Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 21 originálek, panejo! *2* Nikdo te nenutí ty hry kupovat, ani hrát, přesto je na PC kradeš. A že si jednu z dvaceti následně koupíš za 299 je pro vývojáře obrovská výhra. Táhni prosím na Xbox360 a na PC už se nevracej. *16*
  • Viz. 60 euro za MW3 na steamu. Podotykam ze jsem ho ani netahal protoze o single u teto hry stejne nejde, jen tech 60 euro mi prijde trosku prestrelenych.
  • sankuri
    Vpodstate je to o dvou vecech. Kvalite a dostupnosti.

Proc bych se mel pul hodiny oblikat a hodinu jed do nejblizsiho gameshopu (kde tu hru navic ani nemusi mit), popr cekat dva dny na postaka, kdyz si muzu hru za pul hodky stahnout aniz bych vstal od pocitace. Penize jsou, ochota nekam chodit ne. Toto nastesti pochopili Valve a prisli se Steamem. ten sice jeste neni uplne dokonaly ale diky sluzbam vpodstate konkuruje piratum a svete div se lidi plati. Cele to tedy znamena ze lidi shani piratske verze ne proto ze je to zadarmo, ale proto ze je to pohodlnejsi.

Druhym faktorem je kvalita titulu vs jeho cena. Clovek vyvojare velmi rad oceni svymi tezce vydrenymi penezi, kdyz vidi ze udelali skutecne kvalitni dilo ktere vydrzi, ale proc bych mel cpat tutez sumu penez vyvojarum kteri hru vylozene odflakli?
    Cenu her by nemeli stanovovat vyvojari/prodejci, ale nejaka komise slozena z hracu ktera ji oceni na zaklade jeji kvality. Je to samozrejme utopie:-)
  • docela by me zajimalo za co mam tolik minusu ? jako za to ze me nebavil zaklinac 2 ?
  • Samozrejme, ze stahnu. Na PC hry kupuju jedine tak, ze si je stahnu, zahraju a pak koupim. Cellkem mam doma jiz 21 originalek. Hry hraju hodne a dobre hry ocenuju tim, ze si je koupim. Prevaznou vetsinu her, co stahnu, totiz zahraju tak 20 minut a smaznu. Nechytnou, nebavi. Dela to tak vetsina "piratu". Problem je jen v tom, ze PR oddeleni se pak za to schovava a tvrdi jak jim pirati nici prodeje. Je to pravda jen napul. Nici jim to jen jejich uzasnou reklamni kampan, behem ktere se snazi zmast kupce a prodat jim HYPE vlnu se kterou se sveze spousta lidi, kteri potom lituji, ze si hru koupili a dohrajou ji jen z povinnosti, ze za to zaplatili nebo vubec.

A propo... Mam doma i X360. Neni crackly. Jen originalky. Hry, u kterych nevyjde demo na Xbox LIVE!, nekupuju! Proste jsem clovek, ktery se nenecha masirovat reklamou a kampani, protoze vim, jak to chodi. Dokud si to nezahraju, nekoupim si to. A to i kdyby se marketingove oddeleni na hlavu stavelo a hlasalo jak je to nejlepsi hra vsech dob.
  • Hlavne ze staci na max vybavit Quen a mas vystarano az do konce hry. Diky tomu jsem nechcipl ani 1x, zaverecny boj s drakem totalni nuda kde stacilo mackat tlacitko atd...

Propracovanost pribehu, delka pribehu a rozvetvenost pribehu W2 je oproti W1 naprosty vysmech. W2 je spis jako 2 in 1. Jedno masivni rozhodnuti a odkloni se cely pribeh.. proc??? Aby to clovek hral jeste jednou a rohodnul se jinak? Proc? Ja se nebudu rozhodovat jinak jen proto, abych si uzil druhou pulku hry!!! Navic, rozhodnuti, ktere by melo realny dopad na hru by se dalo spocitat na ruce jedne ruky. Realna delka oproti W1 je 1/10. Epilog je jeden trapny rozhovor. Konzoloidni minihry. Ze zacatku totalne nezvladla obtiznost, naopak s plne vybavenym Quen signem jste prakticky neznicitelni. atd atd...

Chapu, ze dnesni <20 let generaci se to musi libit, je to pristupidneny Witcher, ktereho zasadili do pozice poskoka. Krome prvni epizody (nemyslim prolog), ktera byla Witcherovska, je to vysmech.
  • Docela ubožáci jsou to nakonec nebo to si snad mysleli že když tam nedaj DRM tak si to koupí víc lidí a nikdo to nebude pirátit? No hnus... Stejně nemaj šanci, kdyby se to dostalo tak daleko, uspět u soudu...

PS: Zrovna opiště kontrolní kod z obrázku: F4U - takže F4U Projekte...
  • stratego
    tak treba znacka CoD vydelala uz stovky milionu dolaru a nejak to na kvalite jejich vytvoru neni zdat, spis naopak, klesajici mira kvality, takze jestli si mel na mysli tyhle vysokorozpoctove tituly, tak to mi zrovna slza neukapne, kdyz o tom uz nikdy neuslysim (cti jako nevydaji dalsi dil, u ktereho nebude poznat jestli to neni nahodou jen remake nejakeho z predchozich dilu)
  • stratego
    treba az si jednou uvedomis, ze software a filmy nebo hudba je neco uplne jineho (dle zakona), tak ti dojde jakou kravinu si prave napsal ;)
  • W1 boje neboli takticke takmer vobec, stacilo stlacat jedno tlacitko v rytme, obcas do seba hodit pocas boja lektvar. W2 je ovela taktickejsi imo, treba vypit spravnu kombinaciu lektvarov uz pred bojom, a pribudli kotule, bloky, hadzanie dik a petard, no proste je ten boj ovela menej pasivny nez u jednotky, clovek sa viac nadrie kym zabije nejaku skupinku banditov.
  • stratego
    jestli si ted stezujou na piratstvi, tak ve tvem modelu by mohli rozdavat ty hry rovnou vsem zadarmo :)
  • Co tak najskor precitat clanok nez zacnes pisat uplne mimo do diskusie? :)
  • dik za minus
  • Imo 900 eur pokuta nie je az tak hrozna, co som kedysi cital tak nejaky chudak z ceska dostal kvoli piratenemu MS Office trest podstatne vyssi.

A dalsia vec je, ze sa jedna o krajinu na uplne inej urovni. Pre nemca znamena 900€ ovela mensi problem nez pre slovaka ci cecha. Len do nich CDPR !
  • Myslím že z napsaného jasně vyplynulo, že za zábavnou hru ty peníze ochoten utratit je.
  • 30 minut je docela málo, to se ani nerozdíváš (: Aspoň den... to Tě hra buď chytne a koupíš a nebo nechytne a nekoupíš. No a pak je třetí skupina, která si to stáhne tak jako tak a s těma nic nepohne, ačkoliv se o to furt někdo snaží.
  • Žádné výmluvy, ale holá fakta a jestli su pirátům nebo komukoliv k smíchu? Mám už dost roků na to, aby mě zrovna toto trápilo (: Mám z Tebe takový pocit, že by si se náramně hodil do vedoucí funkce (přeber si to).
  • Burnout Paradise měl tenhle model, kdy hra získaná odkudkoliv šla hrát 30 minut (u tohoto typu her ideální čas). Sacred 2 snad taky.

Škoda, že se od toho upustilo, bylo to parádní demo a benchmark HW.
  • At jdou do riti. Jako chudy student jsem hry piratil, ale od doby co pracuju si hry co me bavi kupuju, ovsem nejdriv je stahnu a vyzkousim abych nekupoval zajice v pytli (zdravim vyvojare Cities XL2011). Zaklinace 2 jsem zkusil, hral jsem ho jedno odpoledne, nebavil me, smazal jsem ho, nazdar. A ta castka co vymahaji - 900 euro - to je snad vtip ne ?
  • Haha zásadne platím len za hry v ktorých mám záujem hrať MP... inak ide o vyhodené peniaze, keď zdarma mám to isté a ešte aj bez doternej ochrany.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší