugovaná, jízdní model komplet zprasený ... okamžitě jsem tu hru prodal abych získal alespoň polovinu peněz zpět a rozzlobený jsem napsal email vývojářům, že už si jejich budoucí hru nikdy v životě nekoupím a to samé budu radit i všem ostatním kolem sebe. Pak mě rozesmál CoD MW 1 až 3 :D Originálka 1500,- za jedno DVD které obsahuje cca 4-5 hodin kampaně.
-
-
a takto bych mohl pokračovat do alelůja ... jediné originálky které stojí za to si nechat a v případě, že je ještě nemáte, tak pořídit jsou: Gears of War (1 až 3), Forza Motorsport 4, Assassins Creed 1 a 2 + Brotherhood a Revelation (je jich jistě víc, ale momentálně si nevzpomenu. ... vše ostatní jsou vyhozené peníze.
-
-
-
-
-
Jinak ještě jestli tu někdo rozumí právu, je vůbec možné aby firma udělovala pokuty a ještě úplně někomu cizímu. Příjde mi divné, aby si jen tak poslala někomu dopis, kde v něm požaduje 900 euro.
-
-
možné to není, ale je krize, tak zkoušejí všechno, zvlášť v Německu, kde jsou lidí tak blbý, že volí zelený ekoteroristy se určitě nějaká naivka chytne a zaplatí, i když vůbec neví, co to Zaklínač je
-
to je nie je pokuta, to je požadovaná suma na mimosúdne vyrovnanie.
-
-
Jo takto, a když to člověk nezaplatí jde to k soudu. No myslím, že soud by ale nevyhráli, když mají jen údaj IP adresy, ale těžko říct v tom se nevyznám.
-
-
Důkazy pro trestní řízení musí zajistit policie. Pro např. žalobu o náhradu škody to zas potřeba není, to si každá strana řeší důkazy sama, např prostřednictvím znaleckých posudků atp. Na straně cdp, je prokázat kdo konkrétně jim škodu způsobil a jak byla veliká. Což v případě žaloby o náhradu škody jen s IP adresou a logy zjednodušeně znamená, že buď konkrétní soudce uzná, že platit náhradu škody bude vlastník internetové přípojky, nebo neuzná a platit se nebude...nic víc v tom není
-
-
Díky za plné vysvětlení :)
-
-
co sa tyka IP adries a obvinenia. Hovori ti nieco nazov ako Pocitacova policia, ktora sa prave zaobera ilegalnym stahovanim, kyberutokmi atd atd. Tym staci aj ta IP adresa a obsah dat na to aby ta obvinili, takze ano, je mozne zasielat take dopisy. pretoze ak nebudes suhlasit s tym mimosudnym vyrovnanim, ako bolo pisane vyssie, postupia to policii a nakoniec na sud, kde to moze byt aj ovela vyssia suma nez 900 € + sudne poplatky.
-
-
-
-
-
-
Jo jo... až se začnou zase dělat dema lidi budou vědět co si koupit.
-
Zaklínač prodal jeden meloun a jim je to málo? Nevím co by chtěli. Vždyť třeba TES je zavedená komerční americká značka a prodá se melounů pět. Až vyjde Zaklínač na konzole, tak určitě tak 2 melouny ještě trhne
-
-
No je to neuvěřitelná drzost chtít, aby lidi, co hrají jejich hru, za ni taky zaplatili a ne ji sprostě kradli.
-
-
Posílají ty dopisy i školám, knihovnám, internetovým kavárnám atd. nebo si troufají jenom na prosté občany?
Koule na to jít do takového směšného sporu třeba s nějakou větší firmou, v které si někdo stáhl Zaklínače, asi mýt nebudou...