Přejít na výpis diskuzí
Cinemax zkouší amnestii aneb jak se pirátí české hry
4.3.2011 | Petr Poláček
169 příspěvků
-
Vydirame ceske hrace? Muzete nam rict jak to delame? Nabidka hry za 79 Kc je vydirani?
-
nieco som zle pochopul alebo ste v tom clanku napisali ze sa v cechach legalne predalo 500 kopii numenu? 17000 piratov, 1:34 pomer predanych:piratenych, 17000/34=500. to akoze fakt? 500???
-
tycg baldurs gateov a planescape torment v tych krasnych starych ediciach by si nepredal?
-
Agenta mlíčňáka mam zrovna v originále:P
-
Pravda je, že jsou věci které mám alespoň dvakrát i třikrát záměrně (buď kvůli odlišné edici/krabici mých oblíbených nebo jen kvůli instalačním médiím) a pak jsou věci které mám dvakrát bohužel nedopatřením, protože prostě je toho plná skřín necelé 4fochy a seznam jsem začal dělat až tak v druhé polovině - paměť je mrcha, naštěstí jsou to většinou jen ty levné edice. V poslední době mám u některých věcí i kopii na steamu a gogu kvůli ochraně placek. Načež jsem musel loni přistoupit už i na kombinovaný seznam včetně digitálních distribucí, jelikož na steamu mám kolem 100 a na gogu kolem 50 kousků a to už je pěkný hokej. V poslední době už to nějak stagnuje, jednak těch dobrých must have věcí tolik nevychází a potom mám dva maličké caparty tak se snažím ty nákupy omezovat a kupovat jim místo toho pohádky a hračky *4*
-
Co třeba velmi čerstvý Torchlight? Nebo Silverfall? Sacred? A samozřejmě hromada her před Titan Questem (Dungeon Siege, Throne of Darkness, Harbinger, Restricted Area). Existují i poměrně dobré free věci na kvalitativní úrovni singleplayer Diabla.
Mě se naopak zdá, že se na úspěchu Diabla pokusila svézt strašná spousta her, která vzala velmi primitivní gameplay mechanismy svého úspěšného bratříčka, doplnila je do svého vlastního prostředí (asie/antika/post-apokalypsa/sci-fi vesmirná loď...) a výsledek bez další invence prezentovala ven. Během vánočních Steam slev jsem koupil Titan Quest, který ve volných chvílích hraju kooperativně s kolegou a upřímně, ty originální prvky skončily v půlce prvního aktu. Od té doby je to jen horší osekané Diablo. Bohužel.
Anyway, to je těžce offtopic a vydalo by to na delší rant. :) -
Pěkná sbírka. Koukám, že některé hry ti taky nestačí v jednom exempláři *1*
-
Ten levý sloup mě vehnal slzy do očí. Respekt, chlape.
-
do hajzlu, to je skvostů *5*
-
Teclado > Je už docela vyzkoušeno že podobná srovnání se mijí účinkem. Mohl bych oponovat tím, že tu ženy nejsou jenom kvůli dosáhnutí orgasmu. Nicméně na této rovině bychom se stejně nedostali jinam. Zkus navrhnout jiný příměr.
ucho > Paradoxně se z recenzí dnes moc vyčíst nedá. Z názorů občas ano, nicméně v té směsi nakladených postojů častokrát těžko vybírat. Pokud bych měl tedy takto postupovat, koupím si tak dva tituly ročně. A nutno říct, že Numen by mezi nimi rozhodně nebyl. To co píšu je holý fungující status. Nikdo mi nedá záruku toho, že hra bude taková jaká se tváří z materiálů. A že se tak bohužel častokrát neděje. Nemám možnost žádné návratnosti, reklamace vlastně ničeho. U videí z youtube nezjistím řadu pdstatných prvků například jestli mi vyhovuje ovládání hry a reakce herních akcí na něm. Což je také dost podstatná část toho jak se mi ve finále titul bude líbit nebo ne.V malém finančním rozmezí by to nikomu nejspíš moc nevadilo. Nicméně to v hodnotách cca 800-1200,- za hru také nenastává. Čiliž pro klasického člověka který se dostane k recenzím a do obchodu není z čeho moc si dělat celiství obrázek o hře jako takové a nejít si koupit zajíce v pytli. Je to bohužel kruté ale je to tak. Ano, díky zkušenostem které mám a díky komunitě, kterou jsem obklopen už povětšinou poznám, zda-li se mi bude titul líbit nebo ne. Opět podotýkám "povětšinou". Nicméně se opět těžko můžu v tomto ohledu považovat za standartního hráče v pravém slova smyslu. Nicméně už mi hodně normálních lidí hrající hry poděkovalo kvůli tomu, že jsem je od nějakého titulu odradil nebo naopak o něm přesvědčil. A častokrát přišli s tím, že vlastně neměli nic, na čem by se rozhodli pro koupi, pípadně měli dost zkreslené informace. A na těchto zkušenostech si dovolím právě takové názor stavět. A mimo to, už delší dobu se za piráta vážně nepovažuji. Nastrkal jsem do herních tvůrců a produkce coby zákazník spoustu peněz a kolikrát i víc, než by bylo zdrávo, takže s úsudkem že obhajuji své pirátství, si zde špatně. Stejně tak, jako bych nikdy neobhajoval nikoho, kdo si prostě už z principu nepůjde koupit hru která se mu líbí a má pro něj dostatečné kvality. -
Nice :-)
-
to patřilo do editace jiného vlákna o pár stránek... tak pardon, je to tu nějaké porouchané
-
Chtěl jsem to vyfotit už dávno tak díky za inspiraci, bohužel se mi vešly na stůl jen dva fochy skříně... a tý práce to tam zas našťouchat...
http://images.megaupload.cz/P566958211.jpg -
Samožrejmě že se radí velice jednoduše, ale....
Je toliko a toliko témat a vy zrovna musíte udělat něco s Mytického Řecka... Stačilo by jen trošku fantazie, podívat se a poslouchat herní společnost a šlo by to líp... Proč prorazil takovej Minecraft hm ??? Grafikou to asi nebylo... -
a teď už manipuluješ a zavádíš do svých argumentů nepravdy...
-
Diablovek je vsude mraky???Prosim mohli by ste mi od dob Titan questu doporucit aspom jednu jedinu.Ja mam naopak pocit ze napriek obrovskemu uspechu diabla je tu hier jemu podobnych malo resp napada ma len a len titan quest.Tudiz budte tak dobry a nieco s tych mracien diabloviek menujte.
-
J.E.Sawyer by nesouhlasil. Každý názor je důležitý feedback, pokud nese myšlenku... i pod nánosem vulgarit.
-
Pochopil jsem, ale nevím jestli mi stojí za to to tady vysvětlovat dokola.
-
takže piráti si zasedli na Cinemax? stop this bullshit, man. Čísla nejsou hezká, ale zřejmě platí obecně. A jestliže někdo při stejných podmínkách umí vydělat a druhý ne, pak je ten druhý neschopný a měl by dělat něco jiného. Nebo to samé jinak. Stěžováním si na podmínky se nic nezmění.
-
sorry, jsem debil, měla to být reakce na NoneCZ