Přejít na výpis diskuzí
Co vás čeká a nemine v datadisku WoW: Mists of Pandaria
24.9.2012 | Petr Poláček
124 příspěvků
-
Ta čekací doba na servery je šílená... třeba na Outland jsem byl až 4096 hráč v pořadí :/ jinak paráda, když jsem teda hrál :)
-
tak hraju to preto, lebo v tej hre nieco dosiahli, mas nahrate x dni cisteho casu a zacat nieco nove kde zacinas od 0 je tazke. navyse ludia neradi menia zauzivane mechanizmy. dalej wow hra 8M ludi a to cislo klesa. ked koncil Wotlk bolo ich 11-12m, este pri kupe cata 13M ale pri tom nepodarku to cislo v europe a amerike rapidne klesa a nebyt Ciny tak 8M je iluzia. Pandy su perfektny tah ako prilakat Cinanov, ktory to celkove cislo budu udrziavat, aj ked pocty v eu a usa klesaju. staci si pozriet kolko bolo serverov s high statusom preslo na medium a kolko s medium na low (obidne servery kde ja hravam uz maju status low population, pricom ked som zakladal postavu tak bol high). myslis ze preco vznikaju cross realm zony, ludia odchadzaju.
a pvp sa posudzuje v KAZDEJ hre podla nejakeho ranku, cisla.
a ze z GW2 kazdy odchadza? jj zajtra zatvoria servery bo nik nehra :DD GW2 si razi svoju vlastnu cestu, nie je to kopia wowka, ktora ma za ciel znizit pocet hracov wow (narozdiel od hier typu lotro, conan, aion, roft, sw ktore priamo rozpravali ze ukroja z podielu komunity wow). GW nema endgame ale nema mesacne poplatky, das prachy pohras 100h-200h a cakas na dalsi datac alebo hrajes pvp ktore tam funguje skvele a nato ze hra je mesiac vonku, tak balanc postav je dobry. alebo jasne ty si zaplatis 9mesiacov hrania za hovno! v podobe Dragon soul. jak ovecky kazdy tyzden z mesta lognut raid dat bossa, dostat item, portnut do mesta pokukat aukciu, lognut z mesta dungeon finder este na justice...fakt mmo city :D -
Kriste pane, to je neuvěřitelný, furt dokolečka dokola: "nikdo to nehraje kvůli té hře, všichni to hrajou jen kvůli těm lidem", jasný, všichni budou sypat peníze jen kvůli pokecu, děláte ze všech úplný idioty a jakoby "otroky", aby jste si mohli odůvodnit ani nevím co...Ano sociální aspekt je ve wow docela silnej, jaký překvapení, když je to mmo, ale kdyby šlo jen o ten váš slavnej pokec, tak by lidi přece nehráli mmo, který se platí měsičně ?!...WoW prostě z dlouhodobýho hlediska funguje, piluje se už těch 7 let, a proto taky ví co vlastně těch, třeba 8 milionů hráču od té hry chce....
Kde je teď to vaše slavný GW 2, každej to přestal hrát po 2 týdnech, pač už je nebavilo farmit, grindit a hrát pvp, který je buď totální zerg fest a individualita se kompletně ztrácí nebo pvp kde si od 1 minutý hraní stejně na tom jako ten co to bude hrát 5 let (jasný hoňte si nad svejma rankama a skinama, ale jaký % hráčů to asi baví co ?)... -
Vzdyt games.cz a wowfan.cz spolu spolupracuji. Jsou prece soucasti Games Fanatics. Jakej jinej clanek nez o wowku bys cekal od wowfanu ?
-
"Mně na tom vadí to, že je tady spousta lidí, kteří se z toho datadisku div nepose*ou a vydávají ho/je za vrchol herního průmyslu, i když to tak prostě není."
Kdyz si procitam diskuze pod clankem k wowku tak tam je 90% negativnich reakci. Ja osobne wowko za vrchol herniho prumyslu nepovazuju, ale hraju ho uz 6 let a porad me bavi. -
+ prave preto nechcem kritizovat MoP, lebo casom sa uvidi, ci tie zmeny zatraktivnia hru. niektore napady su dobre, len aby to zas nepokazili nejakym " urychlovacom" ktoru uplne vymaze skvely napad.
+ o DS pises, ze to bol krok vedla, ale trval 8-9 mesiacov a ty za ne cvakas (a nemalu sumu), preto nechapem ludi, ktory kydaju na GW2, kde za hru zaplatis raz a potom mas pokoj. tito ludia podla mna si nekupili ani jednu cisto singleplayerovu hru, lebo AAA titul stoji cez 40€ a budes rad ked kampan bude mat cez 15h :)
+ unifikacia postav je pre mna dolezita hlavne v pvp. teraz v guilde citam, ako sa ludia smeju ze war v GW2 sa moze healovat, ale to ze wowku ma war tiez dobry self heal je nieco ine? wtf?? navyse teraz v MoP daju rovnaku manu, lebo nechapali preco resto druid ma 160K a holy priest 120K many (rovnaky ilvl)
+ datadisk ku wow sa vzdy oplati hrat ked vyjde, dungy su primerane tazke, raidy sa nenerfuju. to je dalsia vec, ktora nici wow, akonahle vyjde novy content, predosly sa strasne nerfuje, tym padom je to len zber achievu stareho a cisty progres toho noveho. dungy su kvalitne tak 2 mesiace, potom prichadzaju tazke nerfy. najkrajsi priklad je DM HC. obtiaznost oproti otvoreniu ohromne nizka, len polovicka trashu oproti povodnemu.
+ a este dolezita vec. mechanika CC. v cata to nedava combat, co je pre mna asi najvacsi cata epic fail. lebo stym ak clovek nedokaze dat v dungu trash, je ....
+ a posledna vec, ktoru zmienim a pisal som aj na foru. dungeon finder je dobra vec, ale princip joinovania je zly. ja som bol zato aby fungoval akonahle si pred danym dungom, a odpoved som vtedy dostal, ze ludom sa nechce prave dobiehavat a riskovat, ze ich tam bude niekto reskilovat. -
Díváš se na to moc černobíle:) Taky třeba nechápu, co za lidi vydrželo ve WOW poslední rok, ale uvědom si tohle, pokud máš kamarady ve hře a jednou tejdně se sejdete a projdete si raid nebo dungeony, tak ti ta hra dokáže vydržet hodně dlouho a to ce tě tam drží není hra samotná, ale ty lidi.
Já osobně jsem hrál celou Vanilu, v BC jsme odešel po pár měsících a přesunul se do lotra, vrátli jsme se měsíc před vydáním WTKL, když mě kamarádi zatáhli zpět a znovuzaložili jsme původní gildu. Vydržel jsme hrát celé WTKL a skončil po pár měsících v Cata, protože naš raid neměl na to udělat ani normálí raidy a taky jsme nechtěl už obětovat dva dny v týdnu raidovani. Hru ale stále platím, občas se tam kouknu a dnes se chystám, že zase budu levelovat, jestli mě to chytne a na jak dlouho se teprve uvidí. Ale co chci říct je, že i když jsme mnohokrát skončil a odešel do jiných MMO, tak jsme se vždy vratil a pokaždé mě hra bavila, ale už nikdy to nebude tak, že se lognu každý den jak to bylo na začátku. A hlavní důvod co mě tam vrací jsou změny co dělají a to tzv zjednodušování. -
Na hodnoceni je prilis brzy, take jsme byl k pandam skeptik, ale zatim dle toho co jsem videl to zcela jiste bude lepsi datadisk nez Cataclysm
-
Vetsina class byla jiz nekolikrat zcela prekopana, velke zmeny mechanik hry atd, v Cata byl zcela zmenen obsah 1-60. Marny pokus o zachranu a pak uplne usmrceni talent stromu.....
-
Tak autoři jsou si toho ale většinou vědomi. To je důvod, proč zrušili Have Group Will Travel (na což spousta lidí nadává), stejně tak je teď většina zón cross realm, což by mohlo obnovit world pvp v jeho pravé podobě. Dragon Soul byl obrovský fail, na kterém je cítit, že potřebovali vyplodit slíbený content jen aby mohli lidi přesunout na něco jiného. Aspoň já v tom doufám, většina práce na cata totiž imho padla na rework všech oblastí, takže utrpěly raidy (T11 nebyla špatná a T12 jsem si taky celkem užil, though), ale podobně to bylo s Ulduarem, kde první tier datadisku byl stařičký naxxramas a mezitím už se pracovalo na UD (dohledatelné v rozhovorech mimochodem). Já se tedy držím naděje, že to, co odflákli s DS, tak investovali do MoP a těch pár hodin, co jsem na betě měl, tak tomu více než nasvědčuje. Pokud jde o unifikaci class, tak budiž. Hrál jsem v guildě, která si nevedla tak dobře (kolem 50. místa na serveru) a neustále jsme měli problémy, že nám někdo chyběl. Pak jsi vděčný za cokoliv, ale utrpí tvoje raid buffy. A ostatně Lore z tankspotu se k tomuhle taky jednou vyjadřoval, když vzpomínal, jak celý večer hledal locka jen proto, že byl prostě potřeba. To jsou změny, které ve finále ulehčují hraní a logistiku na úkor pocitu hardcore. LFR je ale mizerný nápad (absolutní bullshit, pokud jde o mě), dungeon finder už toliko ne (na low population serveru muselo být peklo najít někoho expícího zhruba kolem tvého levelu, natož ještě např. tanka).
-
-mne vadi ze wowko sa strasne zrychlilo, dneska polovica ludi ani nevie kde je vchod do dragonsoul, ak ches ist dung vobec pred neho nemusis prist, resp. vyjdes zo zaciatocnickej zony a expis cez dungy a bg, ktore joinujes z mesta, endgame isti raid finder, lebo pugy boli tazke a davali len 1-4 bossov a vela ludi plakalo, ze ich guilda nedava ani normal. a teraz si logni napr. taky DrakhThul a 7/10 ludi itemy z raid findru. itemy za nic, tomu sa hovori riadna motivacia.
-Cata priniesol nove zony v myslienke ze obnovi world pvp ale hned protireci v pridani expiacich perkoch a itemov, plus mounti na lvl 20 a fly mounti v Azerothe. rozdiely v hp a dmg medzi 80 a 85 je obrovsky, ze ja na castiacu aimedu zabijem 80tku na ik (ak je to tank tak istim este instatnou chimerou).
-Posun o 5 lvl tiez znamena ze wowko ma stale svoje ovecky, ktore mu budu platit. ved Dragon Soul trval 9-10 mesiacov, ja mam achiev z HC Deathwinga 5.2.2012, potom som to hral este necele 2 mesaice a polroka cakam na pandy, a nechapem niektorych ludi ako dokazu tristvrte roka chodi jeden raid, toto uz nema nic spolocne z uspechom hry, ale zavistlostou na wow. mne to pride, ze ani samotny Blizz necakal taky uspech a hra v dnesnej podobe je umelo natahovana.
-Cata priniesol talenty kde uz si vobec nemal alternativu, proste mal si jeden build, vsetko ostatne fail, terajsi system talentov je lepsi, ale skor pre pvp. na toto doplatilo D3, kde je to cisty klik fest pre vsetkych, cize zbohom zaujimave buildy, poctive delenie bodikov za lvl. casual a prachy nadovsetko.
-dalej je to unifikacia classov, balance vo wowku sa riesi tym, ze kazda classa dostava to cim boli vynimocne ine (priest disarm, redukcia healu, warrior , roguna dobry self heal, healer rovnaky pocet many, spelly maju rovnaku ucinnost, len iny nazov (flash heal = regrowth = healing surge = rovnaky CD, manacost, efect a tak mozem pokracovat)
-nechcem pisat slohovu pracu, ale mozem pokracovat. WoW hram stale, ale uz iba systemom: novy patch = 1 mesiac hrania, lebo v dalsich sa tam nudim a nebudem platit 12€ mesacne za nic. -
Já se nebavím o MoP, to je mi celkem u p*dele. Já jsem se bavil obecně o WoW a obecně o daradiscích k WoW, nic konkrétně.
,,Ty vylepšení co sem vypsal výrazně mění herní zážitek .." - To je ptákovina. Jsou to jen třpytky, nic víc, nic míň.
Jen taková otázka trochu mimo. Co, podle tebe, dělá výborné RPG výborným RPG? -
Zrovna jsem šel spát a mrknul ještě sem. Paranoidní nejsem - snad.
-
Abych ti pravdu řekl, tak za sebe tomu nerozumím. Asi je/vás to pořád baví. Nevím, co je na tom tak super. Nikdy jsem to úplně nepochopil, protože pravidelně jsem hrál jen TBC asi 7 měsíců a pak mě to přestalo bavit.
-
Vanilla - 9/10
TBC - 8/10
WOTLK - 6/10
CATA - 4/10
PANDA - to bude 2/10 jak vysitych -
Ty už si celkem pananoidní. To tě to WoWko fakt pronásleduje dnem i nocí? O.o
-
Já teda nevím ale nečetl nikde žádný příspěvek který by MoP vydával za vrchol herního průmyslu... Zatím to vypadá jako velice dobrý datadisk nic míň nic víc.
Co se týče nadabování všech postav to by bylo neuvěřitelně nákladné a někdy by to ani nestálo za to.
A co se týče ostatních věcí co si sem napsal to už jsou změny pro další díl nebo jinou hru ne pro datadisk. Ty vylepšení co sem vypsal výrazně mění herní zážitek a pokud ti připadají kosmetické tak promiň , ale chyba je u tebe. Podle mě ty od těch datadisků čekáš to co žádný datadisk nikdy splnit nemůže.
Jinak zítra/dneska by to mělo dojít a já se strašně těším na Chalenge dungy, souboje petů(pokémoni mě vždycky bavily), monka (ještě nejsem rozhodlý jestli ho pojedu jako hlavní postavu nebo jen jako alta) a na další porci questů , heroiců a raidů.
*14* -
To jsi mě ale nepochopil. Jsou založený na pravidlech AD&D, jejichž první edice vyšla v roce 1974, čtvrtstoletí před zmíněnými hrami, takže 7 let je fakt lahoda. A o placení jsem se nebavil, pokud ti to vadí, tak jim platit nemusíš, v tomhle ohledu o žádnou zlodějinu nejde, je to normální vztah zákazník-prodejce. Když je to tak špatné a zlodějské, tak by přeci měli lidi přestat za to platit, ne? Ale to se neděje, jak si to vysvětluješ?
-
Ty hry, co jsi jmenoval, to udělají maximálně 2x a pak jdou o dům dál. WoW, na druhou stranu, se toho konceptu drží 7 let, 7 let! A ještě si za to nechávají měsíčně platit. To je trochu rozdíl ne? Bavit tě to může (nechápu), ale teď je to jen prostě zlodějna a přechodné období než přijde Titan.
-
Tady si kritiku WoW nemůžeš prostě dovolit. Je to nepřípustné! A proto jsem tu já, který to bude psát klidně 10x na jednu stránku a v každé diskuzi o WoW, aby věděli, že jsou lidé, kteří WoW nepovažují za střed vesmíru.
PS: A strašně rád dostávám mínuska, tak šup šup.