Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen zkracene: odmitam kupovat zajive v pytli.. vydejte demo a ja se podivam a pripadne koupim... nevydate demo? mate smulu a stahuju, nebudu vyhazovat penize za neco na co se nemuzu pred tim podivat
  • ale vždyť ho nech :)
    Call of Duy 1 a i datadisk United Offensive byly špičkové hry :)
  • Nech ho :)) Jenda prostě neví, o co příchází!!! :)
  • Jediná 100% ochrana bude clouding, kam to ostatně přes MMO atp. už směruje.
  • I Battle.net je platforma pro prodej her, jen je jeho rozhraní řešeno přes web a tudíž se ke službám přihlašuješ, pouze když je potřebuješ. Chceš-li další příklad, jak krásně to funguje bez DRM a špiclovacího klienta, podívej se na GOG.
  • Ne. Je to pravda.
  • smejki
    battlenet od blizzu? jsou dva zásadní rozdíly
    a) v offline režimu nejedou u bnetu služby, u steamu ano
    b) bnet je zabudován ve hře, steam je separátní klient, který umí overlay

    neumím si představit, že by všichni steamoví inzerenti byli nucení do svých her integrovat steamové rozhraní přímo. navíc spousta steamových služeb je řešitelných jenom formou klienta.

    abych nebyl nařčen - sám starcraft 2 mám a bnet mi nijak nevadí, stejně tak hojně využívám steam. povvažuji za úchylné srovnávat platformu pro prodej her a správu her, který inzeruje tisíce položek a systém, na kterém stojí dvě hry (WoW a SC2) a třetí se vyvíjí (D3).
  • Zdravim, vidim tu celkem rozporuplne reakce na to jestli hry stahovat a pote jestli se budou libit tak je koupit, nebo postihovat ty co si je stahujou a neplati za ne. Ale kdyz se podivate na cenu hry kolik stal jeji vyvoj, reklama a veci potrebne k jejimu vydani a hlavne kolik staly poplatky OSE nebo i jinym spolecnostem kterych je hodne a kterym se plati poplatky z jedne hry a kolik se jich proda a kolik z toho ten vyrobce a vydavatel ma. Dejme tomu ze hra stoji 1200 se vsemi poplatky a hrac si ji koupi a plny ocekavani ze si koupil kvalitni titul ji nainstaluje a pote zjisti ze je hra zabugovana, nedodelana a hrace nebavi, tak nema uz pravo ji vratit do obchodu aby dostal sve penize z5 tak se nedivim lidem ze si hry nechcou kupovat ale radsi je stahuji. Komu by se chtelo kupovat kdyz je hra tak draha. Vydavatel jich neproda 100,200 ani 300 ani 10 000 ani 100 000, ale jak tu nekteri pisete ze zaklinac ma 1,3M prodeju. Tak vychazi jako zisk slusne cisla, a myslim si ze vyvoj vyroba a priprava hry na prodej nestala ani polovinu. Takze to ze sou nekteri prodejci a vydavatele nespokojeni je jen jejich hamiznost a touha potom vytriskat ze vseho co nejvic.

    P.S.: Jestlize ma hollywoodsky trhak treba jako Avatar naklady na nataceni kolem 400 M dolaru a behem prvniho tydne promitani je preplaceny 2x tak mi nerikejte ze to same se nedeje aji s hrama pri vydani nejake pecky treba jako bude Mast Efect 3.
  • Ovšem co je a co není poctivé stanovujete vy a nikdo jiný, že ano...
  • A tohle je take velmi sporne tvrzeni.
  • Ja nemam ani jeden nelagalni program, film nebo hudbu.
  • Kvuli svin1m jako je gybby podporuju protipiratske aktivity, protoze dokud to nebude poradne postizitelne, tak lide jako on budou pachat zlo a vsem otravovat zivot.
  • Vsak uz se taky nektere hry nedelaji (viz petice za dark souls nebo red dead redemption) a kdyz ano, tak jsou to z vetsi casti mizerne konzolove porty, ktere ani zdaleka nevyuzivaji moznosti pc. Ano, pri 90% piratstvi uz mohu klidne vsechny hazet do jednoho pytle.
  • COD a COD 2 su kvalitne hry :D nehovorim ze je to zla hra sam ju mam (myslim MW2), MW3 mohlo byt kludne DLC za 10€ pretoze to sa uz len veze na mene hry... a "len" miliony debilov ju kupilo za 60€ -.- ja som MW2 kupil az na Steame v zlave za 20€... pre mna to je to iste ako CSS.... 60€ si zasluzi 10/10 hra nie brak
  • corfer
    Hladovej Marvin: Jenže realita je taková, že společnosti vyvíjející hry koukají na počet zpirátěných her a pokud stále budeme zastávat ,,OCD politiku", tak si můžeme být jisti tím, že hry na PC budou vždycky chápany jako ty, které se nejvíce kradou, a to pro nás PC hráče bude znamenat jediné – méně her. Takže odhlédnu-li od moralizace, tak se k ní v kruhu zase vrátím. Ve společnosti, kde se za produkty platí, není místo pro jedince jako OCD. V zásadě je společnost křehký ekosystém, v němž vyměňuji svou práci za práci druhých a je těžce amorální přivlastňovat si plody práce někoho jiného (hry), aniž bych mu nabídnul plody své práce (peníze).
  • Pokud vam jde o moralni aspekt, tak nema cenu se o nicem dohadovat. Piratstvi je problem a ja jsem se to nechtel snazit nijak poprit. Spise jsem chtel poukazat na to, ze spolecnosti pocitajici sve usle zisky na zaklade poctu stazenych kopii za prvni rok prodeje, jsou hodne daleko od reality. A domival jsem se, ze na neco podobneho chtel poukazat i OCD (i kdyz ponekud radikalnejsi formou). Pomineme-li onen moralni aspekt, jaky je tedy vas nazor na jeho tvrzeni? Ja mam totiz opravdu za to, ze neni az tak vzdalene od pravdy a spousta lidi by pri nemoznosti piratstvi opravdu hry nehrala (nebo nehrala v takove mire)...
  • corfer
    Hladovej Marvin: Víte, chápete mě špatně. Nikde jsem nemluvil o nějakém navyšování prodejů. Mluvím čistě o morální stránce věci. To jsem tady opravdu jediný, kdo vidí rozdíl v tom stáhnout si hru zadarmo a stahnout ji za 50 dolarů? 50/0. Číslo padesát je přeci o padesát větší než nula. Nesnažím se moralizovat, ani ze sebe nedělam Mirka Dušína, ale přijde mi zvrhlé hledat cokoliv kladného na pirátství. Jednoduše zkuste přijít za vývojářem, řekněme Zaklínače 2, a ukažte mu příspěvky OCD s tím, že má v ledasčem pravdu. Nemůžu uvěřit tomu, jak naivní jsem do této doby byl. Totiž že budou piráti aspoň schovaní, a když už budou diskutovat, tak nebudou stavět na odiv, že ty hry kradou. ANO, KRADOU!
  • Jste s OCD na opacnych stranach barikady, pricemz vy svuj nazor prosazujete o dost radikalnejsim zpusobem a ocividne nejste schopen pripustit, ze vas oponent ma v ledascem pravdu. Piratstvi predne neni docela to same, jako kradez. Vim, ze to zni asi dost blbe, ale je to proste fakt. I nas pravni rad k temto dvoum cinum pristupuje odlisne a je sakra rozdil hru ukradnout (treba v obchode), ci ji upiratit. Onen argument: "Nepujdou-li hry piratit, nebudu je hrat." mozna neplati na 100% u vsech piratu, ale shazovat ho uplne ze stolu taky nemuzete. Hodne z piratu by podle me pristoupilo na strategii, kterou ted hrde prosazuji ja a sice, ze rocne koupim tak jednu, maximalne 2 novinky (jestlize se na ne nemohu dockat), ale jinak kupuji starsi hry stojici kolem 300-500 Kc. Taky jich ale neni prevratne mnozstvi a muj financni prispevek do game-businessu je tak opravdu minimalni. Alespon tedy s porovnanim s tim, kolik jsem jako teenager her rocne upiratil. Sice nemam zadnou statistiku tykajici se piratstvi, ale vsadil bych se, ze naprosta vetsina z nich jsou mladsi lide, kteri nemaji zadny stabilni prijem, ci lide majici prijem opravdu minimalni. V prvnim pripade by po zaniku piratstvi klesl pocet zakoupenych her na 2-3 rocne (vanoce, narozeniny) a vtom druhem mozna tak na 3-4 zlevnenych starsich her, ci her z druhe ruky (aukro, bazary)... V konecnem dusledku by tedy bez piratstvi nejaky nepatrny narust prodeju zrejme byl, ale taky by se nektere hry, ktere se treba nyni casto stahuji, prestaly jednoduse hrat. Tim padem by oslovili uzsi publikum a jejich nasledne pokracovani (ktere by melo sanci oslovit odrostlejsi fanousky majici prijem) by oslovilo mnohem mene lidi...
  • zbytečnej program... nebýt ho, tak hry od Valve zdaleka nedosahují takových kvalit. Navíc nevím zdali hraješ sám, ale rozhodně pro kamrády co hrají spolu spolehlivě nahradí jakejkoliv jinej IM program. Takže ve výsledku to vyjde nastejno (když uz teda člvoěk přistoupí na tvoji logiku).
  • Díky naší benevolentní české legislativě je stažení filmu či hudby pro osobní potřebu legální. Softwarové pirátství ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit