Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mě někdy přijdou vydavatelé a vývojáři a vlastně i celá odborná veřejnost jako kdyby spadli z višně. Pořád řeší proč lidé stahují hry. Proč asi? Když člověk může mít něco zadarmo, proč by měl platit. Jde o to, že to jde a jde o to, že je to hrozně jednoduché. Dnes, v době rapidsharu apod. je stažení hry otázka desítek minut, maximálně hodin(podle rychlosti internetu). Člověk je zvyklý dělat vše tou nejjednodušší cestou. A je samozřejmě jednodušší za něco neplatit. Nerozumím tomu, co je na tom tolik nepochopitelného. Je to typická lidská vlastnost. Já si sice hry nestahují, ale je mi jasné, že dokud někdo nevymyslí nějakou super-ultra-neprolomitelnou ochranu proti kopírování, tak se nic moc nezmění. To by museli všichni jednat eticky a morálně, ale to je větší sci-fi než Matrix.
    • ucho
      ano, je to jednoduché, ale pak taky nastupuje morálka daného člověka. a většina pirátů si většinou ani ty hry nedokáže užít, jen už notoricky vše stahují a většinu věcí po půl hodině mažou a pak o tom všudě po internetu píšou, jaká že je to blbost. některé hry potřebují čas, aby se dostaly pod kůži, aby se to člověk naučil dobře ovládat... dnes je většina lidí tak líná, že chtějí sednout ke hře a bez probému ji dohrát. nedejbože když je hra obtížná a musí se některé pasáže opakovat, to je pak nadávek :)
      závěr? lidi strašně zlenivěli a morálně upadli... (buďme rádi, že ne všichni)
    • Přesně, ale to je právě ten problém. Pirátit je tak jednoduché, že se tomu nedá konkurovat. Bagatelizování problému ve stylu, že po upirátění hry nikde nic nechybí, je větší problém než se může na první pohled zdát. Otázka je zda má tento problém v blízké budoucnosti řešení.
      • smejki
        On měl řešení už v minulosti. Když děláte hudbu ve stylu Listerovy kapely "Degen a spol." a jeho hitu "Oooohm...", padnete ekonomicky na držku, protože nárokování si protihodnoty za něco takového je velká troufalost. Když děláte špatné hry.... atd. atd. atd. -> dělejte dobré hry a dejte o nich vědět.
        • Hola bojovníku, čéče Ooooohm od Degenů je ještě docela pecka song, leckterá jakože vážně prodávaná hudba je mnohem větší marast, navíc ten límec, od rogala k nepoznání (:
  • Inquisitora jsem si za stovku koupil, ale numen mě neláká ani za těch 79.To jsem si raději koupil Two Worlds 2 za 850 na gamersgate, to mě láká mnohem víc.Time>Money.
  • 34:1 *8* - jestli to tak je tak je mi z toho vážně smutno
    • to je sice hodně vysoký rozdíl, ale otázkou je, kolik lidí by si hru opravdu koupilo, kdyby si ji nemohli stáhnout. Možná tak 10 z těch 34 lidí
    • Nám taky.
  • Porad jsem se nikde nedocetl jak k tomu cislu vubec prisli
    • ja by jsem i věřil že to bylo z tý jejich uměle vynesený verze . Sámn mám origo a Kerio nastavený na nejvyšší citlivost mi nezaznamenalo žádný odchozí pakety.
      • Mimochodem ta hra je strašná blbost (litiju i těch 250 za který jsem to koupil v bazaru) - a to to podle recenzí vypadalo celkem slušně
    • Vždyť je to jasně napsané hned v prvním odstavci ...
      " Za rok a půl se jim skrze reporting protipirátské ochrany podařilo zjistit více než 17 000 pirátských kopií české verze a odhadují, že hráčů pirátské verze, kteří se nachytat nenechali, je 2x až 3x více. "
    • To je jednoduchy. Ne kazdej firewallem blokuje gamesky a dneska snad neni jedina, ktera by si "nevolala" domu a nebonzovala kde co. Tohle bude stejnej pripad.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit