Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gonzi
    Já nevím co autorovi vadí, dle steamu je 53% hráčů schopných rozjet DX11 a nejlevnější DX11 karty stojí pár šupů. Naopak většina her nemohla DX11 pořádně využívat, protože dovoluje dělat věci, které jinak efektivně dělat nejdou. Jinými slovy: říct, že PC hra pro rok 2013 si dovolila moc, když je DX11 only, je úsměvné.
    PS: neříkám, že by to vůbec nešlo, ale chápu, že se tak rozhodli - přecejen jsem radši, když investují čas do ždímání DX11, než kdyby jej investovali do ladění 2 různých verzí hry.
    • Lol takze 53% je dost nato aby ostatnych 47 si to nemohlo zahrat? Usmevny si akorat ty.
      • Gonzi
        Do čehož se počítají všechny notebooky apod. DX 11 prostě není žádná novinka, na kterou by kdokoli potřeboval top-of-the-line hardware. Stačí 2 roky staré grafárny a obecně něco, co koupíš za pár tisíc - doporučená je např. GF 560... to jsou věci za 2-3 tisíce. Já tu "krutost vývojářů" prostě nevidím.
        • GlaDOS
          Ona podpora DX 11 je hodně rozšířená. Ale jak už tu lidé psali, nejlevnější karty sice mají DX 11, ale výkonem mohou být klidně daleko níž, než DX 10 karty.
    • Mozna to ze konzole Dx11 nema a pojede to, takze je to proste blabol. Stejne zas budou brecet ze maj maly prodeje. Bodejt by ne, kdyz si (statisticky) utrhnou 47% trhu. Navic Dx11 karta za par supu bude mit tretinovej vykon jestli vubec, jak moje Dx10tka.
    • Zapominas na maly detail, ze karta papirove umi dx11 jeste vubec neznamena, ze na to ma vykon. Spousta dx10 kare bude daleko vykonesich. nehlede na to, ze ta gamesana konzolach bezi v dx9, protoze ty nic jinyho neumej => je to pouze umely omezeni. A to co mozna fungovalo pred par lety s jednickou po zklamani z dvoky s trojkou urcite nezafunguje - hraci si jednoduse nebudou kupovat novy HW aby se podivali na sice mozna vizualne pekny, ale nudny "film".
      • Mr.Lolendo
        Umělé omezeni? Je vidět že naprosto nic nevíte o enginu. Samozřejmě že to co píšete se dělá a Crysis 3 ten případ nebude.
  • Roztavit PC lze jednoduše - ještě víc se vyprdnout na optimalizaci.
  • crysis umrel odkdy vyšel na konzole, simple as that
  • yuri337
    Bude to ubohost, jako dvojka. Jen si tentokrát dají trochu víc práce s PC verzí a dodají ostřejší textury, a snad i širší FOV než minule. DX11 zámek je jen umělá marketingová berlička a bláboly o trávě jsou uplně mimo. Za pár týdnů se stejně objeví mod nebo neoficiální patch na dx9 nebo 10 verzi.
  • Osobně jsem jen pro posun dál, i za cenu DX11 i za cenu velkých nároků. Ta technická stránka už hrozvě dlouho přešlabuje na místě. Vždyť hry z roku 2006 dnes naprosto fpoho koukatelné (Oblivivion, DIRT1) a přitom v dobách minulých by 6let staré kousky byly málem považovány za abandonware :) Nároků bych se nebál, na LOW to bude vypadat slušně a pojede to i na 6670, GT640 v klidu. Problém mají POUZE majitelé monster jako je GTX280 atd, těm by to frčelo, ale mají utrum. Navíc je nutné mysletna fakt že hra prostě vyžaduje 1GB VRAM, a ruku na srdce, kolik DX10 karet ho má ????
    • Mas pravdu, ve jmenu pokroku klidne. Ale tady zadnej nebude, ta hra bude i na konzole. A s tou VRAM to taky neni uplne zhavy, BF3 na high bere kolem giga a na 860MB (cca) karte se to da, i kdyz obcas tam ten propad jde videt.
      • No to že udělají očesaný port na konzoli neznamená že to celé z konzolové verze vychází. :) Tady bude pokrok pořádný. Pokud máš pocit že pokroková hra se pozná tak, že na konkolích nebude, tak tyhle časy už skončily. Konzolové verze velkých titulů budou vždy, ty totiž platí drahý vývoj. Pouze na PC - to už nelze.
        • Tady zadny pokrok nebude, protoze se to dela primarne na konzole, a naopak zbastlenej port bude pro PC. Pro konzole to totiz musis optimalizovat daleko lip, protoze tam kdyby se ti nekde neco seklo, tak te stim lidi poslou dohaje, narozdil od PCckaru, kde se vymluvis na to, ze si maj koupit vykonejsi HW... A nechtej abych se zacal strasne smat, az tu zacnes vykladat, jak to delaj pro kazdou platformu zvlast ...
          • Proč zvlášť? Prostě udělají PC a tu pak očešou tak, jak to zvládne konzole. Tečka. Cryengine3 přeci s konzolema pracovat umí.
  • smajdal
    Pro dobro výrobců grafických karet.
    • No pro jejich dobro by meli trochu upravit ty prestreleny ceny. Jsem mel v planu udelat vanocni upgrade, a Nv 660tku za 6000,- kdyz mi prida jenom asi 30-40% vykonu oproti 3! roky stare karte (nbo spis sli) je docela k smichu. Ten vykon se hybe snecim tempem.
      Kde jsou doby 260tky za 3600,-. *9*

I kdyz ono to vlastne neni potreba kdyz mas duopol. *15*
      • ty seš dost mimo!!! pamatuju jak sem kupovat 8800 GTS za více jak 8000 a to byl ve své době Mainstream! před dvěma lety jsem koupil GTX460 1GB a zatim sem se žádnou hrou neměl problém!! a to stala myslim cca 4000
      • trolo
        co to meles. 30-40% rozdiel vykonu je medzi 5xx a 6xx. ked mas cokolvek starsie je to este vacsi rozdiel a tiez netreba zabudnat na ine faktory ako mensie teploty = mensi hluk, mensia spotreba...
        • A jaky je rozdil mezi treba 5870, a 560? Mezi 4870x2 a 560? Mezi 295 a 560?
          Teploty a hluk me nezajimaji. TO mi fps fakt nesnizuje. Jeste neco?
  • Kdybych měl přihodit svou trošku do mlýna...
    I kdybych disponoval mega počítačovou bestií, co namísto elektřiny žere sousedovic děcka, tak bych se na celé Crysis 3 vykašlal. Jelikož tuším, že se pod nablískaným pozlátkem bude skrývat opět průměrná a tuctová nuda.
    A kromě jiného, mne Crysis po výtvarné a celkově umělecké stránce neuvěřitelně odpuzuje.

Mi přijde, že CryTek umí dělat technologie jako nikdo jiný, ale zajímavé a zábavné (podle mého osboního dojmu z jejich tvorby) hry prostě neumí.

A teď otázka, chválili si někdy na hře něco jiného než grafiku? Vyjma toho luku (proč ho drží tak divně?). Se zase vrátil do kurzu John Rambo? *15*
    • Crytek = Grafika, Fyzika, AI to pre takéto obyčajné strielačky vpoho stačí. Súhlasím Crytek nie sú žiadny 'umelci'. CryEnginu by sa mali ujat nejaky poriadny 'umelci' (ako napriklad Dan Vávra :) )
    • Mr.Lolendo
      Hele zase v klidu. Pořád je to 100x lepší než dnešní CODka
    • Chválil jsem na hře v podstatě vše. Jedna z nejlepších FPS historie.
  • Toz maju zazmluvnene s nvdiou a ati aby to slo len 11, aby ludia s 10, ktory nemaju ziadny dovod upgradovat pretoze vsetko im ide v pohode, ho mali. Nic nove pod slnkom.
  • Tak u Crysis 2 PC hráči nadávali, že to nemá v základu DX11. Tak teď máte, co jste chtěli.
  • DX11, je uz na svete dost dlho aby bol standardom, a nevidim dovod preco by mali vyvojari neustale vyrabat hry po starom. Nove hry novymi postupmi. Neustale placeme ze hry , su o nicom ala konzola, ale ak niekto zahlasi ze uz nechce stary zimnik, tak s este aj redaktori herneho magazinu nad tym pozastavuju a kritizuju, namiesto toho aby podporili take konanie.
    Ano keby bola polemika o tom , ze budu nizsie trzby , ale o tom ze mam v pocitacoch doma i vo firme grafiky s DX11 uz niekolko rokov a hry su stale koli konzolam DX9 je na zamyslenie...
    • Ja treba donedavna grafiku s dx11 doma nemel. Popravde nebylo proc. Vetsina her jej nepodporuje, natoz aby to byl singl titul. Tzn, ze pokud bych mel doma uz driv DX11 kartu, je to zbytecnost.
    • Presne, to by niektory mohli chcieť aby to šlo ešte aj an AGP kartach :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit