Přejít na výpis diskuzí
Co předvedl Unreal Engine 4 nyní, umí CryEngine už 3 roky
15.6.2012 | Adam Homola
119 příspěvků
-
Tak tak. UE3 je lame, UE4 bude taktéž... Pan Vávra zvolil správně. Až žije CryEngine! *14*
-
-
Je vidět, že se opravdu vyznáš...
-
Ty už seš jak já, pořad F5 jestli není novej článek:-) Která dobrá hra na CryEnginu je podle tebe opravdu dobrá, ne jen průměr s pěknou grafikou?
-
-
Far Cry 1, Crysis 1.
-
-
No proti gustu... ale zrovna Crysis 1 je pro mně naprosto nezáživné techdemo.
-
-
Ja Crysis doted uctivam jak jednu z nejlepsich FPS co jsem hral.
-
-
Pisu jedna z nejlepsich. Tezko bych vybiral tu uplne TOP ale ja Crysis dohral opravdu hodnekrat. Tezko bych hledal FPS u ktere jsem se v single playeru tak dobre bavil... napada me snad jen klasickej Fear. Pak mozna jeste OFP a Army ale otazka je jestli pocitat hratky s editorem misi do hrani SP nebo vubec tyhle hry zapocitavat mezi FPS strilecky :D
Ale ted kdyz nad tim tak premyslim a dumam tak si myslim ze bych beze strachu zaradil Crysis mezi TOP 5 nejlepsich strilecek. Ne-li mezi nejlepsi tri. Ne ze by mi hry jako Half Life byly cizi ale to jsem proste dohral ale krome modifikaci jsem uz na tu hru samotnou prakticky nesahnul. Crysis jsem dohral tisickrat a uz ted kdyz o tom pisu mam chut vlizt zpatky na tu prvni plaz a postrilet zase par korejcu. -
Nic ve zlem,ale tos tech fps moc nehral ne?Nechapej me spatne,me Crysis1 na rozdil od druheho dilu bavil,ale nejlepsi fps?To fakt ne *1* .
Ale proti gustu... -
Jan Tleskač- Ne to není ani náhodou .:)
-
Crysis jedním z nejlepších FPS.
-
A co na to Jan Tleskač?
-
-
-
-
Far Cry, Crysis
-
-
-
videa, trailery a články ke crysis 3 http://crysis3.cz/domains/crysis3.cz/
-
Krom toho, že nahazují ramena před hráčskou obcí, nějak nechápu, co se komu tímhle snaží sdělit. Mít s tříletým předstihem technologie, které se využívají jen na minoritním trhu (jímž PC prostě je) a ještě v neefektivní podobě (viz kauza úděsné implementace DX11 v Crysis 2, která - možná záměrně - zvýhodňovala karty od nVidie), taky může značit, že se kucí ženou dopředu až zbytečně rychle a tudíž možná blbě.
-
-
tak zase je dobrý mít trošku náskok, jelikož oni už trošku počítají s next-gen, pak by mohli být zase dost pozadu a ten potenciál konzolí plně nevyužít
-
-
Trochu OT, ale byl bych rád, kdyby mi to někdo vysvětlil: Jak je to s idSoft a jeho enginama? Jsem si vždycky myslel, že i oni licencují svuj idEngine. Nedávno jsem viděl videoseriál, ve kterých popisovali vzestup a pád idSoftu a říkali, že Carmack je enginový génius nebo co, tak jestli je to pravda, proč nelicencují svoje enginy? Na wiki není moc her, které jejich enginy využívají.
-
-
Aktuální engine je id Tech 5 (běží na něm třeba RAGE) a ten pokud vim nelicencujou třetím stranám.
Mají ho k dispozici jenom studia spadající pod Zenimax kam samozřejmě patří i id Software a nebo třeba taky Bethesda softworks.
Jak na tom byly předchozí id Tech enginy s licencováním nemám tušení. -
-
Jestli si dobre pamatuju, tak ze ID Soft je tvurce licencovaneho engine a na tom vydelava penize se rikalo a platilo do Quake 2. Od Doom 3 ale asi ID proste prevalcoval Unreal Engine.
-
-
Robotron urcite chtel napsat Quake 3 Engine tedy id Tech 3 engine . Na tomhle enginu bezi opravdu KVANTA her . I dnes je pouzivan v jedne nejmenovane hre :D
Jenak je to samoszrejme kvuli Open GL . Open Gl je na programovani hodne slozity . A Carmack si nepreje aby jeho techologie nekdo prepisoval na DirectX jako se stalo v novem dilu Wolfenstein z 2009 . -
-
Jinak zajimava informace. Nahodou use OpenGL prave ucim, zkousim si v tom neco delat a tak (jednoduchy veci, podotykam), a OpenGL je mi tak nejak blizsi ve vsem. Kdyz se divam na DirectX, jak se v tom dela, tak to je pro me jak jina planeta. Ale to je asi tim, ze je mi mhohem blizsi Unix, nez Windows.
-
Velka chyba, jasny, Quake 3, co sem se ho narhal i ostatnich her na jeho enginu :)
-
-
-
Oh aha, Zenimax. O tom jsem cosi slyšel s nelicencováním enginu a možná to bylo tohle. Díky!
-
-
Tuším jestli to není proto, že oni jedou na Open GL nebo už ne?
-
-
To ale musi Unreal Engine a CrytekEngine taky, kdyz se vyuzivaji na PS3. I kdyz na PC a Xboxu je to DirectX
-
Přečetl jsem si na wiki co že to je a nechápu. Moh bys to vysvětlit jako někomu v sw ne zběhlém? *1*
-
-
Jednoduše řečeno konkurence Direct X ..... tak jako u aut máš třeba BMW, Mercedes ... tak tady máš DX a OpenGL .... a další ... ale jak říkám, OpenGL dělali dřív Quake apod... jak je to dnes netuším pod čím třeba běží Rage, tipl bych ale DX :)
-
-
Rage bezi pod OpenGL. Ale to urcite neni duvod, proc by nebyl ten engine licencovany. To by mela byt spis i vyhoda, protoze se da lepe prevest engine na Mac a Linux.
-
-
-
-
-
Epic a cry jsou dvě věci , v crysis 1 jsem 30min nastavoval abych mohl plynule hrát , v unrealu jsem akorák dal 8x vyhlazování a když to padalo k 25fps tak sem tam dal jenom 4x , takže pokud jste neměli 2 grafiky tak v crysis 1 jsette si o nastavení na MAX mohli nechat zdát , a krom fyziky skoro to samé
-
-
To je ještě dobrý... já když jsem to na starém stroji nainstaloval a chtěl spustit, tak mě to koplo s tím, že moje GPU není podporována *15* (GeForce 5600 FX 128 RAM, kamarád měl tu samou ale ne tu osekanou FX a hrál to na medium... kde je asi problém? *1*)
-
-
To bych teda chtel videt . Dyt ta tvoje karta nepodporuje ani Shadery 3.0 jede jen na 2.0
-
-
Crysis 1 taky hardwarovymi naroky tenkrat docela predbehl dobu ale kdyz na to prislo tak jsem to proste nainstaloval, nastavil medium a hral.
-
-
to předběhl, ale každej jarin ignoroval skvělé rozškálování nastavení, dal High a mohl se pak <>posrat vzteky, že se mu to dře. Tvůrci se na tohle měli vyprdnut, dát Medium jako High a to skutečné High vydat po roce jako HD pack. Ve výsledku by to vypadalo stejně, ale byli by ušetřeni toho držkování. #wisdomofcrowds
-
-
"Tvůrci se na tohle měli vyprdnut, dát Medium jako High a to skutečné High vydat po roce jako HD pack."
Presne toto spravili s Crysis 2 a nakoniec sa to nepáčilo ani jarinom, ani františkom *15* má to ťažké ten Cevat, nezavďačí sa nikdy nikomu *1* -
-
tam to zas podělali tím, že HD pack mohl být klidně v základu. High v Crysis 2 byl zas na dnešní PC hardware podstřelený.
-
Jenže v době Crysis 2 už to na high většina rozchodila.
-
-
Asi neocekavali tolik natvrdlych "jarinu" a cekali,ze jim to dojde.Nedoslo *1*
-
-
no jo, marketovat to může člověk jak chce, ale jakmile se vymyká standardnímu modelu, je v loji, pokud novoty nepodá skutečně polopatě.
-
-
-
-
Tak to jsi stejně lame jako je UE. *5*
-
-
dobrou grafiku ma hra dear esther
-
-
->?
-
-
Popravdě, Cevat si může tvrdit co chce, otázkou je zda mu to věřit. Hry Cryteku nejsou nijak skvělé (jediná opravu dobrá hra od nich bylo Far Cry) a skvělá technika to nezachrání. Spíš ten jeho komentář beru jako závistivou poznámku ke studiu které je úspěšnější.
K enginu UE4-Samotný Unreal Engine 4 zatím ukázal jen pár krátkých videí tudíž nelze moc soudit, i tak ona videa ukázala že ten engine prostě umí, je na úrovni a je jen málo enginů (pokud vůbec) co se mu mohou rovnat.
Na finální souzení ale počkejme až na něm poběží nějaké ty hry, až pak se totiž uvidí o ten engine opravdu zvládne i v herních podmínkách. -
ten unreal engine je trochu dost mimo. sutry tam padaji jak polystyren :))