Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po prečítaní článku sa mi až nechce veriť, že tento človek napísal scenár a základný design na mafiu 2, ktorá v podstate disponuje skoro všetkými onými zlými vlastnosťami popísanými v článku :)
    • urcite predmet zasluhujici projednani v diskuzi..a dokazal by si taky rict co ti na ty mafii 2 tak vadi?
      • O tom čo je dobrá hra a čo nie je by sme sa tu mohli naťahovať do rána a táto diskusia sa tu absolútne nehodí. Ja len hovorím, že nemôžem uveriť, že autor článku je zároveň autorom scenára a základného designu mafie 2. Dôvod som napísal
        • Scenar M2 nebyl vubec spatnej mne se to dost libi, co hru zabilo je jen a pouze dementni merketing kdy se rozseka hra na DLC a ty se pak prodavaji zvlast
  • Slušná úvaha, to šaškování CEO velkých firem je trefně vypíchnuto. A taky poznatek, že hry jsou většinou vykalkulovaný, syntetický produkt, který většinu lidí, kteří ho tvoří, v podstatě nezajímá. Prodejní čísla ale hovoří jasně.
    Jen to rýpání do Brothers in Arms 4 je střela vedle. Vypadá to stejně debilně, jako Inglorious Basterds a možná o trochu zábavněji,. Příslušník 101st Airborne s čírem a válečnými barvami na ksichtě je věc zcela autentická. Tomahawk jsem ochotný odpustit jako uměleckou licenci ...
  • dokud budou lidé neustále dokola kupovat tyto tytuly... budou tyto tytuly neustále dokola vycházet.. a neudělá s tím nic ani Dan Vávra *1*
    Jinak patřím ke generaci, která si ty první ještě pamtuje, ale ještě nejsem tak starý abych zapoměl *3* A možná i tím pádem s Danem souhlasím. Některé hry se už ani nesnaží přijít s něčím novým..
    • Mustaffa
      Já bych spíš souhlasil s tím, aby ses naučil psát česky.
  • nebyl to právě Dan kdo v jednom z posledních podcastu hřměl, že jeho kámoši jsou zapšklí a že nejlepší film byl Matrix atd.???? Tak teď už zapadl do toho samého ranku :)
    Tohle je vždycky subjektivní a o tendencích, že to co bylo dříve je lepší a že teď to směřuje do kopru atd. může a bude ta flame diskuze nekonečná /tady i jinde/
    • Nejde o to, ze to co bylo driv bylo lepsi. Mnohdy to neplati. Jde o to, ze to co bylo dobry se klonuje po stovkach a je toho moc. Kazdej si chce ukrojit svuj dil, kazdej chce vydelat svuj prvni milion. Jak toho dosahnout? Sazka na jistotu....udelat akcni hru se svalovcem, nebo jinym cool borcem, nebo vojakem. Hlavne gun do ruky, par granatu za opasek a je to. Lidi to spolknou.
  • melny
    Pěkný článek
  • Já moc komentářů na weby nepíšu ale pod tento článek Dana Vávry bych se klidně podepsal. Info: 30 let, dohrány všechny dobré hry od vzniku PC.
  • zx_spektrum
    Já mám pocit, že herní průmysl prostě jen následuje všeobecný trend všeho ostatního ve světě, tedy směr po hlavě do pr... zadnice. Čest a sláva všem výjimkám. A s tím zbytkem stejně nic nesvedem, na to jsme moc malé ryby.
  • Souhlasím s názorem autora článku. Dnes jsou hry vyvíjeny pro jednoduché hráče. Převaha akčních her je zřejmá. Kam se poděl žánr zvaný strategie? Pořádné RPG už také není. Vše je laděno do akce a jednoduchosti. Jedinnou naději vidím ve Skyrimu a možná Deus ex. Snad to vývojáři nezkazí.
  • Vemte si takového Terryho Gilliama. Ten natočil už tolik výpravných s prominutím sraček...rozhodně se ale nikdy nepodbízel masovému vkusu a dělal si co se mu zachce. Chtělo by to někoho s balíkem peněz, kdo by se nebál narvat je do něčeho fakticky neotřelého. Jinak sequelitidu bych úplně nekritizoval, některá pokračování jsou vymaštěná, ale např. Gears of war 3 bude nejlepší z trilogie (a kdo tvrdí že ne, nehrál betu)
  • S takymto pristupom k digitalnej zabave navrhujem autorovi clanku, nech s tymi hrami radsej sekne. Ocovidne ho to deprimuje viac, nez je zdrave. Lebo viete - na co mat take hobby, ktore mi robi vrasky na cele?

Samozrejme, situacia v hernom biznise je naozaj len o tom biznise, ale pokial si vieme dobre vybrat, nemusime sa bat, zeby sme sa stali obetami Mc´Donaldizacie spolocnosti.
    • On to jaksi nema jako hobby... on se tim zivi... :-)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit