Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jj neboj uvědomuju si že to do toho nevidim. Ale existují nezávislé hry, které prorazily a vývojáři evidentně nepotřeboali moc talentu na jejich stvoření.. chce to jenom dobrej nápad... Trošku pozorovat dynamiku společnosti a vyvíjet podle toho... Znovu dávám příkladem Minecraft...
  • Jak jsem již napsal výše tak, když vidím tohle číslo tak je jasné, že v tom prodané kopie ze Score časáku obsaženy nejsou.A pochybuju, že si to někdo když to má ve Score koupí.
    Je fajn, že mají pozitivní podle nich nadprůměrní hodnocení z Score nebo Levelu, ale nebylo by od věci zmínit i ty negativní např. na hrej.cz a EG.cz, kde udělili hodnocení 5 a 4 z 10.A dnes se na základě jedné recenze o koupi nějaké hry rozhoduje málokdo.I já si raději přečtu víc recenzí, když se rozhoduju o nákupu nějake hry.
  • To jenom podporuje to co tvrdím o dnešních informačních kanálech. A jak jsem i řekl, Numen hodnotím z hlediska prodejnosti a asi i nějaké představy Cinemaxu že udělali jednu z nejlepších her roku a neprodali ji kvůli pirátům. Začal jsem s tím, co Cinemax dle mého udělal špatně, spíše v oblasti marketingu a reagoval na jejich nářky na všechny strany, které už mě nebaví. Čiliž z jakéhosi spíše obecnějšího názoru. ZombieDrivera čistě ze svého subjektivního dojmu. Shodou okolností dopadl s hodnoceníma docela podobně jako Numen. Mně zrovna sednul až jsem byl překvapen jak se mi hrál a jaký jsem na něj měl názor před koupí z toho co jsem o něm zjistil. Proto mě za minulý rok přijemně překvapil, jelikož jsem od něj ze začátku moc nečekal. A fakt je i ten, že tvůrci ZombieDriver nevydávají každé 3 měsíce žalostný spis o tom jací jsou piráti, steam a hráči svině a hra...teď myslím že snad i od počátku, i když přiznávám, že tady se budu případně mýlit, stála kolem 10€ - 250,- .
  • No ale to je jejich problem ne? Takze tou opravnenosti si nejsem jistej. Jo kdyby nekdo vydal totalsrackozni hru s nejakym licencovanym nazvem a narubal miliony, coz se bezne deje, tak potom je jasny, ze dostane na forech pres hubu. Tady mam dojem, ze je to o necem jinem. Trochu to pripomina zbytecne diskuze o sportu - presneji o vysledcich jakekoli neuspesne reprezentace. Kazdej je trener a mistr sportu, ale na tom hristi nakonec behaj ty "chudaci" co si nedali "poradit". *3*
  • Započítává se do těch jejich supr trupr statistik i prodané kusy ve Score časopisu, kde jen tak mimochodem Numen vyšel jako plná hra v čísle 200 ?
  • Ty jsi dobrej bejk :-) haníš Numen ale líbí se ti věci jako velice špatně hodnocený ZombieDriver? :-)
  • ucho > Tak asi těžko si někdo půjde úmyslně koupit hru o které ví, že ho nebude bavit. Bohužel mé zkušenosti jsou takové, že danný člověk kolikrát prostě neví co ho bude bavit, lépe řečeno jde kolikrát pro uplně jinou hru, než si vlastně myslel že jde.

Jak říkám za sebe už nemůžu soudit, jelikož už se asi nevejdu do nějakého statusu průměrného hráče a hry jsou u mě někde jinde, než u pouhého koníčka. Sám za sebe už umím i většinou odhadnout co se mi bude nebo nebude líbit, i když to potom stejně koupím jenom abych byl v obraze. Ale mluvím s hodně lidma kteří v takovéhle pozici nejsou a přesto si chtějí zahrát. Zajímavé je, že nejověřenějším pravidlem na hry se mi nakonec docela stalo pravidlo, že čím větší hajp a masáž ze stran tvůrců a médií, tím víc se bude lišit konečný herní zážitek od toho který byl slibován. Pravda, vyloženě špatných her dnes už tolik není. Druhou pravdou je, že těch vyloženě dobrých ještě také ne a bohužel i na průměrný titul se kolikrát nešetři superlativy. A to bohužel i často ve zdrojích, které by měly být seriózního charakteru a do nichž počítám právě herní magazíny a weby přímo na hry zaměřené, podle kterých se klasický člověk rozhoduje a bude rozhodovat.

A abych potěšil tvoji zvědavost a rychle zapátrám v paměti - Co mě spíše zklamalo za poslední rok když pominu Numena, kterého jsem tady už rozebíral včera : Mafia2, CoD:BO, NFS:HP2010, AvP2010, Magicka, Shank, And Yet It Moves, GreedCorp a WinterVoices.

Co naopak potěšilo byly tituly jako: Killing Floor (ten jsem kupoval až po x měsících vydání, takže hodnotím za minulý rok a ne za 2009), LaraCroft:Guardian Of Light, Chime, Shatter, ZombieDriver, Amnesia, Blur, Metro 2033.
  • šije se do nich možná ze všechn stran ale odůvodněně. Kdyby si nestěžovali a snažili se přizpůsobit a sázet na divoké karty tak by to mohlo vypadat jinak.... Pokud se budou snažit dělat "standartky" tak je převálcuje každá druhá hra...
  • no mě by třeba zajímalo kolik hráčů z těch 34 tu hru zkusilo a následně odinstalovalo. Já se přiznávám že jsem si stáhnul pirátskou verzi ,zkusil a odinstaloval ale následně když jsem jí uviděl v bazaru za 250,- tak jsem jí koupil ale stejně jsem to dohrál přes anglickou pirátskou ve verzi 1.20 než mojí českou kde byl donedávna patch ve verzi 1.13
  • Jak to tak vidím,tak se nedočkáme lokalizaci u nové adventury Legend of Daemonica,kterou Cinemax připravuje (pokračování české Daemonicy).
  • Každý názor má cenu, pokud má nějakou myšlenku. Prvně číst a pak až nadávat...
  • Co jsem cetl prispevky u recenzi, vetsina lidi vydrzela u hry jen nekolik minut...
    Pocet piratskych kopii je zavadejici (tj. pocet lidi, kteri zkusi spustit piratskou kopii?).

Daleko zajimavejsi by byla statistika poctu hracu, kteri hru DOHRALI s piratskou kopii. To ale bohuzel zpetne udelat nepujde.

V kazdem pripade by me zajimaly vysledky statistik prodeje Numenu za 79,--.
  • Jeste bych dodal, ze videnou touhle optikou, jsou to vlastne amatersti nezavisli vyvojari a maj muj respekt. Sije se tu do nich ze vsech stran, ale muzou vubec delat jinej marketing, nez podobne akce? Z ceho by to tahli? Takze nekdy se vyplati cist mezi radky... Mozna to meli v clanku rozpitvat redaktori a nepoustet do davu slovni ulohu *3* *3* *3*
  • 500, uz to nekde psali, respektive potvrdili tenhle vypocet. To uz ani neni smutny, ale tragicky. Z jednoho kusu muze mit vydavatel maximalne polovinu koncovy ceny, z toho autori zase jen cast kvuli vyrobnim nakladum a vlastne i nakladum na vyvoj. No tak at to pocitam, jak to pocitam, vydelali na ceske verzi cca 50 tisic ve stropu. Deleno 5 let vyvoje... Ze bych se na to nevyprdnul.
  • Jo tak to je naivni ty voe... každý názor má cenu :-D...

Cenu má jen mimumum názorů, zbytek je kupa ho*en vytvářejících jen informační šum...
    To máš jako kdyby holka co se neumí líčit radila na internetu jak se líčit, a pak tu byla hezká holka co se líčit umí a radila by taktéž na netu, anonymně, bez fotky... čí názor má cenu a čí názor je úplně zbytečný a nejen že zbytečný, ale přímo devastující.... :-)... Miluju tu stupidní korektnost masového průměru, možná že každý člověk má právo na svůj názor, zdaleka ne každý ho má ale právo prezentovat... Jinak já se sem zbytečně vracet nebudu, mám život narozdíl od většiny pseudodiskutérů, takže si tu pište dál.
  • Naprosty shoulas
  • ucho
    NoneCZ: já s hodnocením her nemám problém. za posledních x let se mi nestalo, že bych koupil a poté litoval. pravda, většinou nekupuji hru hned po vydání (to pouze výjimečně). tedy jednoduše o hře už bývá spoustu názorů napsáno a zveřejněno spoustu věcí, jednoduše si určím cenu, za kolik by mi takový titul stál a až cena daného produktu klesne na úroveň, kterou už jsem za něj ochoten zaplatit, koupím. a v tom už jsou zohledněny i ty další rizika. prostě nedělá mi problém určit, co koupit a co ne (a rozhodně nejdu do neznámé hry v ceně 900,-). příklady: nedlouho po vydání jsem koupil nového Tomb Raidera za 90,- na steamu. bavil jsem se královsky a za takovou hru bych dal klidně i víc (nahráno 8 hodin). minulý týden jsem koupil Fallout 3 GOTY za 260,- (i s poštovným z Anglie). hru jsem ještě v životě nehrál, názory jsou rozporuplné, tedy ještě nevím, jak ji přijmu (z materiálů jsem si zjistil, že počítám kladně), nevěřím, že se mi nebude líbit a za ty peníze nebudu ničeho litovat a prostě tu hru dohraju (to je účel, proč jsem si ji koupil). nechápu lidi, co si kupují hry, aby na ně pak nadávali, to nemá vůbec žádnou logiku :) já si kupuju hry, abych je hrál a dohrál, ono je to stejně jako u filmů, skoro na všem se něco pozitivního najít dá, když se člověk nechá vtáhnout... a jestli někdo koupí něco, co není vůbec jeho šálek kávy a nevyhovuje mu to? tak je to podle mě jeho hloupost a už to hraničí s jeho svéprávností... (schválně řekni, u které hry ses spálil naposledy, opravdu mě to zajímá, protože ono vyloženě špatných her zase tolik není...)
  • Proc by mela soutezit s Dragon Age? Na trhu je mito jen pro celosvetove AAA hity s milionovymi prodeji? Stala polovinu co Dragon Age. A pokud si to nepochopil, clanek nebyl o tom, ze by to nikdo nehral, ale ze to hralo hodne lidi, ale skoro nikomu se nechtelo platit.
  • urcite si na nas nezasedli, ale to je bohuzel spatna zprava, protoze to znamena, ze se v CR takto pirati vetsina her a odhaduji, ze hry jako Dragon Age, Two Worlds 2, apod. se pirati jeste vice; u vetsiny her muzete miru piratsti jen odhadovat, my jsme ji u jedne zmerili; nebo si myslite, ze kvalitnejsi hry nez Numen se pirati mene?
  • Zle pochopil *4* . 17 000 piratu zjisteno, ale tvurci odhaduji, ze to urcite nejsou vsichni a bude jich 2x a 3x tolikm takze se prodalo cca 1500 kopii

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit