Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 si troufne na nové mety a nezapomene na DirectX 11
24.4.2012 | Adam Homola
105 příspěvků
-
Doom 1 a Doom 2, Tam to byl sice taky koridor, ale jak dělanej ? Úplně jinak, člověk musel projít hodně chodeb a míst, pak se zase musel vracet, aby se dostal tam a tam a na finální konec. Tomu já říkám využítí FPS v pravém slova smyslu. A ne že jdeš rovně, rovně CUT scéna, rovně rovně, CUT scéna, konec a další mise na stejný způsob s jinými kulisami.
-
Tak asi když Crysis byla primárně tvořená jen kvůli revoluční grafice a ty tady napíšes, že Crysis kvůli grafice nehraješ, tak pak by se vývojáři měli zamyslet, jestli to má vůbec cenu pro ten váš odpad hry vůbec tvořit. Zbytečně je z toho nasraná PC komunita, která Crysis také využívá jako benchmark pro svoje stroje. Fakt tohle může napsat jenom "kokot".
-
Už podle prvního videa je vidět, že to bude koridorová předscriptovaná ubohost bez nápadu.
-
Mám Xbox a hru nehraju kvůli grafice, ta není primární, nikdy nebyla. Takže je mi ukradené, že na pc jsou o něco větší detaily. Pro mě je důležitější zapadnout do postele, pustit velkou plazmu a hrát.. nic neřešit. To je jako srovnávat auta a motorky, nesmysl.
-
To jsou zase kecy, už i u jedničky CryTek lhal např o tom že džungle bude zamrzat v reálném čase...
Proč neudělají hru v džungli bez těch robotů nebo mimozemštanů?? Dyt i FarCry 2 se poučil a mimozemštany v pokračováních nedává (ikdyž 2ku posral zase respawnem a nudou) Lidi ve FPS rádi zabíjejou vojáky, mají rádi krev a ne nějaké roboty a stroje ze kterých nic neteče. Kdo chce stroje at si hraje star wars nebo star trek...
Crysis bych nechtěl ani zadarmo (doslova) -
To je zase masáž ze strany EA. Co si vzpomínám, tak tohle už bylo slíbeno na Crysis 2. A jaké to bylo po vydání rozčarování, když nebyla podpora DX11 a textury rozmazaný. A to bylo řečí, že je vydán primárně na PC. Tohle EA naslibovat umí, ale dokud to neuvidím, neuvěřím :)
-
Za "týden"? ZKus to, požádej si o software na CryEngine 3 a můžeš začít.
-
Pojem Wikia ti nic neříká? *5*
-
Šííííp!!!!............a co jako?....další za týden dodělaná hra o ničem...pouze pro lidi co si rádi ho.. tričko se svým PC.....-> Crysis = Legenda -> Crysis 2, 3, 4, 5.... ->hra? *9*
-
asi jako v dalších 50% hudebních motivů, které se od dob Zimmerova Inception používají v trailerech jak na běžícím pásu
-
Crysis 2 bola super ale nakolko som nebol v tej hre ADMINOM , tredi diel si
urcite nekupim !!! *10* *10* *10* -
No když jsem to četl v originále, tak říkali jedné části lodi: cupola a druhé jungle of death, bohužel český překlad si nepamatuji, je o dlouho, co jsem to četl.
-
Tak urcite,koridorovost a linearita samy o sobe nejsou spatne,spis jde o to,ze ne kazdy vyvojar s tim umi spravne pracovat a hrat na ty silne stranky.
Prikladem dobre zvladnute linearni koridorove hry je podle me napriklad serie HL.
A cod je pro me naopak tim spatnym prikladem.
Co se prvniho crysis tyce,tak verim,ze kazdy normalni clovek to vnima jako takovy siroky koridor.Ale koridor,ktery umoznoval variabilitu herniho stylu,coz druhy dil do znacne miry omezil a priklonil se k vetsi akcnosti na ukor takticke slozky hry.
A to je imho vec,ktera je druhemu dilu nejvice vycitana. -
Ale do HL to tak nejak sedi.V Crysis to na me pusobi tak trochu jako z jineho sveta.
-
clanok som prestal citat pri fraze: otrepane klise ala Dzungla, naozaj tie tunely su neotrepane a originalne, uz len aby cez ne prechadzal nejaky vlak...
-
vim ze mi asi nikdo nevyhovi ale mohl by mi tu nekdo rychle shrnou pribeh jednicky a dvojky dohromady? z jednicky uz si pamatuju jen ze jsem objevil starou rasu emzaku a na konci jsem sejmul toho obra na letadlovy lodi a z dvojky....tam si pamatuju jen ze jsem se dostal k nejakymu doktorovi a toho zabili vojaci *12* *11* *11*
-
Nebuďme slepí: Crysis byla vždy koridorovka!!! I Crysis 1 byla o pohybu v koridoru, i když ten koridor byl o trošku širší. Přišel bych určitě i na místa z COD, kde byl širší koridor. I Far Cry 1 byl jasný koridor.
A já to nemyslím nějak špatně. Koridor je ve hrách docela logickou volbou kor u akce typu COD, Crysis, Battlefield 3 SP apod.
Ještě pro jistotu uvedu popis koridoru, jak to vidím já: Koridor je prostor, pouze kterým můžete ve hře projít k dosažení dalšího cíle. Tento prostor je zřetelně ohraničen prostředím či v horším případě neviditelnou bariérou. Přitom platí, že k cílu se nemůžete dostat jinak než právě tímto prostorem - koridorem, ač se třeba tento koridor někdy rozdvojuje a dává vám falešnou možnost volby. Častým znakem koridoru je, že se v něm nemůžete vracet zpět o příliš velký kus cesty. Výhodou koridoru je, že vás stále udržuje v pohybu vpřed a pravděpodobnost, že se v něm ztratíte, je poměrně malá. Další výhodou též je, že pohyb v koridoru umí udržet akci, napětí atd., která jindy ve volném prostoru vyprchá. Autoři pak mají snazší práci v návrhu úrovní a v dávkování herního zážitku. -
Tak zrovna luk mi nevadí. Kde jsou ty časy, kdy jsem si vzal v Half Life 1 raději kuš než nějakou supermoderní zbraň. S kuší to prostě bylo ono. *4*
-
Lodi v Nonstopu nikdo nikdy neříkal kopule ani džungle smrti.
-
No nevím nevím ale musím se zastat Crysis 2 v jedné věci, které podle mne dost lidí tady na fóru křivdí a to jest grafika. Grafika byla lepší než v Crysis 1 ale ne co se týká vizuálního dojmu, ale náročnosti na systém. Četl jsem na toto zajímavý článek na jednom webu (českém) zabývajícím se hardwarem, kde stanovisko autora bylo takové, že kvality enginu nejsou vidět, jelikož si je běžně člověk ani neuvědomuje.
Já za sebe každopádně musím říct, že hra vypadal skvěle bez krvavých nároků, resp. pro běžného uživatele hratelná a hezky vypadající hra.