Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak, ted by si nekteri kriklouni, kteri na EA nadavaji, ze jim jde jen o prachy, mohli konecne uvedomit, ze tvorba komercnich her je v prvni rade byznys a ze i íbri vydavatele jako EA jsou pod silnym tlakem.

Nizkou prodejnost her pricitam prechodu na nextgen konzole, kdy mnozi ho planuji a uz nechteji kupovat oldgen verzi hry, ale nextgen jeste nemaji a tak zatim ani nekupuji nextgen verzi. Chyba je mozna v existenci jak oldgen tak nextgen verze hry. Silna zbugovanost sice prodejum take neprospela, ale napriklad skyrim ukazal, ze to zas az tak moc prodeje neovlivnuje
    • Jinymi slovy tak, ted by si nekteri kriklouni, kteri na EA nadavaji, ze jim jde jen o prachy, mohli konecne uvedomit, ze jim jde skutecne jenom o prachy.
      • Presne tak, a ze to je normalni. A ze je velmi ucinne "hlasovat" svou penezenkou.
    • snorgrind
      zvlastni je ze i íbr vyrobce aut jako treba bmw si nedovoli vydat auto bez volantu s íbr kinekt ovladanim ze to napalite rovnou do prvni zdi. Tvorba aut je taky v prvni rade byznys.
      My jako hraci by sme si opravdu nemeli zvykat na nedodelany zabugovany hry. *2*
      • Obecne mas pravdu, ale take plati, ze napsat rozsahly sw kod bez chyb neni mozne. Proti chybam je potreba bojívat, ale jenutno si uvedomit, ze i to ma sve naklady a za hraci asi nebudou chtit zaplatit 10 000 Kc za hru, ktera ma oproti ostatnim jen 10 % chyb. Je potreba najit nejaky rozumny kompromis, kdy pocet chyb a naklady na jejich predchazeni jsou vyvazene a unosne. Vydavatele jsou v tezke pozici. Hry jsou napr. skrz inflaci realne stale levnejsi, ale presto jim rostou naklady i komplexita (tj. i pocet chyb).
      • To je zase ibr srovnani hodne opravdove yntelygenta... Jaky BMW bez volantu? Tobe v BF chybi nejaka zasadni funkce diky ktery to snad nemuzes ovladat nebo jak si to mam vysvetlit?
        • Veskoslav
          No myslím, že nefunkční servry či moje oblíbené seknutí v tanku v textuře zdi docela je zásadní problém;)
          • Se severama pokud vim uz neni problem vubec a ze bych se zaseknul ve zdi s tankem se mi teda taky jeste nestalo ale z toho co pises mam pocit ze se ti to asi stava denne nebo co.
          • MrSanta
            Tak když jezdíš jako čuník a bouráš do stěn, tak se pak nediv *15*. Navíc třeba to je fíčura. Co ty víš *1*
            • MrSanta
              Bojový plyn, to je swiňa. A která hra to dneska má? Battlefield 4 FTW *1*
            • Veskoslav
              No jako vypadá to humorně, to jo, když přední část je ve zdi a druhá je venku, navíc když vystoupíš, tak hned umřeš *1*
    • Veskoslav
      Jako kdybych četl ty idioty z EA. My jsme vydali zabugovanou hru jenom proto, že je na next gen a málo se prodává ne proto, že je to špatná hra, ale čeká se na next gen. My vyděláváme prachy, tudíž se do náss neserrte, hry nevydáváme pro Vás a bez chyb, ty vydáváme jenom kvůli prachům, tak si na chyby nestěžujte....Jejdásku, raději nic nepiš. Protože ty tvoje sračkoidní kecy pana "Objektivního" vždy stojí s prominutím za hovvno. A výhoda Skyrimu je ta, že si ho zaprvé můžeš utvořit k obrazu svému a díky Steam Workshopu můžeš sám pro Skyrim vyvíjet. O tom si EA a BF4 může jenom zdát.
      • Srackoidní kecy mas akorat ty sam. Nepsal jsem ze je to zbugovane kvuli nextgenu, ani ze si nikdo nema stezívat na chyby. A k tomu co jsem napsal evidentne nemas co rict, nejspis to ani nechapes.

Co se tyce skyrimu, ten se nejvic prodaval na konzolich, kde si neomodujes nic, vydavat spatne hry, at si to hraci sami spravi je blbost a trvalo zhruba rok, nez Bethesda Skyrim pro PS3 opravila.

Prechod z jedne generace konzoli na druhou je ekonomicky narocny pro cely herni prumysl, ktery sejim venuje. Prehlizet to muze jen zaslepeny blazen.
        • Jack1947
          Jednoduche pocty PC Verze chyby a tyhle "nedodelky" ma a Konzole ne (proc asi).

Z duvodu vyssich prodeju? Hmm... hlavne napis jak jsem mimo misu a nevyznam se v nicem. Jen nejsem hloupej a vidim to.( Konzole mam furt rad. btw. )
          • Nerozumim dotazu, ptas se na skyrim nebo bf? Jake chyby konkretne mas na mysli?
            • Otaznikem vetsinou konci dotazy. Myslel jsem, ze se na neco ptas.
            • Jack1947
              Neni to dotaz. Tak asi proto. Samozrejme ze Bf. *3*
      • Co tak dlouhodobě pozoruji, tak tu meleš sraččky ty. Absolutně bych do plusu nedával, že si Skyrim můžeš/musíš modovat, aby ji to vůbec zahrál. To je asi to nejhorší, co můžeš napsat, jelikož, aby jsi ti ten CRAP zahrál, tak musíš hodiny projíždět nexus, aby to mělo aspoň použitelný interface a grafiku ne jak na úrovni Oblivionu. Navíc přes 75% prodeje Skyrimu bylo na konzolích a co chudáci konzolisti? Tak se prober ty synáčku a přestaň tu valit ty tvoje průjmy.
        • Veskoslav
          Co to meleš zase? Hodiny projíždět? Vážně jsi tak špatný lhář? Ná úrovni Oblivionu? To myslíš zcela vážně? A pořád lepší mít zabugovanou hru, kterou si můžu opravit než mít něco co absolutně nejde spravit. Nejlepší je nemít žádný bug, ale taková hra není. Já jsem do plusu absolutně nedával to, že Skyrim měl plus, plus má to, že si ho můžeš upravit dle sebe. Nebo co jsi chtěl sdělit? Že si máme nechat od EA srátt na hlavu a nechat si líbit to, jak hry vydává? Od toho, že SimCity je hrůza, Bf4 myslím trumflo v bugování většinu současných her až po to, že důvod, proč není Fifa 2014 v pořádné grafice je "argument" o slabém pc? *7*
          • Proboha co jsi to zase zplodil za výblitek. A ještě sis to opluskoval to mě posser. Bethesda= +-EA. Ty musíš něco hulit to není možný, aby jsi měl v hlavě tak nasránoo. EA hry jsou většinu slušně hratelné a bez bugů(kvalitu tu neřeším) naopak Bethesda vydývá 15let to samé a ještě zabugované a tyto obhajuješ nějakýma modama. Jak asi člověk s ps3/xbox 360 dostane ty mody na jejich verze? No nijak. EA má tu slušnost aspoň přiznat, že tam ty bugy jsou a postavit se k tomu čelem.
            • Jack1947
              Navic, jeste u MP a SP... myslim to je uz takhle velkej rozdil. *15* *3*
            • Veskoslav
              Tak se omlouvám, že to vyznělo tak, že bugovitost Bf4 omlouvám jiným bugfestem, to jsem nechtěl. Problém je spíše ten, že u Skyrimu si to prostě "opravím" a můžu hrát, u Bf4 ne. To je jediný rozdíl. Jinak přístup je bohužel stejný a proto jsem si Skyrim pořídil až v akci za titěrný peníz. Bf4 mám doma jenom kvůli tomu, že jsem na to psal recenzi. Protože platit 799+1099 za Premium se mi fakt nechce, když Bf3 jsem měl za 699 všechno. Ale to už je jiný příběh. Příště musím lépe psát, aby bylo pochopitelné, že neomlouvám jeden bugfest druhým.
            • Chytli jsme se, jelikož u jedné firmy to toleruješ a u druhé ne. Aspoň takhle se mi to zdálo z tvých příspěvků. A za druhé nemám rád ty argumenty, že na všechny problémy existují mody. Sám hraji na pc, ale v těchto diskuzích beru potaz, že PC netvoří majoritní většinu herní scény, proto musím brát v potaz i konzole. A za třetí Skyrim je totálně odflákla hra a vyloženě nesnáším, když tu hru pořád někdo brání, ale s tím si nejsem jist, jestli ji bráníš nebo ne. Jinak omluva, možná jsem byl moc ostrý na tebe.
            • Veskoslav
              To s tebou souhlasím. Jenom nechápu, když máme podobné názory, proč jsme se tak chytli. Jejdásek je permanentně mimo. Už když tvrdil, že nová generace konzolí je příliš výkonná. Ale to je jedno. EA mám spousty her. Ale za poslední 3 roky ani jedna (Bf3 nepočítám a zbytek, co mám, tak je z Humble)
            • Hele, ale já se nebavím, že EA vydává dobré hry, kde jsem to napsal? EA je fabrika na hry, jejich hry nemají žádné kouzlo pro mě, ale byly doby, kdy jejich hry stály za to. S láskou vzpomínám na Battle for Middle-Earth I a II.
            • Slušná/Neslušná to je jedno, ale jak se zachovala v této situaci tak kloubouk dolů. Přiznala, že je hra zabugovaná a pracuje na nápravě. Opravdu žasnu, že je tu člověk co obhajuje Bethesdu- to je firma, která ABSOLUTNĚ SEREe na hráče a jde ji jen o výdělky. Dishonored je taková kopie všech her, co vývojáři hráli. Naprosto neoriginálnÍ hra s grafikou jak z roku 2004- to už v té době Riddick vypadal a hlavně se HRÁL LÍP.
            • Veskoslav
              Takže EA je slušná firma? A oplusovat? Další debill?....Proboha EA patří v nynější podobě k tomu nejhoršímu, co herní peklo vyplivlo.... *7*A 15 let to samé? Jo takže Dishonored je recyklace jaké značky od Bethesdy?

P.S: Jakou dobrou hru za posledních 2-3 roky EA vydalo? A neber NHL a ani Fifu, dle tvých slov je to recyklace;)
            • Samozřejmě v globále těch her co vydavají je jedna dvě zabugované naprosté minimum. Co vydá Bethesda je to vždy se 100% zárukou zabugované a Bethesda disponuje také obrovským kapitálem.
    • jop, je to stale vetsi dojicka na prachy a to se nejspis nezmeni, dokud budou hraci kupovat zabugovany nedodelky. To ale nezbavuje vydavatele odpovednosti za produkt, ktery je nehratelny, neobsahuje slibovane vlastnosti apod. Kdyby to nebyla hra, ale treba auto, tak je prodejce popotahovan za klamavou reklamu ci primo podvod......budme narocnymi zakazniky a ne rukojmimi dobre vule vydavatelu
  • MrSanta
    To jsem zvědav jak se to vyvrbí. Žalobcům moc velké naděje nedávám. Ovšem jestli z toho bude nějaké to klepnutí přes prsty pro velké vydavatele, které povede k řádnému doladění her a zamezí vydávání nedodělků, tak jedině dobře. Jen aby se kvůli tomu hry nazačaly zdražovat.
    V posledním odstavci je krásný překlep *1*
    • Je samozrejme neprijemne ked je hra zamorena bugmi hned po vydani, co sa tyka BF4, k tomu sa nemozem vyjdrit pretoze som to nekupoval. Nemyslim si ale ze by bolo v konecnom dosledku pre konzumentov (hracov) plus, ak by zalobci vyhrali, pretoze by sa velmi lahko mohol z toho vyvrbit trend, kedy by kazdy fas zaloval studia kvoli bugom. Nebolo by asi uplne super keby krachovali studia kvoli tomu, ze sa na ne budu sypat hromadne zaloby od skupin zatrpknutych kriklunov.
      Tazko nevyladene/nezoptimalizovane, az nehratelne hry tesne po vydani su samozrejme problem, ale myslim, ze dostatocnym trestom pre vyvojarov/vydavatelov bude strata dovery svojich zakaznikov.
      Je niekolko prikladov tazko zabugovanych hier, z ktorych sa nakoniec vykvitli vyborne tituly (VtM: Bloodlines). Dnes su hry uz viac sluzba ako produkt a tuto sluzbu sa snazia vylepsovat, odladovat a poskytovat novy obsah, treba trochu trpezlivosti a tolerancie. Z clankov tu na games som vyrozumel, ze najvacsi problem bol s pripojenim a obecne servermi a tento problem bol v priebeho niekolkych dni vyrieseny. Toto je jedna z veci, ktore sa proste dokonale neotestuju pred ostrym nasadenim.
      • vtm bloodlines je dnes paradni hra diky komunite, source enginu a nikoliv vydavateli a hned po vydani zrusenemu studiu troika games. skyrim je na tom diky modum podobne...
        • Blodlines je narozdíl od skyrimu,Skvělá hra i bez modu,i když není tak dobrá jako s modama.
      • MrSanta
        Souhlasím. Proto píšu, že tomu moc šance nedávám. Možná tak u té druhé, ta se mi jeví jako ve smyslu klamání akcionářů. Pro hráče z toho asi nic nebude. Ale bylo by fajn, kdyby se kvůli tomu vydavatelé chytli za nos a začali si dávat víc záležet, než hru vydají.
        Za bugy asi těžko někdo něco vysoudí. To by ta hra nesměla jít ani spustit. Ale na to by nejspíš stačila klasická záruka a hru prostě vrátit.
      • Ale oni je nezaluji kvuli bugum, ale kvuli tomu ze lhali, ze ta hra je bezhybna.
        • kennyB
          Žádná hra nikdy nebyla bez bugů, tak mi neříkej, že by někdo věřil tomu, že je BF 4 bezchybnej.
