Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BTW, tady je seznam cyberpunkových her
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cyberpunk_works#Video_games

zajímavé je, že CD Project RED (autoři zaklínače) dělají cyberpunkovou hru Cyberpunk 2077. Budu si o tom muset něco přečíst :-)
  • wenceslaus
    Pro mně cyberpunk představuje Ares Predator, Slivergun a reflexní vláka :-D
  • Mně se to líbí, za mě palec nahoru. Až ta hra bude opravdu kompletní, tak to bude skvost *4*
  • jo, to je, a popravdě film je lepší (výjimka potvrzující pravidlo, že obvykle bývá lepší kniha)
  • Ved si z modDB stiahni hi-res textury na povodny Deus Ex http://www.moddb.com/games/deus-ex IMO mne sa DE:HR tiez velmi pacilo aj ked som to zacinal hrat s obavami, ze to bude moc jednoduche oproti povodnemu DE akurat ten koniec oproti zakonceniu prveho dielu cista bieda :)
  • Ano? A četl jsi Blade Runnera, nebo reaguješ jen na film? Protože kniha je úplně o něčem jiným.
  • české a česky to mo není *7*
  • No ty dnešní marketingové kampaně by se dali srovnat s vyhrožováním pistolí u hlavy :)
  • Pisat o kyberpunku a nespomenut Remember me je hriech hh...inak Blade Runner je kyberpunk mixnuty s artdeco a bibliou. Cisty cyberpunk najde clovek v anime ako Akira..Ghost in the Shell ci nove Ergo Proxy
  • Clanek presne odrazi to, proc si i pres Kickstarterovej early acces co se mi na steamu uz nejaky tyden vali nehodlam kazit zazitek rozdelanou verzi... sice autorum "nepomuzu hru vylepsit" pripominkama atp., ale radeji si pockam na finalni verzi...
  • Kdyz nevidis, zkus otevrit oci nebo si poridit brejle... :P
  • P. K. Dick neni uplne jako Gibson nebo Sterling to je fakt, ale zrovna v Blade Runneru (Do Androids Dream of Electric Sheep?) je typickej "high-tech & low-life" vystizenej uplne paradne...
  • Je to tyden co jsem docel Mona Lisa Overdrive (bohuzel neni na cteni cas) a mne zase Neuromance z cele trilogie prisel nejlepsi... Count Zero je taky dobrej ale Mona Lisa uz na mne byla dost zmatena a nekonzistentni, ale priznavam ze jsem trochu pohodlnej ctenar :)...
    Jinak v Lain je uplne nejlepsi vizualizace cyberpunku co si vybavim... jak ma pak doma tu masinu jak ji pak vsude tece chladici kapalina je proste bomba :)
    Puvodni Deus Ex je super hra, jen si ho vizualem s cyberpunkem clovek uplne nespoji.... tematem ano, vizualem to nejak neni ono... HR se ovsem povedl, i kdyz tu puvodni Gibsonovskou vizi kterou si predstavim jako pripojovani se do site kabelem spoujicim hlavu a nejakej vizualne "atari like" pocitac proste nikdo nikdy poradne nezpracoval... bohuzel...
    Mno a GitS... kdo nezna GitS tak jako by nebyl... coz mi pripomina ze by mel byt venku konecne 4. border od Arise... nevim koho napadlo vydavat 4 dilnou serii s pulrocnima mezerama mezi dilama... by zaslouzil vypalit nervovou soustavu LEDem :)
    Mno to jen tak aby bylo jasno ze velkych fanousku CP je vicero :P
  • Nesouhlasím s tím , že dnes vychází mnohonásobně kompletnější hry než dříve. Příklad za všechny - série The Elders Scrolls . Pokud vám u Daggerfallu ležely u nohou celé kontinenty , jezdili jste s vozem , lodí či koněm , stali se lycanem či vampírem .... čím dneska můžete být u Skyrimu ? (couvajícím drakobijcem :( ) A je spousta her , které dnes spoléhají jen na náročné grafické pozlátko .
    Bohužel herní komplexnost klesá se stoupající kvalitou grafické stránky dnešních AAA her .Těch skutečně komplexních je dnes minimum ...
  • del0
    "Hraju hry 1/4 století a jakkoliv chápu, že hry jsou mnohonásobně komplexní ve všech ohledech než dřív."

"mnohonásobně komplexní ve všech ohledech"

Tohle je buď vtip roku nebo hraješ hry spíš 1/4 desetiletí.
  • del0
    DE:HR je proti prvnímu DE slabý odvárek. Škoda, že se nedokážeš přenést přes grafiku, tvoje smůla. *5*
  • maros.goc
    Blade Runner je praotec cyberpunku :DD...s tým Terminátorom pomaly, osobne ho medzi cyberpunk neradím pretože mu chýba výrazné zobrazenie absolútnej chudoby na úkor "implantovaných" alebo inak vylepšených ...kedˇsi zoberieš akýkoľvek cyberpunk tak v ňom nájdeš vykreslené hlboké sociálne rozdiely medzi jednotlivými triedami spoločnosti, ako tie hitech vylepšenia rozdelili sociálne vrstvy a to je podľa mňa jeden z najdôležitejších prvkov cyberpunku :)
  • maros.goc
    mňa pri vyslovení slova cyberpunk napadne Deus Ex, Ghost in the Shell, Remember Me, či Blade Runner
  • Sníh (Snowcrash) Neal Stephenson, Diamantový věk, tentýž autor, Shizmatrix-Sterling, Petr Heteša - Fatal Virtual, Ghost in the Shell, Serial experiments Lain. To si zas vybavím já. Původního Deus ex jsem nedokázal dohrát a dneska už na to nemám chuť vůbec, a to teď hraju Gothic 2, ale DE 1 působí fakt archaicky, někdy se spíš podívám na gameplay. DE-HR jsem dohrál několikrát a takhle si představuju ideální moderní hru. Ještě jsem nehrál shadowrun, chystám se na něj, věřím že je super, Dex mě nezaujal ani trochu a to jsem největší fanda cyberpunku co znám, hned po Sterlingovi. Mimochodem Neuromancer je jenom první díl trilogie a z celé série mi přišel nejslabší, Hrabě Nula mě bavil mnohem víc
  • Grafický amatérismus? Vždyť jediné,co jsi dokázal v grafice udělat, tak bylo malování a udělat smajlíka. co tě tak čtu, tak si na všechno stěžuješ a všechno umíš ťipťop.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit