Přejít na výpis diskuzí
Cinemax zkouší amnestii aneb jak se pirátí české hry
4.3.2011 | Petr Poláček
169 příspěvků
-
Peníze můžeš získat. Je k tomu ale zapotřebí jistá činnost, která se nazývá práce.
-
Nemohla by být amnestie na Agenta Mlíčňáka?
-
velice naivní myšlenka *1* *1* *1* *1*
-
No mně to nestálo ani za to stáhnutí nestálo. Já jen referuji o názorů asi 50 blízkých lidí co mi o tomto RPG řikali. Názor byl takoví že je to zaujalo maximalně na dva večery. A myslím že reklama která prodáva střední proud je ta která se šíří mezi lidmi a novinaři (ti vám taky zrovna nepomohli)
Prostě hold je si možná lepší sednout a říct co jsme udělali špatně a zkusit to něak jinak. Hodně by mě zajímalo kolik bude prodejů za těch 79kč. -
Koukám na obě na youtube a fakt mě to nějak neláká.
-
ano, kdyby to bylo objektivní. většina lidí, co zde nadává na danou hru, ji ani nehráli, a jestli ano, možná tak 15 minut... přijdou ti pak takové názory objektivní nebo zkreslené? :)
-
Ja tedy nechci rypat. Vim co to je tohle vyvijet. Ale clovek by mohl chapat, ze clovek si kolikrat hru jen stahne, aby se podival, jestli to vubec stoji za zahrani. Takze ten pocet stazeni je opravdu neobjektivni.
Stejne nechapu cechy. Maji veku UDK, licence stoji 200 dolaru, da se na tom udelat skoro cokoli, ma to steam, je to do 50 tisic dolaru free, potom musi odvadet petinu Epicu... Proc vubec nekdo poti roky hru, ktera nema velkou budoucnost a nici si tak zdravi vyvijenim vlastniho enginu a dalsima kravinama, misto toho aby se par lidi domluvilo, naucilo se Unreal (a ze kazdej koho znam je linej se na to vubec do hloubky podivat :D) a po tech prvnich 50tis koupilo licenci na Unreal3? A ze malou hricku ma v deseti prumerne zkusenych vyvojarich za par mesicu. Jenze kazdej maximalne resi vyvoj na forech, sam od sebe se nezlepsuje a mysli si, kdo vi co nedokaze... ach jo. -
Koupil jsem si Two Worlds 2 Specialku a k tomu bylo Zdarma NUMEN contest of heroes
a Hard to be a God a už to tu mam tak měsíc a ještě jsem to ani nerozbalil XD -
Včetně tvůrců samotných.
-
Snažil jsem se psát to co nejvíc obecně abych předešel případným kolizím s blbci (nemyslím tebe). neobjektivní příspěvek je podle mě třeba tohle: "UUUááá tywoe co to je kurva za sračku, to máte ještě drzost chtít za tu hru peníze? teď jsem stahnul diablo 3 jsem vip testerdu hra cau paka"
Samozřejmě tohle je vyvedený až do extrému, ale je rozdíl když napíšu "Bohužel na hře se mi nelíbí(nevím ještě jsem ji nehrál, budu vymýšlet), že koňové ve hře mají pouze 3 nohy. přijde mi to velmi rušivé a nebyl jsem schopen se přes to přenést a jsem zklamaný. jelikož jste hru vyvíjeli 13 let, měla by podobné bugy postrádat. Doufám v brzké napravení. Děkuji" -
Nejvíc cool je jak se tu každej pirát, snaží svoje počínání obhajovat :D
-
79Kč je nastoleno po 15 měsících. Myslíte že za tu dobu někoho ještě taková hra zajímá? Kolik stála hra nazačátku? Nestála 79Kč a ještě ji furt najdete za cca 600,- bez této akce. Nebylo náhodou ve vydání nějaké další RPG? Ano bylo. DragonAge:Origins. Kolik to stojí nyní i bez akce a jak se jeho cena pohybovala za těch 15 měsíců? Řeknu Vám to. Stojí méně a několikrát v rámci roku bylo zlevněno celkovýma akcema EA na cca 200,-. BTW moc charita nebo amnestie to není. Kdo si chtěl Numena koupit, už to dávno povětšinou udělal opět na STEAMu při slevách za cca 100,-.
Hezké že jste vzal dobrá čísla z x magazínů, kterým už lidé stejě moc imho nevěří. Co jsem si vědom, tak ve score a levelu dostane 7 docela průměrná hra. Bohužel je to tak. GamePage se už se ani nedá brát za nějakou kritiku vůbec. Je to parodie sama na sebe. CzechGamer a Sektor nesleduji, tam nemohu soudit. Co se týče jiných, moc velké hodnocení to nedostalo a pokud si pamatuji, tak na to taky byla někde nějaká stížnost na všechny ze stran tvůrců.
Takže radujte se z úspěšného ponaučení z trhu - Pokud udělám špatnou hru, moc lidí si ji nekoupí. Obzvláště v zemi, kde se ohledně her stalo heslo "Try/download before buy" dogmatem. A jedna perlička na závěr - Numena jsem si koupil. V akci na STEAMu. A víte....nějak se do něj ne a ne zabrat. Neláká mě to, abych se mu nějak věnoval. Na druhou stranu už mám odehraných desítky ostatních her a i indie projektů, které mě bavily a na které jsem se těšil už z prvních videí a obrázků. U Numena furt nic. Čím to bude?
Na druhou stranu, abyste neztratil chuť ohledně dalšího vývoje s tím, že se u nás kupovanosti her nedaří, napadá mě docela dobrý příklad, kterým může být takové Machinarium. Docela hezké prodeje, menší zaváděcí cena a navíc podpořena ještě horou akcí, které cenu ještě snižovali a opravdu parádní hra, která má duši. Což mě přivádí na citaci :"Dělat věci s tváří se daří jenom lidem, které to baví. A z toho se mnoho odvíjí a leccos vyplývá, třeba že je blbý dělat co ty druhý dva". -
Jak to myslíš neobjektívne? A kto sa podla teba teda vyjadruje objektívne? Ak 20 ludi rekne že je neco špatne tak na tom neco bude. Nebo né?
-
Ne. Ty hry co delaji, se opravdu nevyplati vydavat. :P Vzdyt se snazi konkurovat necemu, na co ani nemaji. Nejlepsi jsou ty fraze na jejich strance, ze hra obsahuje "velkolepy soundtrack" a pod...
Nevim. Ale jejich arogantni pristupy s hysterickymi vylevy nemusim. Zvlast kdyz nenabizi ani naznak invence, coz by v par lidech meli. -
ty si kokot...
-
Hola bojovníku, čéče Ooooohm od Degenů je ještě docela pecka song, leckterá jakože vážně prodávaná hudba je mnohem větší marast, navíc ten límec, od rogala k nepoznání (:
-
omlouvam se vsem bulharum jen jsem se snazil naznacit ze se tu nekdo pokousi vydirat ceske hrace kvuli tomu ze nekoupi spatnou hru
-
chválím
-
Buďte sám k sobě upřímný. Jeden pozitivní krok není ucelený marketingový plán tvořící pozitivní renomé. Takže si vyberte, jak se budete dlouhodobě presentovat a nelítejte ode zdi ke zdi. A dělejte kvalitní hry. Inquisitorem jste mě docela nalomili, ale veškeré vaše další prasácké PR ten obraz zas pokazilo.
-
Pirati DRM ze hry odstrani, a pirat pak ma komfortnejsi verzi hry. Trestat pomoci DRM platici zakazniky opravdu neni nas cil.