Přejít na výpis diskuzí
Další generaci konzolí zabije kreativitu, už zase...
23.3.2012 | Adam Homola
70 příspěvků
-
A přitom jsou obě výborné hry... asi zajdu na steam koupit si BG&E, staré dvdčko jsem někde potratil :).
-
Ani televize není nejlepší příklad, protože filmy nejsou na televizi nijak závislé a nemusejí se jí přizpůsobovat.
-
Jak uz bylo napsano problem je taky optimalizace mozna u Xboxu jede hardware na doraz ale u PS3 ani omylem krasne to vidim treba na poslednich japonskych hrach typu Monster Hunter Portable 3rd pro PSP co vyvojari dokazou vymacknout z 333Mhz je neuveritelny a hratelnost prevazne Japonskych her je obrovska a treba Metal Gear Acid me donutil hrat dnem i noci 150hodin :D
-
Treba zraloci, krokodyli nebo latimerie. Ale mas pravdu i sama Zeme je odsouzena k zaniku.
-
No, radio neni dobry primer, to se technologicky z hlediska obsahu nevyviji. Lepe to pujde vysvetli na televizoru. Ten je obecne take cim dal tim levnejsi. Ale tvorba filmu je cim dal tim drazsi. Mala cerníbila obrazovka toho snesla mnohem vic a i naroky divaku byly mensi nez u dnesnich velkych 3D televizoru s vysokym rozlisenim a realistickych trikovych scen. Vyssi kvalita dnesnich her znamena daleko vetsi mnozstvi prace pro daleko vetsi pocet lidi s daleko drazsi technikou a to se nutne musi projevit na nakladech.
-
Jakákoliv věc na světě neschopná změny (evoluci) je už předem odsouzená k zániku.
-
Zase když se marketing skoro úplně vypustí, dopadne to jako u Beyond Good & Evil nebo jako u Chameleona (od Illusion Softworks).
-
To nechápu, může mi někdo prosím vysvětlit proč je vývoj her drazší, než býval? Chápu to třeba u naprostých AAA titulů, ale když jde technologie dopředu neměl by jít i vývoj her dopředu, tedy neměla by se cena balancovat. Beru na to analogii, že před 50 lety byli rádia dosti drahé, dnes jsou velmi levná záležitost, jak to funguje u her? Proč cena vývoje stoupá?
-
2 tísíce stály hry (samozřejmě že na PC) před patnácti lety. A platy byly přitom někde úplně jinde.
-
V 70letech jsi na konzoli rozhodně nehrál ;) .... takže trh se mění , a lidí ochotných platit bude vždy +- stejně ......
-
Omezení bazarového prodeje ? ..No nevím nevím ....
-
Presne tak. Doteraz nas tu valcovali predstavou, ze konzolove hranie uplne vytlaci PC, ale tu sa ukazuje, ze toto by mohla byt ich Achilova pata. Naopak PC aspon v poslednom case zaziva boom nezavislych hier a treba povedat, ze ich je aj dost kvalitnych.
-
*15* konzole zabijí sami sebe ... vývoj bude dražší a hry budu stát za vetší prd než to co vychází dneska ? ... XBLA jde snad proti podobným trendům ne ?
-
Já to říkám pořád. Za posledních snad 20 let se ještě nestalo, že by lepší HW znamenal plošný nárůst kvality v RPG prvcích, umělé inteligenci, kvalitě příběhu, nelineárnosti vyprávění, nárustu inovativních her apod. Naopak lze pozorovat, že podstatná část hráčů zastává názor, že dříve byly hry lepší (i přes směšně slabý HW). Naděje, že nová generace přinese něco dobrého je opravdu malá. Bude tu sice nárůst grafiky a fyziky. Ale narovinu - 99 procent her stejně nevyužívá naplno ani současný HW. Osobně bych se spíš dál většího zaměření na casual scénu, mikrotransakce, DLC, omezení bazarového prodeje apod. Takže ve výsledku to bude krok zpět. I když občas s více polygony.
-
Ja to rikam davno, ze zvydovani vykonu, po kterem volaji pc hraci je kontraproduktivni. Zvlaste pro hardcore hrace. Cim vyssi vykon, tim nakladnejsi jeho vyuziti. A cim nakladnejsi, tim pro vetsi konzumnejsi a masovejsi musi titul byt. Ano i na vykonnejsi konzole pujde delat levne inovativni hry, ale ty ten vyssi vykon jednoduse nepotrebuji a nevyuziji, ty si vystaci v pohode se stavsjici generaci. Ja myslim ze nova generace konzoli muze konzolim zlomit vaz. Staci aby se jich neprodalo k deseti milionum rocne a mely nizkou penetraci. Pak zvitezi mobilni platforma, ktera se pro tvorbu her stane lukrativnejsi, zaroven je levnejsi a dava prostor k vetsim inovacim. Ostatne uz dnes na ni rada znamych vyvojaru prechazi.
-
Tak zrovna Batman klony moc vznikat asi nebudou. Jeho principy je celkem problém našroubovat na hru která by nebyla o Batmanovi.
Nicméně bych byl rád, kdyby si většina vývojářů vzala z Rocksteady příklad. Co se týče designu a využití potenciálu licence a kvality zpracování, nemají skoro konkurenci -
Řekl bych že Playstation měl v téhle generaci dost inovativních her. Za zmínku stojí třeba tituly od ThatGameCompany, Heavy Rain, Demons Souls, Little Big Planet, zajímavě vypadá i chystaná Datura, Sorcery nebo Last Guardian (jestli ještě někdy vyjde).
V budoucnu odhaduju, že velký hry se budou až na pár vyjímek držet osvědčených principů ale u her pro PSN se bude dál experimentovat -
Přesně. Když jsem byl malej a hrál na PS1 z druhý ruky, hry jsem si kupoval od týpka přes inzerát v Annonci. Měl gigantickej katalog her a mě trvalo skoro rok než mi došlo že to není legální, a to hlavně proto, že jsem dostal předvolání na Policii :-))
-
Desítky miliónů dolarů se do marketingové kampaně musí cpát u titulů, které stojí za *11* Ty dobré hry to nepotřebují. Bohužel ty dobré se dnes dají spočítat na prstech jedné ruky.
-
Máte tu zcela svobodnou platformu PC.
Ale marketing je marketing. A navíc u PC nestačí jen zapnout a hrát. Na to aby to stálo za to, tak o tom musíte něco vědět. A do nějakých stadartizací - "tohle je herní PC a pět let vám na tom půjde vše" se nikdo nehrne. I kvůli nejednotnosti trhu.
Proto tu vždycky budou vést zařízení které po vás nich nechtějí - konzole/apple.