Přejít na výpis diskuzí
Cinemax zkouší amnestii aneb jak se pirátí české hry
4.3.2011 | Petr Poláček
169 příspěvků
-
Popravdě tato hra dělá spíše ostudu. A měli by být rádi že si to vubec někdo stahl. Hodně zajímavá a vypovýdajicí by byla statistika to jak komu dlouho zustala hra na disku...
-
Pokud by minimální mzda v Rumunsku nebyla necelé čtyři tisíce, tak by to smysl dávalo.
-
Nedávno jsme slyšl jednoho hudebního distributora jak si stěžuje, že už nic není jako dřív (rozumněj CD stálo 500 - 700 a měli jsme se jako prasata v žitě). Díky pirátům (a sem opravdu patří to DÍKY) je na tom trh s muzikou úplně jinak. Máme mp3 a hudba je daleko levnější. S filmy je to to samé. A já říkám dobře jim tak. No jo jenže nic není černobílé a tak to už dospělo do takové situace kdy mají kapely problém najít vydavatele na desku. No a tak si aspoň ty šťastnější vydávají desku sami a prodávají cd fanouškum přes net a na koncertech. A já se ptám je tohle špatně? Aspoň konečně skončí éra těch mediálních ksichtů a umělci pochopí, že dělat to co je baví holt něco stojí a to že se z nich nestanou celebrity s miliónovým kontem? No a co? Koncerů je spousta a lístek neupirátíš. S hrama je to podobné. Masově se prodává Karel Gott (Call of Duty) - v tom jsou prachy. Jenže pak jsou tu hry jako Machinárim nebo Magicka aj, Kde vývoj nestojí miliony a třeba si i na sebe zvládnou vydělat.
-
Není za co, taky jsem vám psal i na cinemax že jsem se fakt bavil.
-
Numen jsem nehrál, jen jsem o něm slyšel, ale když to stojí pár kaček a podpořím tvůrce, tak kupuji...sakra kde mám ten mobil?!... *4*
-
Díky.
-
a neni to třeba tím že v Rumunsku žije cca 22 milionu lidí a v ČR cca 11milionu lidí? To že se tam hry prodalo 2x více kusů je tedy logické. *1*
-
jako plna hra u casaku za 2 kila to slo. *5*
-
Hru jsem koupil v den vydání za full cenu a byl jsem se hrou maximálně spokojený. Je vidět že nejsme všich hráči ale spíše sráči :(
-
Diky za radu, ale osobne si myslim, ze rumunstina bude lepsi. Je zajimave jak internet dokaze nicit trh. Napriklad hry Divinity II: The Dragon Knight Saga se v Rumunsku, prodalo 2x vice nez v CR. Takze bud je kupni sila v obouch zemich stejna nebo se u nas vic pirati. Vyberte si :)
-
Ani si nemyslim že by lidi nechtěli za hry platit. Jasným důkazem je steam. Pokud tohle není úspěšný model tak už nevím co. Navíc je tam spousta slevových akcí. Myslím že speificky v České kotlině ale brání úspěšné digitální distribuci nutnost platit kartou přes web. A nemalý podíl na tom má i ekonomická situace. Je sice pravda že hra jsou dnes mnohem dostupnější než dříve. Navíc pokud člověk počká cena většinou rychle padá. Jenže pořád je velký rozdíl dát např za hru 5% platu než jako na západě 1%. Navíc v době kdy je ekonomika bržděná šetřením na základní životní potřeby.
-
Přesně, ale to je právě ten problém. Pirátit je tak jednoduché, že se tomu nedá konkurovat. Bagatelizování problému ve stylu, že po upirátění hry nikde nic nechybí, je větší problém než se může na první pohled zdát. Otázka je zda má tento problém v blízké budoucnosti řešení.
-
Priste udelejte hru v bulharstine mozna se tam najde par blbcu co to koupi
-
Jelikož jsem línej, tak koupeno přes sms. *1* Jen teda nevím jestli to vůbec budu hrát *1* *1*
-
Mimochodem ta hra je strašná blbost (litiju i těch 250 za který jsem to koupil v bazaru) - a to to podle recenzí vypadalo celkem slušně
-
Hrál jsem u této hry demo a nechtěl bych ji ani zadarmo.... Ani kdyby mi zaplatili, tak bych ji nehrál jakej to je průser.... Vývojáři by měli hledat chyby spíš u sebe..
-
Hrál jsem u této hry demo a nechtěl bych ji ani zadarmo.... Ani za peníze bych ji nehrál jakej to je průser.... Vývojáři by měli hledat chyby spíš u sebe..
-
1. Kdyby ta hra nebyla takova nehorazna blbost, tak to koupi vice lidi
(Aneb kdyz uz mate hnusnou grafiku, tak udelam aspon poradne hardcore RPG ala Baldurs Gate)
2. Kdyz platicim nenabidnete nic vic, nez to co maji pirati, tak co se divite ? :D -
ja by jsem i věřil že to bylo z tý jejich uměle vynesený verze . Sámn mám origo a Kerio nastavený na nejvyšší citlivost mi nezaznamenalo žádný odchozí pakety.
-
jo a pozrite si co je tento viikend na steame za zlavu, a povedzte si no nekup to.