Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Diablu se to docela povedlo.
  • jdenou sem si stahl na mobil hru psali ze stoji asi 800 kc ale kdyz sem ji stahl tak to vyslo na 200. protoze se platilo pripojeni k internetu
  • Možno je problém v cene za ktorú to predávali. Neviem koľko chceli za Dead Trigger, ale Shadowgun predávajú za 5. eur. Na iphone je to podla mňa veľa. Keby som mal iphone určite by som si hru za 5.eur nekúpil.
    • jasne, ja si shadowgun nejdriv stahnul nacerno a bavil me ...pak sem si ho koupil kdyz byl zlevnenej na 1 euro ze 4 nebo tak..
    • To si nemyslím. Zažil jsem situaci, kdy si člověk koupil dvouvrstvé DVD, v té době cca za 40kč, aby si udělal kopii filmu z trafiky za 50 kč... Zdůrazňuju, že ten film těsně před tím v té trafice koupil, takže to nebylo tak že by třeba nebyl zrovna k mání... jo, ušetřil 10 kaček... I kdyby to bylo za půl eura, tak to budou krást.
      • Ehm nepoplietol si to? Vravíš že najprv kúpil dvojvrsťák za 40 kč a potom film za 50 kč. Tak to je spolu 90 kč. Čo ušetril? Kde?
        • ucho
          no tak logicky, teď ma ten film 2x za 90,-. kdyby si ho koupil 2x v trafice, tak za to dá 100,-. a 10,- je doma. peníze ušetřené jsou peníze vydělané :D
          • hhh a jo takhle.
          • Stahuj a nemusíš šetřit !
      • ucho
        a proto mají teď DVD v trafice takový úspěch a dávají se tam i novější hity. protože to lidé ve velkém skupují... aby si to vypálili :)
    • Nekoupit je v pořádku, ale není v pořádku nekoupit a hrát.
  • Hlavně, že jsou slyšet, ale jestli je pravda to, co tu někdo zmiňoval v minulé diskuzi, že je později pro hraní stejně vypláznout peníze za výbavu, aby se to dalo vůbec hrát... Vlastně se pak ani nedivím, že si to pak mnoho lidí stáhne jinou cestou. Tenhle systém je podle mě prostě zvěrstvo.
    • sleepless
      Není to pravda, respektive, nebyla to pravda. Dalo se to hrát a dohrát i bez jediného vypláznutého penízku. Akorát to bylo těžší logicky.
      • ucho
        pokud to není pravda, tak je problém někde jinde. otázka pirátství není jednoduchá. nelze říct: "měli jsme malé prodeje, protože lidi tu hru nekupovali, ale jen stahovali". ovlivňuje to celkem dost faktorů a skutečná data mají jen Madfinger. ono už to gesto dát hru zdarma je trochu podezřelé. ale to už bych jen spekuloval... pirátství tady bylo a je stále. stejně tady jsou ale stále platící zákazníci a jejich počet roste... bohužel tady nikdy nebyl žádný článek, který by něco analyzoval do detailů a zmínky o téhle hře spíš zavání PR články...
      • právě, težší se dneska rovná pro spoustu lidí nehratelný.....
    • Thorleif_cz
      A proč by to tvůrci jinak dělali, kdyby sis hru v klidu profrčel zadarmíko? Je od nich pochopitelný, že si chtěj nějak vydělat, ne?
  • “Jejich hardware se díky našemu obsahu prodává a oni by tak měli naše hry před krádeží chránit,”

Tak urcite....
  • Mopped
    Pokud něco někoho baví, dělá to s láskou a ne pro peníze, tak to lidé jistě ocení, jejich produkt si zakoupí a podpoří je tím tak. No a pokud ne, tak to dělají asi blbě:-)
    • Řekl bych, že existuje až přiliš velká skupina, která považuje pirátství za další freeware jen proto, že oboje se dá bezplatně stáhnout a používat a dívá se na to z pohledu - proč bych měl za něco platit, když to můžu mít zdarma, to bych byl přece úplně blbej.
      Něříkám, že to je můj pohled na věc, ale takovejch lidí je podle mě většina, a nevymluvíš jim to, oni na tom takhle vyrostli a jen tak se nezmění.
  • ucho
    "ukrást hru/film/písničku/program" bych čekal na nově nebo idnesu, ale uvědomujete si, že je u nás stahování filmů a hudby zcela legální a člověk tím neporušuje naprosto nic? že používáte slovo "ukrást" budiž, ale je hloupý tohle míchat dohromady, když se na to nahlíží jinak.
    jste do toho článku ukradli obrázek ze hry ne? (asi takovouhle to má logiku)
    • Mopped
      Momentíček, to cos napsal, to mi k tobě moc nesedí. Není ti špatně nebo tak nějak?
      • ucho
        názory mám pořád stejné, že je někdo v minulosti v diskuzích překrucoval a vkládal mi do úst něco, co jsem nikdy neřekl, to není můj problém. neschvaluji pirátství a hry si zásadně kupuji (i některé filmy). ne, špatně mi není... prostě se mi nelíbí, že je v tomto článku faktická chyba, neboli kec. o věcech by se mělo psát, tak jak to s nimi skutečně je. tohle zavání rčením "opakovaná lež se stává pravdou".
        • Overwatch
          Vím jak to u nás u filmu a hudby je, ale text je míněný spíš obecně, hry od Madfingerů se prodávají po celém světe, ne jen u nás. Navíc pokud si ten film nebo písničku stáhneš přes torrenty, což není žádná okrajová záležitost, tak se dopouštíš nelegální činnosti i u nás, protože to zároveň sdílíš. Takže rozhodně neplatí, že můžeš cokoliv jakkoliv stáhnout a je to vždycky ok. Není.
          • ucho
            v článku se žádné torrenty neřeší, ani způsob stahování. mluví se tam o "kradení" věcí na internetu. tady jsme v česku. je hezký, že se něco prodává i v zahraničí, ale to zdejšího uživatele moc zajímat nemusí. stejně jako ho nezajímá, že v německu je nelegální i samotné stahování. jednoduše nic z toho, co teď píšeš, nesouvisí s tím, na co jsem reagoval...
            • ucho
              typická česká disciplína internetových diskuzí je stáčet diskuzi úplně jiným směrem a ignorovat samotnou podstatu. taková diskuze postrádá smysl. uniká mi, proč začínáš řešit tyhle komplexní věci, které jsou tak složité a propletené, že je ani tím odstavečkem nepopíšeš korektně? to je takový problém vstřebat to, na co jsem narážel v mém prvním příspěvku? ta část je velmi nešikovně napsaná...

Urug: propaganda koukám funguje. doporučuji si přečíst můj první příspěvek, začínám mít z vašich reakcí zvláštní pocit, a to ten, že si děláte srandičky :) právě jsi mě znásilnil.
            • Urug
              Není to kec, podle mě je "krádež" naprosto namístě. Když se lidi normálně baví (nejde o odborný text - a to tento článek rozhodně není)...o čemkoli... nepřemýšlejí o významu slov podle toho jak jsou zformulovány v zákonících. Ne každá krádež musí přeci být trestný čin a článek toto ani netvrdí. A krádež, alespoň v to doufám, si všichni představujeme stejně: "mám nějakou věc a někdo mi jí vezme bez mého svolení," a je jedno jestli to je někde napsaný nebo jestli tě za to někdo může nebo nemůže stíhat, prostě ten význam toho slova je furt stejný. Na mě ta tvá výtka totiž působí podobně jako na tebe ty vtloukávací články z idnesu, akorát mi vlastně vtloukáš přesně opačnou věc:" Nebudeme tomu říkat krádež, protože to tak u nás není" - a to zkrátka také není správně. To slovo tam prostě významově sedí a cokoli jiného by působilo zbytečně krkolomě a v zásadě by to říkalo to samé.
            • Je to tipická česká disciplína. Zažil jsem ji už dostkrát i v různých webových hrách. Snažit se rozebrat a vyložit si pravidlo tak aby se dalo obejít a dělat to, co zakazuje. Zákony jsou důležité, samozřejmě, co ale třeba svědomí? Vím, že když si film pustím stažený z netu (a ničeho jsem se nedopustil protože jsem si data jenom stáhl), stejně na tom výrobce filmu tratí, protože jsem si užil nějakou zábavu a nezaplatil za ni. Druhý extrém je, když se snaží společnost ušlí zisk vyčíslit tak, že vynásobí poet stažených kopií cenou. Prostě když to za to nestojí, tak to ani nestahuju, že jo... btw, ten post nad tím jsem si opravdu špatně přečetl a pochopil, právě proto, že slovíčkaříš.
            • ucho
              Overwatch: pokud je jedno, kde jsme, tak proč nejsou ty články třeba v angličtině? protože jsme v česku, co? tak by snad měly být v článku informace odpovídající českým podmínkám... očividně pořád nechápeš...
              Urug: neslovíčkařím, upozorňuji na kec hodný novy nebo idnesu, kde se snaží lidem vtlouct do hlavy, že stahování filmu nebo hudby z internetu rovná se automaticky krádež. ne, to je jen taková propaganda. vážně potřebuješ vědět, jak by to mělo být, aby to bylo v pořádku? stačilo by vynechat filmy a hudbu, ale to by asi neznělo tak pádně... a nebo to přeformulovat a odpustit si to kradení, ale to by asi neznělo tak pádně...
            • Urug
              A tak to by mě zajímalo jak bys to napsal, aby to podle tebe bylo košér. Podle mě akorát slovíčkaříš a chytrolínuješ.
            • Overwatch
              Kde jsme, je irelevantní. Hra i vyjádření Rabase řeší stahování z globálního pohledu. O ČR a hře cílené na ČR není vůbec řeč. Česko je ve všech těchto směrech (filmy, hry, hudba...) tak mikroskopický a bezvýznamný trh, že o tomhle nemá smysl slovíčkařit.
        • U hudby, filmu možná. Ale u hry ne. Tu když si stáhneš a použiješ (nainstaluješ) porušuješ licenci (takové to dlouhé otravné, co po tobě chce aby jsi odsouhlasil přečtení).
          • ucho
            Dneska bylo venku taky pěkný vedro. Jsem zvědav, kdy ty horka skončí. Jo ty vlastně píšeš něco, na co jsem narážel v tom prvním příspěvku, že? Co takhle si ho nejdřív přečíst? Jaký má smysl přispívat do diskuze, když nevíš, o čem se diskutuje?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit