Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nuže dobrá, chopím se odpovědi.

1. Preview pochvalné, zprávy z komunity pochvalné, videa pochvalná, rencenze pochvalná. Zdá se tedy skutečně, že se jedná o výbornou hru. Nicméně první díl jsem hrál ani ne hodinu, protože z mého pohledu, to je hra hrozná. Raději jsem nejprve stáhl kopii z netu. Dobře jsem udělal, koupit si Zaklínače 2, rád bych měl možnost jim ho do dvou dní přinést zpět s tím, že je to stejně otřesná hra (z mého pohledu!) jako byl předchozí díl a chci zpět peníze. Doba hraní, asi 30 minut, být uvolněné demo nemusel jsem postupovat šedou cestou a navíc stáhnout x násobek dat.

2. To neustálé vnímání pirátů, jako skupiny osob co má pravidelné sobotní schůze, rokuje o tom co je třeba upirátit a naprosto cíleně si vybírá své oběti, je naprosto nesmyslné, čiší ovšem z většiny příspěvků a z článku plnou měrou. Uvědomte si konečně, že v naprosté většině případů jsou to lidé, co si ani neuvědomují, že jednají protiprávně, což je sice neomlouvá, nicméně je to tak. Ono "vyšlo to a to, to si musím stáhnout" se stalo velmi přirozeným. Vychází to jistě také z části z povahy internetu jakožto nástroje, z masové psychologie (všichni to dělají tak já také) a z presumpce viny co se jiných autorských děl týká (v české republice hrazený autorský poplatek už při nákupu média).

Nikdy se na tom nic nezmění, dokud se nezmění přístup vydavatelů. Jakékoliv persekuce vyšujmí a nebudou mít žádný odstrašující efekt - vzhledem k tomu, že si lidé ani nepamatují volební sliby politika, kterého před rokem volili, nebudou si rozhodně pamatovat nějaký dopis zasladný kdesi v německu jakýmsi domělým pirátům, kterým to navíc bude sakra těžké prokázat, pokud se sami rovnou neprásknou.

Minecraft je dobrým příkladem, že to jde i jinak, jeho zisky už se vyšplahli do výšin, o kterých si kdejaké studio může nechat jen zdát - a to se jedná o nízkonákladový projekt.
  • No u torrentů to taky není tak jednoznačné. Ano uploaduješ, ale. Kdo dokáže, že jsem někomu nabídnul celý produkt? Je nezákonné někomu poskytnout 4MB kus jednoho z 30ti 100MB (příklad) RARů které v sobě mají zabalený ISO/MDF/co já vim? (Jako analogie k autu by šlo použít: Dal jsem ti dva šrouby od levého zrcátka kradeného vozu. Frantovi sem dal ty další dva co sou k tomu potřeba.) Nevím jak je ošetřeno šíření částí programového kódu v nepoužitelném, nebo téměř nepoužitelném stavu.
  • co sa tyka IP adries a obvinenia. Hovori ti nieco nazov ako Pocitacova policia, ktora sa prave zaobera ilegalnym stahovanim, kyberutokmi atd atd. Tym staci aj ta IP adresa a obsah dat na to aby ta obvinili, takze ano, je mozne zasielat take dopisy. pretoze ak nebudes suhlasit s tym mimosudnym vyrovnanim, ako bolo pisane vyssie, postupia to policii a nakoniec na sud, kde to moze byt aj ovela vyssia suma nez 900 € + sudne poplatky.
  • Tak na toto úprimne ser*em, čo mňa je po nejakom distribútorovi sakra, mňa zaujíma hra a tak, ako všetko ostatné, kupujem tam, kde sú schopní mi ponúknuť lepšiu cenu.

A čo sa týka češtiny, na to im ser*em dvojnásobne, ja sa proste tým, že v zahraničí je čeština zámerne odstránená cítim obmedzovaný. Pokiaľ chcú, aby sa im zaplatila lokalizácia, môžu ju predávať samostatne, potom ju milerád kúpim *3*
  • U nas na slovensku nemozes dostat taky dopis za stahovanie nelegalneho obsahu, pretoze v zakone je, ze poskytovatel netu nesmie kontrolovat tvoj stahovany obsah. Teda vie odkial si stahoval, ale ci si stahoval hru, film atd. uz nevie urcit.
  • jj lebo to je Witcher 2 s podtitulom - simulator realneho zivota a stredovekych bojov.

Bojovy system mozno nie je najlepsi ever, ale je asi triliardukrat lepsi ako ten v skyrime. A nikto ta nenuti kotulat sa, ked sa ti to nepaci nemusis to robit.
  • Buďte tak hodní a každý, kdo ještě jednou použije u pirátství příměr s ukradením auta, si dejte dvě facky - jednu za tu blbost, co jste napsali a druhou preventivně. Koho proboha napadlo tohle srovnávat? Samozřejmě, že krádež auta a hry je něco jiného, protože škoda, která vzniká není z podstaty stejná. Jenže o to tu přece nikdy nešlo.

Jde o to, že pirátění her je prostě trestný čin, tečka. Bez ohledu na to, jak nepatrně může někomu přijde škodlivý. Stejně jako krádež auta. Argument, že od hry nevyšlo demo a proto to stáhnu, je samozřejmě kravina. Pokud někdo vydá hru, ke které nedá dost informací, abych za ní riskoval vyhodit tisícovku, tak mám milion způsobů, jak reagovat - od "potrestání" autora tím, že si ji prostě nekoupím, po možnost počkat půl roku, až bude venku milion recenzí a hra navíc výrazně zlevněná. Moc by měl zajímalo, jestli argumentaci typu "nebylo demo" používají piráti před soudem - tak nějak tuším, že o své pravdě hrdině předvědčují ostatní jen anonymně na fórech.

A druhá věc - celý systém prostě stojí na tom, že za věci se platí. Nepřijde pirátům divné, že kdyby se jejich brilantní logiky drželi všichni, tak by už nikdy žádné hry nevyšly? Že na ně svým způsobem doplácí každý uživatel, který si tu hru koupil?
  • matty-the-gamer
    Víš, ono se pirátění ani nebere jako přímá krádež. Přímá krádež by to byla, kdyby jsi z továrny na DVD odcizil tu hru samotnou, jenže to udělal někdo jiný (ani nemusel, mohl si ji koupit, vytvořit crack a dát to na net) a dobrovolně ji ostatním nabídl, kdyby nebylo ilegální sdílet a stahovat software, tak na tom není vůbec nic špatného, ani morálně! *4* A ještě by mě zajímalo proč se vůbec takhle staráš o ostatní? Co je ti do toho, že si někdo, nějakej klučina co nemá peníze stáhl jednu dvě hry, aby se zabavil. Nevím proč musíte neustále debatovat. Kdyby mi ten lístek do kina dal někdo jinej zadarmo, rozhodně bych šel a tak je to i s hrama.

PRO VŠECHNY:!
    Přestante tu psát takové kraviny a běžte od sebe (to je na obě strany)
    Přestante přirovnávat lístky do kina, rohlíky a auta ke hrám, protože to přirovnat nejde.
    Piráti se nemusí vymlouvat, prostě si to zvolili oni a je to jejich věc, nemusí se za to stydět jen proto, že to ostatní považují za zločin. (každý snad má svoji hlavu a svůj názor)
    A vy, co tu tancujete s morálkou a zákony se pořád nepleťte do toho, že si někdo stahuje, vaše věc to vůbec není!
    Takovéhle diskuse jsou tu snad každý týden, to je hrůza... Jen kdyby jsme se furt nemuseli napadat a hádat se o tom co je morální, nemorální a dobré, špatné a co zločin a co ne...
  • Je vtipné, jak stupidně si spousta lidí dokáže omluvit fakt, že krade. Je bezpředmětné se zde hádat o tom, co je dobře a co špatně. Podobné debaty mezi zloději, kteří samozřejmě nikdy nepřiznají, že kradou, a ostatními, kteří nekradou, jsou zbytečné. Já jen mohu za sebe říci, že jsem rád, že se nemusím cítit trapně kvůli tomu, že si nalhávám, že krást je normální. Je to pouze o morálce a vlastnostech každého jedince. Jak by řekl klasik: Čeho se na nás dopustí druzí, s tím už se nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
  • No připádá my, že jedinej kdo se tady snaží bejt cool jseš ty s tím jak chytračíš. Ty budeš takovej ten typ co vyrůstal v bohatý rodině a měl všechno a přitom tady moralizuješ.
    Tak já ti něco povím. Já to dělám tak: Když jsem si hrou jist, že bude kvalitní tak si ji pořídím, klidně i zběratelskou. Ale když si hrou jist nejsem tak si jí stáhnu. A když stojí za to tak si jí později koupím. Př. Objednal jsem si RAGE na Warezu byl dřív než se ke mně dostal. Originál jsem zaplatil. Warézovku jsem dohrál. Dopustil jsem se nějakého zločinu? A nebudu tady někomu sahat do svědomý zda stahuje či ne. Ty taky stahuješ tak se tady nedělej. Mně Když se hra líbí tak si jí koupím mám rád Originálky hezky ve vytrínce vedle sebe. Ale musím říct, že u nás je od zbytku Evropy draho a to nemůže nikdo popřít. Takže se nedivte když si koupím Mass Effect 1, a 2 sběratelskou. A EA místo aby si zákazníky hýčkalo ta je pošle s úsměvěm někam. Proč? Zaplatil jse si za hru a nepřipadá my košér aby ostatní (západní evropa, USA) Měli nejlepší a zároveň nejduležitější DLC v mateřském jazyce a my ne. A jelikož Mě tímto činem EA pěkně na krkli a třetí díl nebude lokalizován tak si třetí díl milerád stáhnu. Ale donutili mě k tomu EA a jejich kapitalistická politika. A všichni nemají peněz nazbyt. Takže ano stahování my vadí, ale jsou jisté důvody kvůli kterým jsem ochoten to pochopit. A ne jako ty blbečku. Přeji hezký den.
  • Vitekb
    Bohužel myslím, že mnoho lidé v obchodě nekrade, protože je to složité a hlavně to nese následky.
  • To bych taky vesele kopiroval. *5*
  • Pokud by StarTrekovská replikace fungovala na tomto principu, věřím že se najde několik jedinců, kteří by stejně neplatili a rovnou zkopírovali. *1*
  • Me se libi jak stahnuti hry kazdej prirovnava ke kradezi auta. Kde prosim mate auta za tisicovku a daji se kopirovat? Ze bych si jich par koupil. *15*
  • Zaklinace jsem nehral - ani prvni dil. Hrat ho ani nechci (nelaka me tento zanr a predevsim prostredi).
    Nerekl jsem, ze je to spatna hra. Pouze sem napsal ze velmi casto tvurci spatne hry, svadeji male prodeje na piratstvi, misto na nekvalitu sveho dila.
    Celkove jsem mluvil i vydavatelich obecne. Evidentne si me nepochopil, zkus si to precist jeste jednou.
  • Patří jim .
  • Nic proti tobě, ale Ferrari neukradneš z několika důvodů:
    1. nestojí sousedovi na chodníku před barákem...
    2. nedokážeš se vloupat sousedovi do domu, natož do jeho auta...
    3. budeš v hledáčku policie...
    4. hrozí ti několikaleté vězení...

Hru ukradneš z několika důvodů:
    1. klikneš na "download"
    2. klikneš na "Uložit"
  • *15* *15* *15* *15* ....... Vše podstatné už bylo řečeno .
  • Tvá argumentace, želbohu nemá logiku.... přál bych si s něčím souhlasit, ale mícháš jabka a hrušky dohromady. Tím, že platíš službu (hru) předem je logicky další mínus. Podstata risku u nákupu za 200 a risku u nákupu za 1000Kč je zkrátka statisticky riskovat 5x větší škodu.
    Hra je služba, nastuduj si autorský zákon, nekupuješ si hru, ale jen licenci na to, že ji můžeš pustit na svém herním zařízení...tu licenci ti může autor i odejmout bez náhrady...mimo to co vše můžeš a nemůžeš navíc záleží na licenčních podmínkách se kterými apriori souhlasíš již v podstatě ve chvíli nákupu, protože rozbalenou hru technicky vzato prodejce vzít zpět vůbec nemusí, což je další zajímavý paradox.
    Pokud není demo, tak si nemůžeš stáhnout warez, ano souhlas. Ale morálně na tom nevidím nic špatného, za předpokladu, že ho využiješ jako demo a ne jako výmluvu, že si hru nechceš, nebo nemůžeš dovolit.
  • To je sice pěkné, ale všechny tyto služby (masáže, jídlo,..) platíš po jejich poskytnutí, protože se nejdřív musí služba poskytnout.

Jestli se jedná o risk za 200 nebo za 1000 podstatu věci nemění, stejně jako krádež rohlíku v obchodě je stejně tak krádeží raketoplánu (rozumněj podstatu věci).

Hra není služba, ale materiální zboží. Stejně jako např. fotky, filmy, knížky atp.

Pokud není herní demo tak si jej zkrátka prostě nemůžeš stáhnout ani na otestovaní. Jestli má být člověk chráněn v případě koupě nekvalitního produktu, nebo jestli pr oddělení naslibovalo hory doly a nesplnilo byť jediný bod jsou úplně jiné otázky a s otázkou stahování her nemají nic společného.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší