Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
V ČR jsou nějaké zákony ????
-
Btw moc nechápu to s těma demama, ze nejsou... Vsechny hry, ktere jsem si v poslednich mesicich koupil, jsou si v demu vyzkousel - nhl12, tiger woods12, DA2, DS3, Dirta, top spin 4, Mafii... :)
-
napsat v jednom příspěvku "jsem ochotný dodržovat zakony ČR" a "nezbývá mi nic jiného než porušit zákony ČR" je docela vtipné :) prostě si to přiznej, seš čórkař :)
-
Tento hloupý pohled hodně vypovídá o stavu dnešní společnosti... Ale jak jsem psal, celá tato debata je bezpředmětná a úplně zbytečná. Zloděj si s poctivým neporozumí, to je logické.
-
nesmíš podle sebe soudit jiné :)
-
Ta pokuta mi osobně připadá až trochu moc vysoká, ale nějak se ti právníci zaplatit musí, že? Každopádně to, jestli má hra DMR, je zlodějům přece úplně putna: jestli mají mít hru zdarma, tak je určitě netrápí, zda tam crack dávat musejí či ne. Naopak, "ochrany" je přispívají k "tvorbě a šíření" hackerů a jsou bičem jen pro ty trouby kupující. CDP fandím . *1*
-
Kdyby byli hry za 300 tak to za kvalitní hry není tolik a koupi si to mnohem vice lidi existujou ti co nic nekupjou a ty to nezmeni ale změni to dost lidí kteri si to koupi jde o poměr cena/zabava/vstricnost vydavatele atd přoc třeba lidi hrajou MMORPG 200 ci 300 mesicne a dobra zabava za to si lidi zaplati a netrvrdte mi ze nejsou neoficialni servery tak proc tam pak neni ani noha ?
-
Jak snadno se lze ukojit honěním a také stahováním PC her. Kéž by i hlad šlo zahnat tak snadno...
Vy co jste do diskuze zatáhly morálku, kolik z vás krade na inetu péčko? Kolik z vás mamrdů co tady moralizujete a hrdě prohlašujete, jak za hry platíte, potřebuje na netu vyšašit něco hodně perverz, nebo pohonit u witcher2-pixell-péčko protože z vašich uschlých ženušek vám už nestojí?? -
Je hezký jak se tady Ty poctivý ohánějí morálkou na Ty co stahujou hry a přitom v autě, v počítačí a v mp3 jim hrajou stažený písničky a to jim přijde naprosto v pohodě *5*
-
krast neni normalni, ale pokud si neco zkopiruju, co nikomu nikde nechybi a tim padem ani necini skodu ( ano skutecne to skodu necini, jelikoz bych si to nekoupil :) ) tak s tim problem skutecne nemam, at si zakony rikaji co chtej. Jen pro info, fyzickou vec, jsem nikdy neukradl.
-
hlavně, kdo dnes používá torrenty a nemá zapnuté šifrování odchozího trafficu, tak je vemeno *2*
-
souhlas
-
CD Projekt začněte nejdrřív ve svejch řadách hledat ty co to na net pouštěj
-
To je nahodicka! Ctes recenze, divas se na video recenze a gameplay videa a pak ses prekvapeny po 30minutach, jak se ti to nelibi? Tak ted tu o Cervene Karkulce *7* A prirovnani k Minecraftu fakt ne! Prave proto, ze je to nizkonakladova hra (jedna z milionu, ktere dnes vznikaji, takze je jasne procento uspechu) a autor to delal sam ve volnem case, se dala jeste nehotova verze predhodit lidem jako experiment a chtit za to zalohu na podporu dodelani. Tohle je presne zpusob, kdy to pak lze vyhodit, kdyz se to nechytne. Autor hry to dela kdyz ma cas a dokud ho to bavi. Pak to klidne zabali a zkusi neco jineho. Zivi ho nejaka jina prace a sni o milionech. Tezko lze udelat velkou hru s poradnym visualem, hudbou a dabingem tak, aby zivila vsechny lidi behem vyvoje jen z pripadnych prispevku. To proste nejde. Je to uplne jiny svet a pokud chcete hrat levne minihry, kupte si neco s iOS nebo Androidem nebo cekej na zazraky typu Minecraft. Ja si urcite budu hry dal kupovat a na co nemam, si holt nezahraju! Doufam, ze pirati nepohrbi kvalitni vyvojare a ja si budu moct zahrat na PC neco kvalitniho i v budoucnu *9* Mimochodem, uz se mi nekolikrat potvrdilo, ze kdyz sem za hru zaplatil a vedel, ze na dalsi jen tak nemam, vratil sem se k ni i kdyz mi treba neco neslo nebo se mi to nekde nelibilo. V mladi by to slo hned z disku a uz bych instaloval dalsi hru z hromady no-name disket popsanych tuzkou se slovy, jaka ze to byla hovadina. O zadne poradne hrani bych se ke sve skode nesnazil.
-
Jsem ochotný za hry co se mi libí zaplatit, jsem ochotný dodržovat zakony ČR, ale co nejsem ochotný je vyhodit dvanáct stovek za hru, která mě nebude bavit bez možnosti ji vrátit a dostat své peníze zpět tak jako je to u čehokoliv jiného! A jelikož stát neni schopný zajistit mi má spotřebitelská práva, nezbývá mi nic jiného než porušit zákony ČR a stáhnout hru z netu, ocheckovat a až pak případně zakoupit. Trailery nevypovídají nic o kvalitě hry, s recenzema je to kolikrat ještě horší.
-
Hlavní problém je, že vývojáři mají z prodeje hry tak leda kulový. Když zaplatím 1000 Kč, má z toho dvě kila stát, ze zbývajících 8 kil má dvě stovky distributor, tři stovky ten dobrák, který vám to podá přes pult, a na vydavatele zbudou tedy tři kilča. Proč mám živit bandu lehkoživků, kteří pouze parazitují na cizích schopnostech?
A další věc: dříve jsem hry uvědoměle kupoval na základě prewiev, recenzí, čtenářských hodnocení atd. Vyházel jsem za to desítky tisíc a NEJMÉNĚ DEVADESÁT PROCENT těch her jsem nehrál ani hodinu, protože mě nebavily! -
Prave ze u CD Projektu jsem donucen nebyl, jelikoz si dle zakona mohu vytvorit zalozni kopii... a je to prave diky tomu, ze jejich hry nemaji ochranu proti kopirovani, pokud by mely, tak si kopii vytvorit legalne nemohu
-
Jediná možnosť vyčíslenia škody je predpoklad (!!!), že ak by si osoba hru nestiahla, kúpila by si ju. Inými slovami, za škodu sa považuje nedosiahnutie zisku. To je však nezmysel!
Podľa tohto mechanizmu je škoda aj to, že si to niekto nekúpil bez ohľadu na to, či si to stiahol. Táto do neba volajúca zhovadilosť absolútne nerešpektuje princíp a predpoklady škody.
Je to to isté, ako keby som vykazoval škodu za to, že nejaká osoba si nechá založiť s.r.o. alebo napísať zmluvu v inej advokátskej kancelárií, pričom obsah tej zmluvy a kvalita je taká istá ako poskytujem ja. Obsah rovnaký, spôsob zaobstarania odlišný. Mám síce menší zisk, pretože potenciálny klient, s ktorým som štatisticky počítal neprišiel, ale automaticky si z toho odvodzovať škodu??? WTF -
Palec hore aj za vymáhanie odškodného za pirátenie, ku ktorému si bol donútený? *4*
-
Jak jsem se stal piratem
Za cedecka, dvdecka, flash disky, tiskarny, scannery, mptrojky atd jsem nedobrovolne daroval kolektivnim spravcum tolik penez aniz bych je mohl pouzit dle zakona na jednu rozmnozeninu autorskeho dila pro osobni potrebu, protoze absolutni vetsina ma ochranu proti kopirovani a v tom pripade zadnou kopii zakoupeneho autor. dila nemohu legalne vytvorit, presto ze jsem pri koupi napr dvd nosice za to zaplatil penize navic. Co mi zbude, pokud syn medium zprasi? jit a koupit si ho znovu? Ani omylem... z torrentu stahuji pouze to za co jsem zaplatil a o co jsem pouzivanim prisel a diky nesmyslnym a zbytecnym protipiratskym ochranam nemohl legalne zalohovat. Stat a kolektivni spravci vytvari z kazdeho zakaznika pirata diky sve nenazranosti po penezich. Proto palec nahoru pro CD Projekt! Doufam ze se nenecha odradit a bude dal pokracovat ve vydavani her bez protipiratske ochrany. Pomer poctu nelegalnich stahnuti jejich her nijak neprevysuje pomer stahnuti cracklych her jinych distributoru.... tot vse, hezky den :)