Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen zkracene: odmitam kupovat zajive v pytli.. vydejte demo a ja se podivam a pripadne koupim... nevydate demo? mate smulu a stahuju, nebudu vyhazovat penize za neco na co se nemuzu pred tim podivat
  • Zdravim, vidim tu celkem rozporuplne reakce na to jestli hry stahovat a pote jestli se budou libit tak je koupit, nebo postihovat ty co si je stahujou a neplati za ne. Ale kdyz se podivate na cenu hry kolik stal jeji vyvoj, reklama a veci potrebne k jejimu vydani a hlavne kolik staly poplatky OSE nebo i jinym spolecnostem kterych je hodne a kterym se plati poplatky z jedne hry a kolik se jich proda a kolik z toho ten vyrobce a vydavatel ma. Dejme tomu ze hra stoji 1200 se vsemi poplatky a hrac si ji koupi a plny ocekavani ze si koupil kvalitni titul ji nainstaluje a pote zjisti ze je hra zabugovana, nedodelana a hrace nebavi, tak nema uz pravo ji vratit do obchodu aby dostal sve penize z5 tak se nedivim lidem ze si hry nechcou kupovat ale radsi je stahuji. Komu by se chtelo kupovat kdyz je hra tak draha. Vydavatel jich neproda 100,200 ani 300 ani 10 000 ani 100 000, ale jak tu nekteri pisete ze zaklinac ma 1,3M prodeju. Tak vychazi jako zisk slusne cisla, a myslim si ze vyvoj vyroba a priprava hry na prodej nestala ani polovinu. Takze to ze sou nekteri prodejci a vydavatele nespokojeni je jen jejich hamiznost a touha potom vytriskat ze vseho co nejvic.

    P.S.: Jestlize ma hollywoodsky trhak treba jako Avatar naklady na nataceni kolem 400 M dolaru a behem prvniho tydne promitani je preplaceny 2x tak mi nerikejte ze to same se nedeje aji s hrama pri vydani nejake pecky treba jako bude Mast Efect 3.
  • Kvuli svin1m jako je gybby podporuju protipiratske aktivity, protoze dokud to nebude poradne postizitelne, tak lide jako on budou pachat zlo a vsem otravovat zivot.
  • Mně se přístup CD projektu fakt líbí a mám oba zaklínače origa, a to zas tak moc originálky nenakupuju. Cca jich mám tak dvacet, za dvacet let života :)

    Ale proč? Pro začatek dnešní móda DLC, například Dragon Age nebo Mass Effecty, oboje sou hry, který mě hrozně bavily, ale ja si je nekoupím, protože se cítím bejt omrdávanej ze strany vývojářů. Stejně tak sem si nikdy nekoupil nic od Valve i když je to imho jedna z nej společností v týdle době, a to kvůli steamu, ať si říká kdo chce co chce, ale ja v počítači prostě mít nebudu mít zbytečně program navíc, proč to nemůžou udělat stejně jako battlenet od Blizzu, kterej je podle mně férovej (a taky od něj mám všechny hra za posleních deset let). To samý je Risen, jedničku mám origo protože gothic (I,II) sem hrozně žral, ale s tím že chtejí aby se hra dala hrát jen přes steam, mě tak vytočili že si ji nekoupím, i když je to zrovna studio, který by si to asi zasloužilo. A tak bych mohl pokračovat...

    No chtěl jsem říct jen to, že já se budu chovat poctivě, až se ke mně budou chovat poctivě vývojáři. tečka
    • smejki
      battlenet od blizzu? jsou dva zásadní rozdíly
      a) v offline režimu nejedou u bnetu služby, u steamu ano
      b) bnet je zabudován ve hře, steam je separátní klient, který umí overlay

      neumím si představit, že by všichni steamoví inzerenti byli nucení do svých her integrovat steamové rozhraní přímo. navíc spousta steamových služeb je řešitelných jenom formou klienta.

      abych nebyl nařčen - sám starcraft 2 mám a bnet mi nijak nevadí, stejně tak hojně využívám steam. povvažuji za úchylné srovnávat platformu pro prodej her a správu her, který inzeruje tisíce položek a systém, na kterém stojí dvě hry (WoW a SC2) a třetí se vyvíjí (D3).
      • I Battle.net je platforma pro prodej her, jen je jeho rozhraní řešeno přes web a tudíž se ke službám přihlašuješ, pouze když je potřebuješ. Chceš-li další příklad, jak krásně to funguje bez DRM a špiclovacího klienta, podívej se na GOG.
    • Ovšem co je a co není poctivé stanovujete vy a nikdo jiný, že ano...
    • zbytečnej program... nebýt ho, tak hry od Valve zdaleka nedosahují takových kvalit. Navíc nevím zdali hraješ sám, ale rozhodně pro kamrády co hrají spolu spolehlivě nahradí jakejkoliv jinej IM program. Takže ve výsledku to vyjde nastejno (když uz teda člvoěk přistoupí na tvoji logiku).
      • Nech ho :)) Jenda prostě neví, o co příchází!!! :)
  • JJ... asi bych byl hodně nas...raný kdybych si koupil třeba takový NFS:Run :-D A z demoverzí kolikrát nejde zjistit jak mě ta hra bude bavit... třeba assassin creed mě bavil na začátku a pak mi přišel strašně na jedno brdo... nic nového v boji atp...
    • AC je jen o příběhu, jinak se v gameplayi mění minimum, největší skok byl samo AC I>AC II, tam Ubi našli recept na úspěch a teď už tvrdě dojej značku.
  • ja jsem napriklad typ cloveka co is tu hru po stazeni koupi.... a bohuzel pokud je ta prace nejakym zpusobem nekvalitni proc za ni platit ja kdyz ve svim zamestnani udelam taky nekvalitni praci tak si ji investori vemou a nezaplatej tim nechci obhajovat piratstvi ale neni pirat jako pirat nejakej trumpeta co stahne 2-4 hry do roka pro nejaky svoje uziti co mi do nej je to neni u me zadnej pirat ale placnu treba clovek co jich nataha 200 i vic to uz neni v poradku... a reknete mi kdo zvas nema v pc aspon napr 1 Mp3 nebo film tim padem to uz musi bejt podle vas taky piractvi
    • Ja nemam ani jeden nelagalni program, film nebo hudbu.
    • Díky naší benevolentní české legislativě je stažení filmu či hudby pro osobní potřebu legální. Softwarové pirátství ne.
      • A tohle je take velmi sporne tvrzeni.
        • Ne. Je to pravda.
  • pekne cist tyto kometare :D
    • clovek se i pobavi :)
  • Musím říct, že znám mnoho pirátů, kteří si Zaklínače 2 koupili právě proto, že je bez DRM, v mnoha případech je to jejich první a jediná originálka. Každopádně myslím, že CD Projekt může slavit velký úspěch. Pirátství bylo, je a bude a nikdo na tom nic nezmění, ale líbí se mi, že i zarytí piráti v tomto případě udělali výjimku.
    Já také převážnou většinu her nejdříve stáhnu a po prvních pár hodinách se rozhodnu, jestli stojí za koupi nebo ne. Pokud ano, zakoupím, pokud ne, smažu aniž bych dohrál. Každopádně Zaklínač patří mezi těch pár, které jsem koupil v předobjednávce, hned v den uvedení do prodeje a rozhodně nelituji. Dvojka mi sice přijde slabší než jednička, ale přesto jsem se hezky dlouho bavil a za nějakou dobu si Zaklínače zahraju znova.
    BTW loni jsem četl něco jako že CD Projekt je s prodeji spokojený, ona to už není pravda?
    • vývojáři spokojení byli, vydavatel nebude spokojený nikdy.
    • Ale platí, jenže čím víc máš, tím víc chceš. To víš, hodný CD projekt.
  • Běžně nemám sílu lidem takhle promlouvat do duše a ještě doufat. že to k něčemu bude, ale chlapáci jako gybby mi tady opravdu pijou krev.
    Víte, piráti, to máte asi tak takhle: Jsou lidi, kteří vydávají neuvěřitelný úsilí, aby vytvořili něco, co nás, hráče, bude bavit. Těmhle lidem se říká programátoři. Pokud myslíte, že to mají vývojáři lehký, jste blbci. Podívejte se, jak dopadl team bondi (máte tu o tom článek hned na games) a spousta dalších. Přestože tvořili inovativní a zábavnou hru, které nešlo jen o marketingem a mainstreamem vydělaný prachy. Celej tým za to přišel o práci. Žůžo, co?
    Produkty, na kterých tihle lidé tak tvrdě pracují, vy prostě kradete. Za jejich námahu nedáte ani korunu, a přitom si toho produktu užíváte naplno. Každej z vás s těma vývojářema jednoduše sprostě vyjebal.
    A můžete se vymlouvat na to, že "nechcete kupovat zajíce v pytli" (kolik z vás si hru opravdu koupí po tom, co jí dohraje staženou?), že "vám vadí DMR ochrana" (tak hru kupte a pak crackněte, ne?) nebo že "krabice zabírají místo na poličce" (no to je prostě sh*t.)
    Ale jediná pravda na tom je, že jste prostě bezohledný grázlové, co si užívají věcí, který můžou mít zadarmo, a nemyslí na ty, kteří jim možnost ty věci mít poskytli. Jste prostě sv*ně. Jestli s tímhle piráti dokážou žít, tak nevím, co by se tu ještě mělo řešit.
    • Když špatná firma neplatí programátory, tak za to může kopírování, jo? :D LA Noire je nelogická blbost a je dobře, že už žádný další paskvil neudělají. A hlavně kopírování není krádež.
  • CDProjektRed ve mě vzbuzuje pocit hrdosti na svou absolutně legálně zakoupenou hru...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit