Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 počítá v PC verzi jen s DX11 - čistě pro vaše dobro
19.12.2012 | Aleš Smutný
166 příspěvků
-
souhlasim ,ale jen s rozdilem ,ze za srajdu povazuju prvni dil a datadisk . Kazdopadne Crytek jsou namysleni uz pekne dlouho pritom jejich kvalita her jde spise dolu nez nahoru . Druhej dil se mi libil ,ale za zazrak videoherni zabavy ho nepovazuju :-)
-
Jiste a konzole (ktere pro zajimavost - a to autor clanku pise blbe - umi POUZE dx9!), a jejiz vykon strci do kapsy i hodne podprumerny PC to zlvadaj ...
-
Presne, konecne nejaky posun bez kompromisu. A zrejme sami vyvojari nejlepe vedi, proc dx9/10 rozhrani do pc verze nezahrnuli. Ja osobne zpravu vitam.
-
Muj nazor je, ze kdyby to bylo dx9 tak to vseci s dx9 spirati tak jako se hromadne piratilo crysis1 nez na to meli lidi hardware, vsichni to tahali spis jako benchmark nez hru aby vedeli jestli jim to vubec jede.
-
Kdyz nezahraju, tak nekoupim. Tecka. Nejak se chlapci citi, na to jaka srajda byl Crysis 2.
-
Já nevím co autorovi vadí, dle steamu je 53% hráčů schopných rozjet DX11 a nejlevnější DX11 karty stojí pár šupů. Naopak většina her nemohla DX11 pořádně využívat, protože dovoluje dělat věci, které jinak efektivně dělat nejdou. Jinými slovy: říct, že PC hra pro rok 2013 si dovolila moc, když je DX11 only, je úsměvné.
PS: neříkám, že by to vůbec nešlo, ale chápu, že se tak rozhodli - přecejen jsem radši, když investují čas do ždímání DX11, než kdyby jej investovali do ladění 2 různých verzí hry. -
To co si napsal je naprostej nesmysl toto by mohlo platit pokud by hra nevycházela na konzole které mají daleko menší výkon než spousta dx10 karet a navíc mají jen dx9 . Věc jiná by byla pokud by vydali hru pouze na Pc a chtěli udělat co nejlepší grafiku. Ale i tak by mohli udělat volbu pro dx10 a 11 jako to bylo u předchozích her dx9-10 a dx10-11.
-
U Crysis 1 šlo zapnout DX10 efekty pouhým editováním jednoho texťáku a přepsáním 3ky na 4ku *3* . Dokonce to pak běželo mnohem lépe (pod XP) a rozdíl by člověk asi těžko hledal mezi DX9/DX10.
-
Tím že to dělají only DX11 dělají dobře ze dvou důvodů.
1) Optimalizace a celková vyváženost enginu
2)DX10 Karty stejně nemají výkon na to aby to slušně rozjely aspoň na střední detaily. -
No aby to nebylo trochu jinak! Totiz ze to bude pouze pro DX11.1, ktere budou POUZE pro W8 mozna se dohodli s MS *10* nejak ten shitozni propadak na desktopy dostat musi....
-
To ví jen Yerli...zatím se celkem jasně vyjádřil, že jen DX11 a i DSO konstatuje, že asi nepůjde nahodit na DX10, jak je to zvykem (tedy, oni to berou jako fakt).
http://www.dsogaming.com/news/cryteks-ceo-confirms-that-and-fails-to-explain-why-crysis-3-is-a-dx11-only-title/ -
No nevidím v tom problém. V pc už tak mám dva roky kartu s podporou Dx 11 a zatím jsem to ani moc nevyužíval.
-
pokud se nepletu, DX11 je zpětně kompatibilní s DX10, ne však s DX9.
-
Chci jen vyjádřit svůj názor, že "tón" článku Aleše se mi moc nelíbí. Přijde mi to vcelku nevkusně napsáno, články ostatních autorů jsou napsány často lépe se štiplavou ironií. Je to umění napsat článek.
-
S tím by museli začít výrobci konzolí *1* Dokud budou enginy optimalizovány na ně, tak můžou udělat na PC dalších X Directů a furt to bude vypadat stejně a ještě se to navíc nebude hýbat (690 ve SLI nutná *1* )
-
crysis umrel odkdy vyšel na konzole, simple as that
-
Direct 11 kartu mám ,ale crysis 3 koupit nehodlám po těch nudných gameplaych,koupím až ve slevě kvůli grafice ;)
-
No pro jejich dobro by meli trochu upravit ty prestreleny ceny. Jsem mel v planu udelat vanocni upgrade, a Nv 660tku za 6000,- kdyz mi prida jenom asi 30-40% vykonu oproti 3! roky stare karte (nbo spis sli) je docela k smichu. Ten vykon se hybe snecim tempem.
Kde jsou doby 260tky za 3600,-. *9*
I kdyz ono to vlastne neni potreba kdyz mas duopol. *15* -
No někdo s tím musel začít, pokud se chceme zbavit Dx9 only her. :)
-
Pro dobro výrobců grafických karet.