Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dilinja
    proste to chce Mirrors Edge na frostbite enginu *2*
  • Je to smutný, ale je to tak.
  • film je tu od toho, aby člověk s brambůrky přečkal večer a někdy proto sleduje i úplnou ... Hra musí bavit, když chce po hráči určitou aktivitu. Když nebude bavit, je to smůla. Je to i finančně nákladnější pro hráče. Pokračování je spíše o značce, aby měl každý představu o co jde. Když napíšu třeba NFS, je jasné že nejde o fps. *1* Mě osobně na hrách nejvíc vadí ty dlouhé renderované scény, nedejbože interaktivní mačkání čudliků, akorát to zdržuje od hraní a nasír*. Také nechci študovat hodiny a dny různé návody, z toho už jsem vyrostl. *7* Nejlepší je zapnout počítač a prostě se bavit. Dobrou grafiku a efekty mám rád, nejsem žádný puritán. Asi tak nějak to cítím jako hráč, jestlipak mi vydavatelé tohle dokážou nabídnout?? *4*
    • tak pokud je pro tebe film (nebudu se ani ptat jak se stavis k literature) jen vyplneni vecera s bramburkami tak te jako vysoce nekulturniho tvora trochu lituji ... na druhou stranu je to dnes asi normalni .. z studovani navodu si sice vyrostl ale ztrejme te ceka obdobi, az doopravdy vyrostes, kdy budes za kazdou hru ktera manual (chapej jako zapojeni mozku) alespon trohu potrebuje vdecny
      • období růstu je už bohužel dávno pryč, spíše než za hru s manuálem budu vděčný za dobrý zdravotní stav. *1* Nevím jaké filmy a kde sleduješ, ale rozhodně jako vysoce kulturní tvor nevypadáš, protože neumíš psát ani háčky. *1*
  • ja som napriklad celkom rad, ze to je tak ako to je, pretoze mam takto cas aj na ine veci nez len hry... predstavte si, ze by sa rodili same originalne hry a vam by z toho vrela na cele zila, lebo by ste nestihali to vsetko hrat... takto si kazdy rok vyhliadnem mozno 4 originalne hry, pri ktorych sa skvele zabavim a nekysnem tak pri hrach 20 hodin tyzdenne, ako by to bolo, ak by sa na nas z kazdej strany valila originalita a ja by som nedokazal odolat :) Tento rok som si zahral Portal 2 na PC a L.A. Noire na X360, obe velmi svojske a originalne a co je pre mna dolezite, zapaja sa pri nich aj hlava a nie len rube/striela/seka. Rovnako tak je to i pri filme... originality je v kinach dnes len malo, no najde sa vzdy nejaky vynimocny, ktory nikdy nezmeskam.. napr aj Inglourious Basterds.
  • Cajk
    Tebe jenom sere že tě tam nezvou co:))
  • Vavra sa rovna komplex + velmi negativne emocie... Vavar ty si bol urcite najebany ked si to pisal cico ? alebo si uz narkos ? hm pleties si dojmy a pojmy !
    • Dokonale potvrdzuješ moju teóriu o tom že liečenie komplexov druhým pripisujú výhradne extrémne zakomplexovaný ľudia :-)
      • Ted jsi mu to nandal... :-)
        • chlapci vy ste toho v zivote a hernom priemysle uz urcite velmi vela dokazali ked viete takto objektivne, neosobne a faktograficky hodnotit. lol.
          • Me do toho netahej, ja se sekl a ta reakce patrila k tomu ufonovi co tohle vlakno zacal... :-)
            Ja jsem Danuv skalni fanda a lepsi zamysleni a glosy nez od nej jsem v herni zurnalistice necetl... :-)
            • To nemuzu posoudit, ja stary fotr jsem... :-)
            • aha jasne, sorry. to patrilo tym dvom. ja som zase fanda zdraveho rozumu a udivuje ma ako tu mozu niektori jedinci pisat to co tu pisu. ale je to asi ich vekom no. aj ked ja nie som stary foter a tiez mi tak nej*be, ktovie :).
  • Fíčur neni s Ypsylonem...
    • posila
      Fíčura ani fýčura zatim neni existujici slovo, proto to je v uvozovkach. Problem tam tedy nevidim.
      • hmmm tak to jsem opravdu nevěděl *1* *6* *5*
  • jednoduchá odpověď - pařit staré hry! *1*
    Jako pauzu od Diabla 2, Warcrafta 3 a HoMaM 2-5 sem si teď zahrál Red alert 2 + Yuri's revenge a následně sem zabrousil eště hlouběji a rozchodil na vistách Dungeon Keeper 2 :D. Už dlouho sem se takhle do žádný hry nezažral (přiznávám, na první zahrání mě chytl příběhem DA2, ale na podruhý se k tomu dohrání prostě nemůžu dokopat). Pak zkusim rozchodit Tony Hawk pro skate 2 nebo 3, už si moc nepamatuju kterej díl mě tenkrát tak bavil.
    Ale jak se tak na ten výčet koukám, tak tohle navazování na předchozí díly je s náma už dost dlouho :).
  • Tohle psal doopravdy Dan Vávra, člověk, který dal Modern Warfare 2 7/10, ačkoli podle logiky tohoto článku by měla dostat tak 3/10? Pokud autor kritizuje Bayovo Transformery, měl by kritizovat i jejich herní alternativy. Série Call of Duty přesně odpovídá hollywoodské sra*ko produkci. Další věc: že se filmoví tvůrci nikde neprezentují? A co filmové festivaly? Takové Sundance je doslova nepěchované lidmi z filmového byznysu, kteří nedělají nic jiného, než že hledají věci, na kterých se dá vydělat. Třetí věc: označit Tarantina za úchyla? Proboha, nikdy jsem nezačil slastnější pocit, než když jsem viděl nácka, jak mu byl vyřezáván hákový kříž do čela. Hanebný pancharti = dokonalá katarze. Jinak nic proti ničemu. A na závěr: herní braznže je na tom úplně stejně jako ta filmová. Herní vývojáři z 99 procent mastu*bují nad formální neboli technickou stránkou her, nikoli nad obsahovou neboli myšlenkovou. Filmoví režiséři jako Michael Bay mastu*bují u svých filmů nad tím samým. Pořád ale existuje jedno procento, kvůli kterému stojí za to hrát hry a sledovat filmy.
    • hezky ses rozepsal, ale ten clanek jsi moc peclive necetl... a nebo nepochopil... cert vi co je horsi... :-)
      • 1. hodnocení Modern Warfare 2 a smysl tohodle článku jsou v rozporu; 2. není pravda, že se lidé z filmového průmyslu nidke nepředváděli; 3. Tarantino není úchyl; 4. herní průmysl má k tomu filmovému velmi blízko; 5. možná jsem to nečet, zato tys to zbaštil i s navijákem
        • Tarantino je z pohledu vetsinove spolecnosti u ch y l jako poleno... :-)
          Hlavne jsi nepochopil to srovnani s filmovymi rezisery... znova a pomalu... Kdyz Bay natoci spektakularni film pro pubertaky, plny wow momentu, explozi atd, tak na filmovem festivalu netvrdi, ze je to Shakespearovske drama vychazejici ze starych kultvnich snimku osmdesatych let... :-)
          • A které že herní blockbustery se tváří jako vrcholné umění dnešní doby?
            • To je přesně ono. Spousta lidí dosahuje silného vzrušení jen na základě obyčejného proma, které může mít podobu jak PR keců tak trailerů, představují si kdoví co a pak se diví, kde že je to "umění". Ve skutešnosti si jen nechají masírovat mozky místo toho, aby to brali tak, jak to je: prostě jako vždy něco již stokrát viděného, zabaleného do nového kabátu a prodáváno jako nové zboží.
            • Preed
              no pockaj a aky je rozdiel meci PR kecami,ktore ti do hlavy tlaci kazdy jeden vydavatel aka je ta hra uzasna a prezentovanim hry?
            • To myslíte vážně? Vždyť jsou to vždycky jen obyčejná PR keci. Nikdo to jako umění nepreznetuje...
            • Kdyz poslouchas jejich autory tak vsechny... :-) To je sama revoluce zanru, neotrele pojeti atd atd a ve finale je to vetsinou stejne jako predtim misty jeste i horsi... :-)
            • Dragon Age 2
        • 1. U Black Ops hodnotil Dan len multiplayer , a ten je údajne skutočne dobrý , Single hodnotil Martin Bach a sám tvrdil že hra by mala nižšie hodnotenie keby nemala MP
          2. To že sa ľudia z filmového priemyslu nepredvádzajú sa nikde v texte netvrdí , ide o to že tý čo filmujú béčka a akčné blbiny ich nepredvádzajú ako vrchol všetkej možnej kinematografie a hlavne ich diváci ani kritika skutočne nepovažuje za to najlepšie a jediné možné
          3. To že Tarantino je úchil musí byť jasné každému jeho fanúšikovi , je to absolútny základ a pôvod kvality jeho filmov , keby ním nebol tak skvelé filmy by rozhodne netočil
          4. Že tomu tak nieje sa nikde v článku netvrdí
          5. Ide o to že tvoja kritika je založená na nepochopení , to že nato Subo upozornil ešte neznamená že s ním 100% súhlasí
          • 1. o Black Ops jsem nepromluvil ani slovem, mluvil jsem o Modern Warfare 2, které však Dan Vávra skutečně nerecenzoval, má omluva. Ovšem recenzoval Medal of Honor, Bullestorm a další "nadprůměrné" hry
            2. znovu se ptám, které že hry se prezentují jako vrcholné umění dneška?
            3. kdo tvrdí, že Tarantino je úchyl, musí být totální filmový analfabet. Vždycky se o něm mluvilo jako o "magorovi z videopůjčovny", nemluvě o tom, že jeho filmy jsou absolutně neúchylné oproti skutečně úchylné produkci. Slyšels někdy o Srbském filmu, ve kterém je znásilněno novorozeně? Tolhe je úchylné, Tarantino je popkulturní umělec, který nanatočil jedinou úchylárnu...
            4. v článku je věta, že hraní průmysl má k filmovému daleko. Čteme všichni asi stejně kvalitně.
            5. OK.
            • 1. Hry sa recenzujú s ohľadom na to akú majú vo svojom žánri konkurenciu . Bulletstorm je podla ohlasov strielačka nadpriemerná ( nehral som , nemôžem posúdiť ) , hlavne je ale dôležité že recenzie majú okrem číselného hodnotenie v prvom rade text , v recenzii na BS je dostatočne dobrá konštruktívna kritika slabých stránok hry. Mimochodom , hráči sa v diskusii rozohňovali že hra má moc malé hodnotenie a recenzia je moc kritická . Mimochodom , u Medal of honor písal autor tiež len recenziu multiplayeru.
              2.Skúsim ti to vysvetliť polopatickejšie aby sme sa len nehrali so slovíčkami , vo filmovom priemysle je velmi silné odvetvie trhu v ktorom ide o vypatlanú explozívnu zábavu , rozhodne ale niesu tými ktroré sa tak moc ukazujú v Canes alebo v Sundance , vo filmoch je rovnocenný ppodiel filmov ktoré sa spom snažia byť inteligentné a nechcú byť len komerčným kalkulom . V hrách sú tie "cool" akčné a dementné tituly v podstate vedľa casual hier takmer jediným čo skutočne tiahne ( ak nepočítame napr. sériovo vyrábané adventúry pre nemecký trh alebo šialenosti tipu minecraftu ) . Na E3 majú hlavné miesto . Keď sa oceňujú najlepšie filmy roky vždy vyhrávajú len filmy ktoré sa o niečo snažia ( i keď je to občas až moc prvoplánové ) zatiaľ čo ceny naj. hier roku dostávajú tituly tipu COD alebo Gears of war .
              3. Tu ide o zmätenie pojmov , tým že Tarantino je úchil sa rozhodne nemyslí že by točil nejak zvrátené filmy , alebo že by trpel nejakou skutočnou sexuálnou deviáciou , tým sa myslí že má neortodoxné nápady , dokáže spájať motívy spôsobom ako to iný nerobia a hlavne sú z časti dosť kontroverzné . Myslím že špagety western z druhej svetovej je proste nápad ktorí sa dá označiť za úchylný , v tom zmysle že je to akýsi vyšší stupeň slova " uletení "
              4. Filmy a hry sú si blízko čo sa týka produkcie atd. ale v článku sa hovorí hlavne o tom že kreatívne sily z filmov málokedy " fušujú " do hier
          • A Subo s Danem prekvapive temer ve vsem souhlasi... jinak jsi to hezky shrnul, v bodech... krasa... to se mi nechtelo. :-)
  • Z celé E3 sem zklamanej... jediný co mě zaujalo je Battlefield 3 a Skyrim a informace o nich už tu sou dýl. Novinky sou vše jen špína a největším zklamáním pro mě je Brothers in Arms

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit