Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Marquis

😐

Já to nebyl kdo přišel s

"Pokud by někdo takto propagoval třeba jednotné Srbsko nebo jiný okupaci Krymu, dopadl by stejně."

Protože ne, jiný případ podobného rázu neexistuje, takže tvé "by" je stejně teoretické jako to moje.

Teda přesněji, existuje - v odpovědi na to pár hráčů na nějakém Blizzardem sponzorovaném vysokoškolském Hearthstone turnaji zvedlo cedulku s nápisem "Free Hong Kong, boycott Blizz". Obraz na ně byl velmi rychle odstřihnut. Ale tito hráči nebyli Blizzardem nijak konfrontováni. Nakonec dokonce sami odstoupili z turnaje, aby poukázali na pokrytectví Blizzardu.

• Na "by" se nehraje. Buď takový případ existuje nebo ne. Zbytek je v rovině spekulací. Co se týká té míry trestu, tady fakt nedokáži posoudit. Každopádně je to precedens a měl by se od toho odvíjet další podobný případ v budoucnu. Pokud by skutečně měřilo jiným metrem, pak bych pro protesty měl pochopení a byl by to hnus. Ale tak to prostě není a nemá smysl do toho tahat co by kdyby. Ale já Blizzardí hry nehraju, takže ani nemám přehled jestli existuje podobný případ, kde se reagovalo jinak.

• Marquis

To je ta věc, nedopadl by stejně. Jak se o tom už vyjádříli někteří uvaděči co kvůli tomu rozvázali práci s Blizzardem - kdyby dostal plácanec přes prsty, ban na příští turnaj atd. tak by vše bylo v pořádku.

Ale Blizzard šel naprosto mimo hranice - roční turnajový ban, zrušení výhry, vyhození lidí co s ním dělali interview atd. 

+ v článku zmíněná oficiální reakce určená čínskému publiku.

To co Blizzard udělal se nedá považovat za primárně udržování vlastních pravidel (které jsou v tomhle případě velmi volné), ale o politickou snahu v lepším případě se zavděčit Číně (u které se snaží na trh protlačit úspěšné CoD Mobile)... a v tom horším o provedení příkazu kterým jim Čína dala.

Celkově se Blizzard pokusil z Blitzchunga udělat odstrašující příklad.

A ano, peněžně jejich akce dává dokonalý smysl. To ji ale neomlouvá a Blizzard si zaslouží veškerou sociální, mediální i politickou kritiku.

• Pořád to stejné. Žádná firma není povinna podporovat něčí politický světonázor na platformě, která je určena k něčemu jinému. Nic jiného v tom nehledejme. To, že teď to zrovna odskákal týpek, který fandí Hong Kongu je imho naprosto nepodstatné. Pokud by někdo takto propagoval třeba jednotné Srbsko nebo jiný okupaci Krymu, dopadl by stejně. Pokud ovšem existuje obdobný případ, který takto nedopadl, je to něco jiného a Blizzard si čočku zaslouží. Existuje?

• Tak a tenhle příspěvek mi vysloužil 7denní ban :D
  • Marquis

Brazílie specificky. Před časem vycházely docela detailní rozbory toho jak je to pro hry validní ale nevyužitý market.

• Demokracie není nikde, kapitalisté ji plánovitě ničí, takže bych tu diktaturu nehledal jen v Číně, ale i Německu, VB, Švédsku i u nás jsou strany jako Piráti, kteří chtějí zrušit svobodu slova.  

• Typické chování kapitalistické firmy, která může přijít o čínské peníze. Kapitalista ti pro peníze klidně uřízne ruku. Tentokrát prostě jen líbe špinavou nohu čínské komunistické strany.

• Veskoslav

Jižní Amerika? To jako vážně? A která to země? A demokratické sáty z Asie? Můžeš je napsat? 

• Cvicme_v_rytme
    Je dobře, že ho zabanovali.
  • jindra.veliky

Kvuli cinskejm prachum se nechava zapadni spolecnost oslabovat jak v hodnotach tak v zahranicni politice. Uz davno jsme se meli zbavovat ekononicky a vyrobni zavislosti na Cine a rozvijet ji jinde. Jizni Amerika, demokraticky staty z Asie... 

• celoush

Když se poprvé objevilo info, že asijský region dává "jen" 12%, tak o to víc mne tohle přizdisráčství přijde absurdní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit