Přejít na výpis diskuzí
Další generaci konzolí zabije kreativitu, už zase...
23.3.2012 | Adam Homola
70 příspěvků
-
Desítky miliónů dolarů se do marketingové kampaně musí cpát u titulů, které stojí za *11* Ty dobré hry to nepotřebují. Bohužel ty dobré se dnes dají spočítat na prstech jedné ruky.
-
-
Zase když se marketing skoro úplně vypustí, dopadne to jako u Beyond Good & Evil nebo jako u Chameleona (od Illusion Softworks).
-
-
A přitom jsou obě výborné hry... asi zajdu na steam koupit si BG&E, staré dvdčko jsem někde potratil :).
-
-
-
Zlate Nintendo z roku 1983 a jeho super mario bross 3 :))
-
Podle mě příčin problému je více. Jeden z nich může být vztah mezi velkými korporacemi a konzolemi. Konzole rozhodně představují určitá omezení a zároveň přinášejí určité plusy, či zjednodušení např pro vývojáře. Ale konzole samotné neřídí herní průmysl, já vidím jednu z příčin ve velkých herních korporacích, které mají určitou monopolní sílu a sílu ovlivnit masy. Politika konzolí jim jen nahrává a společně budují bariery pro vstup na herní trh a tím si zachovávají obrovské zisky. Tyto bariery velká firma překoná, ale menší často originálnější projekty, které nechtějí být pouze dojnými krávami a poslušnými ovečkami pro velké korporace a chtějí opravdu inovovat, mají horší šanci se na lukrativní trh probojovat. Všimněte si jak ubývá nezávislých studii a mnohá studia byla pohlcena herními velikány a to se projevuje na jejich tvorbě.
-
-
Máte tu zcela svobodnou platformu PC.
Ale marketing je marketing. A navíc u PC nestačí jen zapnout a hrát. Na to aby to stálo za to, tak o tom musíte něco vědět. A do nějakých stadartizací - "tohle je herní PC a pět let vám na tom půjde vše" se nikdo nehrne. I kvůli nejednotnosti trhu.
Proto tu vždycky budou vést zařízení které po vás nich nechtějí - konzole/apple. -
-
Presne tak. Doteraz nas tu valcovali predstavou, ze konzolove hranie uplne vytlaci PC, ale tu sa ukazuje, ze toto by mohla byt ich Achilova pata. Naopak PC aspon v poslednom case zaziva boom nezavislych hier a treba povedat, ze ich je aj dost kvalitnych.
-
-
-
Kreativita je stejnak už dávno zabitá...málo kdy se objeví titul kterej má novej svěží nápad...a je mi náká konzole volná, jo měl jsem xbox, ale po pár měsících jsem si radši koupil pořádný součástky do kompa a konzole šla do řitě. Ještě tak uznávám PsVitu :)
-
Já se vždycky nad celou tou situací ohledně směru vývoje herní scény zamyslím, pak toho hned zase radši nechám a prostě hraju co mně baví a co nebaví ignoruju (tedy většinou ani nekomentuju). Stále dokola plakat nad tím, jak byly hry dříve více hardcore asi stejně nemá smysl. Tu a tam se naštěstí něco objeví no a pokud půjde "výzva ve hrách" do kytek časem úplně a vše se zvrhne v interaktivní téměř pasivní zábavu, pořád jsou tu ještě závodní a letecké simulátory a ty mohou jít díky bohu pouze dopředu (nemyslím teď závodní a poletuchové hry všeobecně).
Tak jako tak někdy nechápu, proč se nesnaží zavděčit všem. Mohou přeci udělat od základu propracovanou a náročnější hru a pro tu většinovou masu pak přidat asistenty, ulehčováky a nároky na přemýšlení snížit přídavky (tam by šikly takové ulehčovací DLC) Těch pár HC hráčům by stačil základ a zbytek by za to zjednodušení pěkně cáloval (a rád) :D -
-
V par hrach uz se objevilo neco jako "Hardcore mod", ktery pridal prave ty aspekty, po kterych volaji hardcore hraci (nebo aspon nektere z nich). Tohle bych rad videl casteji.
-
-
Pomalu si začínám vytvářet jakousi nostalgickou smyčku. Postupem času se už budu jen točit v kruhu nejoblíbenějších klasik, kam budou mít novinky přístup pouze na divokou kartu.
-
Tak konzole tu jsou jen diky nam PC warezakum takze nenadavejte PC hraci na konzole ale prvni na sebe protoze diky vam jsou tady konzole protoze stahnete vsechno na co prijde....
-
-
seš kkt no
-
Někde jsem četl, že první verze her "ke stažení" jsou ty na konzole. *2*
Pamatuji si, že na PS 1-2 se vypalovalo a warezovalo 3x tolik, co na PC právě proto, že je to konzole a že jde jen o to vysmahnout a hrát, tuším byl potřeba i nějaký čip, za par stovek. Ironii bylo, že když se takto veselo vypalovalo na PS2, málo kdo měl potuchu, že ty hry se vlastně daly někde koupit legálně a tak se mnoho lidí stalo warezaky již v dětství, aniž by měli tušení, že vlastně dělají něco špatně. -
-
Přesně. Když jsem byl malej a hrál na PS1 z druhý ruky, hry jsem si kupoval od týpka přes inzerát v Annonci. Měl gigantickej katalog her a mě trvalo skoro rok než mi došlo že to není legální, a to hlavně proto, že jsem dostal předvolání na Policii :-))
-
-
Konzole tady byly dříve (od 70. let) než vůbec nějaký internet byl. Tak výmluvy na warez jsou jenom výplody člověka, který o problematice vůbec nic neví!!
-
-
V 70letech jsi na konzoli rozhodně nehrál ;) .... takže trh se mění , a lidí ochotných platit bude vždy +- stejně ......
-
-
A vis o tom, ze konzole jako herni zarizeni jsou dokonce starsi nez prvni PC? *3*
-
-
Vyvojari se boji, ze nove konzole zabiji kreativitu a zase se zvednou naklady. Oproti tomu Tim Shcaffer vybral 3 melouny na 2D adventuru...
-
A tím nám chtějí říct co? Že na novou generaci konzolí už bude vycházet jen CoD a jeho klony? Protože ty vydělávají nejvíc?
-
-
Nejen CoD ale taky Mass Effect klony a Batman klony
-
-
Tak zrovna Batman klony moc vznikat asi nebudou. Jeho principy je celkem problém našroubovat na hru která by nebyla o Batmanovi.
Nicméně bych byl rád, kdyby si většina vývojářů vzala z Rocksteady příklad. Co se týče designu a využití potenciálu licence a kvality zpracování, nemají skoro konkurenci -
Batman klony tu byly ještě před Batmanem a vesměs stály za prd *4* To až Arkham City bylo zpracováno celkem kvalitně a dokázalo, že se to v tomhle žánru jenom musí umět, aby se hra prosadila.
-
A kolny utoci.
-
-
-
Moc prachů vždycky ničí inovaci, ve filmu i jinde. Existují však výjimky jako třeba Quantic Dream (Heavy Rain) nebo Naughty Dog (Uncharted). Když už teda do něčeho sypat trilion dolarů, tak do hry, která buď vyždímá z konzole všechnu šťávu, anebo přinese něco nového. Sypat trilion dolarů do něčeho jen proto, aby by to vydělalo triliony dva, je ekonomickej kalkul, nikoli přání hráčů.