Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Leda ho*no kámo. Na tom si nic z 3dska nezahraješ - trošku to prostuduj než něco postneš.
  • Kopirovanie je super a nie je to piratstvo.
  • trolo
    vsetci to vidite moc jednoducho. ano pirati su zlodeji ale to nieje take jednoduche, je tam viac veci - absencia demoverzii(objektivne recenzie, marketing), studenti bez penazi, male platy, moralka, cz/sk zakon podla ktoreho to nieje nelegalne atd atd.

    pirati budu vzdy a vzdy z inych dovodov, je malo piratov len cisto z principu ze som pirat nebudem kupovat hry, viac je takych co si to nemoze dovolit alebo maju ine dovody.
  • no ja by som to s piratmi nevidel tak cierne *1* sam som upiratil zaklinaca 1 potom som ho presiel :D a po prejdeni si povedal toto si kupim *14* tak som si kupil Zaklinaca 1 potom precital vsetky knizky :D kupil medailon, tricko Zaklinac 2 a samozrejme kupil zaklinaca 2 *1* a uprimne :D s 3 ku si kupim tiez
  • thrax.14
    Osobně jsem proti DRM, ačkoliv jsem platící hráč. Na Assassinovi 2 jsem si vylámal zuby, když jsem měl mobilní internet. Takže přítěž pro platící nikoliv pro piráty. Ale zaklínač je hra, která si zaslouží originál už jen z principu. Přístup k fanouškům je ukázkový na rozdíl třeba od Ubisoftu.
  • Co ty jsi za hovado? Se asi hodne kopes do pr*ele ze mas cas psat takovy kokotiny ...
  • a prekroutili to na to, ze jsou svati a konecne pochopili, ze staci udelat kvalitni hry, ktere si nekdo koupi ... holt kdyz uz z dopisu nevytriskali ani korunu, tak si udelat alespon image -> hodne lacine gesto
  • Jsem na tom úplně stejně. *4*
  • Skoda ze moc nepremyslis nad tim, co rikas.
    Diskuse o tom, ze se ve velke mire dela neco co se delat nema neni zbytecna, ale uzitecna. Kdyz se deje nespravedlnost, je spravne proti ni vystoupit, ne hledet jinam a drzet hubu a krok.
    Nesdilim tve presvedceni, ze odvolavat se na dobre mravy je spatne, povazuji ho za zcestne. Fakt ti ty dobre mravy tak moc vadi a prekazi v zivote? Vadi ti, ze existuje spolecensky uzus odrazejici tisicilete zkusenost lidstva na kterem so podilely nejvetsi myslitele a moralni autority vsech dob, ktery rika co je spravne a co ne? Procpak? A pro poradek, neobhajuji sebe moralkou, ale hajim zakladni mravni princip a uplatnuji jej na tvurce her a piraty, nejsem ani jedno z toho.
    Mylis se, rychle se daji menit zakony, ktere mohou mit ucelovou podobu poplatne dobe, mravy jsou mnohem stalejsi a nedaji se tak snadno zmenit, i kdyz bys koukam chtel. Napriklad mravni princip nepokrades, o ktery se opiram, je tu s nami uz minimalne 2000 let, pravdepodobne jeste mnohem dele.
    Vyznamu posledni vety nerozumim. Zkus mi to vic priblizit, co myslis tim akceptoval? Vzal na vedomi? Prijal za sve? Jakou ubohou uroven?
  • Derave jak cednik? To je jen tvuj dojem, ktery si neumis obhajit. Diskuze je mozna, pokud existuji argumenty a ochota k diskusi, oboji ti chybi.
    Muzu si domu vzit tajne a bez zaplaceni kus hadru? V kterem obchode?
    Platit bys mel za veci, ktere uzivas. Nebo co me opravnuje k prohlaseni, me se nelibi nic a tak si muzu brat vsechno? To je maximalne zcestne uvazovani. Placeni neni dobrovolna zalezitost na zaklade libi/nelibi.
    Nejsem, takovych lidi je spousta, treba ti co kradou.
    Na nakupovani na slepo me nepritahuje nic. Proto me napriklad nepritahuje kickstarter.
  • Někdo ti šlápnul na nohu nebo ses špatně vysr*l?

    Já si žádnou hru na konzoli nezahraju ani teď - ani kdyby neměly žádnou ochranu. A socka nejsem. *5*
  • panebože vy jste ztoho udělali hroznou bramboračku , takový subjektivní názory, to je fakt smutný :D
  • ja myslim že to moc řešíte. když sem byl ještě fakan a neměl sem prachy tak sem pirátil jak oteklej pak jsem začal makat a tim padem i kupovat hry a na nějaké to stahování jsem si ani nevzpoměl. ted jsem bez prace tak stahuju. až zas budu mít práci=peníze tak je zase budu utracet za hry. a myslím že to tak ma spousta lidí
  • Mylis se, nechranim autory, ale mravni princip - krast je spatne, lidem se za jejich praci plati. Mimo jine i proto, ze ucta k majetku a praci druhych je jeden ze zakladnich principu svobodne spolecnosti. Jeho masivni porusovani vede k jevum, ktere poskozuji celou spolecnost.
    Kickstarter jeste zadne relevantni vysledky neposkytnul. A ja se obavam, ze az z neho zacnou lezt levne budgetovky, tak vetsina hracu z nich bude zklamana. Oni ti investori nejsou hloupi a jestli do neceho nechteji investovat, vedi proc. Kickstarter je model pro vyvolene, nelze aplikovat na vetsinu vyvojaru a ani ti nevyprodukuje AAA hru.

    Ja neobhajuji zadny model, to se hrube pletes. Ja tvrdim, ze se hry nemaji krast a nijak nerozlisuji, jestli jde o produkty z kickstarteru, retailu, digitalnich obchodu od indie sceny nebo hry vystavene na webu samotnych tvurcu. Mas-li pocit, ze nejaky obchodni model je spatny, bojuj proti nemu preferenci jineho, nikoli tim, ze budes krast produkty z toho, ktery se ti nelibi.
    U hry za 1000 korun predpokladam jde o hru, kterou financoval vydavatel, nebo nejaky jiny investor. Dostat v takovem pripade 90 Kc ze hry je krasna castka. Pri prodeji milionu kusu ma autorsky tym odmenu 90 milionu a pritom je v zamestnaneckem pomeru a nenese rizika zmareni investice. To me prijde fajn a nedivim se, ze jich toho tolik vyuziva. A tem co se to nelibi maji prece i jine moznosti, nikdo je do tohodle modelu nenuti. Nezavislych vyvojaru, ktery sve produkty prodavaji na svem webu je take dost.

    Pirati nic netvori, nemaji co borit, jsou to jen paraziti.
  • Co řeší ? Nic a tak je to správné . Pochopili , že na hře se dá vydělat , ale není dobré v zájmu dobrého jména firmy a platících zákazníků tlačit na ultimátní restrikce . Prostě je sympatické že se najdou firmy které i dnes nejdou slepě za maximalizací zisku .

    Vždy se najdou ti , kdo podpoří dobré dílo , vždy se najdou piráti , co si hru koupí po slevě ...
    A vždy tu bude většina , která prostě neplatí ......
  • Je škoda ,že cokoliv napíšeš je děravý jak cedník. Pak je diskuze nemožná.
    Ano můžeš si vzit domů kus hadru a když ti nebude solidní obchod si ho vezme (klidně i po tejdnu) spátky .
    Ano je jasný že u her je tenhle způsob nemožnej protože ty dnešni sra*ky dohraješ za 6h a není důvod se k nim vracet (proto ta opatrnost).
    Ano platím především za věci který se mi libí.
    Jestli si myslíš že existuje někdo kdo zastává názor že by za práci nemá být zaplaceno seš mimo.
    Nevim co tě přitahuje na nakupovaní naslepo.
  • Robotron3
    To jsou zajímavý data. Můžeš nějak dokázat, že 90kč z 1000 pro autorský tým a zbytek sežere distribuce jsou reálné informace?
  • Já chápu tvé dobré úmysly ochránit autory před jak ty řikáš "zloději" (dle mého to jsou potencionální zákaznici ,ale to vynechme) boužel to co tady prosazuješ tím jen prodlužuješ jejich agonii.
    Bylo by na román to tady vypisovat. Podívej se jen na pár z tisíce důvodu proč se pleteš. Ne nemyslím tu novou studii americkejch univerzit ze tzv piráti utrácej za multimediální obsah na internetu 3x víc než ne-piráti.
    Vem si Kick-star pokud věhlasní autoři jásají že po 4 letech konečně můžou dělat hru kterou chtěli díky financováni kterým obešli disributora něco je špatně. Jak to asi funguje u malejch studii..
    Žiješ v době kdy spisovatel vlastně ani neví kolik prodal knížek a kolik má z jedný pěnez (není to víc než 6% pokud je fakt dobrej). U her to funguje naprosto stejně autorský team má z ty 1000 ani ne 90kč a ještě nemá nezávislost.
    Tenhle distribuční system sežere i s marketingem kolem 90% z ceny konečného výrobku . To vše v době v době internetu. Podotýkám bavíme se o datech ne o flaškách s pivem který musíš vozit kamionem skladovat atd.
    Ty tady tendle model obhajuješ souhlasíš stim že mezi výrobcem a zákazníkem je stěna která na jednu stranu diktuje co se má tvořit a nadruhou naprosto zbytečně navyšuje cenu.

    Jen nech piráty ať jim ten domeček z karet zboří on nikdo hlady neumře.

    Bude to chvilku bolet ale vyděláme na tom všichni a autoři především.
  • Podivej se na sedesata leta treba v us, imho to je typicky priklad mezigeneracnimu vzepreni a zmene hodnot, bohuzel asi ne k lepsimu. Bohuzel dnesni mladez nema moc vzru ani v cizine a na vlastni kulturni revoluci jsme asi mali, skoda. Ale asi by to slo po zlem, treba nejaky dramaticky hospodarsky upadek, za to, ze dnes zijeme na dluh a nove generaci ze jsme zabouchli dvere do prijatelne budoucnosti.
  • Crack na to je, neskusal som, skusal som len to "demo" od Blizzu, k tej hre poviem asi tolko, ze neskutocna nuda a aj keby bol 100% funkcny crack, nestalo by mi to za to stahovat...

    V sucasnom svete a pri sucasnych technologiach DRM ala D3 nema zmysel, pri kazdej vacsej hre by boli neskutocne problemy, staci pozriet na steam ci origin, tie skolabuju vzdy, ked nieco vacsie vyjde...A nechcem to ani vidiet s tou podporou hier, ze ako by som ju hral par rokov po vydani.

    Celkovo som to prianie myslel tak, ze by sa nedali tak lahko cracknut, resp. aj ked sa cracknu, tak su nie plne funkcne a takmer nehratelne, ako D3 ci Wowko.Pri dnesnom stave technologii je take DRM prave velke minus.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit