Přejít na výpis diskuzí
Co se chystá do budoucna v SW: The Old Republic
15.12.2011 | Aleš Smutný
84 příspěvků
-
Ok, tohle beru a myslim ze to takhle berou i ostatni. Za tech 6 mesicu projdes pribehy. Stihnou pridat neco novyho a protahnes si to o dalsi mesic dva (kazdy ten mesic zaplatis samozrejme).
A po tech 8 mesicich odejdes a s tebou spousta ostatnich. Zustane tam 10% puvodnich hracu a za dalsi 4 mesice prejdou na F2P a po dalsim pul roce to vypnou?
Proto tady spousta lidi rika ze klicove pro preziti hry bude zabavny END CONTENT. Nedokazu si predstavit ze by dokazali pridavat nadabovane questy urovne jakou maji ted "online za provozu" tak rychle a pro vsechny classy jak to lidi stihaji prochazet. "Pribehovi hraci" dohraji hezky pribeh, daj si repete za jednu dve tri dalsi classy a pak sbohem SW TOR. Pripadne si jednou za rok zaplati mesic po datadiskach, aby prosli dalsi kousek pribehu co jim pridali.
Ja myslim ze cely koncept soucasnych MMO to bere prave za ten spatny konec a pomalu se tenhle zanr dostava do slepe ulicky. Daleko lepsi koncept by byl MMO open source kde by content delali hraci hracum, kde by vyrobce MMO pronajimal servrove licence komunite za poplatek a komunita si provozovala vlastni servery a questy pro hrace delali aktivni zivi lide (a jini hraci) misto preddefinovanych scriptu. (princip kdy si skupina fanousku pronajme server BW se SW TOR za mesicni poplatek a dela pomoci administracnich nastroju content pro ostatni hrace na "svem serveru", dostava dividendy z mesicnich poplatku hracu co u nich hraji - zbytek jde bioware. Kvalitni servery s aktivnimi adminy by mely logicky vysokou navstevnost a ti admini by si i neco vydelali. Zajimavy content by si mezi sebou admini jednotlivych serveru mohli navzajem vymenovat nebo trejdovat. Na nekterych serverech by pak byla hardcore comunita "rodinneho typu" jinde masovy PvP a bylo by mu vsechno podrizeno, jinde vylozene roleplaying PvE .... Kazdy by si nasel svoje. )
Ale jak rikam, to je na diskuzi uplne jinde a zatim bohuzel utopie. -
.odpal ty šuline
-
Uvidime jesli to nebude jen dalsi klon WoWka, nic moc me zatim k STWORu zasadne nelaka, spoustu veci jsem zazil v ST Online, mesicne se mi moc platit nechce za hru, kterou mozna dlouho hrat nebudu. Asi si pockam na GW2, ktery bude bez mesicnich poplatku a slibuje vic revolucnich prvku. Take me zajima PvPko, to je u kazde MMORPG zasadni, bez PvP skvela hra jak RIFT padne, zadne trapne warfronty/areny to nezachrani - chce to Open World PVP, pak ma hra sanci na uspech.
-
Konečně kdo má normální "neovulační" názor. Přesně jak píšeš MMO je velká v tom, že musí uspokojit mnoho skupin hráčů. Musí uspokojit raidery, pvp, příběh hráče, altoholiky atd. atd. Jsem zvědavej jak Bioware tohle sousto zkousne. Udělat tu hru je jedna věc, poskytovat služby hráčům po několik let je věc druhá. Uvidíme po prvním velém patchi a po pár měsíců sledování serverů:)
Naprosto totálně nechápu zcela chybějící guild management!! U takovéto hry, nedávno stejnou chybu udělal RIFT a teď SWTOR? To nemaj pár lidí od toho aby okoukali to nejlepší u kokurence? (Guild banka sice není "premium" fíčura, ale i tak...) A sami to předvedli ještě trochu lépe? To mi nejde do hlavy no.
(Blizz se s WoW bohužel vydal cestou "všechno pro všechny! hraj co nejmíň, dostaneš všechno, hlavně plať" = casual gaming. V casual gamingu jsou hráči přelétaví, zkusí všechno u ničeho nevydrží. Proto jim blizz musí dávat všechno za krátkou dobu. Za to skuteční držáci co se snaží maj to samé. Ale to je na dlouhou diskuzi:) ) -
pokemonove :) ? a co teprve GW2 ? *1*
Prece se tak moc nedeje, za mesic dohraju jeden pribeh,za dalsi mesic druhej za jinou class a pak si dam jeste protistranu, jednou - dvakrat... pak nasleduje projit instance, zkusit nejaky raid ( nebo i vice nebudou-li tak zoufale stereotypni jako treba ve wow) ..to vidim na cca 6 mesicu poklidnyho hrani, coz je docela slusna naloz . Kdyz ten novej pribehovej obsah nepridaji tak koncim, a nejaky 3 novy instance a dva raidy (jak to treba udelalo ted lotro) me u toho stejne neudrzi. Pokud vetsina hracu vydrzi hrat jednu hru 6 mesicu tak to povazuju docela za uspech (otazka je jestli to maj Bioware takhle spocitany :) ). Uvidi se -treba to po dvou mesicich a 2 postavach na padesatym lvl uz nebude nikoho bavit, anebo naopak je tam obsahu na roky hrani....ted jeste tezko soudit -
Souhlas, jde o to - kdyz je to defakto COOP "adventura" s dobrym pribehem - s tim rozdilem ze krome koupe hry platis jeste mesicni poplatky za to ze hrajes ten pribeh - budou stihat pridavat stejne kvalitni pribehove linky i v budoucnu? Spousta lidi do toho jde prave kvuli tomu pribehu. Ale pribehovou linku za jeden class dohraji za mesic. Co pak? Jit znovu s novym charem? Stihne BW udrzet kvalitu pribehoveho contentu pro tyhle lidi dale? Zameri se radsi na "endgame po pribehu" a PvP slozku? Udela neco s tema neskutecne primitivnima prastenyma vesmirnyma bitvama?
Ja myslim ze nejprve budou hlavne opravovat bugy (i kdyz hra jich ma v porovnani s jinymi MMO pri startu prijemne malo). Ja hlavne kvuli absolutne nechutne pokemonove grafice tohle scifi preskakuju a pockam jak zivotaschopne to bude koncem jara az budu mit vic casu a skonci ta edorfinova SW euforie vetsiny hracu. Ano je to lepsi nez WOW. Otazka je zda to ale bude stacit. -
to de spíš o to, kde budeš hrát ne? na evropských serverech nejspíš najdeš víc čechů, případně lidí, komunikujících různýma jazykama, němčina, francouzština, polština(ti se v každé onlinovce množej jak kobylky)
já třeba doufám, že půjde hrát z Evropy na US serverech SWToRu, protože tam budou hrát kámoši z klanu z jiné onlinovky a to jsou většinou buď amíci/angličani, nebo lidi z jiných zemí, mluvící anglicky, protože je to jedinej způsob, jak se všichni můžou domluvit při klanových akcích(máme lidi i z jižní Ameriky, Malajsie, Hong-Kongu a tak...), ale u mě to bude ještě nějakej měsíc trvat, než se do toho SWToRu pustím, teď není čas ani finance... -
A jeste by sluselo dodat nemely tak strasnou grafiku, a nesmyslny spawny pod zadkem a to byly o dost starsi.
-
Pro fandu Star Wars, který to od malička sleduje a sleduje i věci, co jdou víc do hloubky, než jen příběhová linie filmů, pro fandu KotORu I & II a kupy další SW her je tohle dar z nebes! Hrál jsem dva beta víkendy a jsem už třetím dnem v plné a je to příliš krátká doba na to hru nějak hodnotit, nicméně příběh mě naprosto pohltil (hraju za troopera, jen pro upřesnění), grafika se oproti betě notně zlepšila, herní systém je zatím bez nějaké výtky (ale nezkoušel jsem ještě takové věci jako PvP nebo Operations) a dalo by se o těch dojmech psát na dalších pár stránek. Mám-li to shrnout - po tom, co jsem hrál SW TOR mě žádná jiná hra neuspokojuje. Ne, že by nebyly dobrý, ale prostě...tohle je úplně něco jinýho, úchvatnýho, dlouhotrvajícího...Doporučuju *3*
-
ehm...a jako co ti připadaly SW:KotOR? protože i ony vypadaly a ovládaly se ve stylu mmorpg WoW typu...jen byly single-no a teď sou multi
-
Nauc se cizi jazyk.
-
Skus Vindictus .. je to zadarmo, je to ala GW a je to celkem sranda.
-
MishKonn,Vilge@tiscali.cz:děkuji pánové beru vaše názory za kvalitní
BTW:hrál,nehrál nemužu ovlivnit jde mi jak o suběktivní pocity tak o kvalitní přispěvky na posouzení protože muj je silně zabarven tim že jsem to nehrál tak jsem chtěl mít jasněji.. -
SWTOR je hlavne pokracovani skvelych Kotoru. Hry od Bioware jsou vzdy na pribeh zamerene a je to jejich (Bioware) hlavni deviza... vsechno ostatni tu uz nekolikrat bylo pribeh z toho muze udelat vyjimecnou hru
-
Nevím proč tu všichni řeší "má to dobrej příběh" = dobrá hra. Krucinál tohle je MMO, tam by se hlavně měla hrát ve více lidech. MMO je o tý komunitě kterou by si každej člověk měl kolem sebe vytvořit. Škoda, že už zmizely prvky ze starých MMO. Které prostě byly trošku HC. A potřeboval jsi prostě pomoc od ostatních. Dneska už je tak trochu solo sign....
SWTOR sice super, pro WoW hráče malina, myšleno prostě další chuťovka, co můžou klidně hrát. A možná si postupem času ani nevšimnou, že hrajou něco jiného. Já jsem osobně zvědavej na endgame content. To je to co MMO dělá úspěšnou. Necháme se překvapit. -
jj a uz jsou u 17.11. http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=25388 ,takze za chvili uz se dockam .. 6.12.
-
Tam snad nikdy nemělo bejt něoćo sofistifikovného ne?
-
Pročpak by se jim nedařilo? Servery se nádherně zaplnily. To, že ještě nemáš early access, zavisí pouze na tom, kdy sis registroval key.
-
Tahle hra má velký potenciál, ale bojím se, že EA to pohřbí. Z bety mě přišla hra nedokončená a potřebovala by ještě vývoj. Například zmíněný vesmírný obsah potřebuje uplné přepracování.
-
Tak např. Guild Wars bylo tak trochu tunelové, rozhodně ne tak volné jako například WoW a stejně to fungovalo, každopádně to nic nemění na tom, že uživatel nahoře (prdicek) je blbec