Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
Pokud vím tak nedá, nějaký problém? Omlouvám se, že jsem do toho výčtu nevložil také pauzy na oběd a na cigára...
-
Domova prehliadka sa da vykonat aj bez sudneho prikazu ?
-
Běž si hrát s kačerem. Hodný CD projekt vydal hru bez DRM? :D Když někdo ukradne ten rohlík, tak bude scházet, víš? Jakej soud a jaká pokuta? Za co?
-
hra se ti nemusi libit ja ji mam treba rad ale musis uznat ze chovani je vice nez vstricne a reakce publika(kupujich ci stahujicich) je bohuzel z meho pohledu dost tragicka. Pochvalim dopredu aspon ty co si pockaj na cenu 200-300 v akci a pak to koupi. Zbytek at jde do (_x_)
-
Počkať. Takže ty si sám "pirát" a ideš hnať ludí pred súd platiť pokuty ? :D
wai..............
:D :D :D -
Taky si myslím, ale zřejmě se mýlíme a společnosti mají lepší informace. *8*
-
Zbytečná snaha, trochu bubu a výsledek nula nula nic. Jediné co může skutečně fungovat je zalogování IP předání policii, domovní prohlídka nebo nějaký logovací stroj, zajištění skutečných důkazů, soud, rozsudek pokuta+odškodnění.
-
Fakt piráti nemam jiný slov, jste hovada...Sice taky pirátím, ale to jen něco, ale většinou to co stáhnu tak to testnu a pak koupim. CD project svym přístupem hru zpřístupnil až moc jejich přístup je tak milosrdný k pirátům že to neni hezký...Zaklínače 1 mam koupenýho dvakrát jednou normal edici a podruhý tu sběratelskou edici, dvojku mam doma na poličce taky a jsem rád že zastávají názor že DRM je na prd, ale vaše přístupy se mi moc nelíběj. Oni z té hry odstraní DRM jenom proto aby byli hodní na své hráče a vy si tu hru dovolíte stáhnout? Jakou máte výmluvu teď? "Jsem líný jít třeba na Xzone tam něco párkrát zmáčkout a obědnat to?" nebo jsem líný dojít do kamennýho obchodu protože sem vyžraný hov*do? Ne teď nemáte žádnou argumentaci a jste v dolních partiích těla? Už vás kteří si tu hru stáhli budu chtít vidět jak vás poženou před soud i s pokutou. Dofám že to začnou takhle dělat ve všech zemích střední Evropy...CD project je jedno z nejvřelejších studií který se tak starají o hráčskou komunitu a vy se jim takhle odvděčujete? Co kdyby vám třeba někdo ukradl v pekárně rohlík kterej ste "tak pracně upekli"? CD project budu podporovat a koupim automaticky každou hru co vydají... Styďte se! *16* *11*
-
sice je najebal do jednoho pytle ale tak vetsinou to hov*d* bohuzel sou. Pokud chces byt opravdu ferovy tak musis uznat ze cdprojekt ma pravdu. Nechces platit nehrej jednoduche. A pokud tu nekdo argumentuje tim ze to neni kradez tak ano doslova a do pismene to kradez neni ale kdyby meli moznost auta udelat takhle pres kopirak uz se davno delaj to same chleba a to by ste jej pak taky "kopirovali"? proste nekdo si dal praci banda dejme tomu 40 lidi 2-3 roky makala na necem co chcou aby lidi bavilo a radi za to utratili penize, ustoupi od drm vydaj par dalsich veci pozdeji zadarmo a tobe se zda ze ta firma je zla? ja zaklinace 2 projel a musim konstatovat s klidnym svedomim ze pro me je to jedna z nej her co sem hral. Ano neni tam tolik volnosti jako v gothicu neni to baldurs gate ci dokonce neco jako fallout ale je to poctiva hra s paradnim pribehem a minimanalne je 1x na znovu dohrani kvuli naprosto odlisne vetvi na zaklade vyberu ve flotsamu. Takze ve zdejsi diskuzi byt zly na cdprojekt je naprosty nesmysl to se na me nezlob. Stezovat si tu ubisoft tak sem prvni kdo je z plive ze bych ten prispevek ani neodeslal pac by me to filtr nedovolil, takze to neni o tom ze bych nechtel byt kriticky tady to proste nejde. A kazdy rozumny clovek co tu hru ukradl by mel radsi mlcet a ze tu tech kvicicich svini je
-
1) DRM Ochrany vacsinou nejako negativne vplivaju na poctiveho uzivatela, znizovanie vykonu, pady hry atd (neda mi nespomenut stardust - ci tak nejak - na U.F.O serii, proste WTF?!?). Ja sam aj ked si hru kupim, taknamiesto instalacie via DVD ju proste stiahnem, original polozim do policky a hram hru pri ktorej nemusim strkat nic do mechaniky (nie, nemam rad steam), nemusim sa bat ze mi DRM bude spamovat tasklist... A zrovna u Witchera to nebol problem, preto sa spomina.
