Přejít na výpis diskuzí
Co znamená příchod Windows 10 a DirectX 12 pro hráče a vývojáře
22.1.2015 | Petr Poláček
151 příspěvků
-
Mě by zajímalo na jak na Windowsech chce Microsoft do budoucna vydělávat když teď tvrdí, že už jiiné nebudou a W10 bude do smrti aktualizovat zdarma. Ty si budu dokupovat ovladače, nebo ještě hůř záplaty, jako questy v F2P hrách ?
-
-
počkat něco my v prezentaci uniklo??
Já to teda pochopil tak že stávající majtelé win 7,8 mají možnost do jednoho roku zadarmo updatovat na win 10 a ostatní si ho normálně koupí.. a proč by proboha už nikdy neměla vyjít nová verze win?? -
Bude prodávat Windows podnikatelům, jako to dělali doteď. OS pro uživatele jim vynáší asi 10% výdělku. To radši utrží na Xboxu.
-
Myslím že jejich stratedie spočívá v marketplace něco jako appstore, kde budou prodávat software a pro 99% líných lidí co to nechcou hledat jinde
-
no ono zdarma to bude ale zrejmne tam bude lock na HW takze jakmile zmenite desku sup a koupit novou licenci, zatim co ted stacilo vyndat instalacni dvd....
-
konkretni odpoved neznam, ale staci pohled do historie a je hned jasny, ze ms dela zmeny jenom, kdyz se mu zda, ze malo rejzuje, takze to "zadarmo" nas nakonec vyjde pekne draho, to je jasny uz ted
-
-
Je to možná hloupá otázka, ale v článku jsem se nikde nedočetl, zda budu schopen provozovat na Win 10 třeba DX11 nebo 9.
Jde mi o případ staré grafiky a nový windows.
Je asi hloupost, aby to tak nebylo, ale člověk nikdy neví. -
-
DX12 bude podporovat všechny grafiky. Jde o to co podporuje grafika samotná.
Třeba OpenGL máš v PC jen ve verzi 1.3, a i tak dokážeš rozjet hry na OpenGL 4.5, pokud na to máš grafiku.
Pokud tedy připojís na PC DX8 grafiku a nainstaluješ DX12, tak ti to v pohodě pojede v DX8 režimu. -
myslím, že dx12 bude mít zpětnou kompatibilitu.. protože jestli chce Microsoft opravdu miliardu uživatelů nemůže si nekompatibilitu dovolit.
edit: i když popravdě u DX9 bych si tak jistý nebyl
-
-
A backdoor ako vrata do hangaru.
-
Počkám si, příští rok vyjedou Directy 13. ;-)
-
-
Dobra strategie :-)
-
a já zase čekám na Godota
-
-
lidi když jsme teď koupil MSI R9 290 Gaming 4G jak to bude s DX 12 na ní?
-
-
Nejlepší je se při nákupu podívat, jestli karta bude podporovat i DX 12ku no. Já jsem se zařizoval už do budoucna, takže jsem vybral kartu s podporou DX12.
-
-
A kde ta karta bude s výkonem až pořádná DX 12 hra dorazí na trh?
-
-
"V zásadě by si tak hráči i se svým současnými grafickými kartami měli DirectX 12 užít, ale spíše jen částečně, jak vyplývá z vyjádření Mika Ybarry z Microsoftu"
Tedy něco tam asi díky ovladačům pojede Určitě ne vše jako na DX 12 kartě. Navíc jak se zde psalo...Než budou nějaké hry s DX 12, tak budou jiné karty a ty dnešní dost možná nebudou stíhat na tolik aby jsi tam mohl zapnout nové a asi náročné efekty. -
Tak to jste (Vaše veličenstvo? *1*) v zádeli protože tahle karta podporuje jen DirectX 11.1, a navíc je to dost problémový model. Měl jste si koupit gtx9700 jako já, Vaše blahorodí, nebo teď konečně vyšla 960, která je výrazně levnější
-
-
tak ta 970 má problémy s Hi-res texturama, zkrátka když využívá víc jak 3,5GB paměti viz zde: http://www.svethardware.cz/geforce-gtx-970-pry-nedokaze-efektivne-vyuzit-svou-pamet/39896
-
* GTX 970 pochopitelně
-
-
Nemáš pravdu páže táhle karta podporuje DX 11.2
http://graficke-karty.heureka.cz/msi-r9-290-gaming-4g/specifikace/#section
Kate konejte svojí povinnost a zbavte mě toho nuzáka. -
-
No dobře, tak to mají na alze špatně, to nic nemění na faktu, že mu dx12 nepojede ani kdyby jí prosil
-
-
DX12 pojede na DX11.1 HW. Proč by taky nejel, když mezi DX11 a 12 není žádný rozdíl v HW specifikacích. Mění se jen APIčko.
-
Prosit ji nebudu páže uvidím co na to MSI jestli výjde BIOS třeba na úpravu nebo bude zpětná kompatibilita a nebo co vlastně bude.
-
Nepojede Vašemu veličenstvu jsem chtěl poníženě napsat
-
-
-
-
-
-
Nekdo zaplesa, ze je upgrade zdarma, ale ony i veci zdarma mohou byt drahy. Ten upgrade nemusi byt snadny. Bude po nem fungovat veskery hw, sw a sluzby ktere pouzivam? Bude mi fungovat muj domaci cloud, vpn do firmy, ovladace, verejne sluzby typu google drive nebo drop box, specialni kom. klienti pro zvlastni hardware jako jsou domaci ridici jednotky, hudebni hardware a tak dale. Nikdy to nebylo bez problemu a reseni takovych problemu muze daleko presahovat cenu samotneho os. Takove veci neresi jen ten, kdo ma pc jen na zabavu. A i toho mozna bude zajimat kompatibilita her. Pro ostatni je lepsi ozelet nove hry a nepodlehat takove natlakove taktice. Nastesti zamerene temer vyhradne na hrace. Byznys aplikace na direct x byvaji zavisle jen malo a nezenou se do nejnovejsich verzi.
Navic to je zdarma jen prvni rok, co to znamena? Jestlize se mi po roce windows zhrouti, a ja nainstaluji ze zalozni partition win8 tak uz nebudu moci znova upgradovat na win10? To jest, funguje to jen jako jakesi demo. -
Dotaz, MS všude uvádí, že upgrade zdarma pro majitele win 8.1 je "for supported lifetime for the device" co tím jako chtějí říct protože jsem se to nikde nedočetl. Takže to bude jako OEM vázané na desku nebo harddisk? Nebo koupím druhou kartu do SLI a nepojede to? Jestli někdo četl prohlášení kde tohle vyjasnili prosím o link, nejlíp v angličtině, zatím ani na stránkách MS tuhletu záludnou větičku nevysvětlili
-
-
podla mna to "device" sa tykalo telefonov:
Windows Phone 8.1 users will get an update for Windows 10 also, which is excellent news. As Microsoft explains, this is more than a one-time upgrade.
"This is more than a one-time upgrade: once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no additional charge." Takze imho tym device lifetime myslia podporu vyrobcu, napr ako ked samsung vydava updejty romky pre rozne modely
Co sa PC tyka (tak dufam) ze pokial nepridu s nejakym idiotskym DRM tak to bude tak jak doteraz.
http://www.winbeta.org/news/microsoft-windows-10-will-be-free-windows-81-and-windows-7-users-1-year-after-launch
-
-
Lehce odbočím a zeptám se: Zkoušel někdo Steam OS? Nějaké postřehy, klady a zápory?
-
-
Je to debian s Gnome 3.
Toť vše.
Čekal sem od toho nějaké super prostředí, odladěné drivery atd, ale je to prostě blbej debian, kterému se při startu PC zapne Steam BigScreen. -
nemyslim si ze by sa niekomu chcelo recenzovat drm na debian
-
-
Ted se krasne ukaze kolik z tech lidi kteri tvrdi ze "windows 10 ani zadarmo" to dodrzi *1*
-
-
Ale to nebude zadarmo. Jen pokud už máš licenci Win7, nebo Win8.
-
-
A kdo nema? ... vzhledem k tomu ze se kuprikladu notes bez woken uz skoro neda koupit...
-
-
rika se mu macbook :)
-
-
kamarád mu vždycky říkal předražená podložka pod myš *1* ale předpokládám, že na herním webu bude mít na hraní her macbook cca tak 0% lidí a kupovat win na maca je nesmysl
-
-
macbook mam takze 0% to nebude:) a hrat se na tom da tez obstojne
-
-
-
-
-
-
Visty nebyly příšerný systém. Fungovaly poměrně vpohodě, vizuálně byly přitažlivé, akorát prostě nebyly pro majitele počítačů s 512 MB RAM...
Neříkám, že byly perfektní, ale ten hate si podle mě úplně nazaslouží. -
-
nejhorsi win byly Vista, esi si to doted nepochopil, je jiná věc. Zbytečnej zrout HW resources, nastesti prisly win 7... samo si tam moh naplácat 8gb ram a rikat jak ti to je jedno (coz v komentu naznacujes), to ale nic nemeni na tom, že ten system byl neefektivní a stál tím pádem za nic
-
Visty nebyl priserny system, ale mely smulu, ze prisly ve spatnou dobu. A z pohledu uzivatele, kdyz jim casto nefungovaly programy a drivery se zdalo, ze na vine jsou spatne Visty, protoze to na XP fungovalo. Na vine byli, ale hlavne spatni programatori, kteri ty programy a drivery psali.
-
-
Jo, spatni programatori M$, kteri neumej napsat funkcni system.
-
-
zaslouží! protože MS je nechal instalovat do notebooku s 512MB ram
-
-
Nad každým prodaným NB totiž stál MS dozor, který dohlížel na to, aby se tam instalovaly Visty...
Vista nebyla strašná, jen prostě žrala víc jak XP. To sice Win7 taky, ale ty holt přisly do doby, kdy to už tak moc nevadilo. -
-
MS dal specifikaci minimalni konfigurace a tam vzadnem pripade nemelo byt 512RAM a ano MS "dohlizi" na to aby se do kazdeho ntbk instaloval jeho OS stejne jako dnes pres vuli uzivatelu cpe svoje W8 na bezdotykove ntbky je to nesmyls
-
Vista byla strašná. Začalo to už jenom neskutečně dlouhým startem počítače, neustálý hrabání na disk i když se nic nedělo, zařízení který nešly nainstalovat, protahování všeho, notebooky kterým nešlo udělat recovery a takle bych molh pokračovat. Skok z XP rovnou na W7 byl naprosto odůvodnitelný krok.
-
-
Taky jsem presel z XP na WIN7. Bal jsem se toho jako cert krize, ze se mi to podela, nebude fungovat a tak. Instalace bez problemu a funguji bezvadne (Win7). Chci si je nechat tak dlouho jak jen to bude mozne
-
Uznávám, to indexování bylo shit, ale to opravili updatem ještě před SP1, ale tak to by lidi nesměli pirátit systém a pak ho neupdatovat, že?
Zařízení nešli nainstalovat, bo nebyly drivery. Recovery byl sh1t i na XP.
Jako taky sem zůstal na XP až do 7ček, ale to pouze z toho důvodu, že mi na mojem šrotu jeli XP o dost rychleji. 7čky sem pak hodil na nový komp.
-
-
-
-