Přejít na výpis diskuzí
Červený kříž se ptá: Měly by hry dodržovat humanitární právo?
4.12.2011 | Petr Poláček
205 příspěvků
-
hele nepatří to sem ale sh!t už jste slyšeli toto? http://www.youtube.com/watch?v=4z9TdDCWN7g
-
-
Ty jo, to sem fakt nepatří, ale pěkný song ke Skyrimu *4*
Edit: Co je? Musika je to pěkná, za co to mínusko ?
těch 38 211 "líbí se" mluví samo za sebe ne ? :P -
Skyrim - one game to ruin them all! *5*
-
-
Červeny križ ? co to je ? nejaka sekta ?
-
-
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_%C4%8Derven%C3%BD_k%C5%99%C3%AD%C5%BE
-
-
A co ty nemocnice a skoly co americani omylem vybombardovali "chytrymi" raketami, vymaha nekdo na USA neco za tohle?
-
-
co s tim maji spolecneho? treba ze ty rakety vystrelili? nemluvim o nejakem internetovem mlzeni, ale o zcela konkretnich pripadech kdy se takove veci staly.. proto se ptam, plati za to nekdo?
-
-
Za to bombardování? Samozřejmě že daňový poplatníci! *15*
-
-
prave proto mi reseni dodrzovani nejakych humanitarnich norem ve hrach, kdyz se na ne kasle v realu, prijde ponekud usmevne :)
-
-
jo platí, civilisti *2*
-
napr http://www.guardian.co.uk/world/2003/apr/02/iraq.simonjeffery nebo http://cursor.org/stories/civilian_deaths.htm
takovych pripadu je spousta, kazdy si je na googlu muze najit sam, bomardovani nemocnic, skol, civilistu.. vy co mi davate minusy jste bud slepi, nebo uplni idioti (nejspis oboje) -
-
A můžeš mi říct proč to generalizuješ na celou USA?.... Vojáci SSSR v Afghánu dělali takový svinstva o kterých se ti může jen zdát a rozhodně s toho neobviňuji nějakou babičku tamhle na Sibiři... Tvůj post je naprosto mimo... Nikdo tady z nás si asi civilní oběti nepřeje, byť ve válce platí pravidlo - Silnější pes mrdá (a myslím si že Civilizace ušla co se týče civilních obětí velký kus cesty od WWII)...
A btw viděl jsi jak se bojovníci Hammásu nechávají převážet sanitkami mezi jednotlivými bojišti ? *4*
-
-
-
Co s tím má kua USA společného?
-
-
Na Internetových diskusích se obecně hledá viník buď v USA, komunismu, islámu nebo křesťanství, a to na všechno. Jo, ještě jsem zapomněl na Židy. *1*
-
-
(Často) Není důležité kdo to zavinil, ale skutečnost, že byl někdo potrestán....
Vítej mezi lidmi *2* -
Přesně, a přitom jsou všichni nevinní. *7*
-
-
-
-
Červený kříž by se měl spíš zabývat realnými zločiny, které páchají muslimové na "nevěřících". Zřídit letecký most mezi Evropou a středním východem a zachraňovat tak lidské životy. Tlachání nad správností her úplně mimo, stejně jako tento "bojujem za lepší svět" článek.
-
-
a co když to páchaj "nevěřící" na muslimech ?
-
vis ho-no o islamu tak drz hubu
-
-
Mě pobavila část článku o R6 Vegas, kde se píše že v jedné misi musíte osvobodit rukojmí. Rukojmí utíkají ve chvíli kdy střílíte na nepřítele a pokud někoho z rukojmích trefíte, hra končí. A to je údajně špatně. Co si jako představují? Mám raději nechat nepřítele rukojmí odprásknout, nebo mají být pro jistotu rukojmí nesmrtelní abych nechtěnou střelbou náhodou někoho z nich nestrefil? Nestačí snad "trest opakování části mise" za jejich zabití?
Je skutečně neuvěřitelné, co člověk nevymyslí, když se nudí... Normálně makat, to je ani nenapadne, ale vymejšlet p*čoviny, to jo..! -
A furt a furt se do náš budou s*át nějací židi, do nás hráčů, a furt budou veškerou špínu házet na hry, a asi to neskončí.. docela smutný
-
-
Přesně tak todle je jasné židokomunistickokapitalistické islámem řízené spiknutí.
Být tebou tak se přejmenuju, přestěhuju a budu doufat že mě nenajdou. -
Ještě jednou si pro jistotu přečti ten článek, prosím. *3*
-
-
proč
-
-
Protože bys pak nenapsal to, co si napsal. *3*
-
-
a co jsem napsal špatnýho?
-
-
Z článku rozhodně nevyplývá, že by na "nás" nějaký židi měli furt sr*t a na hry házet veškerou špínu, rozhodně je to mnohem umírněnější postoj (vlastně ani to ne, šlo jen o nezávaznou debatu na toto téma) než se objevuje takhle porůznu v médiích. A ty z toho hned děláš, jako kdyby Červený kříž vyhlásil válku hrám. *7*
-
-
-
-
-
-
Pro mě to znamená jenom to, že není potřeba jakýmkoliv způsobem humanitární organizace podporovat. Když můžou vynakládat finance „studie“ jako je tahle tak mají spoustu peněz a dokážou zajistit jídlo a zdraví pro všechny i bez podpory veřejnosti. *4*
-
Upřímně: je tady někdo, kdo do těch lidí na letišti v MW2 střílel aniž by ho napadlo, že to není správné? Jsem tady jediný, kdo ve hrách civilisty nezabijí, ne proto že to nejde, ale proto že to dělat nechci? Jsem tady jediný, kdo nechápe proč se téměř v žádných hrách neberou zajatci, a protivníka svíjejícího se na zemi je správné a nutné dorazit?
-
-
škoda rány, která padne vedle :) bez toho bych si třeba GTA nedokázal představit
-
Protože z akčních her udělali mlejnek na maso, kde se za misi průměrně vykosí 500 nepřátel, a ty bys po "chudácích" vývojářích ještě chtěl, aby ti dali možnost brát zajatce? Kam bys je jako dával? On je dneska už úspěch, když ti dají možnost nepřítele třeba jen obejít, nebo omráčit. Dokud se budou dělat akční hry ve stylu stovek nabíhajících nepřátel před hlaveň, tak se to nezmění. Ale zajatce nelze brát (nevím u poslední Army, tu jsem nehrál) ani v OFp a jeho pokračováních, a tam je daleko méně nepřátel.
-
-
U ARMY se mi to myslím jednou či dvakrát povedlo (hrál jsem si s editorem) a když byla jednotka rychle decimována v otevřeném prostoru tak výjmečně někdo zvedl ruce a myslím, že pak šel i "svázat" a tím vyřadit.
-
-
To byl, prosím pěkně, mod. Stejně jako pak když z bojiště odtahovali zraněný a ták. To si pamatuji, že jsem si ho stahoval. Přinášelo to krásný momenty, kdy někdy AI jen tak z hecu postřílela i vzdávající se :o) (Normálně je mohl svazovat jen hráč a nebo když jsi k tomu dal příkaz pro ai, jinak je obcházeli a nebo stříleli)
-
-
ehm tedy Arma 2, tam je minimálně to odtahování již v základu a toto asi také (i když přidání jako dodatek v nějakému většímu modu nemohu vyloučit)
-
-
-
Brát zajatce a zvlášť v MW to tak už v třetí misi by za tebou šla v poutech půlka Ruské armády a v páté už bys ani nemohl střílet abys někoho z nich netrefil.
-
Ani u Army to nejde...Ono by to bylo děsně problematický z hlediska designu hry a jejích mechanismů. Třeba u SWAT série to není problém, ale tam je celá ta hratelnost postavená na jinejch základech než u 99% jinejch her.
-
-
Ja střílel do oken a do stropu, aby nešlo poznat, že jsem tajnej. Trochu jsem se bal, že mě prokouknou a pak mi došlo, že je to COD *1* tak jsem prostě dál střílel do země a zkoušel co se tam dá všechno rozbít a nezabil jsem jediného civilistu a taky to fungovalo.
-
a napadlo tě taky, že hrát hry jako je MW2 není správné?! *7*
-
-
Ne, nenapadlo. Proč by to nemělo být správné? *3*
-
-
Mas bod.
-
-
to by me taky bavilo stat u stolu zaplnenych zradlem a tlachat o nesmyslech
-