          • jasne postav se s timhle tvrzenim pred akcionare...uz to vidim:,,ale no tak damy a panove, prece jste necekali, ze ta hra bude bez chyb, to je prece normalni, ze obsahuje spoustu bugu, lide maji s jejim hranim problemy a cena vasich akci kvuli tomu poklesla.,,
            • kennyB
              A BF3 takový problémy neměl??? Taky byl zabugovanej, skyrim taky měl dost chyb a nikomu kvůli tomu akcie nepoklesly. Kvůli bugům to určitě nebude.
        • Ne, oni EA žalují kvůli ušlému zisku z poklesu akcií daných posunutím vydání placených služeb (DLC), repektive kvůli zatajení informací o stavu hry při vydání :)
        • MrSanta
          Někomu to funguje, někomu ne. Pro někoho bezchybná být může. Jak prokážeš, že lhali? Toto by, myslím, každý soudce ihned spláchnul.
          Vezmu jako příklad Skyrim - spousta lidí prskala, jak je to plné bugů. Já hrál od prvního dne a žádný bug jsem neměl. Kde je pak ta 'pravda'? U soudu musíš předložit důkazy. Že to někomu nejde se jako důkaz těžko bude brát, když ti obhajoba přinese seznam lidí, kterým to běhá.
          • dukazy mit budou...tech je spousta - plny internet, nejspis budou mit i nejakou studii, zaznamy z jednani EA a akcionaru...kde zcela jiste jsou akcionari ubezpecovani o tom jak je vse super a v clanku zminovany vypis, kde sefove EA prodavaji svoje akcie ikdyz akcionarum tvrdi jak je vse OK....myslim ze v americe to klidne muze uspet
          • "Někomu to funguje, někomu ne." až na to že nešly Servery ;)
            • MrSanta
              Žádám o odročení na leden 2014, aby obhajoba mohla nastudovat nově předložené důkazy *1*
            • ne v případě kdy je hra postavená na službě jakožto prostředku pro hraní ;)
            • MrSanta
              Situaci kolem B4 neznám. Ale ihned mám obhajobu - nefunkční server není chyba hry, ale podpory *15*
  • A budou to oje...bavat tak dlouho az to dojde dal nez to je...
    Uz ted to doslo do stavu kdy si kupujem nedodelany hry za vysokou cenu.. a hned potom po nas chtej dalsi palku za DLC a ruzny "premium" obsahy... za chvili budem platit i za dokonceni hry *2*

Premium je btw duvod proc si BF4 nekoupim, tech 800-900 za premko me nerozhodi... nicmene mi vadi princip.. kdy si jako verny fanousek koupim za 1400,- od nich plnou hru v predprodeji.. a oni se me dva dny potom snazi natahnout o dalsich 800,-... Naletel jsem na to u BF3 a na 4 jim kaslu *5*
  • Odborne sa tomu teraz hovorí nextgen *5*
  • Taky jsem podal zalobu, po koupi hry jse citim jako bych byl znasilnen a pote odhozen ako vec.
    • Shaker
      Znas to porekalo: Fool me once shame on you, fool me twice shame on me...
    • A která právnická firma to odsuď vezme? Franta & syn? Z toho by se EA už nevyhrabala. :)
      • nekromant33
        ta ve který dělá joe
  • Potěšující zpráva :)
    • Zvedne náladu. :D
  • "Oproti Holzer Holzer & Fistel má však Robbins Geller Rudman & Down v rukávu jeden trumf, totiž výpis ukazující, že řídící pracovníci EA prodali v měsících před vydáním Battlefieldu 4 nemalé balíky svých akcií. " - Tak tohle je hnus...
    • Shaker
      Na druhou stranu kazdej, kdo zna serii Battlefield a neni prehanenej fanboy by to udelal taky, protoze den vydani a nasledujicich nekolik mesicu je proste pru*er...
  • priemyslu by to mohlo len pomoct kedze u hier mam pocit prakticky neexistuje ochrana spotrebitela a dost casto je hrac vydani napospas nahode, kupi si za plnu cenu pokracovanie svojej oblubenej hry a namiesto toho ma len nervy a aj keby to ani nespustil tak peniaze mu nikto nevrati
    • Nebud naivni, tady nejde o kvalitu pro par nerdu, ale o prachy. Hernimu prumyslu to prospeje akorat tak, ze bude jeste vic hrat na jistotu.
      • No treba zacnou alespon vydavat plne verze hry misto beta verzi, kdyz by je za to mohli uspesne zalovat.
        • Oni ale nejsou zalovani za to, ze tam maji bugy, copak to opravdu nechapete?
  • Žalování je v USA národním sportem. :D
    • To sice ano, ale narozdíl od nás, u nich se dopracuješ i k nějakému výsledku.
  • týhle firmě, co zprznila 90% všech kvalitních značek a zbylých 10% to ještě čeká, přeji z celého srdce pouze a jenom to nejhorší *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit