Přejít na výpis diskuzí
Co se chystá do budoucna v SW: The Old Republic
15.12.2011 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
Gildovní vlajkové lodě?? Juhůůůů...ale obávám se že to bude trochu o ničem jelikož sithové prostě budou používat jako vlajkové lodě křižnky třídy Centurion případně Interdictor, no a republika bude poletovat se svejma Hammerheadama...pokud ovšem nevymyslej systém podobnej STO kdy by si každá gilda mohla v podstatě z přednastavených komponent vyprojektovat vlastní loď...
-
Když někdo argumentuje tím, že je to klon WoWka, prostě to pro mě není absolutně nijak validní. Buď jsi hrál jen pár hodin, nebo nevim.
Scénář je výbornej (zde milovník filmů), kdo někdy viděl Coruscant nebo Hoth nemůže nikdy říct, že je grafika odpudivá, originalita? Haha, to bych se toho napsal...klon WoWka možná tak ve filozofii toho, jak ta hra funguje. Všechno ostatní je obestavěno takovou hromadou novinek a vylepšení, že přes ně nějaký WoWko ani nejde vidět. -
No, dost o jejích kvalitách asi vypovídá to, že jsem dnes vstal ve 4 ráno, abych si jí zahrál před prací, a je půl druhý, a teď jsem jí vypnul, zase po práci...
-
jen skoda, ze uz je asi pozde.....zaplatil jsem si mesic nekdy pred tim 1.5 updatem, a cela nase gilda a vlastne i server byl prazdnej.....kdyby tam byli lidi, a bylo uz vylepsene PvP tak bych klidne hral znovu ....
-
Malleth: DA2 mohu vřele doporučit. Zrovna tahle hra je originální v tom, že se po tobě nechce, abys spasil svět - je to příběh o tom, jak si buduješ respekt v městském státě Kirkwall a jeho blízkém okolí. Začínáš jako nula, děláš podržtašku a postupně se vypracováváš. Navíc mají mnohem větší prostor než ty tvoji parťáci. DA2 jsou spíš takové epizody, které sledují životy několika lidí na poli 10ti let a já myslím, že v tomhle ohledu se té hře docela daří (vývoj postav, interakce s nimi a také interakce jich samotných mezi sebou je dost silná složka hry). Pravdou je, že na konci se už zadělává na problém světových rozměrů, ale Hawke je spíše iniciátorem, než že by ho měl vyřešit. Tahle úloha pravděpodobně připadne hrdinovi ze třetího dílu a podle Wikipedie by mělo jít o úplně novou postavu.
Na druhou stranu je pravda, co jsi asi slyšel - lokace se opakují a město chtě nechtě působí docela stísněným dojmem. Pokud ti to ale nevadilo u NWN či ME (tedy opakující se lokace), tady ti to také vadit nebude (ostatně copy/paste přístup je běžný ve všech hrách od BW, hráči však začali hysterčit až u DA2).
Kapitola sama pro sebe jsou boje. Na úrovni mechanik jsou skoro totožné, co do obtížnosti jsou podle mého těžší - člověk musí pečlivěji volit partu, jelikož na vyšší obtížnosti se neobejdeš bez cross-class komb (kombinace mocných útoků, k nimž je potřeba více povolání) a nemůžeš se spoléhat na trinity systém (alespoň ne v každé situaci). Protivníci se ti ve vlnách spawnují, kde se jim zlíbí a ty se musíš sakra ohánět, abys udržel partu naživu. Je to mechanika, na kterou je třeba přistoupit, nikoliv se v ní nimrat a hledat v ní reálnost (lidé si často pletou logiku s reálností). Dokonce bych řekl, že boje jsou o dost taktičtější - např. drak s tebou chvíli bojuje, pak se stáhne a povolá si dráčata - s těmi musíš bojovat, ale zároveň se neustále pohybovat s partou, jelikož zmíněný drak na tebe fluše ohnivé koule z nedostupného vršku. Většina boss fightů je tedy na etapy a je to mnohem větší výzva. Obzvlášť bossové z DLCéček dají vzpomenout na staré časy. Když to porovnáš s jedničkou, která byla v pozdějších fázích hry těžká zívačka s repetitivním soubojovým systémem a v níž si si mohl souboj s hlavním padouchem odbýt za tři minuty, nebál bych se to nazvat pokrokem.
Žvásty o zjednodušování pak působí docela úsměvně, protože "pádnými" argumenty oněch žvanilů jsou fyzická nepřítomnost páčení a zneškodňování pastí (jež se však vážou na skilly a zvyšují se každými deseti body požadovaného skillu), nemožnost měnit spojencům zbroje, rychlost bojů (rychlost nemá nic společného s taktičností) apod.
Rozhovory fungují originálním způsobem, jehož mechaniky podle mne spousta hráčů nepochopilo a naprosto neprávem ho odsuzovalo. Podle mého je z hlediska psychologického profilování avatara a zachování konzistence v rámci vyprávění geniální. Doporučuji přečíst: http://dragonage.wikia.com/wiki/Dialogue_wheel
Snad jsem ti alespoň trochu pomohl s rozhodováním. Mimochodem, hra už zlevnila na pětikilo. Obecně špatné přijetí této hry je podle mého důkazem, že mezi současnými hráči těžce vítězí forma nad obsahem... -
Tak hry od Bethesdy jsou kapitola sama pro sebe...ale na tohle téma už sem měl flamů dost. *3*
Rozhodně nejsem nejsem žádnej Intelektuál *15* jen od příběhu ve hře očekávám, že ho prožiju a ne, že ho budu sledovat jak film. Tak je podle mě většina her (nejen od Bioware) postavená.
Neustálou snahou o to vyprávět epický příběh o tom, jak hráčova postava spasí svět už v základu nejen celou hru shodí (protože se nedá brát moc vážně), ale ničí možnost toho že by se hráč s hlavní postavou ztotožnil a tak ten příběh prožíval.
Záleží samozřejmě na vkusu, co člověk preferuje, ale mě nestačí se dívat na dění ve hře jen jako divák.
PS: DA2 jsem nehrál. Odradilo mě demo. Možná ho ale zkusim až trochu zlevní. -
Náhodou v RIFTu byly updaty, který nutily hráče chdit ven z měst a dělatr world PvP. To by se ve WoW nestalo...
-
Malleth: Tím brakovější jsem rozhodně nemyslel totálně brakový. Tím chci říct, že trochu přeháníš. S hrami od Bioware je to jako s POVEDENÝMI holywoodskými filmy. Jsou to zpravidla přepálená klišé, která jsou však emocionálně silná, mají humor, nadhled a jsou technicky vybroušená (u hrách pod toto řadím i herní mechanismy). Např takové DA2 se, co se týče vyprávění, z onoho klouzání po povrchu celkem často vymaňuje a někdy dokonce servíruje celkem trefné a chytré momenty reflektující i problémy naší civilizace - viz např. celá dohra s Arishokem, v níž za vrchol považuji jeho proslov v hradu.
SWTOR jsem zatím nehrál, ale dosud mě tedy žádná BW hra intelektuálně neurazila. Jsou to prostě popcornovky (ale na úrovni) a je třeba je tak brát. Ale co já vím, možná jsi intelektuálně někde jinde. V tom případě ale nechápu, jak tě mohl neurážet Alpha protocol, který mě sice ohromil svou rozvětveností, množstvím voleb a pobavil dobře napsanými a šťavnatými dialogy, ale příběh, zmíněné dialogy a postavy bylo jedno obrovské megaklišé, které zastínilo i BW.
