Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
asi má pocit, že bez DRM hře něco chybí *1*
-
1. Chápu, že uživatelé, poctivý kupující jsou spokojeni, ale z pohledu firmy mi to přijde jako nesmysl nezavést žádnou ochranu. Přítomnost ochrany přeci není důvod proč pirátíme hry (s vyjímkou ochrany od Ubi). To že hra nemá žádné DRM, neznamená, že se každý pirát zvedne a s radostí si hry poběží koupit, jen díky nepřítomnosti DRM. Mě obyčejné DRM, typu: Zadej CD key a aktivuj přes net vůbec nevadí. Ale přístup takového Ubi už je extrém, který odmítám podporovat.
2. Já prostě Witchera nemusím a nemohl jsem si pomoct a trochu si zanadávat. Tu část příspěvku můžete ignorovat *1* -
Za to že pokradl...
-
Díky :) To musíš podědit *6* *5*
-
"Pirát" jsem ale ne v případě zaklínače...A tady na tomhle topicu se vyjadřujeme okolo zaklínače nebo ne?
-
"za hru bez DRM nikdy platit nebudu."
Jakou to má logiku? -
Nejvtipnější příspěvek v diskusi. :-)
-
Já mám originálních her hromady, peněz mám dost, ale za Witcher 2 jsem nezaplatil a ještě že tak - hru jsem asi po dvou až třech hodinách přestal hrát, nebavila mě a už jsem se k ní nevrátil. A mimochodem - osobně jsem se na DRM nikdy nevymlouval, naopak za hru bez DRM nikdy platit nebudu.
-
Aspoň jsi nezapomněl uznat, že sám jsi taky vychcaný howado.
-
Ne, jen shareservery nechtějí a vlastně ani nemůžou o něčem takovém poskytovat informace. Počet stažené je prakticky nedohledatelný...
-
Jo ale ty "další společnosti tu hru vydávají na všechny platformy a nebo více než na jednu tak mají zisk z obojího...Zase tu nebudu rozebírat co člověk stáhl a nestáhl..tim nechci říct že nemam máslo na hlavě ale i ty ses dopustil určitě parkrát za život "krádeže"..
-
Ja osobne na vašho Zaklinača serem !!!
Nestiahnem ho ani nekupim, pre mna ta hra nemusela vobec vyjsť, a nech sa robi okolo toho negatyvna reklama, ako okolo OS VISTA, že pôjdu tvrdo po piratoch a odpajanie cez internet a BUBUBU v spravach, potom sa na Vistu každy vybodol a predavalo sa XP a to viem velmi dobre, lebo som ho predaval !!
Ja vam o piratstve niečo poviem: Ked ja som mal 15, bola ťažka totalita, a ked niekto nechel počuvať len Kaju Gota a Helenku Vondračkovu, tak si musel kupiť v TUZEXE kazetu Maxel, lebo naše Emgetonky boli šmejdy, prepojiť magneťaky kablom a nahrať kazetu s jednej na druhu !!
Inak, ked ma niekto prachov a pirati tak je prasa...a mimochodom vyšlo demo Zaklinača ?? Nevšimol som...asi nie, lebo potom by sa nepredaval... -
Jen ať se obrátí. Válku na vás!
:3 -
Jo ale narozdíl od tebe to pak koupim :DDD Jak tady bylo zmíněno kdyby vydali demo tak to bude v pohodě, ale stejně se najdou takoví lidé jako jiní a radši to stáhnou..
-
To je možné, ale kdyby to tak bylo s každou hrou, což asi podle toho jak píšeš aby jim napálili pokuty chceš, tak bys platil jako každý jiný. :)
-
Ano, vypadá to tak, respektive ne, že jdou po nevinných lidech, ale že nevinní jsou tak trochu collateral damage. A POKUD je to pravda, tak to není nic, co by se dalo schválit. Ale je třeba brát na vědomí, že zdroj článku je Torrent Freak, tedy jasně propirátsky zaměřená stránka a proto je to třeba taky trochu brát s despektem.
-
Hochu tady je jeden problém...Zaklínače sem si koupil hned v den vydání :)
-
"Fakt piráti nemam jiný slov, jste hovada...Sice taky pirátím" - To byl ten moment kdy člověk neřízeně vyprskne smíchy.
-
Podle toho článku to spíš vypadá, že CDprojekt jde naprosto bez důkazů proti nevinným lidem. Hlavně že skásnou prachy, ale jestli bude potrestán pravý pirát je nezajímá.
Z takových firem a lidí v nich je mi na blití!!!! *16* *16* *16* -
Vís co je srandovní, oni to tvoje já to stáhl vyzkoušel a koupil neřeší. Takoví lidé jsou tam započítáni taky prostě stáhl a hotovo, takže jestli si i ty Zaklínače stáhl z torentu, zkusil i když potom koupil asi jim, je to jedno a třeba tě taky čeká dopis.