2) Clanok ani tak nieje o Witcherovy samotnom, skor o politiky CD Projektu a funguje ako podnet na vyslovenie nazoru na stav veci. -
Ale čobi nie. Kde inde vyriešiť otazku piratstva, než na games.cz pod člankom. :) :D
-
rancor1223: Ja bych prave sam nevedel kam definovat piratstvi kdybych mel na ferovku rict nejaky nazor. Muzu jenom spekulovat *1*
-
Komentář ale není o problematice autorských práv. Je o zamyšlení se nad tím, co je to vlastně krádež, co je to pirátství v dnešní době...
-
Jestli nebude problém v tom, že kopírování není krádež a že piráti neseděj celý dny u kompů, ale spíš u kormidla . Se pak nediv, že to nesedí :D
-
To už je na manažery příliš komplikovaná logika *1*. Ale ano, je to sice extrém, ale z podstaty věci máš pravdu.
-
Krádež se tomu říká prostě protože se nepoužívají přesné termíny, je to asi jako když má laik rozlišit odcizení od czicení ;) Škoda samozřejmě vzniká, byť obtížně vyčíslitelná...
Nevím, proč na tomhle všichni tak bazírují, nepřijde mi to nijak zvlášť důležité, v právních důsledcích není IMHO až takový rozdíl. -
Kdyz si hru nekoupim ale stahnu tedy "kradu" tak nedostanou zaplaceno. Kdyz hru nekoupim ani nestahnu tedy "neukradnu" protoze me nezajima tak nedostanou zaplaceno. Kde je tedy rozdil? Ktery je u kradeze hodnota ukradene veci. Protoze z pohledu extremu a absurdni logiky mi vychazi ze pokud je to kradez tak krade i pirat ale i ten kdo hru nikdy nevidel protoze taky nezaplatil. Nebo snad kdyz jsem si stahl BF3 abych vyzkousel jak mi pojede (protoze beta stala za prd, resp ovladace na grf) a chtel jsem vedet jestli splnili co slibili tak jsem nekomu delal nejakou skodu?
-
jezisi chlape si byl dneska na lobotomii nebo co? jedno z mala vydavatelstvi starajici se o kastmery a ty napises takovy hnuj pod tenhle clanek. Mel by ses kamarade stydet. A za druhe zaklinac je relativne uspesny produkt kdyby meli launch i pro konzoloidy tak by dali 3m kopii v klidu. Ale oni udelali chybu protoze pocitali ze soudnosti lidi ktere se nedostalo a vydali to ciste na pc. Ja mam doma verzi ze soskou geralta protoze je to jeden z mala proejktu z posledni doby kdy sem bez mrknuti oka 2.4k vysolil. Je mi priznam se zle z takovych malomocnych jedincu kteri svou vlastni neschopnost vydelat penize ap ak poctive nekomu za neco zaplati oomlouvaji kecy o demech a ze hra stoji za vyliz zadnici. Jestli tohle chces psat tak to pastuj pod clankky od ubisoftu tam to sedi ale ne pod cdprojekt. Osobne se priznam ze se me tvuj prispevek velmi dotknul nadruhou stranu odmazal veskere iluze. Jen si priznejte ste paraziti *3*
-
Co já vím jak to souvisí v Witcherem *1*? Reaguji na Z.Z. v rámci diskuze o pirátství.
-
Kdyby hry stály to co kredit na shareserverech, tak by si je kupoval každý. Ale beztak jsou kolikrát i zadarmo dostupné služby (poměrně vysoká rychlost) běžně dostupné.