Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Naprosto s recenzentem souhlasím. Až teda na tu grafiku, kde říkal, že neni na tak dobré úrovni. Dnes se nevidí hra která má lepší grafiku než crysis 2 a i crysis 1 mi připadá horší (co se grafické stránky týče). Samozřejmě nemluvím o technickém zpracování. Mohla být lepší fyzika. Určitě totiž nejsem sám toho názoru, že by nebylo k zahození zdemolovat pár budov. To je ovšem můj názor. S ostatním plně souhlasím.
  • jedna česká videorecenze crysis 2 z youtube

    http://www.youtube.com/watch?v=eLIAPfTM8Q0
  • Musím pochválit autora za normální a objektivní recenzi .Oproti původní textové recenzi ,u které nebyl autor schopen ani správně napsat název vesmírných vetřelců (nebo má PC verze jiný překlad ?? :-) ) a radši ani nekomentuji ohodnocení příbehu a propojení s C1 ,jelikož má PS3 verze asi úplně jinej příběh ,nebo možná bude chyba mezi gamepadem a židlí .Sice vlastním i PS3 ,ale nechápu jak na tom někdo může hrát FPS ,protože dle mého názoru je automatické zaměřování degradace tohoto žánru .Jako příznivce této hry se mi moc nelíbí hodnocení ,ale jak již bylo někde napsáno ,,příznivci si můžou jeden bodík přidat" a to by odpovídalo .Souhlasím i s tím ,že C2 má horší grafiku ,ale aspoň si ho můžou zahrát i majitelé ,,méně" výkoných sestav a navíc má plnou optimalizaci pro 3DVision .Ve 3D je C2 úplně jiná hra a kupodivu ani se zapnutým 3D se framerate výrazně nesníží ,což velice potěší .Pro fanoušky série Crysis a majitelé 3DVision bych to viděl na 9/10 :-) .
    • No heled, automaticke zamerovani jde vzdycky vypnout, a co vim, tak se objevuje ve spouste her i na PC. I prvni half-life ho tam mel, takze bych o nejaky degradaci moc nemluvil. Je to jen otazka jestli to chces mit jednousi nebo ne... Ja vzdycky hral na PC bez toho, a ted na PS3 rovnez.
  • ucho
    by mě zajímalo, kdo dělal ten český překlad. vzhledem k tomu, že neví, že zájmeno vám se nepíše v titulcích s velkým V, tak moc zkušeností s překlady neměl.
    • Překlad je příšernej. Akorát nevím, proč dáváš za příklad zrovna "Vám", což je naprosto nepodstatný problém - dokonce bych řekl, že to není proti pravidlům pravopisu. Jsou tam mnohem, mnohem horší zvěrstva.
      • ucho
        hru jsem nehrál, "Vám" jsem si všiml ve videorecenzi a moc jiného textu tam nebylo. proto jsem vznesl dotaz na onen překlad, protože tohle je signál amatérismu (jak jsem vznesl na začátku). a je to proti pravidlům. velká zájmena se používají POUZE v psané korespondenci jako projev slušnosti.
        • No, tak osvěžíme český jazyk. U slova "vám" se píše velké písmeno tehdy, když tím myslíme nějakou určitou osobu. V tom případě se tam velké písmeno může i nemusí napsat. Když ale samozřejmě myslíme více osob, tak by tam mělo být malé. V recenzi mám takoví pocit, že to tam ale říká jedné osobě. Takže někdo jako ty by o amatérismu neměl ani ceknout. Samozřejmě je tam mnoho chyb a horších než ta údajná tvoje, ale to tvé doslova vyzařující sebevědomí mě dostává.
        • To není pravda. Pravidla určují jen to, že velké písmeno se má používat v oficiální korespondenci. Ohledně ostatních projevů je na mluvčím, jakou formu zvolí.
          • ucho: Opakuji, žádná "pravidla pro tvorbu titulků" neexistují - není zde ani žádná normotvorná autorita, který by jim dala vzniknout. Neexistuje tudíž ani pravidlo, které by určovalo, jaké písmeno se píšu u osobních zájmen. Pleteš si pravidlo a zvyklost. To jsou dva naprosto odlišné koncepty. Ano, je zvykem neupoužívat velká písmena u zájmen v titulcích. Ale neexistuje žádné pravidlo, které by to zakazovalo, nebo které by přikazovalo psát malá písmena - dokonce neexistuje ani žádné pravidlo, které by explicitně říkalo "můžeš si psát co chceš". V takové situaci platí subsidiárně pravidla českého pravopisu - a co říkají ta, to už sis našel a citoval v téhle diskusi.
            • MickeyMutant
              Dobrá diskuze *4*. Máš docela trpělivost.
          • ucho
            Dworkin: heuréka. to je objev :) a přesto má tvorba titulků pravidla, kde se asi vzala a jak to, že jsou pro všechny titulky a překlady ta pravidla stejná? protože všechno není o pravidlech českého pravopisu. existují i pravidla pro psaní titulků. a u psaní titulků je to chyba, jak tady píšu stále dokola... :)
            Zacituji z Avatara jeden titulek: "Byl jsem volnej."
            co myslíš, že říkají pravidla českého pravopisu na slovo "volnej"... (když se jimi u titulků tak skálopevně řídíš...)
          • ucho
            nemáš pravdu. viděl jsi někdy v titulcích na DVD velká písmena u zájmen? v titulcích nemají co dělat (ani u filmu, ani u hry), je to chyba. jinak to velké písmeno vyjadřuje projev úcty a formálnosti. to v titulcích nemá co dělat (obzvlášť když většina vět tam končí dle videa s koncovkou "ej").
            • ucho: Žádná "pravidla pro tvorbu titulků" v pravidlech českého pravopisu neexistují.
            • ucho
              Dworkin: pravidla definují psaní velkých písmen u zájmen ve slušné korespondenci, jako projev úcty a formálnosti. v dalších textech jako jsou slogany, reklamní letáky a podobně to není specifikováno a záleží na autorovi. přehlížíš však jeden vcelku podstatný fakt. existují i další pravidla a to pravidla pro tvorbu titulků. v nich je definován maximální počet znaků na řádek, maximální doba zobrazení titulku, minimální doba zobrazení titulku v závislosti na počtu znaků (proto překladatelé musí u překladů některé věci zkracovat). definuje způsob rozdělování textu na dva řádky a definuje rovněž toto psaní zájmen. a u titulků je to chyba. titulky totiž představují přímou řeč (proto v nich lze dle situace používat nespisovné tvary). není to ale psaný projev ve formě, v jakém definují pravidla pravopisu zmiňované psaní velkých písmen... víc argumentů už pro tebe opravdu nemám...
            • ucho: Shodneme se na tom, že se neshodneme.
            • ucho
              Dworkin: je to chyba... jakýkoli korektor textu by ti za tohle usekl ruce :)
              ano, i v titulcích na DVD jsou chyby v překladu a různá zvěrstva (i hrubky), ale tuhle část ohledně korekcí formálnosti tam mívají dobře vždy... a i ty chyby se dají počítat většinou na prstech...
            • Není to chyba. Pravidla doporučují velké písmeno v oficiální korespondenci. V ostatních případech je na mluvčím, jakou formu použije. Co kdo používá v praxi, ať už v titulcích DVD nebo jinde, je úplně jedno. Zrovna u těch titulků jsem viděl tak hrozný věci, že bych jima vůbec neargumentoval.
    • hlavne ze ty si profik :D na zacatku vet se udajne pisou velka pismena :DD
      • ucho
        to je argument jako noha. tady jsme v diskuzi. v diskuzích například osobně píšu začátky vět malými písmeny schválně. ty zase z nějakého důvodu píšeš bez háčků a čárek, ale to tady jaksi nebyla pointa. proč? protože je to diskuze. za ten překlad ve hře dostal někdo zaplaceno (já za psaní do diskuze peníze nedostávám, ty ano?), ten by měl být správně a mnou zmíněná výtka na písmeno zní sice banálně, ale je to začátečnická chyba nezkušeného člověka...
        jinak to, co jsi předvedl, je ukázkové stočení diskuze na jiné téma. je to manipulativní technika v diskuzích, kdy jako argument použiješ samotného člověka, pisatele příspěvku.
        • Jistě. Ty bys určitě podle tvého egoistického vyjadřování napsal češtinu ( obrazně o asi 200 stránkách ) naprosto bez chyby a bez překlepu.
        • ANO tady jsme v diskuzi... Tak pokud máš problém s pravopisem článku napiš autorům a nedělej frajera v diskuzi!
          • ucho
            proč reaguješ, když ani nechápeš, na co jsem narážel? :D
            já mluvil o překladu Crysis 2, o článku jsem neřekl ani slovo :) a co je na tom prosím za dělání frajera?
        • zrejme si jegi rypnuti tezce nepochopil ... ale alespon jsi nezacal ty velke pismena psat :)
    • life28
      blbina...ďalšia blbina je keď autor namiesto Ceph napíše Seph.
    • prosimtě také blbiny řešit :) možem byt rádi, že nejaká ta čeština je.
      • ucho
        ano, je to blbina, jenže na blbinách se pozná, že to nedělal profesionál, ale amatér...
        • Ano. A ty samozřejmě profesionál si že?
  • *4* *4* *6* *5*
  • aha :-)
  • S recenzí i hodnocením víceméně souhlasím, protože přes povedenou grafiku a "všeumějící nanooblek" pro mne hra od prvního dílu ztratila své kouzlo "skoro-taktické akce". Jednotlivé mapy jsou veliké, ale prostor na kterém se skutečně bojuje se rapidně zmenšil a akce (jak recenzent správně podotýká) se pro mne stala více chaotickou - dobít oblek, střílet, běžet, dobít zase, střílet, schovat se, dobít, atd. - chybí mi možnost zalehnout (přesnost zbraně se tím logicky zvýšila, byli jste méně vidět) a využití vozidel je zde také nadbytečné (kam zmizel pohled z kabiny???). Co mi ale opravdu schází je nějaký silný, zajímavý moment, jako byla tanková bitva (skutečně bitva s desítkami vozidel nepřátel i spolubojovníků) nebo zamrznutí celého exotického ostrova. Neříkám, že to není výborná FPS, ale první díl v mých očích nepřekonala (dodnes se drží na HDD a rád si ho spustím kdykoliv), což by pokračování myslím si mělo. Nesmrtelným králem "otevřenějších akcí" se tak asi nestane. Ale to je jen můj názor.
    • Tak s tím nesouhlasim já. První díp mě bavil ale i naštval. Např. v tom že neměl skoro žadnou akci. Potom přišel warhead. No to už bylo jiný kafe ;) ale o5 to otřesný manuální přepínání schopností. Vůbec mi to nepřišlo jako nano oblek. Spíš jako já nvm. Kdyby sem ovladal kalkulačku. No prostě to manuální ovládání obleku bylo strašný. Muj verdikt je takoví :

      S crysis 2 jsem nad míru spokojen a už od začátku jsem věděl, že to bude pecka ;) . Kam se na tuhle hru hrabe předchozí díl ;) .
      • Každý má nějak jiný vkus - já třeba Warhead vzal celkem s nechutí, protože akčnější přístup mi ke Crysis nesedl, ale někomu může. S rychlím přepínáním schopností máš ovšem pravdu, ty jsou v druhém díle domyšleny už mnohem lépe. I tak je ale pro mne druhý díl spíše rozpačitým pokračováním. Neříkám, že sem si ho neužil a to dokonce dvakrát, ale více se (bez modů) k němu už asi vracet nebudu. Ale ZATÍM jde o nejlepší FPS tohoto roku.
    • life28
      len k tomu zaľahnutiu...presnosť zbrane docieliš tak, že si pokľakneš, podržíš shift (Maximum Power) a sniperovať môžeš aj s reflexným mieridlom. Kurzor sa ti ani nehne.
      • Díky, vím. Ovšem zalehnutí se mi zamlouvalo více. Nejen, že to působilo reálněji, ale např. v MP to umožňovalo se vcelku dobře maskovat s okolím i bez neviditelnosti. Ale vím, že nejde o nic zásadního (narozdíl od chybějícího pohledu zevnitř vozů - to už nedpustím).
  • Mě se tedy recenze líbila, pan recenzent předvedl nedostatky i přednosti a v závěru hodil naprosto adekvátní hodnocení. Tady pana ALL považuji za jednoho z těch týpků, kteří si myslí, že jen jejich názor je ten bezchybný a nejobjektivnější, a když nemáš stejný názor, tak seš idiot. Dnes jsem si četla diskuzi u nějakého článku o Fukušimě a musela jsem to zavřít, protože tam byli uplně stejní machři a odborníci, kteří jen pindali o tom, že Japonci jsou blbí, proč stavěli elektrárny na pobřeží. A to nemluvím o magorech, co tam furt tahaj naši politiku (ale to jsem teď odbočila).
    Prostě, videorecenze fakt dobrá, diskuze už mi ale čím dál víc začínají hýbat žlučí.
  • Tak sry-po cely čas hru v podstate chvali, lebo musi, a nakoniec 8/10...
    -ked už sa mu uračilo spomenuť grafiku, tak mimochodom zabudol povedať že tato hra je zatial nejlepšie vizerajuca hra čo vyšla...
    cela recenzia je robena s takou nechuťou,s akou je aj pozerana a tohoto recenzenta by som už nič recenzovať nenechal...
    -nie toto nie je recenzia na Crysis2 ale parodia na recenziu-pripadne ukažka toho, ako sa to robiť nema...
    • Jen reaguji na nejlépe vypadající hru dneška - tou je totiž stále Crysis 1 (neoficiálně, samozřejmě - druhý díl se ještě do žádné podobné oficiální "hitparády" nedostal). Nevím proč, ale na i na Hardcore nastavení mi hra přijde přeefektovaná, rozmazaná (i na místech, kde se to nehodí) a v takovém zvláštním, snovém oparu... Hra je to opravdu hezká, s neuvěřitelnou optimalizací, kdy na mé 5770 běží ve fullHD naprosto bez problémů, ale nejlépe vypadající si nemyslím.
      • v configu vypni glow a nastav vsechno na max a vypada to lip .. a taky beha svizneji pochopitelne .
        • Vyzkouším, díky za radu.
    • 13_11
      To je furt dokolečka: no tak se předveď, blamáž, a všem ukaž, jak se to má dělat! Čtenářské recenze tudy -> nebo jestli tě baví štěkat do prázdna? ...
    • Ty tomu říkáš nechuť, já to vidím jako profesionální nadhled zkušeného pařana, který se nenechá opít prvoplánovým pozlátkem.... *3*
    • Nechvali-kritizuje AI a pribeh, tak nevim co trepes. 8/10 jinak = vyborna hra a kvalitne vypadajici engine je vyzdvihovan u toho strileni z tanku. Cely tvuj komentar je napsany s takovou nechuti, ze uz bych te komentovat nenechal *2*
      • Presne, už nemam chuť ani reagovať som totalne znechuteny...
        Ludia všimli ste si, že toto je Crysis 2 inak najlepšia FPS sučasnosti ??
        či si nevidite ďalej ako špička vašho nosu ??
        Ďakujem.
        Mimochodom ja som hru hral a viem aka je a na recenziu sa možem vykakuškať, ako aj na vaše komentare len tolko-tato hra si zasluži o vela viac...
        • No tak si do denníčka zapíš hodnotenie 11/10, daj pusu oteckovi a neotravuj tu vzduch, ok?
          • Aj ty mne KNECHTE *2*
    • Další kritik. Bylo by příště lepší k tomu videu prostě přečíst text z původní recenze?
  • co dodat? recenzent je za a) idiot, za b) hraje hru na easy a z toho dělá závěry, za c) je hrozný odborník přes scénáře, viz jeho hodnocení příbehu... Zkrátka hroznej chytrák...
    • Zato z tebe by byl úžasný kritik, jak tak koukám. Upřímně, mě by se nechtělo patlat se s nějakou vyšší obtížností kvůli videorecenzi, na kterou stejně zas někdo určitě bude nadávat.
      • Presne, ani recenzentovi sa to nechcelo hrať, ani recenzovať a je to na tej recenzii aj vidieť tak načo to ku*va potom robi ?!
        • Oh, ale tak jsem to vůbec nemyslel. Na té videorecenzi jsem si fakt nevšiml, že by se to Janchorovi hrát nechtělo, jenom, jako vždy, odlišná interpretace. Co kdo proboha čekal? Identický názor?
    • Na to abys rozpoznal přiblblý scénář, nepotřebuješ odbornost, ale vkus. Když ho nemáš, nenazývej ostatní laskavě idioty.
      • dobrý vkus na to abys poznal dobrý scénář? wtf? pakliže někdo dělá svojí práci špatně, nemůžu si pomoct, je to idiot... A tvůj výblitek o rozpoznání kvality scénáře díky dobrému vkusu naznačuje, že i ty si idiot... Neboli jak chceš hodnotit špatný a dobrý vkus? Kde by byla míra? chytráku číslo 2.
        • Když se ti líbí slaboduché céčkové zápletky, tisíckrát recyklované a zabalené do rádoby luxusního hávu, tak se jimi kochej do zemdlení, to je tvoje věc. Jen si neber do úst lidi s jiným názorem, kteří vyžadují trošku originálnější zápletky a nechovej se jako rozmazlené děcko, kterému někdo sáhl na jeho oblíbenou hračku. Protože když budeš všechny dokola nazývat idioty, tak se nabízí jedině parafráze slavné věty Forresta Gumpa: "Pro idiota, každý idiotem." *3*
          • no je opravdu vidět že si idiot:-) když už chceš dělat ze sebe chytráka a zkoušet na mě hlášky s filmů, tak je aspoň napiš správně :-) Ono je to totiž „Pro hlupáka, každý hlupák...“ téma scénář a počítačová hra je fakt vtipné :-) Ono totiž milý „bohoušku“ se na chytré scénáře u her moc nehraje...
            • no chlapče, ono "hlášky S filmů" není dvakrát správně, plus když nerozumíš slovu "parafráze".. být tebou, tak radši nezpochybňuji inteligenci druhých a nejdřív si zametu před vlastním prahem. *7*
            • Promiň, ale kdybych tušil, že diskutuji ze člověkem, který ani neví co znamená slovo parafráze, tak se zachovám jinak...
            • to bola parafraza ty hlupak
    • Lukáše taky moc nemusím ale myslím že idiot je silné slovo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit