Přejít na výpis diskuzí
Co znamená příchod Windows 10 a DirectX 12 pro hráče a vývojáře
22.1.2015 | Petr Poláček
151 příspěvků
-
Ja jsem nastvanej hlavne proto, ze jsem si pred tydnem koupil GTX 760, ktera ma taky jen DX11. Uvazoval jsem ze bych vzal to DX12, ale ty grafiky byly kolem deviti tisic. Takze zase za dva roky 7 tisic za novy HW...
-
Jak jsi psal. Aby bylo co prodávat.
Jinak by z toho měli postupem času méně a méně. Většina by měla již jeden OS a tedy nové nákupy by nebyly tak velké. Navíc updaty mají zdarma a tak na ničem jiném by ve Windows nevydělali, než na nové verzi.
Navíc lidé by pak asi méně kupovali OEM licence. Protože by zde měli jeden OS napořád a tedy by mezitím měnili HW celého PC. Takto, někdo změní HW celého PC a k tomu si koupí nový OS. -
Máš lepší přejít hned, protože to bude zdarma a lincesi si IMHO budeš moct přenést.
Mám dojem, že se teď bude vázat na účet, aby sis nemusel pamatovat licenční údaje, ale čert ví jak to bude s OEM verzema. -
doublepost
-
Ale Mantle je prakticky to samé co DX12. Jde jen o menší úroveň abstrakce, aby si programoval víc u železa. Podobně jako třeba u assembly. Teď to můžeš dělat pouze s CUDA a OpenCL, ale na DX12 to půjde i multiplatformně. U Mantle nevím, zatím si spíš říkám, že to bude oničem, protože to dopadne stejně jako GlideAPI od 3dfx. Spíš sem zvědavý, s čím přijde další verze OpenGL, protože tam je to taky potřeba.
-
Ja nechapu, proc se hlavne porad vydavaji nove Windows, je tam neco opravdu noveho? Chapu treba rozdil 32bit 64bit, ale Xpecka sla jak dlouho a jak byla vynikajici. Pak se udelaly tri verze Windows, kde rozdil byl akorat v grafice a v tom, ze se odstranilo, co bylo uzivateli pouzivano a na co si zvykli a pridano neco, co bylo uplne zbytecne (Win 8 Metro). Chapu, ze je nutne, aby zde byl vyvoj. Ale ja kupuji novou grafiku pomalu kazde dva roky, hruza. Pro me by uplne stacilo kdyby se nedelaly graficke pecky, ale kvaltini hry na soucasne direct x. Jenze za tim vsim stoji vyrobci HW a Windows, kteri to tlaci porad dopredu, aby bylo co prodavat.
-
Celá analýza v článku je zbytočná,keď sa nepočíta s vplyvom existencie Mantle na celý proces a používajú sa analógie z doby ,keď nič iné nebolo.
-
Dobře to mají vymyšlené. To by bylo aby měl někdo HW déle než dva roky !
-
Windows 10 bude další propadák. Je to až smutné, ale je dobře, že je tu stále dost prostoru pro konkurenci.
-
No osobně na W10 přecházet u tohohle PC nebudu a počkám s tím až na rok další. Stejně bych asi DX12 nevyužil.
Ale s novým PC už plánuju W10... Už jsem na W7 jel dost dlouho a je na čase se zase posunout. -
Co znamená ? Já vám to řeknu hnedka, neznamená to vůbec nic. Ještě to teď se vývojáři nenaučili využívat D11.