Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To s DLC redakce vzala kde?? Ve videu je výpis toho co to bude obsahovat a neni tam zmínky o DLC... *12*
  • Césara jsem ještě nehrál, ale na twcenter nebo org se lidi celkem shodují, že je opravdu dobrý.
  • Takže se ti líbí třeba egyptská armáda z bitvy u Kadeše? Nebo ta vtipná spartská chrámová stráž s červenou tógou? Nebo potřeba chytat po celé severní Africe poslední tři členy královské rodiny protivníka? Nebo absurdní invaze třikrát slabšího protivníka? Nebo AI, která čeká uprostřed města až ji rozstřílíš?
    Chápu, že s módy jako RTR nebo EB je to jiná hra, ale my se bavíme o vanille.
  • Ve všem.
  • Medieval II je třeba pro mně nejslabší díl série. Nemám rád zbytečný mikromanažment a mám rád dějiny (takže vidět milánskou zelenou pokaždý až ve Flandrech je doslova ubíjející). Po dobití deseti regionů nemám proč pokračovat ve hře. AI je absolutně mimo (zejména papež) - ale nepředstavuje žádnou výzvu. Jakmile hraju za křesťanskou frakci, jsem po třiceti tazích nucený vraždit jednoho papeže za druhým, protože mne neustále napadají sousedi a když ve válce začnu mít konečně navrch, papež mne exkomunikuje, protože protivník není ochotný přistoupit na mírovou smlouvu. *7* Žádný protivník - kromě Mongolů - není dost silný na to, aby představoval problém.
    Kingdoms? Mexiko je jeden absurdní guláš (alespoň mne ale bavilo), ostatní jsem moc nehrál.
    Co je na té hře tak úžasné?
  • V čem je lepší?
  • Tohle je velmi zavádějící. CA dlouha na oficiálních fórech komunikovala s fanoušky (dokonce na to měla člověka z řad bývalých hráčů), prezentovala jednotlivé dizajnové volby a debatovala o nich. Dokonce se po nátlaku vzdala boje o vlajku při bitvách v terénu.
    Ano, hra byla vydaná moc brzo ve stavu bety a ano, obrázky Kartága apod. které slibovaly úplně jinou grafiku, než jakou nakonec máme hře taky nepomohly. Ale tvrdit, že CA nekomunikovala a slibovala zajíce v pytli je prostě zavádějící.
  • Proč je to zajímavé? Kromě toho při slevových akcích je třeba čtvrtinová. *3*
  • Presne. Ja jednotku hram uz od roku 2007 a za tu dobu som si ju tak luxusne poupravoval ( nove mesta, jednotky, mena generalov, filmova hudba, fotky znamych hercov ako ikonky generalov atd) ze ta hra je jednoducho neprekonatelna, co sa tyka strategii zo stareho rima.
  • Chápu, že jsem v menšině, ale musím se recenzenta zastat. Sám jsem v okamžiku vydání technické problémy nezaznamenal (ano, mám štěstí a hra mi běží bez problémů) a asi jediné, za co bych strhnul body by byla AI při obléhání měst. 9/10 mi přišlo jako rozhodně spravedlivé ocenění kvalit hry, zejména když ho srovnám s hodnocením takového Mass Effectu 2, který všude po světě sbíral desítky a přitom to byla absolutně plytká hra a plytkou interakcí mezi postavami a naprosto repetitivní hratelností "outpost nepřátel - kryt - střelba - běh - outpost nepřátel - kryt - střelba - běh". (Třikrát jsem ME2 rozehrál, abych mu dal šanci a třikrát mne totálně otrávil.) A nebo obecně když srovnám kvalitu vycházejících her s jejich hodnocením.
    Recenze je názor, nelze ji brát jako nějaký totálně platný objektivní soud. Podstatné je, nakolik je verdikt v recenzi argumentačně podložený. Často se i velké zahraniční servery typu Kotaku a RPS v názoru na hru velmi rozcházejí. A Fallout 3 dostal lepší recenze, než New Vegas. *1*
  • Smutný by se k tomu mohl postavit jako chlap a jednou pro vždy napsat jak to s tou recenzí bylo. Jestli mu ta hra fakt tak učarovala nebo k tomu pomohla pozornost od Segy nebo někoho jiného. Pořád hraje mrtvého brouka a je pro smích.
  • RTW2 je pro fascinující. Předobjednal jsem, po vydání neměl čas, ale vyzkoušel alespoň tutoriálovou kampaň a velmi mně bavila. Na jaře jsem se ke hře vrátil - a ještě nikdy jsem v žádné TW hře nestrávil tolik času.
    Jistě, mnoho výčitek vůči hře je oprávněných (technické problémy mne naštěstí naprosto minuly a už od vydání mi hra běží výborně) a AI je při obléhání asi opravdu nejpoškozenější, jakou z TW her pamatuju (ačkoliv mně jednou dokázala zcela neočekávaně nepěkně překvapit). Samotná kampaň je na druhou stranu opravdu navržena velmi dobře. Specializace regionů nabízí zajímavé a podstatné strategické volby - a přitom odpadá spousta zbytečného mikromanažmentu, který asi nebaví nikoho. Jsem puntičkář a v každé provincii si všechno nastavuji a kontroluji sám a v takovém MTW2 jsem vždy strávil ve střední fázi kampaně půl hodiny zkoumáním změněné situace v jednotlivých městech. Byla to nuda a nikdy jsem nevydržel déle, než 15-20 regionů. V RTW2 mohu jednak spravovat celou provincii z jednoho místa a navíc díky omezení počtu stavebních míst jsou provincie v jádru říše již "hotové" a stavím zde jen v případě významnějších technologických postupů. Některé zemědělsky specializované provincie přitom už není potřeba upgradovat vlastně vůbec.
    Rozrůstání měst nepovažuji za problém. Pokud se bráníte, víceméně máte tak jako tak dvě možnosti - bojovat v poli a nebo ve městě. A přijde mi celkem jedno, jestli si můžete vybrat z řekněme stovky bojišť jako v původním RTW a nebo z nějakých tří až pěti. (Ale přiznávám, že s nostalgií vzpomínám na "deskovou" kampaň původního Shoguna nebo Medievalu a že jsem tudíž v menšině.)
    Líbí se mi i bitvy. Možná že je to způsobené mou neschopností a nebo tím, že díky omezení počtu armád (vynikající tah) velmi často bojujete proti přesile a proti poměrně silné armádě (dva nebo i tři regimenty Oathsworn proti předmariovské legii, hm...) ale oproti předchozím titulům série (snad kromě druhého Shoguna), kde šlo vždy o taktiku kladiva a kovadliny je druhý Řím takticky bohatší. Je v podstatě nutné kvalitně používat skirmishery (existuje český ekvivalent? Lehká pěchota? Několikrát mi jejich nasazení v kritickém bodě fronty zachránilo kůži i celou legii.) Jízda pomůže, především ale jako obrana křídel a v případě vymanévrování jízdy soupeře rychlé řešení přesily soupeřových střelců. Také se mi zdá, že konečně i morálka funguje trochu lépe, než dřív. Je pravda, že někomu mohou vadit kratší bitvy, ale protože mám málo času, tak takové řešení rozhodně spíš ocením. (Ačkoliv mi někdy přijde bojiště příliš malé.)
    Zatím nejzajímavější bitvu jsem svedl s kapadockou těžkou jízdou, nasadil jsem jednu velmi zkušenou legii proti dvěma jejich armádám a výsledkem byla příslovečná krvavá lázeň. Z dramatu a dynamiky bitvy jsem byl nadšený, ze statistiky ztrát už méně - a přestože jsem tomu v průběhu bojů nevěřil, dokázal jsem zvítězit a to primárně díky promyšlenému nasazení těch několika centurií těžké pěchoty, které byly k dispozici.
    Abych to tedy shrnul, samozřejmě chápu nespokojenost s technickými problémy a AI, ale dizajnové volby CA mi přijdou v naprosté většině výborné a RTW2 je pro mne rozhodně nejpovedenější hrou v sérii. (Fall of the Samurai jsem ještě nehrál.) A tato "definitivní" verze zdarma? Příjemný a neobvyklý bonus. (Že by konečně CDProjekt dokázal ovlivnit mainstreamové vydavatele?)
  • vy co to hejtujete hrali s te to ted nekdy???protože ta hra je uplne nekde jinde nez po vydani,,,,taky sem jeji koupi odlozil po neslavnem vydani ale ted nedavno sem si ji koupil/protože uz nedokazu bez serie TW zit/a rozhodne nelituju!!!!nej hra serie!!!
  • Je zajímavý jak kvalita jednotlivých dílů kolísá. Skvělý Medieval 2, průměrný Empire a Napoleon. Božský Shogun 2 a po něm opět spíš průměrný Rome 2.
  • Je teda dosti zajímavé, že cena na steamu vůbec neklesla... *7*
  • Tak ono vůbec celá historie okolo RTW 2 je divná. Nejdřív CA měla velkolepé prohlášení jak mají nový engine, který dokáže renderovat spousty vojáku a jak na válečném poli budete moci ovládat desítky tisíc vojáků. Pak přišla další zpráva a to, že je to nejvelkolepější a nejdražší hra od CA. Pak bylo chvíli ticho... Pak začali asi 100x dokola ukazovat videa z Teutoburského lesu. Nakonec to uzavřeli ukázkou skvělého AI a dovršil to Aleš Smutný ze svou super pochvalnou recenzí. Vlastně na novým RTW je nejzajímavější, že změnili to co nejlíp fungovalo (systém zkratek a povelů na taktické mapě) a zrovna moc nepřidali ostatním věcem. Aleš si asi tiše a hrdě nese ostudu. Co by asi k tomu měl tak říct, že jo... "Sorry jednou mi to trošku ulítlo to recenzování - ale s s vámi co jste nikdy nic nerecenzovali se bavit nebudu - protože to asi stejně nemá cenu" A CA se asi snaží pořád dohnat nějaké ztráty na tom, že se jim nepovedl engine. Po dobře odvedeném Shogunu, teda nic moc postup *1*
  • Magister_Peditum
    Total War je v podstatě jediná série, u které jsem začínal úplně od začátku (dokonce jsem sledoval vývoj Shoguna 1) a hrál jsem všechny díly. Škoda pokakaného začátku Rome 2. Dnes už to je celkem dobrá hra. Každopádně jsem myslel, že by mohl vyjít ještě ekvivalent Barbarian invasion. Pozdní Řím mě zajímá trochu víc než už poněkud provařené Punské války a konec republiky.
  • Osobně cítím takové menší zklamání..

Strašně jsem se těšil na to až oznámí nové DLC "Barbarian invasion" a ono nic:(

Rome1 byl skvělej, ale nebavil mě ani z poloviny tak jako BI, pořád jsem doufal a ono nakonec nic :(
  • Smutné recenze pana Smutného na Total Wary jsou již smutně proslulé.
  • ono ked moze dostat battlefield 9/10 a 4ka 8/10. pritom su tie hry rozmrd4ne este dnes, tak preco nie Rome ze :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit