Přejít na výpis diskuzí
Cinemax zkouší amnestii aneb jak se pirátí české hry
4.3.2011 | Petr Poláček
169 příspěvků
-
Numen jsem si koupil na Steamu za 2éčka. Do teď toho lituji. Páni vývojáři by se neměli divit, že jim lidi hru pirátí, protože Numen vypadá jako pitomost i vedle stařičkého Gothicu.
-
ceskych her jsem moc neupiratil, ale nostalgicky vzpominam jak na zakladce kolovaly diskety s Tajemstvim Osliho ostrova.. :)
-
Koupil jsem si Two Worlds 2 Specialku a k tomu bylo Zdarma NUMEN contest of heroes
a Hard to be a God a už to tu mam tak měsíc a ještě jsem to ani nerozbalil XD -
-
Koukám na obě na youtube a fakt mě to nějak neláká.
-
-
Samožrejmě že se radí velice jednoduše, ale....
Je toliko a toliko témat a vy zrovna musíte udělat něco s Mytického Řecka... Stačilo by jen trošku fantazie, podívat se a poslouchat herní společnost a šlo by to líp... Proč prorazil takovej Minecraft hm ??? Grafikou to asi nebylo... -
jo a pozrite si co je tento viikend na steame za zlavu, a povedzte si no nekup to.
-
Jelikož jsem línej, tak koupeno přes sms. *1* Jen teda nevím jestli to vůbec budu hrát *1* *1*
-
Hru jsem koupil v den vydání za full cenu a byl jsem se hrou maximálně spokojený. Je vidět že nejsme všich hráči ale spíše sráči :(
-
-
Zdravím do Cinemaxu *3*
-
Jop. Někdo má holt ty nároky o dost nižší :)
-
-
A někdo je pouze jenom hlupák.
-
-
A někdo je vesničan. A někdo je technofob... opravdu chcete vyjmenovávat všechny typy lidí? k čemu?
-
-
-
Díky.
-
-
Není za co, taky jsem vám psal i na cinemax že jsem se fakt bavil.
-
-
-
jako plna hra u casaku za 2 kila to slo. *5*
-
Numen jsem nehrál, jen jsem o něm slyšel, ale když to stojí pár kaček a podpořím tvůrce, tak kupuji...sakra kde mám ten mobil?!... *4*
-
nieco som zle pochopul alebo ste v tom clanku napisali ze sa v cechach legalne predalo 500 kopii numenu? 17000 piratov, 1:34 pomer predanych:piratenych, 17000/34=500. to akoze fakt? 500???
-
-
500, uz to nekde psali, respektive potvrdili tenhle vypocet. To uz ani neni smutny, ale tragicky. Z jednoho kusu muze mit vydavatel maximalne polovinu koncovy ceny, z toho autori zase jen cast kvuli vyrobnim nakladum a vlastne i nakladum na vyvoj. No tak at to pocitam, jak to pocitam, vydelali na ceske verzi cca 50 tisic ve stropu. Deleno 5 let vyvoje... Ze bych se na to nevyprdnul.
-
-
tragicky je tiez slabe slovo, velmi slabe slovo
by som sa asi zastrelil kebyze vyvijam hru a v mojej krajine si to kupi menej ako 0,001% obyvatelstva. -
Jak jsem již napsal výše tak, když vidím tohle číslo tak je jasné, že v tom prodané kopie ze Score časáku obsaženy nejsou.A pochybuju, že si to někdo když to má ve Score koupí.
Je fajn, že mají pozitivní podle nich nadprůměrní hodnocení z Score nebo Levelu, ale nebylo by od věci zmínit i ty negativní např. na hrej.cz a EG.cz, kde udělili hodnocení 5 a 4 z 10.A dnes se na základě jedné recenze o koupi nějaké hry rozhoduje málokdo.I já si raději přečtu víc recenzí, když se rozhoduju o nákupu nějake hry. -
-
Otazka je jestli si lidi score koupili pro tu hru. Odpověď - NE, je to hrozna hovadina.
-
-
Tak to rozhodně ne, to je fakt.Nechcu to nějak moc generalizovat, ale já ani nikdo v mém okolí jsme si nekupovali a nenakupujeme časopisy kvůli hrám, ale právě časákum.Ta hra je pro mě něco navíc.Pokud se to někdy v minulosti vyplatilo koupit časopis kvůli hře, tak to bylo u těch lepších her jako ME nebo kdysi Gothic a atd.
-
-
-
Jeste bych dodal, ze videnou touhle optikou, jsou to vlastne amatersti nezavisli vyvojari a maj muj respekt. Sije se tu do nich ze vsech stran, ale muzou vubec delat jinej marketing, nez podobne akce? Z ceho by to tahli? Takze nekdy se vyplati cist mezi radky... Mozna to meli v clanku rozpitvat redaktori a nepoustet do davu slovni ulohu *3* *3* *3*
-
-
šije se do nich možná ze všechn stran ale odůvodněně. Kdyby si nestěžovali a snažili se přizpůsobit a sázet na divoké karty tak by to mohlo vypadat jinak.... Pokud se budou snažit dělat "standartky" tak je převálcuje každá druhá hra...
-
-
No ale to je jejich problem ne? Takze tou opravnenosti si nejsem jistej. Jo kdyby nekdo vydal totalsrackozni hru s nejakym licencovanym nazvem a narubal miliony, coz se bezne deje, tak potom je jasny, ze dostane na forech pres hubu. Tady mam dojem, ze je to o necem jinem. Trochu to pripomina zbytecne diskuze o sportu - presneji o vysledcich jakekoli neuspesne reprezentace. Kazdej je trener a mistr sportu, ale na tom hristi nakonec behaj ty "chudaci" co si nedali "poradit". *3*
-
-
Jj neboj uvědomuju si že to do toho nevidim. Ale existují nezávislé hry, které prorazily a vývojáři evidentně nepotřeboali moc talentu na jejich stvoření.. chce to jenom dobrej nápad... Trošku pozorovat dynamiku společnosti a vyvíjet podle toho... Znovu dávám příkladem Minecraft...
-
-
-
-
-
Zle pochopil *4* . 17 000 piratu zjisteno, ale tvurci odhaduji, ze to urcite nejsou vsichni a bude jich 2x a 3x tolikm takze se prodalo cca 1500 kopii
-
-
ako vies ze tie cisla 1:34 su neni pocitane prave z tych 17000? preco by to bolo z tych "nepodlozenych" (nie ze by tych 17k mali naozaj podlozenych) odhadov?
a keby aj, 1500 je stale zalostne malo
-
-