Přejít na výpis diskuzí
Další Bulletstorm už nebude, nevydělal dost
10.4.2012 | Aleš Smutný
164 příspěvků
-
Hlavne dnes hra viac ludi a to HLAVNE vdaka internetu a piractvu -všetko potencionalny zakaznici,
lenže neziskaju sa tym, že sa bude na nich tlačiť, ale kvalitou produktov...
Tak si predstav, že maš dobreho kamarata, celkom si rozumiete, ale nehra hry, a ty ho chceš nahovoriť, čo mu povieš? Vieš kupiš si najprv konzolu za bla bla, potom tuto hru za bla bla a tuto za bla bla a potom budeš kupovať každy mesiac hry za bla bla bla, tak ťa pošle do pr*ele že AŽ. *15* -
To je za prve hodne zjednodusujici, za druhe muzes uplne stejne oznacit za neverohodny cely internet. Mimochodem, ke stejnym vysledkum dosly statistiky nejpiratenejsich her za rok 2011 na torentech. Tohle proste okecat nejde, nevytvoris-li nejakou ohromujici konspiracni teorii.
-
Vidis srabe, zadna odpoved. Jste jeden jako druhy. A tim ze to rozmatlavas neskodis me, ale jemu.
-
Ale prd, ty si mysliš, že ludia išli do obchodu a kupili si to, houby, niekto to priniesol a podavala sa kazeta z ruky do ruky a diskety a CDčka a DVDčka a ak bola nejaka predajňa, tak tam na krabice za 1400,-sk padal prach a všetci si z toho robili ťažku srandu...a hlavne HRALO SA !
A najlepšie je, ked si človek na hranie hier zvykne, potom ho to nepusti a je z neho potencionalny zakaznik, keby každemu dali najprv -na zaplať 50€ a potom hraj, taaak to sry radšej idem na pivo, takže piractvu herny priemysel vďači za vela, aj ked to neprizna, a potom ked je človek namotany, tak zaplati za dobru hru čoby nie, ale medzi tym zahra zopar stiahnutych, aby sa udržal pri počitači...a potom zase dačo kupi. Takto to je, takto to bolo a bude, nesmie sa zabudať, že predaj hier je založeny na dobrovolnosti-nie je to elektrika na ktorej sme zavysli a ak budu všetkych tlačiť veeelmi k muru, môžu, ale sami na to ťažko doplatia, tak ako pohorel Mrkvosovt z Vistou... -
Safra, ty jsi jak moje dvojce :-)
-
deleted
-
Ano, stejne se prodaji, to je prave vliv te poptavky. Kdyby se neprodaly, protoze konkurence prijde s necim lepsim a levnejsim, cena pujde dolu. Proto je cena gtx680 tak vysoka a proto na ni nvidia muze mit vysoke marze, je tu ta poptavka po nich.
Dva monopoly je nesmysl, monopol je vzdy jeden, vic dominantnich hracu se nazyva oligopol a v pripade grafik konkurence funguje dobre.
Jo a zehlicku eta koupis jen od ety, takze ma na ne taky monopol. Sorry, ale vysvetlujes si to dost spatne. BF3 ma konkurenci v ostatnich hrach. V hernim prumyslu panuje tak tvrda a ukazkova konkurence, ze mluvit zde o monopolu je ciry nesmysl. Zavadeci ceny jsou podobne, ale mene uspesnym titulum rychle klesa cena. Je to opet funkce nabidky a poptavky. -
oligopol, resp. duopol
áno, ale reálne má AMD problém urobiť nejaký slušný zisk, nVidia dosť zarába na profisegmente, to v hernom svete sú oproti tomu marže smiešne
objektívne je HW momentálne asi najlacnejší aký kedy bol, a väčšina výrobcov hovorí, že sa už na ňom zarobiť veľmi nedá - takže tu tie rezervy asi budú malé
to u hier už je bohužiaľ ekonomický nezmysel, ale ok nie každý je ekonóm -
Ja ti to stejne klidne vysvetlim, protozš odpoved je jednoducha. Piratstvi bylo vzdy, ale v ruzne mire, dnes je diky inernetu a noobizaci snadne dostupne a na pc extremni. To je jedna skutecnost. Druha vec je, ze dneska jsou naklady na hry oproti mi ulosti extremne vysoke, takze je za potrebi daleko vetsi prodej her nez driv. Rada titulu se dnes ekonomicky vyplati jen proto, ze jsou dostupne multiplatformne. A nejvic timto jevem trpi ekonomicky nejslabsi pc platform, na ktere je nejvetsi piratstvi. Proto to vadi.
-
jednoducho - s úrovňou hier rastie exponenciálne náročnosť na ich tvorbu - iste developeri si radi pridajú (teraz napr. avizujú, že na nové konzole bude vývoj zhruba 2x drahší)...ale aj keby sme odpočítali ich chamtivosť a lenivosť, aj tak zostane ten holý fakt, že na čo stačil pred 15 rokmi malý tím, teraz treba štúdiá o dokonca stovkách ľudí
z toho čo som mal možnosť vidieť, tak napr. 3x dlhší herný obsah, približne 2x viac nákladov, stačí sa len pozrieť ako musel Ubisoft vo svojich štúdiiách zreorganizovať vývoj AC Revelations keď sa rozhodol vydať ju na hlavné platformy
bez stovky ľudí (nie nutne všetci na celý čas) dnes dobrú hru úrovne STALKER, Zaklínač či Mafia neurobíš...alebo prečo podľa teba mal Vávra taký problém zohnať kapitál? marketing je určite značný, ale jeden dôkaz, že je to napr. viac ako na vývoj?...osobne som taký nevidel, a hlavne marketing je najsilnejší u naozaj úspešných titulov - čiže určite neuberá z nejakého napnutého rozpočtu na reálnu hru - taký Activision by čisto na Call of Duty mohol dať z fleku o 100 mil naviac a ani by to celkom nesponzali na ziskoch - tá hra nie je recyklovaná, preto, že by na to nezvýšili peniaze, ale preto lebo to stačí tým čo ju kupujú
no veď skús vydať hru sám - možno je to naozaj ľahké, neviem, ale mám predstavu čo to je mať 100 hladných ľudí a nevedieť či im budeš vedieť dať na výplaty - nič závideniahodné -
Jsou to máš pravdu:)Ale přece jenom v té době Microsoft neměl žánou konzoli. A co si budeme nalhávat, ty "konzole" no byly dobré, ale u nás moc dostupné nebyly a to nemluvím o hrách. Sice taková Sega Model 2 z roku 1993 už byla "moderní" konzole, kdy pro ni vycházely exluzivní hry, ale pořád to nebylo ono. Až s příchodem Sony a Playstationu daly éru nové generaci konzolí. A Microsoft to měl o to těžší, že musel naskočit do rozjetého vlaku. Navíc v té době byla pouze AoE I+datadisk a AoE II vyšel až 30.9.1999 a pokud toto tvořilo 10% je o více než úspěch.
-
Z vyšší ceny na konzolích nevidí autoři nic. Rozdíl jde Sony a MS, daň za dotovaný konzole. 300 tisíc za první měsíc na všech platformách u áčkový hry skutečně trhák nijak zvlášť není. A 30 mega není nijak malej rozpočet. Hra byla propagovaná taky dost slušně.
Autoři se namáhali s demem a i s blbůstkou "Duty Calls", která rovněž propagovala Bulletstorm. Port na PC to nijak mizernej nebyl. Hra běžela svižně, nevypadala nejhůř a ovládání bylo skutečně na pohodu. Tady se nikdo nemá moc na co vymlouvat. Zábava to byla solidní. Přespříliš silná bota, možnost věčnýho skluzu včetně dokopce apod. u tohohle titulu nemá podle mě smysl vůbec řešit. Jejich zklamání se nijak nedivím.
Jinak jako obvykle. Jakmile se naťukne pirátství, vyskáče lidí jak hub po dešti. Místy to připomíná hospodskou sešlost a komentování fotbalu, aktuálně spíš hokeje *1* -
Cena hw neni zas tak uplne poptavka/nabidka. Je to monopol. Respektive dva monopoly u CPU a dva u hernich GPU. Navic je omezena produkce, ty GF se prodaji, tak neni duvod mit cenu nizsi.
Ale to vlastne i u her, tam je to dokonalej monopol. BF3 si nekoupis od nikoho jinyho jak EA, Half Life od nikoho jinyho jak Valve.
Tzn v techto pripadech si spis cenu diktujou. -
mierne som preletel annual reports Microsoftu 1998-2000
distribúcia príjmov cca 45 percent Windows, 45 percent Office a Business Apps, zvyšok všetko ostatné - vrátanie hier a co. - takže Windows áno, ale že by tam boli hráči jasná väčšina, resp. že by inak Win nemal 90 percent a OEM atď.? - no to pochybujem, zo samotných hier minimálne, štart XBOXu bol o dosť náročnejší, veď len za pokazené 360tky vyrovnávali jeden rok 1,4 mld - toľko zrejme nezarobili všetky MS hry dokopy
to tvrdenie vyššie mi prišlo zaujímavé hlavne preto, že napr. herné konzoly sú tu dlhšie ako PC hranie, ale ok -
Cena hw se dotovat (krome konzoli) nebude, protoze by se to klasickym vyvojarum hw asi nevyplatilo. Ale je tu teoreticky prostor pro ruzne marze. Zrovna u te gtx680 se odhaduje, ze je marze dost vysoka. Cena hw neni pevne dana, je vysledkem funkce popta ky a abidky (samozrejme nemuze dlouhodobe pod vyrobni naklady). Pripustime-li existenci regionalnich trhu, pak kazdy trh muze mit ruznou kupni silu a jiny vysledek optimalni trzni ceny, uplatni se i ruzne distribucni naklady a podobne. A budš to fungo at dobre. Hacek se skryva v existenci tech regionalnich trhu a v zabraneni v tom, aby cely svet nenakupoval v tom nejlevnejsim regionu. Protoze jinak tam vygeneruje takovou poptavku, ze v nem cena vyleti ihned vzhuru.
-
Tak cely ako cely ja neviem o každom dolare, ktory sa v biznise otočil, ale rozmyšlam, investuje sa do toho čo sype, sypalo a bude sypať, ja osobne nie som na nejake "zaručene overene štatistiky niekoho"...ale WTF, dakedy sa robili hry na mesiac a viac, dneska to maš za 3dni dohrane...ja nie som odbornik v tomto smere, ale načo oni potrebuju tolke miliony to ja akože nechapem...kupim Engine, ak nemam vlastny, zaplatim par šikovnych vyvojarov na par rokov a mam to, ale nieee musim tlačiť melony do marketingu a do reklamy, lebo ta predava a riadne masirovať ludi už dopredu...
-
Tak sám Microsoft přiznal, že díky příjmům pc komunity z her (AoE, AoM atd.) a příjmů z Windows mohl rozjet svoji konzolovou divizi:)Tudíž ano, díky pcčkářům má Microsoft divizi pro konzole.
-
smiem vedieť odkiaľ vieš, že sa "celý priemysel vybudoval z príjmov PC hráčov" ?
štatistika, zdroj, prehlásenie niekoho? -
Prosím už ne:-D
-
Presne niečo podobneho som chcel prave napisať, proste dnes nam ponukaju 8-12 hodin herneho času, aby sme toho za mesiac stihli zahrať a samozrejme kupiť viac, ale za 50€, aby na tom zarobili čo najviac, ešte sa ani velmi nesnažia o kvalitu, hlavne aby sa to dobre predavalo na všetkych platformach, nie dobre hralo, čo oni maju ako v paži, ale predavalo, tak VTF ??
Každy ma svoj rozpočet, tak kupim to, alebo to a na Bulletstorm proste nezvyši...
A nech mi nejaky lolo teraz vysvetli, Jejdašek nie, jeho nazor ma nezaujima *1*
to je diskusia marna...to radšej sa baviť s priemernym šimpanzom, nič neni horšie ako všetečny blbeček...
...že ako je možne, že pirati sa odjakživa -kto tvrdi niečo ine je proste mimo- a cely herny priemysel sa napriek tomu vybudoval z prijmov PC hračov...aaale dnes je to velky probleeem