Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další skvělá hra od Paradoxu. Já už se tyhle hry bojím kupovat, protože jsem si naprosto jistý, že bych u další takové hry proseděl kus života. Ale přecijenom mi to asi nedá.

Tyhle hry mi tak trochu připomínají starou dobrou civilizaci 1. Ten herní zážitek je opravdu výborný a člověk odkládá povinnost spánku vždy o jeden jediný tah dál a dál, až se jde bez spánku do školy/práce. *1*

A MTW2 vs EU2? U mě jasná volba - EU2. Méně akce, více diplomacie a strategie.
  • Tak zatím co jsem si na XCOM:EU zanadával kvůli nadhodnocování, tak u téhle hry s vaší recenzí musím souhlasit. :) Paradox strategie prostě dělat umí a těžko jim může někdo konkurovat. Ke hře jsem se dostal až teď a lituji že jsem čekal tak dlouho. Jenom malá výtka k paradoxu... Vydáváte hry moc rychle a člověk než jednu pochopí, tak už se objeví nová! *1* *1* Asi založím vysokou školu herní a v ní se bude vyučovat hraní her od paradoxu *2* Jinak devítku si to vážně zaslouží a ani ta desítka by nebyla moc od věci. *4*
  • Prakticky všechny komentáře chválí tu hru
    to se na tiscali pokud mluvime o lepších hrach dlooouho nestalo
    Ta hra vypadá dobře propracovaně
    recenze je napsaná skvelym stylem
    hru uz mam je to moje prvni paradox hra a prokousavam se tutorialem
    jaka zeme je nejlepší na začatek?
    • Pro začátek doporučuji Irsko.
      • A na nem se to naučim hrát?
        • Irsko je relativně stranou a rozdělené na mnoho malých států - není toho na tebe moc (zpravovani velkého státu a vazalů) - ale postupne se k tomu prokousáš pokud se budeš rozšiřovat (až k vlastnímu - Irskému - království) ... podle mě je ideální
    • Zayl
      To záleží na tom co chceš dělat. Hrát Bohemii je sice přirozená volba, ale má to svoje problémy, například se hrozně špatně účastní k. výprav a pokud nejsi zkušený hráč tak se z podpalce Holy Roman Empire prostě nedostaneš.

Já osobně rád začínám hru jako hrabě na severu Irska. Ale někomu by mohlo vadit že pouze s jedním územím má na začátku opravdu omezené prostředky.
    • 13_11
      V prvním díle se dobře hrálo za Čechy (a úplně mimo hru: přijde mi to jako ta nejvíc nejpřirozenější volba) nebo za bohaté země Iberského poloostrova. Předpokládám, že pro dvojku to bude velmi podobné.
  • Pekna recenze, diky za ni. Hra je perfektni, nejzabavnejsi mi prislo hrani na urovni hrabete nebo vevody. Za krale uz to zacinalo byt jednotvarnejsi co se tyce moznosti intrik (obecne za panovnika nezavisleho uzemi). Zajimavym cilem je pokus o reconquistu na Pyrenejskem poloostrove...
  • Jsem velkým fanouškem Paradox her.

Na EU3 jsem ztrávil, bez legrace, stovky hodin, na prvních Crusader Kings pár desítek a musím říct, že jsem konečně po všech Shogunech, Total Warech a podobně, našel nástupce EU3.

Mám odehráno zatím jen nějakých pár (rozumněj asi 20)hodin, a musím smeknout klobouk... Král zemřel, ať žije král!

Neskutečně komplikovaný systém, výborná hratelnost, méně bugů než na Paradox obvyklé... Už práce v provinciích, diplomacie a sňatková politika by vydala na jednu hru. Válčení, přípravy, komunikace s papežem a náboženství na druhou... Připravte se na desítky hodin ztrávených na strategických mapách :)
  • Vynikající recenze na hru, která si to určitě zaslouží... Klobouk dolů.
  • Osobne sa mi paci styl CK2 (a ostatnych hier od Paradoxu). Predstavuje to prakticky druhu stranu serie Total War. V TW sa hrac stara hlavne o svoju risu. Tu je super, ze sa staram o svoj rod a nemam problem prejst pod uplne ineho vladcu len preto, aby som mu ukradol korunu. :)
    Ak by som chcel v bojoch viac taktiky, tak si zahram niektore TW. Myslim si, ze ak by Paradox zacal vyvijat bojovu stranku hry, tak by "šťal proti vetru", pretoze konkurovat TW na bojovom poli je momentalne dost velke susto. Mne osobne by take boje len zbytocne pokazili dynamiku hry.
    • ales.smutny
      Já bych je právě naopak úplně tak nějak odstranil... prostě by válka probíhala spíš v rámci kontextuálních voleb, jako když tady člověk velí vojsku, které obléhá město při kruciátě. Žádné tahání vojsky po mapě, prostě spočtěte potenciál vojenských sil, k tomu nějaké volby a faktory...a šlus :)
  • MarekTV
    Několik dní jsem tuhle hru víceméně ignoroval. Poté ale přišly první recenze a daly mi facku. Rozhodně jsem nečekal, že za tuctovým názvem bude takhle opěvovaná hra! Hodně mi to připomíná Total War sérii, že bych si ty Crusadery koupil a zazdil se na pár dní? :)
  • ", které během tříleté války dobyl a kde nechal popravit svou tetu, strýce a zavraždit jejich děti... ale o tom se nikdo nedozvěděl."

Vidieť, že recenzent sa vyslovene riadil len učelom dosiahnuť čo najlepsí stav. Morlizovanie tu asi nehrá rolu v tejto hre čo ? :D :D

Uvažoval osm o nej ale asi je na mna ta hra moc ťažká. :/
    • ales.smutny
      Já to pojal jako RPG :) Takže za Vratislava jsem jel mírovou konstruktivní politiku...a za Vaňka tvrdého pragmatika...;) Což je další plus té hry, prostoru na tohle přidávání "osobnosti" jednotlivým aktérům je tu spousta, často jsou tu volby, které vám neprospějí, ale máte z nich takový dobrý pocit...:)
      • On je problém, že má-li člověk dostatek peněz může se provraždit de facto k čemukoliv. Provést vraždu je strašně levné a když se to náhodou nezdaří nic se neděje...
        • ales.smutny
          No, když se to nezdaří, a dojde k odhalení, tak se snižuje vztah ostatních. Já zkusil metodu, že jsem propálil asi 1000 zlatých na vyvraždění říšských konkurentů a ve výsledku se na mě vrhl celý realm.
          Dá se to dobře ukočírovat v rámci jednoho menšího státu (Čechy), kdy prostě není tolik hráčů, ale čím výš člověk sahá, tím je to těžší a spíš kontraproduktivní.
  • pb_historic
    Výborná recenze, snad budu také brzy možnost zahrát si tuto nesmírně zajímavou hru.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit