Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 počítá v PC verzi jen s DX11 - čistě pro vaše dobro
19.12.2012 | Aleš Smutný
166 příspěvků
-
výborně Crytek opět dokazuje svojí suverenitu.Očividně se ani nebojí nižších zisků z prodeje. Ještě se trhnout od EA a bude to paráda. Viva Crytek, Viva Cevat.
-
Jen a jen dobře. Je to AAA titul, má posouvat hranice, DX11 je tu s námi dlouho, kdo potřebuje, dávno má.
-
-
No jo, posouvat hranice by měl, ale to by se v první řadě museli opustit hardware z roku 2005. Kdyby dokázali naplno využít dnešní herní PC, tak by konverze na konzole vypadala asi jako na PS2 - aneb zkuste udělat hru, která naplno využije 8gb ram a osm vláken procesoru.
Netvrdím, že konzole jsou zlo, AAA se čistě z PC zaplatí jen vyjímečně, ale ty jejich argumenty jdou fakt proti sobě, tohle mi přiadá dost umělý.
Stejně je docela možný, že to nějak cracknou a pojede to i na starším hw - ve svý době jsem taky hrál Oblivion na grafice, na který to vůbec jet nemělo. -
-
no vlastne se podle nedavnych udaju zisky konzole vs pc srovnavaji, pc je zas jednou na vzestupu tak nevidim duvod proc trvat na tom ze konzole zaplati titul ktery se vyda na pc jenom pro pekne oci a jeste se s****y optimalizace a ovladani...
-
-
Bylo by fajn, kdyby AAA tituly začaly posouvat jiné hranice, než jen grafické.
-
-
Crytek=Grafika. A me to vubec nevadi. Crysis 1 byl paradni. C2 solidni a na C3 se tesim maximalne(kombinace 1+2).
-
-
-
Taková banalita a tolik komentářů? Crytek má pravděpodobně jen nějakou vypečenou dohodu s výrobci grafických chipů, co na tom? Vzhledem k tomu, že začátkem příštího roku vyjde už čtvrtá generace grafických karet s DX11 nějak nechápu proč okolo toho tolik lidí držkuje.
-
-
Protoze nekteri si narozdil od tebe umej precist, ze narozdil od C1 tohle bezi na Dx9 !!! konzolich => neexistuje ani pidi duvod, proc by to uplne stejne nemohlo bezet na PC.
-
-
neexistuje pidi důvod? jasně :D brouk pytlík co vše viděl a vše zná .. se ozval, bohužel
-
-
-
Jasny, uz bezim pro Dx11 kartu kvuli Dx10 hre co je umele zamknuta aby jela jen na Dx11. *7* Neb ty konzole Dx11 fakt nemaji. Takzetak. *15*
-
-
Do dvou týdnů bude ruskej unlock na DX10 jako je to u všech DX11 her.
-
-
A ty znas nejakou dx11 only hru?
-
-
-
tak to je úlet...vysoká tráva se nedá udělat v dx10? :-D nejsem odborník, ale trošku s*re na hlavu PC hráčům tímhle ne?(kartu dx11 mám)
-
-
Se da i v Dx5 ... stejne je to jen hon za vizualem, ale hratelnosti 20let starych gamesek to ani zdaleka nedosahuje. Me vzdycky pobavi, kdyz si pustim hru, a misto abych to na svym (velmi slusnym) monitoru mel pekne ostry, tak do toho vyvojari flaknou nejake blur, hloubku ostrosti ... a dalsi "uzasny a nezbytne nutny Dx efekty", jen proto, abych nevidel ty hnusny rozmazany textury, nevsim si, ze dohled mam sotva par metru ...
Je treba si uvedomit, ze jakykoli efekt se da udelat, je to jen otazka slozitosti/vykonu. S verzi Dx to nema nic spolecnyho, to je jen blby API. Holt v devitce musim misto jednoho napsat trebas 20 radku kodu, ale vysledek (pokud to karta zvladne) bude totoznej.
-
-
Jiste a konzole (ktere pro zajimavost - a to autor clanku pise blbe - umi POUZE dx9!), a jejiz vykon strci do kapsy i hodne podprumerny PC to zlvadaj ...
-
-
Ale já nepíšu, že mají Dx10...jen, že nemají 11 a je tedy cesta k 10...(mluvit o 9 mi přišlo už trochu extrémní)-
-
-
yes... navic takovej mr.xbox ma neco jako expedimentalni softteselaci.. vime? ;) (ale kdo to pouziva) :D
-
-
-
A proč nejde udělat podpora pro DX8 a DX7, a proč hra nejde spustit ve Win98 a DOSu. Takhle je to děsně nespravedlivé, protože si hru nemůžou zahrát úplně všichni. A co staré telefony? Proč ji nejde přepnout do textového režimu? K čemu je vlastně tenhle ufňukaný článek? Pamatujete? Hráči se slabším hardwarem si svého času Dooma taky nezahráli.
-
-
I pacienti Dr. Chocholouska by mohli chapat, ze Dx9 (ve kterym ta hra naprosto evidentne jede, jinak by nebezela na konzolich) je stale radove rozsirenejsi platforma, nez cokoli jinyho => asi by to na tom melo fungovat.
-
Sry, ale DOOM stavěl na v té době poměrně revoluční technologii, kterou DX11 rozhodně není. Revoluce se od té doby snad nekonala, jen neustálá míííírná evoluce.
-
C3 pujde spustit pod Dx9 (konzole) a borec trepe lejna o tom ze to nepujde (PC). Aspon ja tam vidim tohle. *3*
-
-
Vidíte a Crysis 1 běží na dx9 a podle obrázků je o dost hezčí...
-
Mno nenapadá mě vysvětlení jiné, než marketing. Technický problém tu být nemůže, zvlášt jestli to vydají portované pro konzole, protože ty si o DX11 mohou nechat zdát. Např. PS3 gpu vychází z GF7800 a nejsem si jist, ale ta snad neuměl a ještě ani DX10, až GF8800.
-
Ne, nekoupim.