Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mám 4 roky starý notebook a jsem spokojený. V poslední době jsem se vrátil ke starým peckám jako je Fallout, Star Wars Racer, Vice City, Jedi Knight 2, CS 1.6, UT 2004, Age of Mythology, Far Cry ... světe div se, třeba u UT 2004 se pořád paří i multiplayer. Ať si každý dělá, co chce, spousta lidí co pyčuje jak se má špatně dává až příliš peněz do elektroniky, přitom se dá na PC dobře bavit i jinak, než nejnovějšími super střílečkami a investicemi do nejrychleji stárnoucích věcí vůbec ... už vůbec nemluvím o SW podpoře, všechno funguje stále na XP, už i blbý seq scanner jsem na 7 měl problém rozjet, stejně tak geneious ...
  • nejvic me dostalo to streamovani xboxu na pc. Jako co? WTF? to ma byt jako jejich vymluva proc neportovat hry na pc? co to ma za logiku streamovat něco z vykonove slabšího stroje, abych dostal 30 fps artefaktovane video se spozdenim, na stanici s mensi obrazovkou? nepopletli to nahodou? jako vazne co to je za hovadinu?
    • Nezpomínej, že ne všichni mají tak výkonný pc. Někdo kdo má jen nějaký ultrabook s integrovanou grafikou nebo surface pro3 jako já to jistě rád využije :D
  • Když nechcou fragmentovat trh novym directem, proč ho dávájí jen do W10? :D Logika MS Stay židák
    • Draken69CZ
      Zakořenění DX do Win bude hluboké a jen tak šoupnout do Win7 by nešlo nebo by to bylo moc komplikované aby se jim to vyplatilo.
      • Jiste, samozrejme ... jako dx9 do win 98 ... to taky neslo, protoze to byl uplne jinej system ... a voiala, najednou tam byly ...
    • Pretože je pre nich brutálne nevýhodné živiť staré OS, logicky. Zober si WinXP, jak dlho ich strašilo po vydaní novších OS...
      • Xp ma stale neco kolem 20-25%. A jeste dlouho mit bude. Hromada aplikaci na novsich widlich nefunguje, nebo funguje blbe. A to i tech od M$. Navic proc ne, jeste maji support do 2k19.
  • Ja nechapu, proc se hlavne porad vydavaji nove Windows, je tam neco opravdu noveho? Chapu treba rozdil 32bit 64bit, ale Xpecka sla jak dlouho a jak byla vynikajici. Pak se udelaly tri verze Windows, kde rozdil byl akorat v grafice a v tom, ze se odstranilo, co bylo uzivateli pouzivano a na co si zvykli a pridano neco, co bylo uplne zbytecne (Win 8 Metro). Chapu, ze je nutne, aby zde byl vyvoj. Ale ja kupuji novou grafiku pomalu kazde dva roky, hruza. Pro me by uplne stacilo kdyby se nedelaly graficke pecky, ale kvaltini hry na soucasne direct x. Jenze za tim vsim stoji vyrobci HW a Windows, kteri to tlaci porad dopredu, aby bylo co prodavat.
    • Hodně změn je i v kódu a vnitřních záležitostech systému, tam ale uživatel nevidí tudíž mezi nimi nevidí větší rozdíl.
    • jako proc se neustale vydava neco noveho? treba auta, mobily, televize?.....kdyby to lidi nekupovali, tak to nebudou delat
    • Keyz
      Jak jsi psal. Aby bylo co prodávat.

      Jinak by z toho měli postupem času méně a méně. Většina by měla již jeden OS a tedy nové nákupy by nebyly tak velké. Navíc updaty mají zdarma a tak na ničem jiném by ve Windows nevydělali, než na nové verzi.

      Navíc lidé by pak asi méně kupovali OEM licence. Protože by zde měli jeden OS napořád a tedy by mezitím měnili HW celého PC. Takto, někdo změní HW celého PC a k tomu si koupí nový OS.
      • Ja jsem nastvanej hlavne proto, ze jsem si pred tydnem koupil GTX 760, ktera ma taky jen DX11. Uvazoval jsem ze bych vzal to DX12, ale ty grafiky byly kolem deviti tisic. Takze zase za dva roky 7 tisic za novy HW...
        • Ristoro
          Spousta laiků tomu vůbec nerozumí, takže myslím, že to prodáš na Aukru za dobrou cenu, jestli je fakt nová, tak skoro za plnou a můžeš si později koupit lepší kartu, myslím s podporou DX12.
        • Klídek, bude trvat, než budou hry vyžadovat DX12.
        • kupovat pomalejsi DX12 kartu nemá smysl, bo až tu za dva roky bude prví full dx12 hra, tak ta tvoje DX12 karta tu hru DX12 stejne plynule neutáhne. Tak to bylo vždycky, když se měnil DX, zažil sem to už mockrát. Uz delší dobu jedu styl 4k za GFX kartu max. Ted mam tri roky starej HD6770 a myslíš že mám ve hrách problém? Nemám, pokud nejsou od Ublisoftu. Pristi upgrade bude 750ti, karta cca za 3000,- na dalších X let... jo a CPU mam phenomII quad na 3,8ghz, pred trema rokama za 2000,-. Total low cost a jedu vse plynule krom zprzněný Army
          • Tak zalezi co a jak, ale kdyz ti nevadi nizky detaily a nic moc fps tak se urcite da hrat i na starym zeleze. A vetsina novych a narocnych her stejne stoji tak za zahrati jednou. A hry ke kterym se neustale vracim jsou stary nenarocny klasiky. Takze zcasti souhlas.
            • no to je ten omyl prave, nevim proc si lidi myslej, ze na tomhle setupu + 8gb ram a 2tb disku nekde snizuju detaily. Treba Alien Isolation v ultra a 1920*1200 vč SMAA t2x, HDAO+, Contact hardening shadows a modlym LOD objektu na 6x puvodni hodnotu ultra sem jel 40-60FPS s Vsync. Mordor taky prakticky na ultra krom textur, Metra redux ultra bez teselace oboje, nějaký Borderlands ani nezminuju... samo ASSasin Unity asi nedám, ani sem to nezkoušel, FC4 mě, stejně jako tisícům dalších s lepčím HW laguje i ve verzi 1.7 atd., ale dobrý hry který me zajimaly rozjedu všechny na high/ultra.

              Nicméně souhlas v tom, ze stejne vetsinou jedu starý pecky :D Momentálně modlej Blood 1, Brutal Doom 1.9, Diablo, Giants citizen kabuto modlej, Magic carpet 2, modlej System Shock 2 & Deus Ex 1, mod Quake 1 atd., moduju všecko! :D A pak ty hry sou narocny jak kdyby vyšly před rokem ale vypadaj o 10let novejsi.

              Crysis 3 na full ale nerozjedu, to priznam bez muceni....
        • Do 14-ti dnů máš právo zakoupené zboží vrátit bez uvedení důvodu.
        • Keyz
          Tak jestli to je před týdnem, lze jí vrátit a koupit gtx 960. (http://www.czc.cz/msi-gtx-960-gaming-100me-2gb/165959/produkt) [za 99.999 Kč]
          Což je ale komplikované řešení *10*

          Navíc na tvé kartě to pojede. DX12 kartu potřebuješ jen proto aby jsi využil všech výhod, jak se píše v článku. Tedy nebude to limit přes který by nejel vlak. Spíše bonus proto toho kdo to bude mít.
        • Este muzes vratit a koupit tuhle, jestli jsi to bral pres net.
          http://www.k24.cz/product/255636/Elektronika/Periferie_a_komponenty/GIGABYTE_GeForce_GTX_960_2GB_GV_N960IXOC_2GD_.html
          *15*
  • Co znamená ? Já vám to řeknu hnedka, neznamená to vůbec nic. Ještě to teď se vývojáři nenaučili využívat D11.
    • Lukyz
      DX11 totiž kromě teselace nepřinesl žádný viditelný prvek. Pak šlo jen o menší úpravy API a více-jádrových procesorů...
      • Spades
        Tjn. Veškeré novinky byly už v DX10, ale to nikdo nepodporoval, protože Vista.
  • Windows 10 cloud NSA edition *2* free for everyone
    • presne nejvetsi BS
  • DX 12 budou pouze na Win 10, protože nutně potřebují Windows Display Driver Model (WDDM) 2.0, který nevyžaduje kernel-mode driver, což je právě součástí odstranění zpomalujících mezivrstev.
    Stávající verze WIN, podporují pouze WDDM 1.xx. Podpora DX 12 na stávajícíh WIN by pro MS znamenala spoustu práce a prostředků navíc, ze kterých by neplynul žádný zisk a naopak by snižoval motivaci uživatelů upgradovat.
    Postup Microsoftu je logický a jí bych na jejich místě volil stejný postup. Pokud někoho zajímají podrobnosti. viz např. http://diit.cz/clanek/directx-12-windows-8
    • Microshiti PR kecy.
  • Draken69CZ
    Já mám svůj sen o Win pro hráče bez zbytečností a vyladěné vyloženě na výkon, jo to by bylo něco *6*
    • něco jako xbox...
      • Zrovna ten neni moc dobrej priklad. Si vem jen kolik to ma vyhrazeny ramky na samotny OS a to, ze konzole maji vice jader taky neni nahoda. Hold hodne aplikaci.
  • Dobře to mají vymyšlené. To by bylo aby měl někdo HW déle než dva roky !
    • Souhlasim ja kupuji PC s horizontem 6 let. Prakticky nekdy v roce 2006 uz mi naprosto stacil vykon pocitace na vse co potrebuji k PC zivotu - internet, filmy, tvorba hudby, Office. Jedine co me vzdy donuti upgradovat jsou hry :-) Takze skvely core 2 duo 8400 sel do bazaru a misto toho core i5. Stejne tak grafika... po dvou letech, tzn 6000 na dva roky...
  • Gordar
    V zájmu Microsoftu není aby lidi hráli na PC, ale aby si koupili jejich produkt Xbox. To streamování do PC to jen podtrhuje. Sice to od nich působí jako trolling ale dává to smysl z jejich pohledu, něco jako: "ted už si na tom podělanym PC ty hry můžete zahrát... když si teda koupíte náš xbox" DirectX 12 dělaj stějně jen kvůli získání vyššího výkonu z Xone a kompetitivní výhody nad PS4.
    • Vždyť na Pc pořád hrát můžeš. Není to tak že by windows zakázal hry. Plus k tomu tam dali jen rozhraní které ti ukazuje tvůj xbox profil kde si můžeš například upravit videa s xboxu nebo nahrávat videa se steamu, chatovat s xbox hráči atd. Což když nemáš xbox tak samozřejmě nevyužiješ takže to ani zapínat nemusíš. Nezakazujou ti instalovat steam a další hry. Jen xbox hráči dostali něco co můžou využít v rámci propojení systémů. Veškerý ten hate kolem všeho co se týče windowsu mi příjde většinou až nelogický.
      Kdyby ti tam dali nějakou svojí distribuční službu alá games for Windows tak bys mohl být nasraný. Jen tam dali program který nevyužiješ a directx který ti ty hry má zrychlit a né zpomalit tak co je za problém? A i kdyby ten directx nefungoval jak říkají tak snad horší než teď už to nebude né?

      Příště raději aby Microsoft nedělal nic, vydal Os co je uplně stejný jak Windows 7 a zrušil Xbox a všechno okolo co by mohklo urazit PC hráče a všichni budou spokojení.

      Já sám nevlastním xbox, jsem PC hráč ale taky neodsuzuju všechno o čem vím v podstatě nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit