Přejít na výpis diskuzí
Česká televize ruší herní pořad Game Page - UPDATE
9.6.2012 | Petr Poláček
503 příspěvků
-
S timto souhlasim na sto procent.
-
Nikdo prave, o vyklad nekterych veci se vedou stalete spory. Konec koncu zide, krestane i muslimove vychazi z toho sameho stareho zakona. V bibli si kazdy najde co chce, at to dobre nebo spatne. Hlavni duchovni odkaz krestanstvi je imho miluj sveho blizniho sveho, tedy vyzva k toleranci mezi lidmi. Tudiz odmitam robotronuv vyklad, ze bible vyzyva k netoleranci proti homosexualum a ze krestan, ktery je k nim tolerantni, je spatny krestan.
-
Asi mě tu ukamenujete, ale se stanoviskem ČT souhlasím. Co se týče názoru Aleše Smutného, s něčím 100% souhlasím a s něčím zase vůbec. Argument, že když platíme koncesionářské poplatky, měli bychom mít právo na pořad o hrách, nehledě na to, že cílovka GP rozhodně ony koncesionářské poplatky neplatila, ale to je teď vedlejší. Stejně tak by svůj pořad mohli chtít metalisté, sběratelé známek, milovníci koní a další skupiny. Možná namítnete, že hráči jsou mnohem větší skupinou, ale z pohledu ČT je tato skupina zhruba na stejné úrovni. Myšlenka, že veřejnoprávní televize by měla sloužit veřejnosti ve smyslu, že nabídne veřejnosti co nejširší nabídku, aby si každý mohl vybrat je mylná a trochu mimo. Veřejnoprávní televize by měla sloužit veřejnosti tam, kde nemůže sloužit komerční sféra. Například takové pořady pro queer komunitu. Na druhou stranu je otázka, jestli dokáže ČT zaujmout diváky, aby na druhý kanál opravdu přepnuli a neměli ho za nějaký hipsterský intoš kanál.
S čím však u Alešova názoru souhlasím je fakt, že by se ČT měla víc starat o povědomí o hrách obecně, to nemá nic společného s jedním pořadem ale s celkovým chováním, jak už tu bylo řečeno. Informovat diváky, že existuje nějaká E3, a inteligentně jim přiblížit, co to zhruba je, ne tak, jak to většinou Nova a bohužel i ČT dělá, že si pak běžný člověk myslí, že hráči žerou malé děti a obcují s čarodejnicemi na Filipových kamenech. Hry jsou podobné médium jako kniha z pohledu televize. Nejsou pro televizi tak atraktivní, protože mají jiný rozměr, který v televizi nejde dobře prezentovat. Ovšem pokud bych měl volit ve veřejnoprávním médiu mezi pořadem o knihách a o hrách, tak dám přednost tomu prvnímu. Spočítejte mi kolik existuje herních medií v Česku a kolik médií, které se věnují literatuře. Asi to budou docela rozdílná čísla. And now let's the hate begin! -
Cimz v podstate rikaji ze hrani her je masovou zalezitosti. Ze by se zacala pomalu situace menit. Presto je Gamepage skoda.
-
Asi máš pravdu. Zůstali by i ti, co potřebují v něco věřit "for the sake of believing".
Ale pro ty bych našel i spoustu lepších věcí než něco, co neexistuje. -
Jo, není nad to se dívat na bledou vyhublou jeptišku, jak hovoří o dobrotě Pána. *1*
To už mi přišlo lepší koukat na Mášu, jak se marně snaží říct něco duchaplného. *3* -
nepravda. jenom by zde nebyli dogmatici.
-
heh, kolik lidí v čechách četlo bibli v originálu a mají znalosti dobových reálií. Podle mě to budou max. jednotlivci. *2*
-
Tak teď už je mi jasné, proč Game Page nahradí křesťanský pořad. Z téhle diskuze je to zřejmé. Nic videohráče tak nerozvášní, jako diskuze o křesťanství. Oni to vlastně dělají pro nás. *1*
-
a jen tak bokem. Pokud pujdu s dobou, budu snad chapat, ze lide co sleduji CT2, maji PC a internet... *3*
-
No jo, kritizovat něčí víru se nevyplácí. Víra je pořád tabu. Ale je sranda si tu a tam do věřících trošku šťournout a připomenout jim ty bludy, ve které věří, nebo spíše o kterých ani neví, že v ně mají věřit. Na druhou stranu je otázka, zda-li takové popichování už není za hranicí slušného chování. A nebo jinak: Nejlepší je znát někoho, koho si člověk velice váží a kdo je věřící. Pokud člověk začne o víře nějak mluvit, je dobré si vzpomenout na tohoto známého věřícího a říci si, jestli bych něco takového řekl přímo jemu. Vedle toho se s věřícími moc nedá diskutovat - dříve či později skončí na nějakém pevném stanovisku.
-
Dovolím si citovat jednu větu.
"If religious people listened to arguments, there would be no religious people." -
vcelku to i chapu. Poplatky za pc platit nemusime a vizualne televizni dilo prehravani traileru a gameplaye opravdu neni. Reklamu tomu CT2 urcite neudela a pripadne mi to, jako probirat v radiu televizni tvorbu. Po par poradech jsem to prestal sledovat, nic co by pred tim nebylo na netu. Akorat max. dvakrat do roka jsem omylem sledoval. Radsi at tam daji opravdu nejaky nezavislou tvorbu, ne zpravy z mainstreamove zabavy.
-
Pokud si hodláš našprtat Bibli nazpaměť a pak se jí tu ohánět, děláš to špatně.
-
Cetl jsi bibli v originale s plnou znalosti dobovych realii? Predpokladam ze ne. Nevidis vubec hloubku teto problematiky. Bible je nekolák tisic let stary text, jsou to prekady prekladu kdy se prekladatele prali s ve mi jako zme a vyznamu pojmu v case. Proc napriklad bible rika nesesmilnis a nepozadas manzelku blizniho sveho? Krestane nejsou jednotni ani ohledne tak zakladniho textu jako je desatero. Viz zde http://cs.m.wikipedia.org/wiki/Desatero#section_2
-
Mluvíš tu, jako kdybys křesťanství perfektně rozumněl a proto se ho snažil vyvracet. Bohužel tu jen prezentuješ tak trochu blbosti, co se obecně usadily v povědomí lidí.
-
Na tvé otázky by měli odpovědět sami autoři GP.
Ale nejde o to, že není GP potřeba, protože si člověk může najít recenze na netu.Jde o tu aktuálnost.U takového pořadu to dnes jednoduše potřeba je.Nemůžeš srovnávat to jaké to bylo před 10ti lety.Možnosti tehdy prostě byly jiné.
Dnes ať už chceš nebo ne tak takový pořad aktualní být musí.To není pořad o vaření.Fanoušci her nebudou čekat měsíc nebo dva až si přečtou resp. mrknou se na recenzi na GP.
O tom jak internet hýbe světem jde vidět i u papírových časopisů.Kde byl Level před několika lety a kde je teď.Level prodal v dubnu 4700 výtisků (včetně předplatitelů ).Před pár lety měl několikanásobně tolik. -
Lidi kteri ti reknou "jsi ignorant, nedozral jsi dostatecne na to, aniz bys o vecech mohl premyslet", pritom sami mezi rakdami vidis tu jejich aroganci, kdy ti vlastne rikaji: "drz hubu a krok", ty me fakt popuzuji. Ja si nemuzu pomoct. Navic opet jsem pristihl Jejdaska, ze o tematu, o kterem pise (dokonce me obvinuje z neznalosti), sam nevi absolutne vubec nic :) Tak a fakt koncim. Ostatnim sorry :)
-
souhlasím. zcela chybí pořady o počítačích. máme tu pořady o kdejaké ptákovině, ale něco o počítačích si vůbec nevybavuji.
-
Wow, jsem rád, že nejsem sám, kdo přestal televizi sledovat. To, co tam vysílají, jen dělá z lidí hloupé ovce. Peace.