Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za me: Kdyz hra spusti kampan automaticky pri prvnim spusteni bez moznosti zajit si do menu nastavit rozliseni / grafiku / zvuk apod. Za to bych fakt trhal hlavy nehlede na to, ze ty usicka to taky sem tam odnesou...

• iso9002

Mě dost pije krev, pokud není možnost pauznout hru během důležitý příběhový cutsceny.

A ano, Control jsem kvůli checkpointum taky nejednou proklínal.

• Jo, na vyprávění přes útržky novin a lístečky už začínám být taky alergický. A nic nezabije tempo hry tak dokonale, jako potřeba zastavit se uprostřed krvavé přestřelky a číst si 5-stránkovou firemní příručku nebo nekonečné mailové výměny. U her, kde celá podstata spočívá v poskládání příběhu (Gone Home) nebo kde kvanta textu dávají smysl (Control), to beru, ale u větších her mě musí svět opravdu zaujmout, abych je pročítal. Už mi přijde fakt na hlavu, jak si každý od kapitána vesmírné lodi po negramotnou uklízečku vede důkladný deník, v lepším případě dokonce audiodeník, ve kterém vysvětlí každý detail svého života a završí to nedokončeným "NEEEEFWFZWEGFUWV" těsně před smrtí.

• u těch checkpointů mě spíše vždycky jímá hrůza, že nevím, kdy mám tu hru vlastně vypnout. a hodněkrát zrovna jak naschvál zrovna nikde žádný checkpoint není, i když už bych rád skončil.

• kotty

1) Odfláknuté ovládání a rozhraní, zejména u některých konzolových portů na PC.

2) Kvalitní otevřený svět mi nevadí, ale otevřený svět plný generických questů dokáže dokonale znechutit a odradit od dalšího hraní. Jedním z takových příkladů, co jsem hrál je Dragon Age 3, (i když uznávám, že už je to starší hra, ale něco mi říká, že tím trpí i některé aktuálnější tituly).

3) Nepřeskočitelné intro. Z poslední doby např. Metro: Exodus. Zajímavé je, že stačilo přejmenovat tuším 3 soubory, které si hra při spuštění načítala, a bylo po problému. Že tohle ale nenapadlo vývojáře, to nepochopím.

• Nepreskočiteľné intro v Metro Exodus? Divné, mne vždy do pár sekúnd vyhodí Podrž E pre preskočenie, ale ja si to intro skoro stále nechám spustené, hudba v ňom ma vždy pekne naladí :) 

• kotty

Nevím, já ho nejdřív zkoušel skrz Xbox Games Pass (jak byl před Vánoci za 1€) a přeskočit mi to nešlo a ještě mi při vstupu do menu hodilo hlášku "Applying changes" a k tomu procenta, jak to načítalo. Tohle bylo bez přehánení na několik minut a nešlo se toho zbavit a dělalo to při každém spuštění. V té době jsem myslel, že je to verzí na Game Passu, podle toho, co jsem v té době dohledal někde na netu. Později jsem si ale hru koupil na Epic Storu a bylo to úplně to samé. Tam už se mi ale podařilo dohledat, že stačí přejmenovat tyhle 3 soubory a bylo po problému. Možná to nedělalo všem, ale určitě jsem nebyl jediný, stačí zagooglit. Takže to možná nebylo nepřeskočitelné intro záměrně, ale jen nedostatečně odladěné ze strany vývojářů.

Což mě přivádí ke 4. bodu - vypouštění "beta" verzí, které vývojáři vydávají za hotové a hráč, který si za hru zaplatil, pak nevědomky funguje jako beta tester.

A to mě přivádí k 5. bodu :D - vydávání her, kde je část obsahu zamčená, aby jí pak vývojář/publisher prodal jako DLC.

• Carnage666

Metro během intra načítá hru ale pokud člověk jede na SSD hodí mu to jak psal kolega výše podržte E na skip.

• kotty

Mám NVMe SSD, takže tím to vážně nebude. Jak jsem psal, podle toho, co jsem hledal jsem nebyl jediný. A myslím, že většina dnešních hráčů již má alespoň nějaké SSD. :)

• Carnage666

Občas jsem to skipnul i tím že jsem jen to E držel  bez toho aniž by mi to hra ukazovala a šlo to.

• unicz

Technologická zastaralost mnoha her, resp. enginů.

Člověk kouká na lagující hru a CPU má zátěž 20%. OMG (ano, koukám na tebe např. ETS2).

Zbytečná omezení v nastavení kvality. Proč mám mít pidi dohled 100% renderovaného obrazu? Tady se furt kupují vyšší a vyšší rozlišení zobrazovadel a pak koukáme na mazanici pár metrů před sebou (ano, koukám na tebe Forzo Horizone).

Že vývojář rozhoduje za uživatele, jak chce vyžít svůj výkon (viz fps CAP, dohled, FOV, atd. limity).

• sssssd

to, co popisujes, je naprosto pochopitelny. Nemuzes vyhodit z enginu streaming a michat to dohromady s vytizenim CPU :-D Vetsina technologii co obsahuje ty optimalizace co popisujes, jsou multiplatformni. Samozrejme pokud chces delat jen pc, asi by ti to proslo, pokud nepocitam to, ze bys to studio zrejme neuzivil.

• Maxianimal

Amen!

• dworkin

Daleko umístěné checkpointy jsou za trest. A konkrétně v Controlu jich pěkných pár je.  Třeba cesta k Mould Source je vyloženě za trest a člověk se to musel naučit jako v Dark Souls. Šel jsem na něj na moc nízkým levelu a strávil jsem na tom hezké dva dny. :D

Ale dal jsem to a pocit byl podobně slastnej, jako u Dark Souls.

• Izmæl

Nesnáším, když se nedají cutscény pauznout. 

• TheGGG

-povinné stealth pasáže, kde prozrazení znamená konec hry, aniž by to dávalo nějaký dějový smysl

-neschopnost postav uběhnout víc jak deset metrů, než jim dojde stamina

-špatná detekce zásahů, kde člověk sice vidí že úderu uhnul, ale zásah se mu  započítá

-automatické spuštění úvodní cutscény a hry při prvním zapnutí, bez toho, abych mohl jít prvně do menu a vše si řádně nastavit

-AI parťáci, jejich smrt znamená konec hry a kteří se chovají jak idioti a musíte se o ně starat, místo aby vám pomáhali

• Derp_1337

"neschopnost postav uběhnout víc jak deset metrů, než jim dojde stamina"

Předpokládám, že těch "10 metrů" je spíš nadsázka a prostě jsi měl na mysli "relativně krátký úsek".

Myslím, že ten relativně krátký "sprint" je dost realistický. V reálu by jsi taky neběžel třeba kilometr s plnou výbavou: nějaká velká a těžká hlavní zbraň (BFG), záložní zbraň, munice, nějaké výbušniny (např. granáty) a pak třeba nějaké brnění nebo neprůstřelná vesta.

Prostě ne každý je takový polobůh jako Doomslayer, který dokáže během neustáleho sprintování střílet z rakometu a do toho si ještě poskakuje 😎

• TheGGG

tak v takovém evil within nebo některých dílech CoD to doslova bylo 10-20 metrů... a to je směšně málo, kór když je to mladý drsný akční hrdina, ten by měl dat 100 metrů běhu jak nic. 

• Houdini

Všetko čo umelo naťahuje hernú dobu od backtrackingu, gridu, fetch questov, loadingu, loadingu a loadingu... ukončenie hry cez 4 tlačítka a 3 rôzne obrazovky vrátane menu... atď. Nemožnosť prestaviť ovládanie, paywall, základná hra ohlodaná za 60€ + dlc za 200€ a podobné chuťovky. Inak pekný článok +- súhlasím a napadlo by ma ešte viac. Najviac ma poslednej dobe štve presne to, čo popisuje Alžbetka proste nezmyselne roztiahnuť hru len aby mala 100+ hodín aj keď sama o sebe je hra skvelá poprípade má super príbeh a potom sa prichytím, že sa nútim do toho a už to len chcem dohrať kvôli príbehu alebo nedohrám. RDR2 hrám asi pol roka (s prestávkami) ale tam mi to nejak nevadí skôr si to naťahujem ja lebo ma to baví (aj keď miestami je tempo šialene pomalé).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit