Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    Zdravím do Cinemaxu *3*
  • Tak mi řekni když je ta hra tak špatná, proč si ji tolik lidí stáhlo? Proč se na to nevyprdli? Nebo proč nehráli jenom demo?? he? Povídej
  • Chodím do jednoho shopu a mám gold kartu. Mám zajímavé slevy a kolikrát dostanu i něco zadarmo. Mám s nima super zkušenosti. Nemám důvod měnit.
  • smejki
    Co se stane u 95% her, když jsou na steamu za pár šlupek? Vyletí do žebříčku top prodejů. Co se stane, když je v akci Numen? Nic. To zas budou kecy, že neúspěch téhle akce znamená, že piráti nebudou platit ani titěrné částky. Pánové, za "špatné hry" (abych byl slušný) Vám nikdo dávat peníze nebude.
  • ceskych her jsem moc neupiratil, ale nostalgicky vzpominam jak na zakladce kolovaly diskety s Tajemstvim Osliho ostrova.. :)
  • ucho
    tak to měním názor, to jsi zbytečně vyhodil tak 30% peněz u nejdražšího obchodu u nás.
  • Příliš zjednodušená úvaha. Prodejnost závisí na více věcech. Zaprvé Steam může být v ČR rozšířený více než v Rumusku a ten se asi do těch statistik nezapočítává. Zadruhé velké RPG bez českého překladu a s vyšší cenou nemá v ČR prodejně šanci, pokud za sebou nemá velkou reklamu, což je přesně případ Divinity. Zatímco v Rumunsku se RPG v eng určitě prodávají snáze.
  • souhlas... pirátství nelze vidět jako pozitivní, ale zároveň je nutné se trochu zamyslet, než najdeme pravé příčiny problémů- na jedné straně je tu jedno zlo, tím jsou vydavatelské společnosti, nenažrané obrovské společnosti vydržující si "umělce"- jejich cílem je prodávat tak draze, jak je to jen možné a udržet si svůj standard, tedy život milionářů.
    Na druhé straně tu jsou piráti, zlo opačné, protože ať nikde nic neubylo, stále jde o krádež. Ano, jde krádež v duchu "bohatým bere a chudým dává", ale to nic neřeší. Cesta z tohoto hloupého systému je jediná- ať jde o hudbu, hry, film, cokoliv, vydavatelé musejí nabídnout hráčům víc než ubouhou, tisíckrát viděnou a odfláknutou práci nějakých rutinérů, kterým říkají "hvězdy". Levná digitální distribuce, povedený multiplayer, bohatá a digitálně nenahraditelná krabicová balení her (nástěnné mapy, barevné brožury, talismany, přívěšky...)... to je cesta. Her vychází zbytečně moc a většina z nich je nepotřebný odpad, ke kterému si hráči nevybudují žádný osobní vztah- jsou prostě ploché a nepropracované, ne jenom citově, jak je zmíněno tady v jednom nedávném článku s rozhovorem s tvůrcem HR a Fahrenheit. Jaké hry si v budoucnu koupím? Shogun 2(možná, až vyzkouším demo, tak se rozhodnu), Deus Ex, Diabli III, Skyrim. Z toho je Shogun 2 precizní strategická hra, vypiplaná, dlouhohratelná,... Deus Ex je pokračování nejlepší hry všech dob, Diablo III je zábava na tisíce hodin s perfektním multiplayerem a Skyrim...to bude jako Oblivion, skvělé RPG, které díky módům nebude zastarávat ještě pár dalších let a až zase vyjde nějaký neoficiální megapatch, stane se z něj nepřekonatelné RPG (jako je teď stále Oblivion s Oblivion Overhaul). Hry, které mají hodnotu, se prodají- ostatní se budou krást v takové míře, že to třeba jejich vydavatele potopí, nebo je to donutí vydávat jen pro konzole. Tak ať...když dělají mizerné produkty, ať zkrachujou, svět ani opravdoví hráči o nic nepřijdou.
  • všechno v čechách v JRC
  • ucho
    koukám taky většinou nakupuješ v Anglii :)
  • Jinak, proč já se považuju za hráče a ne sráče :-)

http://images.megaupload.cz/tecladoI5Efj.jpg
  • ucho
    ano, je to jednoduché, ale pak taky nastupuje morálka daného člověka. a většina pirátů si většinou ani ty hry nedokáže užít, jen už notoricky vše stahují a většinu věcí po půl hodině mažou a pak o tom všudě po internetu píšou, jaká že je to blbost. některé hry potřebují čas, aby se dostaly pod kůži, aby se to člověk naučil dobře ovládat... dnes je většina lidí tak líná, že chtějí sednout ke hře a bez probému ji dohrát. nedejbože když je hra obtížná a musí se některé pasáže opakovat, to je pak nadávek :)
    závěr? lidi strašně zlenivěli a morálně upadli... (buďme rádi, že ne všichni)
  • Tyve to bych nehral ani kdyby mi platili ;) Kdyby to byla dobra hra tak to koupi vic lidi. Piratstvi je sice svinstvo (sprosta kradez) ale bohuzel se s nim musi pocitat. To je realita.
  • Numen jsem si koupil na Steamu za 2éčka. Do teď toho lituji. Páni vývojáři by se neměli divit, že jim lidi hru pirátí, protože Numen vypadá jako pitomost i vedle stařičkého Gothicu.
  • ucho
    ale prd že cena je vysoká. já jsem Numena koupil 22.10. za 50,- na steamu. jakou jinou cenu by lidi ještě chtěli... :) (a musím říct, že jsem ho ještě nehrál...)
  • kostejnesmrtelny
    Nemám se špatně, ale stejně nejsem tak bohatej, abych platil za špatný hry. Numen bohužel je špatná hra, resp. není dobrá. Kdybych za ní zaplatil, nedejbože snad i původní cenu, rval bych si vlasy. A i kdybych nikdy předtím v životě nic nezpirátil, po takové zkušenosti bych začal.
  • A někdo je pouze jenom hlupák.
  • kostejnesmrtelny
    Jop. Někdo má holt ty nároky o dost nižší :)
  • Je to taky zacarovany kruh - cena hry je vysoka, pretoze musi pokryt mnoho nakladov a predava sa malo; no a predava sa malo pretoze cena hry je vysoka ;)

Osobne si myslim, ze je to hlavne vecou zrelosti - americana by asi nenapadlo nieco len tak ukradnut, je tam ina mentalita. Na tuto mentalitu ale nasinec musi dozriet aj ekonomicky - ked som bol mlady a bez prijimu, hry sa proste kopirovali na kazety, neskor diskety. Vtedy sme to povazovali za samozrejmost. Dnes, ked zarabam a 50 eur pre mna nie je az tak vela ma uz ani nenapadne hladat iny ako oficialny sposob ziskania hry (samozrejme uz nemam tolko casu ako kedysi takze si za rok kupim 4, 5 titulov).
  • Omlouvame se, ze jsme vam zostudili vas pevny disk. Priste si davejte vetsi pozor na to co stahujete. Doprucuji preformatovat cely disk.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit