Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
To je marné Thorleif_cz těm pirátům něco vysvětlovat. I kdyby ta hra byla za 300 kč, tak budou dál pirátit, to je jen takový prd do větru a i kdyby byly hry za 300 kč, tak si najdou opět další prd do větru...Dokud to pujde, tak veškerý software budou dál pirátit. Je to buhužel jen boj s větrnými mlýny. Někteří hlupáci to tady berou už za úplnou samozřejmost, jako by to bylo jejich právo a ještě se tím tady chlubí. Takového člověka jedině okrást, aby jeho palice pochopila, jaké to je být okraden.
-
Jinak teda je vždycky třeba počítat s tím, že jisté procento lidí jsou zlodějské sv*ně už ze své podstaty. Příkladem budiž vlastní zkušenost, že jsem občas kupoval dvd s pohádkama v levných knihách... to dvd stálo třeba 20-25Kč...a stejně tam byly vykradené obaly.
-
Myslím, že jsem svojí argumentací jasně vyloučil kino i film. Člověk si hlavně z vlastní vůle (pokud není pitomec) nekupuje nikdy zajíce v pytli, pokud nemáš dostatek zdrojů k posouzení kvality služby, pak si to buď nekoupíš, nebo to riskneš. Něco jiného je risk za 200Kč a něco jiného je risk za 1000Kč.... co se týká ferrari, buď si jistý, že i tou největší šunkou z bazaru se můžeš projet před koupí. Hlavně tady posuzujeme nesouvisející hodnoty... materiální (auto, film, knížku, jídlo) a služby (kino, hra, masáž)... hra je služba, není to žádný materiální produkt. Jako taková má cenu jen pokud je dodána v předpokládané kvalitě. Pokud už to musíme přirovnávat, tak by to bylo jako jít na 1h masáž a po 5-10min odejít bez placení... oficiálně to stejné není, protože na masáž jako takovou bylo vyvinuto nějaké úsilí prostředky týkajících se dodavatele služeb. Mimochodem z pohledu zákona je možné reklamovat i služby, v případě hry není možné ani toto.
-
Řeknu to takhle - hry jsem měl pirátské v době kdy to bylo normální, tedy v raných devadesátých letech. Pak jsem měl velmi slabé PCčko a kupoval si na něj hry ve výprodejích. Nakonec jsem zjistil že spousta těch nasyslených her nejede pod XPéčky. Ovšem od té doby co jsem začal vlastnit opravdu herní počítače na úrovni doby, si hry kupuji. Kupoval jsem si je ať jsem byl na střední, ať jsem byl na vysoké, i když jsem třeba měl málo peněz tak tu radost jsem si udělal. Prostě nekupovat hry když mám prachy na HW mi příjde jako prasárna a nějaké obhajoby "Sem chudej student" bééé, neberu v potaz. Každej má nejnovější iCore s nabušenou grafikou a přitom krade gamesky. U některých her jsem počkal a koupil si je později v různých akcích nebo slevách, ale ty srdcovky jsem si koupil hnedka, za plnou cenu a v poho...
Nikdo nemusí krást. Na AAA titul se prostě dá vydělat, samo, pokud někdo musí hrát všechno co vyjde, tak je už asi trochu závislák a normální to není, avšak kolik takových lidí je ?
Zrovna autoři Zaklínače odvedli 2x dobrou práci a krást jejich hry není zrovna 2x slušné... -
Samozřejmě, tak budeme chodit do kina na filmy s tím, že zaplatíme až po promítání jestli se mi to líbilo. Nebo zaplatím rovnou a po skončení si řeknu o vrácení peněz, protože to nenaplnilo moje očekávání.
Ještě víc mě dostává obhajoba samotného kradení her, protože přeci není žádné demo! Rád bych si koupil ferrari, ale v půjčovně tu není abych se v něm projel, ale vím kde tu v ulici parkuje. Tak ho šlohnu a uvidím jak se v něm jezdí, třeba se mi zalíbí a koupím ho. To je logika.
Člověk kupuje hru z vlastní vůle a jestli nemá možnost hrát demo nebo nemá k té hře dostatek faktů, kupuje ji s tím vědomím. Není žádný argument, který by tuto situaci obhájil.
A chápu ty, co dávají mínuska, určitě z valné většiny to budou ti, o nichž mluvím. -
To není solved, protože to pořešíš jen otázku způsobené škody za stáhnutí jedné kopie. Problém je v tom, že když stahuješ torrent tak zároveň i sdílíš a tam je škoda zas někde jinde.
-
Recenze je subjektivní literární útvar, ženskou se kterou hodláš mít vztah si nevybíráš podle recenzí ani fotek/videí tvých přátel (alespoň doufám), když si kupuješ knížku máš možnost si pár stránek projít, lístek do kina nestojí 1000Kč, když si koupíš špatné auto nebo dvd můžeš ho vrátit nebo prodat někomu jinému... když dostaneš v restauraci za 1000Kč hnusné jídlo zřejmě ho vrátíš.... to je k tomu prvnímu odstavci. Zbytek komentovat nechci, jelikož piráty obhajovat nechci.
-
rikej si co chces, ale u vetsiny lidi hraje roli cena. stahovani her z netu a kradeni aut to je neco uplne nesrovnatelneho. vyvojari chcou moc penez az nemaji skoro nic. tomu se rika nenazranost. a to doslova, pokud je hra odflaknuta...
-
prijde mi divne postihovat lidi co si to stahly. spíš bych postihoval lidi co to uploadujou nebo cracknout jestli se to da nejak vystopovat. neco jako chytat fetaky kteri si davaji davky, ale spíš by se meli chytat prekupníci s drogama
-
Akože nevidím dovod na paniku. Po prijatí listu z výzvou zbehnúť na net a kúpiť bazár verziu hry. PROBLEM SOLVED
-
a takto bych mohl pokračovat do alelůja ... jediné originálky které stojí za to si nechat a v případě, že je ještě nemáte, tak pořídit jsou: Gears of War (1 až 3), Forza Motorsport 4, Assassins Creed 1 a 2 + Brotherhood a Revelation (je jich jistě víc, ale momentálně si nevzpomenu. ... vše ostatní jsou vyhozené peníze.
-
Osobně bych spíš používal přirovnání ke sledování fotbalového zápasu přes plot stadionu...pokulhává tam samozřejmě ten důležitý komfort, ale z hlediska škody i použitých prostředků je to mnohem blíž.
-
Už mi to nedalo a musím sem napsat. To jste lidi fakt tak blbí? Nebudu kupovat zajíce v pytli, dneska, kdy máte na každém webu recenze, na youtube vidíte milion trailerů i gameplayů, víte dopředu jak to na vašem železe pošlape díky benchmarkům a podobně ... ohánět se tím, že není demo? Že nemůžete věřit pr článkům a jiným zvěřejněným údajům? Aha, půjdu do obchodu a ochutnám tam co mi přijde pod ruku a podle toho jestli mi to zachutná tak zaplatím?
Že jsou hry drahý a nemáte na to? Tak vás nemá ani napadnout to stáhnout. Nejlepší je, když tu čtu jak si doma pirátí a blbec ten, kdo koupí originál. V obchodě taky (doufám) nekradate jen proto, že je to drahý, nemáte na to, ale rádi byste to měli.
A že by měly bejt ceny nižší aby si je mohl člověk koupit? Jestli nemám na to jít do kina tak si lístek nekoupím, jestli nemám na to si koupit televizi tak si ji nekoupím... ukrást hru, protože je drahá je ale ok, že? Na to neexistuje argument, který by mluvil pro.
To že se jednoduše na pár kliknutí dá stáhnout film nebo hra ještě neznamená, že je to v pořádku. A neohánějte se tu stahováním pro vlastní potřebu, je to jenom kličkování v zákonech. Všichni přeci cítíme nějakou morálku a víme, že tohle není morální. A člověk normálně smýšlející to musí chápat a uznat.
Za to může tenhle blbej kapitalismus, kdy každý dítě si myslí, že může všechno a jemu nesmí nikdo nic, protože je osobnost. Musí mít všechno co je komerčně tlačený a bejt děsně cool. Za 5 prstů na dvě kliknutí ukrást hru a bejt frajer, že to hrál a navíc i dohrál. -
Přesně tak :D Máš naprostou pravdu :) Každopádně jsem si spočítal o kolik mě okradli herní vývojáři... tak například ATARI (Test Drive Unlimited II) Koupil jsem si originálku na xbox360 za 1500,- a zjistil jsem, že servery pro online nefungují a hra je zabugovaná, jízdní model komplet zprasený ... okamžitě jsem tu hru prodal abych získal alespoň polovinu peněz zpět a rozzlobený jsem napsal email vývojářům, že už si jejich budoucí hru nikdy v životě nekoupím a to samé budu radit i všem ostatním kolem sebe. Pak mě rozesmál CoD MW 1 až 3 :D Originálka 1500,- za jedno DVD které obsahuje cca 4-5 hodin kampaně.
-
Určitě... O2 posílalo(jestli to ještě dělají nevím) svým zákazníkům co používali torrenty dopisy i emaily. Vždy na základě nahlášení z ciziny, že byly porušeny autorská práva. Jestli to byla přímo dotčená firma, nebo jen nějaká neziskovka/nadace to si už nepamatuji. Mělo to myslím celkem úspěch, postrašení torrentáři se začali bát a přesunuli své aktivity na sharehostingy.
-
Co máš furt s tím bazarem? Tady o bazarovej prodej vůbec nejde... Tak se tu nevztekej, aby ti nevyletěly nudle.
-
Tu je jasne vidiet tu lajnu, ceske deti narodene 1994 a vyssie nevedia po slovensky *1*
-
Dostal už vobec niekto v česku a slovensku takýto list z akejkoľvek firmy pracujúcej z hrami prípadne bol už vôben niekto stíhaný za takéto nelegálne stahovanie ?
-
Tak, asi by niekomu chybalo !!!
A ako si ja môžem dovoliť kupiť auto z bazaru, to by vyrobca nedostal zaplatene !!! *1*
Nie, to by som NEPREžIL -
A proč v některých vyspělých zemích roste počet sebevražd... *15*