PS: Intelektuálně mě zpravidla urážejí (častěji dokonce nasírají) jen hry od Bethesdy. -
hral som aj betu a mám early access od 13tého a bez všetkého musím konštatovať že pre fanušíkov SW univerza, ale aj pre hocikoho kto má rád MMORPG, hry od bioware, je to neskutočná pecka. Nenechajte sa ľudia odradiť grafikou (ktorá je podľa mňa štýlová a pekná) a trollovanim wowfanov a gw2unreleasedfanov, každý cent sa oplatí. A z mmorpg som si toho zažil docela dosť, ultima online, lineage2,wow (4roky na offik), eve, who atď. a SWtOR je pre mňa jedna z naj (naj ostáva ultima online a navždy aj ostane,kvôli možnostiam, ale aj istej nostalgii)
-
Právě ta "brakovost" je pro mě důvod proč mě příběhy Bioware nikdy moc nebrali a ani co se emocí týče. V Dragon age mají plno skvěle napsaných dialogů a super humor ale jejich zápletky jsou jinak samý patetický klíšé. A v TOR to bohužel pozvedli ještě na vyšší úroveň. Až mi bylo u toho trapně.
Řekl bych že hry od Obsidianu jsou trochu dospělejší. Třeba Alpha Prootcol měl super dialogy. Škoda toho příšernýho gameplaye.
Příběhy nejen v RPG hrách podle mě potřebují ještě nějaký vývoj. Z nějakýho důvodu jsou pořád zbytečně ukecaný a přeplácaný. -
Zaklínač má dobrý příběh, ale pro hru bohužel celkem nešťastně vyprávěný a pojatý. Prostě a jednoduše je vidět, že scénáristé a designéři neměli zkušenosti se hrou. Obě hry jsou na tom např. po stránce kompozice dost špatně.
Bioware je trochu více brakové, ale ve formě vyprávění je podle mého nepřekonatelné. Umějí si mnohem lépe pohrát s emocemi hráče, mají perfektně zvládnutou gradaci, působí to přesvědčivě atd. a ona "filmovost" je u nich v, alespoň v žánru RPG, naprosto nejvybroušenější (výborná kamera, střih...). Hůř je na tom Obsidian, který jde ale zase na druhou stranu více do hloubky a jejich tituly pro mě často bývají po adrenalinové, epické a emocionálě silné BW hře takovým zklidněním, zpomalením a častějším zamýšlením se.
CD Projektu opravdu fandím a Zaklínač je moje srdcovka, ale na Bioware po výše zmíněných stránkách ani zdaleka nestačí.
U filmu se říká, že režisér je buď spíš dobrý vypravěč, nebo dobrý řemeslník. Važme si těch, co jsou dobří v obojím. *3* -
Ony nevypadali a neovladali se ve stylu MMORPG ehm "WoW typu". Ale MMORPG WoW typu se ovládá jako KOTOR. Tento způsob hraní existoval dávno před prvním MMO pro D&D based hry. MMO ho jen použilo kvůli nižší zátěži na komunikaci, a i to bylo již dlouho před vznikem WoW.
-
Fallouty (kromě trojky)
Demons Souls
Gothic 1
Witcher 1 možná, ale toho sem nedohrál. Přestal mě bavit kvůli sterotypu. Witcher 2 moje PC nerozdejchalo *9* -
jj presne tak to berem. kupim si SWTOR a mam 30 dni - a to neje sanca prejst, vyskusat vsetko za taku dobu. Cize berem to ako RPG, s bousomz e je to MMO a ze tma je PvP :D
-
ktery rpg maji vyrazne lepsi pribehy nez ty od bioware? Mozna Zaklinac..?
-
S tím příběhem ve hrách od Bioware to zas taková pecka není i když si na tom zakládají (resp. tvrdí to v interview) a ten v TOR je od začátku dost zlej.
-
To už se ví delší dobu jeden měsíc to bylo myslím 12,99 Euro. Hledat se mi to nechce, ale vychází to cca stejně jako poplatky u wow.
-
Taky sem hrál Betu. Mám hrozně rád Star Wars, ale Old Republic vůbec. Je to hra, která jen parazituje na licenci místo toho, aby jí dobře využívala či nedej bože kvalitně rozšiřovala.
Na první pohled je to klon WOWka a Beta mě v tom jen usvědčila. Hloupej scénář, celkem odpudivá grafika (hlavně postavy, prostředí má světlý chvilky), nulová originalita.
Až to bude F2play, tak bych to doporučil vyzkoušet, ale jinak spíš ne. -
Díky za odkaz
-
Nepsaly už někde kolik budou stát měsíční poplatky???