Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
Piráti většinou kradou, ale reálný věci na moři. Jak to souvisí s W2?
-
ne asi
-
Já ti nevím, ale není náhodou zákonem zakázáno užívat návykové látky dokud osoba nedosáhne 18ti let? Není to sice krádež, ale zločin ano. Kde že je ta klukovina (EDIT: Tím reaguji i na Cahira)? Já myslím, že jsou to úplně stejné případy, jen jinak hodnocené zvráceným pohledem českého občana. (pozn. český občan se domnívá že pivo může pít každý a že zákon něco takového náctiletým zakazuje je mu úplně jedno).
A ano, pirátství je krádež. Ale krádež proti které není dostatečně rázně zakročeno. V ČR technicky můžeš stahovat cokoli a beztrestně, když víš jak. A pokud to podle zákoníku není trestný čin tak se přeci může, ne? (poslední větu berte s trochou nadsázky) -
osobne si myslim, ze to nebude mit vubec zadny efekt :) jen pekny PR clanek....
-
nečetl jsem celé...
hned to v úvodu není úplně pravda. Moralita okolo autorských práv se zbořila až v osmdesátých a devadesátých letech. Do té doby nijak extrémní problémy nebyly. A začalo se to bortit u hudebního průmyslu, který nasadil neuvěřitelně prsácké ceny (kdyby měl každý zaplatit za všechnu hudbu, kterou má v PC/MP3jce, v tehdejších cnách, tak mu na to padne více než roční plat. Na "pouhou zábavu" velmi drahý špás). Bohužel se převzal morální model "nemám prachy -> můžu krást" i na jiná díla, kde zas takové extrémy nebyly. -
podle tebe teda lidi po dosahnuti 18 let rpestavaj stahovat? :D ... geez man... lidis tahujou v kazdym veku... miliony lidi stahujou filmy, muziku a hry... je me 22 a stahuju porad, hlavni duvod je ze ty veci bud nejsou dostupny (filmy serialy) nebo jsou prilis drahy (hry filmy) .... kdyby spolecnost vydala predtim nez hru vyda naky demo, tak by ubylo podle em poctu stazenych kopii..... takhle se stane ze koupim hru, nacez zjistim ze se me vubec nelibi a ze ji nebudu hrat... co s tim ted? vratit to nejde a autori me taky sotva vratej prachy ....
Radsi si hru stahnu, a pak podle uvazeni koupim...nez vyhodit zbytecne prachy za smejdsky hry...
Studia si se*ou na hlavu sami, nedaj demo a paks e lidi divej ze stahujou -
CD projekt? Nevyvíjel dřív hry?
-
Krádež přes internet neexistuje. Stejně jako piráti mají lodě a jezdí na moři. To jen dneska ta generace je nějaká hloupá a musí všechno přebírat, jak jim společnosti říkají.
Nelegální stahování je nelegální stahování, nic o krádeži tam nevidím a kopírování není krádež. Když sis opsal úkol od kámoše, tak si mu ho ukradl a nebo ho jen zkopíroval? Měl ho při odevzdávání?
Jaký zločin? Co oba berete? :D
Viz minulá poznámka, trochu mimo. -
Ja o nich viem dosť.... A predpokladam, že vieš ako funguje trh. Mohol by si vedieť, že táto forma riešenia je skôr kontraproduktívna, než účinná.
No bohužial to čo ma zaráža, je to, ako na to prizeráš ty... je to smutné. -
a ještě na tom tyhle servery slušně vydělávají. Na ně by se měli zaměřit.
-
Pleteš se. 1. Autor předešlého příspěvku naznačuje, že mnozí tihle puberťáci a i starší lidé vlastně nebyli poučeni o tom, co je to krádež něčeho přes internet, protože předešlá generace něco takového vůbec neznala. V tom má absolutní pravdu. 2. Nelegální stahování krádeží prostě je. 3. Ten příklad s kouřením atd. dával autor jen do protikladu k nelegálnímu stahování z internetu. Něco prostě lze tolerovat a něco ne. Něco je jen projevem mládí a něco už je prostě zločin. Autor poukázal na rozdíly mezi tzv. klukovinou a zločinem (ač třeba mírným). 4. Že nelegální stahování nevadí v podstatě nikomu, by si musel nějak prokázat. Mohl bych třeba přejet celou školku svým autem a říci si, že to v podstatě nikomu nevadí a měl bych pravdu - 99% světa by o mém činu nevěděla, neuvědomovala by si důsledky mého konání a bylo by jim to tedy jedno. Ale jedno to není. *3*
-
Moc hezké !
Je to z jedné části přesně tak. Když si vzpomenu, jak jsme měli (máme) některé hodiny ve škole besedy, je to vždycky hodně k zamyšlení (ať při projevu nebo po něm). Ale mluvilo se někdy o internetovém pirátství? no u nás nikdy :) Radši ty méně potřebné věci než nejdůležitejší. A o tom to taky je. Nikde se o tom moc nemluví. Nikdo ostatní lidi nenutí k zamyšlení nad tímto problémem. Sice si to každý určitě sám uvědomí, ale jedna věc je naše mysl a druhá projev někoho cizího. -
Překvapuje mě jak moc se zapomíná na shareservery. Ty podle mě dnes táhnou víc než torrenty. Už jen proto že je snažší (a "legálnější") z nich stahovat...
-
Sťahujem, pre niekoho som pirát. Witchera 2 som si kupil za 20e. Nič nepociťujem. hmmm.
-
Máš pravdu. No ani právny rád nemá v tomto jasno, resp. skôr sa v tomto stavia na stranu občana. Čo podľa môjho názoru nieje nesprávne.
Aj straší ako 18 rokov si sťahujú hry. Ale tak ako ja si už začnú hry aj kupovať a nebudu len sťahovať.
pre odpočinkovu atmosferu si pri čitani prispevkov pustite:
http://www.youtube.com/watch?v=fYAC1ZYnPZ8&feature=share
Prajem prájemný zbytok večera. :D :) -
http://www.youtube.com/watch?v=ALZZx1xmAzg
:D:D:D:D -
Každý kdo parazituje na práci druhých, ať už vývojářů nebo "těch hlupáků" co za kvalitní hry platí když jsou "zadarmo" , je u mě vychcaný hovado, i kdyby to byla Matka Tereza, co by po nocích sosala střílečky na odreagování od těžké práce v charitě.
Sám jsem dřív stahoval, ale za posledních cca 5 let kvalitní hry kupuju s radostí a za plnou cenu.
CD projektu se zastávám čistě ze sobeckých důvodů, dělají kvalitní hry primárně pro PC, bohužel, díky vychcaným hovadům musí jít na konzole a už i na Zaklínači 2 je to vidět, ale i tak bych si rád zahrál Zaklínače 3 na PC. Kdybys věděl o PC only hrách trošku víc tak bys neplácal o nejtučnějších ziscích, tady jde o holé přežití a budoucnost viz Stalker -
ano, nekdy lepsí nez ta normální. zase se tím dostávaji do pozice tich spravedlivých a trochu ublízených. jako je pravda ze po tomto flamu si mozna par stahovacu uvedomi ze to proste cdprojektu delat nemeli, ze to je proste jedina firma co si to nezaslouzi no a ti co si ji koupili...tim to pekne zvedne ego s pocitem ''chachá...vidíte piráti, já mám origo a jsem za to rád a ted jsem na to i hrdý''
-
Přehnané tresty vedou jen k nepochopení a k nenapravení se. Mnozí se pak postaví proti tomu, kdo takové přehnané tresty dává. Trest se tak zcela míjí účinkem.
-
Hm, ale stále žádný jiný zdroj než Torrent Freak? Nebo má to IGN i nové informace nebo jen převzaté?