Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
Vzhledem k tomu obrovskému počtu lidí co si hru stáhne jako demo, a pak se rozhodne zda smaže a nehraje to nebo to koupí, je to trochu divné. Nějak sem nepochopil z článku jestli se to týká jen Německa nebo třeba i samotného Polska? Pokud jde o částku je samozřejmě směšně vysoká a vzhledem k tomu, že si to stahují lidé z nižších a nižších středních vrstev působí až ďábelsky, jinak dokážu si představit kolik děcek si to v Německu stáhlo nemaje ponětí a tom jaká "zas*aná hovada" to jsou, že to dělají, viďte vy ochránci autorských práv?
-
Ale pokud se zpráva rozšíří, může to zapůsobit na dost lidí a ze strachu to buď vůbec nevyzkouší nebo si to prostě radši koupí :)
-
a samo ze tu krabici se hrou, u ktere snizili cenu, bych jim nejradeji omlatil o hlavu *3* Take jsem neskutecne stasten, ze jsem si nemohl zahrat multak s lidmi, kteri uz maji patch... Jenze tohle vetsina z vas nevidi... Grrr.... *1*
-
Jedina opravdu ucinna ochrana proti "piratum" je nevydavat hry. Pokud se jim to nevyplati (jak jim to kazdej stahuje), tak at hry nedelaji.
Ono je hrozne krasny jak vydavatele porad breci, ze jsou skodni. Ale velmi usmevne je, jak kazdej jejich zamestnanec ma vice nez nadprumerny plat, na ochrany a soudy se take pokazde najdou potrebne nemale penize. K tomu vydavaji dalsi a dalsi a dalsi hry. Ale proc, kdyz jsou tak hrozne v minusu a skodni?
Ono to totiz s temi vydelky nebude vlastne tak zle, co. Jenze na cisla CoD nebo WoW zdaleka nemaji, takze za to muzou urcite "pirati".
A predevsim drtiva vetsina "piratu" by si hru stejne nikdy nekoupila, ba naopak spousta z nich pouziva warez jako demo a naopak si tu hru diky tomu koupi. Nebo to, ze jejich hra stoji za vylizpr.el, to radeji uz nevidi. -
hhh. Neskutočne som sa zarehotal na tomto komente. Dakujem. *1*
-
Ja teda nevim jak ty, ale ja mam osobne k CD projektu neskutecnou averzi. Nejednou mi tahle firmicka prave oddelanim ochranya debi*nim pristupem k cestine znemoznila v minulosti updatovat ZAKOUPENOU hru ;) Sam bych si od nick prave kvuli takovym problemum uz nic nekoupil... Nevim jak ty, ale pokud tohle beres jako nevychovanost, tak rad budu hov*dem nejvyssiho kalibru *3*
Nejvic mi to vadilo u Ground Control II, kde jsem si hru musel stahnout (proc to nepriznat), jen abych mel legalni patch s bonus mapami, ktery mi na originalce nejede prave kvuli CD projektu!!! *3* -
Nejde o to pirátsvo zrušiť, zmysel do bude mať, aj keď si len malé percento pirátov vstúpi do svedomia *3*
-
víš co, já bych třeba dal pokutu vládě, řekněme pokutu 2 bilióny korun, tolik už tady od té rádobyrevoluce nakradli, přišlo se na to a je to krádež, takže když nebudou chtít zaplatit, tak k soudu s nima? co říkáš? tady je to furt jen o stíhání malých ryb, protože to je táák snadný
proč to lidi kradou, to je jednoduchý, protože na to nemaj, proto to rodiče dětem nekoupí a ty to stahujou z netu, proč na to nemají? to je opět jednoduchý, protože tady jisté % nadlidí zvládlo za 20 let totálně rozkrást republiku, takže se tu žije z huby do huby, ne tak, aby bylo na hry, nebo knížky, nebo jiný věci, dyk i ty filmy se začly trochu prodávat až po tom, co je začali prodávat v trafikách po 50,- , do té doby tady prodalo tak velký kuloví a ne film a to je jedno s druhým, ale když se má jít po zlodějích, tak se má začít odshora, tam, kde se krade ve stovkách miliard, ono když budou mít lidi minimální mzdu 20k(o průměrným platu nemá smysl mluvit, uměle navyšovaná veličina pro lidi jako Kalousek, který nemají o financích a realitě ani páru)
krádež softwaru je totiž furt jen teoretická hodnota, zařiď aby nešel ukrást, výsledek nebude ten, že se ti prodá 5x tolik, ale ten, že se prodá +/- stejně, jo pravděpodobně o něco víc, pravděpodobně se ten prodej zvedne až po tom, co bude hra slevněna třeba na polovinu, nebo ještě míň či při nějakých Vánočních akcích na Steamu, reálně za plnou cenu? prostě se ten prodej v podstatě nezvedne a já osobně nejsem nějak přesvědčenej o tom, že to bude nějaká výhra pro vývojáře(pro managery v distribuci určitě, ti oplývají blbostí už od školy), protože někdo z těch, co si to ukradnou se třeba dostane do situace, že za 2 roky nebo co, když ti autoři udělají novou hru už bude v lepší finančí situaci, bude mít vlastní příjem(no dobře, v současnosti je to s eurokašparama utopie) a řekne si, že jejich minulá hra co hrál byla super a tak když už na to má, tak si tu aktuální novinku koupí, v opačným případě by měl jen vábní recenze(podle kterých se řídit nedá, stačí se podívat na směšná hodnocení blbosti Skyrimu...) a nějaký "jedna paní povídala", takto to vidím já, prostě větší rozšíření i pirátských kopií může vést k dalšímu prodeji třeba jejich další hry, nebo k tomu, že si to lidi koupí aspoň zpětně, když už to bude levnější, protože na plnou cenu nemají, ale je to tak dobrý, že to prostě chtějí mít. Dnes je tu tolik lidí s minimálním platem(což jsou hodnoty kolem 8k, jen tak pro zajímavost, pražáci neznají, víme), lidí dělajících na černo ne proto, že by chtěli, ale proto, že nic jinýho jim nezbývá(kromě bydlení pod mostem), že nákup her za plné ceny je prostě mimo realitu, když často na počítač(který by opravdu nemělo být problém koupit za 1-2 výplaty) šetří třeba rok i dýl(i tak je to potom stroj, kde by s nima měli mít ti autoři a asi i distributor spíš soustrast, když uvidí, jak na tom ta hra chodí, zrovna třeba Witcher 2 rozhodně není z těch, který by chodil na sestavách, co se prodávají v supermarketech, nějak skvěle), no už sem toho zas napsal nějak moc...to by pro dnešek stačilo -
Ale vážne, vykašli sa na hry a začni chodiť do školy *8* To sa len tak nevidí, toto...
-
Nepodporujem zidovsku propagandu..
-
No ty si borec, myslim ze ja v Cechach nie som a za druhe, rodic co ti kupi drahy pocitac a ty nebudes sebec a cely rok budes posluchat a nic ine nechciet, tak ti to rodic kupi, mozno neskor, asi az v zlave, ale kupi a s tym uz dnes, kde si 90% ludi berie darceky na splatky nie je problem, ale to by vacsina deciek nemphlo byt chamtivych a chciet hrat kazdu hru.
-
A tohle z Vašeho psaného projevu udělají MMORPG hry, přátelé! *1*
-
No na to ze v 1 sem se nedostal prez prvni vyrobu receptu tak uprime prohlasuji ze druhy dil jsem vubec nevydel (az na recenzi a mozna videa) jinak kdyz chcu kvalitni hru s magii mlacenim a Lineage 2 Ktery je Zdarma je pro ne zpirateny taktez tak nevim co rict. Kvalitni hry jsou vetsinou MMORPG a zavrit nebo zpokutovat nikoho nemuzou kdyz hraju na privatnim nebo Free servru a nebo na oficu ktery presel na Free-to-Play kdyz mam chut na strategii je tu mrkvosofti Age of Empires Online. Kdyz chcu zaparit nejakou novinku regnu se do BETA testu. SP hry pomalu upadaji a je velmy malo ktere zaujmou a podle me zaklinac neni hrou ktera by si mohla vyskakovat zato takovy EA ma urcite vic zpiratenych kopii CD projekt a nic s tim nedelaji (az na ty silene ochrany kdy se vam drapne CD/DVD us mate piratskou verzi). Jedinou ochranou proti piractvi ktera by mohla fungovat je Zruseni vsech siti na svete tzn internet lan telefoni wi-fi atd.
-
ti chytří stahují z rapidsharu?
-
My o vlku a midweek deal na Steamu :) P.S: na g2play.net se dá sehnat i levnějc. *3*
-
no dopis čekám i já .. a to mám originálku :)
-
Co říkáš, dejme jim aspoň doživotí! Nebo trest smrti! Tak na ně, na haj*ly!
-
Páči sa mi ako vystupuješ tu na internete voči všetkým "zlodejom" čo vďaka nim CD Projekt prišiel o najtučnejšie zisky ake mohol kedy mať.
Hráš dlho na PC ? Tvoj prvý Doom si mal originál či ?
Označovať každeho pirata za "vychcane hov**o". Tak to tlieskam.
Ten človek môže, to vychcane hov**o môže byť v skutočnosti slušnejší človek než ty a môže v realu pomôcť viac ľuďom, než ty si pomohol a možno niekedy pomôžeš (dufam, že maš svojich 50 hier doma pekne uložených v šufliku).
Nie som tu na to aby som moralizoval o tom, čo je a čo nieje správne (i ked ostatne to už robim, žejo). Ale trošku širši obzor treba do toho vniesť, a nemať na hlave klapky a isť za stédom.
HAWK -
Konzolové porty jsou sra4ky? To si piš na warez fórech, tam si o tom můžete všichni popovídat a dát hlavy dohromady. Možná se spolu dokážete hlouběji zamyslet, a uvědomíte si, kdo to tu teď táhne a proč.
-
Asi si necetl clanek, ale ta pokuta prisla i tem co to nestahovali. Ti jsou taky drzi, ze si stezuji?