Přejít na výpis diskuzí
Další video o RPG Kingdom Come probírá koniny (doslova)
6.2.2014 | Petr Poláček
216 příspěvků
-
Ne.
1st person pohled je pouze vizuálně nejpodobnější realitě, ale funkčně je od ní dost daleko. 3rd person pohled má mnoho realitě bližších funkcí, než 1st person pohled, ale vizuálně, samozřejmě, se nám jeví od reality vzdálenější.
Nejrealističtější (z hlediska fungování) je mít kompromis. Tím je možnost přepínat mezi 1st a 3rd person pohledem. 3rd person pohled se dá ošetřit tak, aby nebyl exploitovatelný v hratelnosti.
Ani jeden typ pohledu sám o sobě však nedokáže nabídnout vše, co člověk v realitě vnímá.
Co se týče vkusu, preferujte si co chcete - co Vám nejvíce vyhovuje. Ale přestaňte se trefovat do těch, kteří preferují něco jiného. Ani jedna strana "sporu" totiž nemá všechna esa v rukávu a obě strany mají nějaké nedostatky. Co se mně týče, tak já jen nesnáším neobjektivitu v čemkoliv (a hraju rád s oběma typy pohledů). -
Vůbec netvrdím že in-game 1st person pohled je realistický. Není a nebude (možná někdy v brzké budoucnosti s oculus rift a podobně). V každém případě ale je daleko víc realističtější oproti 3rd person. Tohle je prostě základní věc a o opaku mě nikdo nepřesvědčí.
Nakonec i v real-life na tebe působí další vlivy, které ti stěžují výhled. V závodním autě s helmou a v rychlosti 180 km/h jsem sice neseděl, ale rozhodně si nemyslím že to bude s periferním viděním v takové chvíli nějaká hitparáda. Seděl a jel jsem ale třeba na koni s helmou která ti nijak nekryje výhled, přesto na tebe v tu chvíli působí tolik dalších vlivů, že máš opravdu problém vnímat nějaké okolí a jsi rád že vidíš před sebe. A teď si vem že in-game na tom koni jedeš v plné zbroji, v přilbici s minimálním průzorem... -
Takže pohled na svoje vlastní záda ti přijde realističtější? *1* *1*
-
Pořád je to ale realističtější než pohled z třetí osoby, nebo snad ne? Navíc jak si sám řekl, zakomponovat do hry periferní vidění je nemožné, takže nic realističtějšího než pohled z první osoby nemáme, s tím se smiř.
-
:-)))
-
Dobře se hledají chyby ve hře, která je ve vývoji, že?
-
Říkají ti něco pojmy jako "periferní vidění" a "nervová zakončení ve svalech"? Pokud ano, tak mi řekni, jak chceš něco takového (a důsledky toho!) simulovat ve hře. Předem díky.
Jinými slovy, mýtus (v tomto případě spíše "totálně vypatlaný, stupidní, dogmatický kec"), že 1st person pohled je realistický, se mi už začíná docela zajídat. Absolutně nenávidím lidi, kteří rozhlašují nějaké poselství, ale jejich znalosti a schopnost uvažovat v širokém kontextu těžce zaostávají za požadavky, které daná problematika vyžaduje. -
Naprosto souhlasím. Zrovna hraju LA Noire a tam mě ten pohled z třetí osoby občas taky děsně sere - obzvlášť při ohledávání menších místnosti, kdy často nevidím přes hlavu / tělo mé postavy a pořád se musím různě otáčet, abych pořádně viděl. Každopádně pohled z první osoby, kde je špatně nastavený FOV umí být občas taky dost nepříjemný.
-
taky nechápu, za poslední 3 díly Elder Scrolls jsem se do pohledu třetí osoby přepnul jen když jsem si chtěl prohlídnout nové daderické brnění
-
No offence ale já fakt nerozumím té touze hráčů, hrát hru z pohledu třetí osoby. Kdybych to měl napsat po "drdovsku" tak se musím zeptat: Co je todle ku*va za požadavek. To jako real-life hrajete taky 3rd person? Jak jako nepřehledný? Když sedíte real-life na koni (jedete v autě), to taky sedíte v helikoptéře 100 metrů nad koněm (autem) a ovládáte ho na dálku? Co to ku*va je? Můžete mi to někdo vysvětlit?
-
Tehda byla jina fyzika.
-
V editoru lze nastavit různé blbiny. Ale ve hře to nebude.
-
Pohled z treti osoby tam nebude ani pro jizdu na koni a nastavit v editoru (pripadne v buildu) kameru aby mohli ukazat jak kun jede, je trivialni zalezitost
-
A nebo ho mají zapnutý aby bylo co ukázat na videu ... Asi by se blbě ukazovali animace koně, pokud by celé video bylo z první osoby.
-
když je člověk dem*nt tak je jedno odkud je
-
Vávra naopak říkal, že pohled z třetí osoby nepřichází v úvahu, protože by pak vůbec nefungoval jejich soubojový systém. Je možné, že pohled třetí osoby tam bude jen pro jízdu na koni
-
Skvělý v tomhle videu ukazujou jízdu na koni a to hlavně z pohledu Třetí osoby kterej ve hře být nemá, což je absurdní. Sám Vávra v jednom videu řiká že samotnej pohled z první osoby není v hodný pro takovouhe hru,ale že věří (něco v tom smyslu) že se to povede.
Vsadim se že další Stretch Goals na Kickstarteru by mohlo být přidání pohledu z třetí osoby což by jistě zvedlo o hru zájem protože spoustě lidem to bude chybět. -
já chci koně co bude před sebou kosit vesničany jak obilí a drtit je pod svými okovanými kopyty *1*
-
Work in progress...
-
Podle dobového umění po Čechách pobíhali i smrtky, čerti a andělé. Pokud tam nebudou, tak nelze hru nazvat realistickou! *3*