Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Az se jim podari "ochcat fyziku" a budou site s malym pingem mezi zakaznikem a serverem, pak muzou premyslet o HW.
    • Mechwarrior_bw
      tie siete s malým pingem už existujú predovšvetkým v USA a iba na určitých miestach a hráči s onlive tam majú latencie pod 20ms (niektorí čo bývajú blízko centier aj 15-13) čo je úplne dostačujúce. Je iba otázkou času kým sa to rozšíry i po európe.
      • Verim, ze ve svete jsou site ktery to dokazou, ale s nasim pristupem k telekomunikacim a nulove konkurenci to nevidim ani za 10 let. A o tom jakej je cloud v americe se bavit muzem ale moc nam to neda. Ale prijde mi od nich divny resit cenu serveru, myslim ze pro ne bude jednodussi nakoupit servery nez cekat az budou mit lidi lepsi net.
        • Mechwarrior_bw
          ja tiež tipujem masívne roširenia cloud gamingu do 10 rokov, o tom si vôbec nerobím ilúzie. Dovtedy sa budú rozširovať tam kde bude vhodné pripojenie, napokon keď som si pozrel priemernú rýchlosť pripojenia a latencie v ČR tak na tom nie ste vôbec zle a na nenáročné hrania cez onlive by to vpohode stačilo (keby boli centrá v európe).
  • Mně by vyhovoval domácí cloud, kde by šlo např. použít výkon PC v jiné místnosti a přitom hrát na nějaké šunce.
    • Hmm, to by asi moc smysl nemělo ? (O_O)
      • V určitých případech mělo, třeba hraní náročných her na nějakém slabém HTPC v obýváku u televize s tím, že hra samotná běží na výkonné mašině někde jinde. Nebo hraní na tabletu (třeba s gamepadem).
        • No, pokud tu mluvíme o tom, že je výkonný Pc někde blízko v jiné místnosti (jak jsem pochopil z prvního příspěvku), tak pořád ten smysl nevidím.
          • Smysl je v tom, že by mohlo hrát více lidí najednou. Pokud je výkon dostatečný na zprovoznění 2-3 her, proč jej nevyužít? Jak píšu- já bych takový SW uvítal, mám pro to důvod.
            A nejenom na hry by to bylo dobré. Třeba střih videa, jeho konverze, či práce s archivy. 1 Gb/s LAN by s tím neměla problém.
            • V komerční sféře takhle funguje Terminal server + remote desktop klienti. Po 1G LAN v pohodě nastavíš max hloubku i rozliseni. Problém by byl jedině s DirectX.
  • Co je to ten could gaming?
  • Pardon, cloud gaming.
    • Že si hru nenainstaluješ na svuj PC, ale na nějaký vzdálený, vlemi výkonný. K tobě akorát internetem přijde obraz - tím pádem můžeš teoreticky hrát i velmi náročný hry na hardwarově slabym PC.
      • To je dobrý. A to potřebuješ nějakou aplikaci a počítám, že i zapnutý (výkoný) pc s internetem a to samé u notebooku?
        • Cajk
          Dávaj k tomu nějakou krabičku, něco jako klient, přes kterýho se to řeší, podobně jako u kabelovky
          http://thetechnopath.com/onlive-cloud-gaming/304/
  • Mechwarrior: Ja se spatne vyjadril, myslel jsem tim to ze na hrani napr. FPS je potreba co nejmensi odezva, a i samotny hw PC uz ma dost velkou odezvu, protoze pri pridani druhe karty do SLI ta odezva uz byva videt. Proto si myslim ze prvni by se mela resit odezva a ptam se zda je vubec realne hrat takhle "po netu" streamovanou hru, kdyz bezne pripojeni miva desitky ms.
    • Mechwarrior_bw
      áno to súhlasím, na druhej strane každý má ten svoj prah citlivosti niekde inde, niekomu stačí 70ms, niekomu vadí aj 20ms. Ale z reakcií zo zahraničných fór viem, že takéto hranie skutočne nie je žiaden problém a pokial je odozvo okolo 15-20ms tak sa na to dá veľmi dobre zvyknúť.

A táto odozva sa ku SLI nezapočíta, keďže k onlive samozrejme SLI nebude potrebné.
    • Tenhle system diskuze zda se mi ponekud nestastny *5*
      • Je příšernej. Ale asi nemusíme očekávat, že by si někdo dal tu práci a udělal systém pořádnej :(.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit