Přejít na výpis diskuzí
Dark Souls II - videorecenze PC verze
21.5.2014 | Lukáš Grygar
222 příspěvků
-
Toto je najhorsi prehravac v EU! inac recenzia dobra
-
Z videorecenze to trochu vypadá na simulátor kotoulů s RPG nadstavbou *3*
Ale nic ve zlém. Mít na to čas, tak to rád zkusím... -
-
Raději nezkoušej... hrozná chujovina. Ani postava, která by nevypadala jako Ash Catchem z oblázkového města, se nedá vytvořit. Hra nemá příběh, nemá ani žádný vytyčený cíl. Navíc mi to přišlo strašně jednoduché...možná proto že jsem to po 20 minutách odinstaloval.
-
-
Nema pribeh ale ma i konec! Trtollting fail!
-
Trapný trolling. Zkus do toho dát aspoň trochu vtipu, takhle je mě stydno i za tebe.
-
-
Pravda, poslední dobou tu tenhle typ trollování postrádá velkou špetku vtipu a novejch nápadů *7*
-
-
Není třeba vymýšlet vtipy, myslím že ta hra je sama o sobě jeden velký vtip
-
-
Ježíš zabalto. Jsi vyloženě trapný. Nemáš co napsat, tak děláš jenom ostudu jak sobě, tak Gandalfovi. Ubožáku.
-
Vidíš, to samé jsem si myslel i o tobě *1*
-
-
-
-
-
Tady se ale nerecenzuje Zaklínač 2, ale Dark Souls II, máš to celé popletené.
-
-
Nemá, tyhle simulátory se prostě rozmáhají *1*
-
-
No jenže pokud hraješ tanka, tak jako já, tak se ty kotouly smrsknou na minimální číslo. Combat DS je velice variabiní, čili není problém hrát DS více realisticky, čili úplně bez kotoulů. Vše záleží na hráčí a není to jako pravě jako v Zaklínači, kde se to smrsklo na kotoulovanou.
-
-
Ja teda tanka zkousim hrat ale u bossu to bez kotoulu stejne nejak nejde...
-
-
taky jsem dřív hrál se štítem, ale časem se člověk dopracuje k tomu, že tohle "závaží" zahodí a začne hrát aktivně. DS2 už jsem štít nikde nenosil. Rozhodně to zvedne dmg a skill do pvp.
-
Tak vidíš, já zas nerad používám kotouly, takže jsem si ho odchodil o odblockoval. Navíc v té době jsem byl hodně těžkej, čili kotouly vlastně nebyly ani k dizpozici, jenom takové to prásknutí na zem..
-
Ja pursuera normalne ukotouloval... :D Ja stit pouzivam nerad...
-
Samozřejmě, že to jde, občas se tomu nevyhneš, ale jde. Stačí předpovídat útoky. U pomaljších bossu jsou kotouly úplně zbytečně stačí si obejít a útoky vykrývat, čili hodně staminy mít. On i třeba Pursuer- rychlý boss a kotouly jsou tu k pyči. Jelikož stačí se k němu dostat na blizko a pak jen popocházet vzad..
-
-
-
-
-
-
Nastesti se vedle ne moc povedene dvojky jeste pracovalo na poradnem pokracovani Souls her, Project Beast. Uz se nemuzu dockat az ho SONY ohlasi jako PS4 exkluzivitu behem sve E3 konference.
-
-
LOL to si napisal ako keby si mal nejake vyborne utajene info o novej hre :)
prd vies, ale mudrosti rozdavas :D
Len aby este v Project Beast nebol uz aj nejaky ten"autoheal"...
-
-
K těm bossům, v jedničce to byl taky často jenom panák s mečem/kladivem. Tvrzení že dvojka nemá nápaditý bossy se mi moc nezdá, co Demon of Song, Darklurker, Freja, Sentry, Mytha? Ovšem to že je většina z nich naprostá polívčička a neni problém je zabít hned napoprvý je fakt. Tak mě napadá že to je vlastně věc která mi na dvojce asi nejvíc chybí- ten pocit kdy porazíte protivníka s kterym jste se trápili takovejch hodin,jako Biggie Smalls.
-
-
Mno, tohle tvrzní především vychází z recyklace bossů z DS (ne že by to DSouls oproti Demon Souls taky neudělalo), která je hodně znát. Navíc tihle bossové tak trochu nezapadají do světa v čase a prostoru vzdáleného od Lordranu..
-
-
¨To je taky pravda, třeba Velstadt aka Garl Vinland. Co myslíš tím že nezapadají do světa? Ten pocit jsem neměl.
-
-
Například co v tomhle světě dělá Ornstein?
-
-
Tak Lordran= Drangleic. A žádný Ornstein tam není proboha. Jenom další Dragonrider/Dragonslayer - zbroj stejná, protože je to právě řemeslo stejné jako provozval Ornstein.
-
-
Dragonslayer ve dvojce je pravý Ornstein, ten z jedničky byl Gwyndolinova iluze :)
-
Tak ono stačí přemýšlet a poslouchat NPC, nevím které to říká, ale jedno tam říka, že před mnoho lety se Drangleic jmenovat jinak. V Dragnleic se nachazí ty čtyří hlavní duše- které jsou i v Loldranu. Navíc finální boss= potomek Manuse, z této definice je snadno uhádnout, že jsme pořád v Loldranu. V původní hře je zmíněno, že Ornstein nebyl jediný dragonrider, ale bylo jich víc, ale z samozřesjmě s Artoriasem prosluli nejvíce, čili tam ten boss zapadá.
-
I guess...asi máš pravdu - takhle to jde "opodstatnit" vždycky.
-
-
-
-
-
-
Pro mne mírné zklamání, způsobené nadměrným očekáváním pro fantastické jedničce. Mínus dávám jednoznačně designu úrovní (čest výjimkám, jako Dragon Aerie), které mi přišly jen jako někam vedoucí koridory naprosto bez vzájemné návaznosti, ovládání myš + klávesnice je lepší než v DS1, stejně jako v DS1 se na to dá zvyknout, ale pořád to ještě není ono (proč vydávat hru na PC, když stále není přizpůsobena k+m mi opravdu hlava nebere), ponurá atmosféra z jedničky se nějak vytratila.
Největší zklamání jsou pro mne bossové - v porovnání s DS1 až na pár výjimek extrémně snadní (asi polovinu jsem jich dal hned na poprvé, žádná "zeď" jako případě prvního setkání s O+S z jedničky). Přijde mi, že místo nápaditých a propracovaných bossů a propracovaných soubojů obecně hra vsadila na hordy "trash mobs", zbytečně otravné novinky (sochy plivající jed, extrémně nízká weapon durability atd.) a tuto zdlouhavou otravnost nazývá výzvou.
Dohráno dvakrát (dex a pak faith/str build), ale naprosto nemám chuť se ke hře jakkoliv vracet či pokračovat na NG+. Hra je to stále vynikající a stojí za koupi, ale pro mě rozhodně daleko za jedničkou. -
Lépe bych ji sice neudělal, ale můžu říct, že jsem se u té videorecenze málem unudil k smrti.
-
Dost se divim že Lukáš nezmínil největší slabinu dvojky, slabší design lokací a bossů.
Až na pár světlých vyjímek (Dragon Aerie a Shrine of Amana) jsou lokace celkem zapomenutelný, málo detailní a některý na sebe ani trochu nenavazujou (např. Earthen Peak a Iron Keep).
Bossové jsou převážně panáci v brnění a generický fantasy příšery. Chybí jim kreativita, rozmanitost, a cit pro detail, který dělali bossy v prvním díle a Demons Souls tak výjimečný.
Kam se hrabou na Sifa, Gaping Dragona, Manuse, Artoriase....
I Moonlight butterfly byl nápaditější než snad kterejkoli boss ve dvojce, už jen díky dost odlišnýmu přístupu a hudbě.
Bohužel i soundtrack byl pro mě nemilým překvapením. Přitom na něm dělal stejnej člověk jako na jedničce.
Je to i tak skvělá hra, ale absence Miyazakiho se na výsledku dost podepsala. -
-
Tak možná by to taky chtělo uvážit fakt, že dvojka je spíše hra na vydělaní peněz a byla ve vývoji velice, ale velice kráce a když zkouknu tyto fakty, tak musím říct, že je ta hra opravdu výborná. Hra je při prvním projetí lehká, to vše se změní na NG+ Hlavní problém je nedostatek mýtů a legend. V jedniče bylo spousty malých legend např. Artorias a Sif, Gwyndolin a Anor Londo, Priscilla a Seath. Navíc pořád není jasné jaký konec je ten správny a ve dvojce je nám diktován jen ten jeden. Jinak je tam samozřejmě spoustu provázaností s původní hrou, závěrečný boss potomek Manuse, Drangleic je s velikou pravděpobností Lordran atd. A k tém bossům některé jsou podedené si myslím. např. Demon of Song a mě udělal radost ten pavouk. Prostě ten byl krásně zpracován, jinak samo v jedničce je to nápaditější, ale jak jsem psal to je taky daň za rychlejší vývoj.
-
-
Pokud počítám dobře, na DS1 měli zhruba 31 měsíců a na DSII 30. Takže v tom to asi nebude.
Osobně si myslim že za tom může výměna velký části týmu včetně directora a upřednostňování
kvantity nad kvalitou.
Jinak souhlasim s tim že Demon of song byl zajímavej, i Executioner Charriot byl cool.
Ale to je podle mě málo.
Věřim že až Project Beast bude to pravý pokračování, v který jsme doufali.
Btw, tenhle borec udělal celkem dobrou kritiku na DSII a na pár dalších her.
https://www.youtube.com/watch?v=UScsme8didI -
-
No asi jsem se nedopočítal, myslel jsem, že vývoj DS trval o rok dýl no. Já tam ty chyby taky vidím, ale pro mě je hlavní fakt, že se zase skvěle bavím. Mám nahráno nějakých 100 hodin a pořád hraji, takže to je pro mě hlavní faktor. Osobně jsem počítal, že to prostě bude horší než jednička, jelikož vrchol herní scény se prostě překonat nedá, takže tak.
-
-
-
-
Můj názor na DS1 versus DS2:
Jednička má určitě lepší příběh, lore,atmosféru. Dvojka je ale prostě lepší v tom, že je to dobře fungující hra. Respec postavy, na vyzkoušení nových PVP buildu je skvělé, bonfire ascetiky na získání všech bossovskych zbraní taky, samotné PvP lépe funguje, atd. Pokud by se jednalo o knihy, jednička stoprocentně vyhrává. Když si znovu budu chtít dát tu úžasnou túru Lordranem, jdu na to. Ale dvojka má prostě lepší gameplay a vše okolo něj. -
-
Naprosto souhlasim. Jednička mám mnohem soudržnější příběh, mnohem lépe provázané lokace a vypadá líp. Hratelností ale na dvojku nemá.
-
-
no, uz niekto zistil, ako na K+M dat parry?
a hra niekto s dvomi zbranami? alebo vsetci chodia na istotu s magmi alebo tower shieldmi? :) -
-
Parry záleží na tom jak s kterou zbraní / štítem. Když si třeba dáš do levé ruky Rapier, Falchion nebo Scimitar tak parry děláš přes left hand strong attck.
Dvě zbraně jsou super .. momentálně zkouším kombařit vše co mě přijde pod ruku. Pokud ti tenhle styl přijde lákavý tak nezapomeň na to že se v dual wieldu dá udělat powerstance.
-
-
přiznejte se kolik vás se zklamalo ve dvojce
-
-
Abych to shrnul :), se hrou jsem jako s celkem poměrně spokojený, akorát mi přijde trochu lehčí oproti předchůdcům. Pak mne moc neuchvátil level design, přijde mi celý svět trochu moc plochý (moc nevyužívá vertikálnosti jako konstrukce světa DS1, ta byla taková spirálovitá odzhora dolů s tím že ta spirála byla různě křížem krážem popropojovaná a působil tak velmi promyšleně s různými zkratkami). S tím je spojená i výtka k fast travel systemu, kdy v součtu "rozlehlost + fast travel od začátku" = "zmatení a ztráta orientace kde co je kvůli neznalosti návaznosti lokací". U bossů mi také přijde že nejsou tak rozmanití a nápadití jako bývali, polovinu z nich člověk šmahem zapomene. Co do příběhu, s ohledem na to jak se chtěli ti 2 noví vedoucí projektu zaměřit na lepší vysvětlení, mi přijde že se jim to moc nepovedlo a ten příběh je ještě více upozaděn než u předchozích dílů. Jinak Soundtrack se mi nejvíc líbil od Demons Souls, DS1 ani 2 už tak dobrý soundtrack nemají, respektive je ve hře slyšet málokdy. Ještě jedna drobnost co do herních mechanismů, moc mi nevoní rozhodnutí téměř zrušit střední štíty s 100 physical resist a na vyváženou dát do hry léčivé prostředky které jdou používat bez omezení počtu + k nim ještě estusy. Když bylo víc lepších štítů a pouze estusy přišlo mi to jako designově čistší, ale v tomhle bodu vidím jistou snahu o větší znevýhodnění meelerů s dobrými štíty, aby se za ně nemohli schovávat věčně a museli si třebas zobnout life gem aby doplnili ubylé životy, ale je to věc která člověka trápí spíš ze začátku, pak se přeci jen nějaký kvalitní štít najde a life gemy pak není třeba vůbec používat, protože estusů je až moc. To mne přivádí ještě k jedné věci co mi nesedla a to že Estus lahev není možné jen vytunit na maximum během prvního procházení ale že jsou ve hře i estus shardy navíc které pak nejdou na nic použit a to už v rámci prvního hraní mi přijde až příliš.
-
Tak sklamalo ani nie, lebo som nehral DS 1 lebo to bolo na mna az moc tazke ,nemal som na to nervy po prvom bosovi som to vzdal, ale za to dvojka je o dost vyvazenejsia hned od zaciatku a dava hracovi lahsich nepriatelov, celkovo je ale hra oproti jednicke lahsia sa mi zda asi o 50% vela veci to tam ulahcuje situacie a hlavne bosovia su trapny ze ich staci za kazdym len obist zozadu a seknut do chrbta, u 80% bosov to takto plati ....
takze nie som sklamany ,skor som rad ,ale hardcore hracom moze par ulahceni vadit -
-
Takze si to muzu zahrat celkem v klidu, aniz bych se utapel v zoufalastvi bezmoci... dobra zprava. Doufam ze realita nebude jina.
-
-
Me urcite. Mel jsem urcitou predstavu a vysledek byl daleko za ni – pribeh se stal banalnim a je v nem pramalo zajimaveho a nevyrceneho (jinymi slovy podporujiciho vklad hracovy vlastni fantazie), bossove (jeden jako druhej a spousta z nich padlo pod ostrim meho mece na prvni dobrou a v dusledku toho si je uz dnes ani nepamatuju – narozdil od jednicky!), nepratele, zvukova stranka hry, dialogy, nudny a maly levely (hra je mozna vetsi rozlohou, ale ani naznak rozlehlosti a napaditosti ala. Anor Londo, Sen's Fortress, Tomb of Giants atd.), vertikalita je ta tam (minimum zebriku a vytahu), spousta predmetu dostupnych napr. az v NG++ (tohle game-designersky rozhodnuti fakt nechapu), bonfiry, levelovani u NPC (ktery tu danou postavu zabiji, pac ty tri vety co mele porad dokola z ni delaji jen "odklikavaciho panacu stojiciho mezi mnou a pretavovanim dusi v levely"), atd. Jediny v cem je dvojka oproti jednicce dal jsou hadry vlajici ve vetru, coz je celkove zatracene malej pokrok. Bez Miazakiho se Souls hry evidentne neobejdou (!)
PS – Udelal jsem si mod kdy je HUD / UI predelany do stylu jednicky (min barevny a min preplacany), ale to jen klame vizualem, protoze byt hra pusobi jako prvni dil, tak porad nejde o nic vic nez o dil druhej. Jenze ani ten muj pomerne dlouho vytvarenej mod me ve vysledku nelaka k navratu do Drangleicu.
Jinak rozdily mezi PC verzi a tou s PS3 nejsou nijak vyrazny. Jasne, hra nacita bleskove, fremarate i rozliseni jsou taky jinde.
-