Přejít na výpis diskuzí
Dark Souls II - videorecenze PC verze
21.5.2014 | Lukáš Grygar
222 příspěvků
-
Otazka: pouzivate MP resp. volate si hracov na pomoc k bossom?? Vo fight clube to stale ospevovali ake je to super ale ja som to v ds1 nepoužíval a nebudem asi ani v dvojke. Mal by som potom pocit ze tak nejak cheatujem :/
-
-
Spíš než abych summonil, se nechávám summonit.
-
Na první dohrání sám, pak už vesele multiplayeřit, je to zábava.. *5*
-
Já to mám asi tak stejně jako ty :). Také mám vždycky pocit že podvádím když si summoním fantomy :). Jediné které považuji za přijatelné jsou NPC. Vždycky (už od Demons Souls a Dark Souls 1) si nejméně první průchod hrou zahraju všechny bossy sám sólo a když mám nějaké problémy tak třebas vemu NPC. Jen abych měl jistotu, že je prostě dám i sám a že se je naučím a až potom v následných dalších průchodech hrou si sem tam někoho přivolám třebas na pasáže které mne nebaví, nebo frustrují :) ... těch je ale v DS2 minimum, celkově mi přijde lehčí než předchůdci, nebyl tam žádnej boss u kterýho by lítaly ovladače :D :D .... jako byly třebas Maneeater, nebo False King, Orstein a Smough či 4 Králové. Jinak teda spíš než, že bych si bral fantomy na pomoc, tak raději svoji pomoc nabízím :).
-
-
PS: Jediný boss na kterého jsem si v DS2 zatím zavolal fantoma byl Pursuer, protože jsem na něj šel moc brzy ze začátku a za mága, takže mi děsně dával. Ale teď už bych ho zmákl s prstem v nose ... srovnával jsem s ním už síly v Iron Keepu :D
-
-
Mas pravdu, volanie ludi na bossov dost ulahci system lebo napr ja ako warrior som len nastavil great shield s dmg reduction 100 a zatial ho sorcecer dorazil
-
-
Tak sem DS2 dohral a za sorcerera to bylo fakt mega easy, sem cekal vetsi vyzvu, ale hra me bavila, takze nakonec ok, aspon mi zkratila cekani na navrat krale - zaklinace 3, to bude pecka!!!
-
-
jojo, Sorcka je dost OP :D .... mam SL204 asi, Int 64, Attunement 50, Faith 50, Magic Staff of Wisdom +5, Lion Mages Set +10 s Black Hood +5, k tomu prsten na rychlejsi cast timime Clear Bluestone Ring (+1 zatím) a Ring of Knowledge na další + Int na dmg :), pak samozřejmě Binding a Chloranthy Ring (+1 zatím). Soul Spearama a Geysírama dává strašný řachy. Co jsem zkoušel Rat King Covernant a Bell Tower Cvenant tak většinu hráčů jsem "Two-shotoval" :D ... btw jak já nemám rád ten hex co dělá nezranitelnost :D a Havelskej štít .... včera jsem měl zrovna děsnou mlatu s pyromancerem co měl v ruce nějakej šílenej bodec jako na turnaje na koních a právě Havláka ... a bylo to kdo z koho, naštěstí ty Sorcovský kouzla maj všeho všudy nejrychlejší cast takže sem ho dorazil dřív než on mne :D .... ale zbylo mi tak 5mm životů :D
-
-
S tímhle jsi dohrál NG??? Jinak bell keeper covenant nesnáším, většinou si mě podávaj 2 najednou a jen jednou se mi stalo, že ten druhý počkal, až jak to dopadne *1*
-
-
jinak, spíš jsem si to pořádně dotunil až po dohrátí NG, ale než spustím NG+, když jsem dohrával měl jsem asi úplně nevylepšené brnění a zbraně bez infusí a SL někde kolem 120 :).
-
zatím sem NG+ nespustil, když si můžu hrát s Asceticama :D, ale už k tomu spěji, ale pár bosů jsem už na NG+ obtížnosti (přes Asceticy) dával a byli stejně lehcí jako předtím, akorát měli třeba kolem nějakého creepa navíc. Takže myslím že to pak prosvištím jak nůž máslem :). Snažím se toho co nejvíc vysbírat, akorát jsem línej dělat všechny covenanty na max rank, tak na některé trofeje si počkám do NG++ abych mohl koupit příslušná kouzla u Chancellora. Dneska už se snad konečně odhodlám kliknout na to "start journey 2 to Lordran" :D.
-
-
Jj, já jsem právě v NG+ v Iron Keep a docela mě překvapili ti další protivníci ať už u některých bossů, nebo cestou k nim *1* A s těma covenantam jsem na tom podobně, achievement na 3 prestižní level si teď dělám u sunlight covenantu (je to asi nejrychleší) a na trofeje z e všech spellů/hexů si taky počkám na NG++ *3*
-
-
já mám zatím lvl 3 ve Way of Blue nebo jak se jmenuje ten 1. na kterej se narazí, pak mám lvl 3 u Pilgrims of Dark (jak nečekané :D) a pak lvl 1 u Rat Kinga. Jinak "trvalý" covenant chci mít tradičně také ve Warriors of Sunlight ... Praise the Sun! Leč jsem hrál zatím jen sólo tak ho zatím nemám nahozen "na pevno" a nemám nalevleno.
-
-
Hele a budes pred novou hrou zabijet vsechny NPC ve hre? Nekde jsem cetl, ze se to ma udelat. To se ti pak v NG+ zase vsechny NPC obnovi?
-
-
Tak už jsem v NG+ ... a po zabití všech NPC před zakončením cyklu a ... Heide Tower of Flame je docela očistec, neprojdu polovinu mapy bez toho aby mne napadl modrý fantom :D .... zatím jsem dolezl akorát zabít Dragon Ridera a oběvil bonfire v No-Mans Wharf a zatím se mi nepovedlo se proklestit do Cathedral of Blue na Dragonslayera, protože mne dycky někdo cestou složí .... jsou ti Modráci nějací houževnatí a umí to ... každej spell mi dodgnou kotoulem :D.
-
Tak Tak, už je pomalu vraždím :D .... zatím ty co jsem si jist že už potřebovat nebudu. S novým cyklem je vše komplet vyresetováno (ohledně questů a NPC). Akorát to má/bude mít jednu nevýhodu - zabíjení na konci NG. V Dark Souls 2 nefunguje "hřešení" stejně jako v DS1. Teď, když zaútočíte na NPC a začne k Vám být nepřátelské, je možno u Pardonera vymazat hříchy a dané NPC se zas uklidní, když dostane zaplaceno a na hráče dál neútočí. Když však někoho (NPC/Hráče) úplně zabijete, tak ten hřích zabití nelze smazat normální cestou. Musíte se vystavit působení modrých fantomů a umřít jejich rukou tolikrát kolik smrtí jste způsobili, pak až budete od smrtelných hříchů očištěni. Takže na začátku NG+ pak můžeme čekat větší množství invazí, než by bylo bez toho zabíjení NPC.
-
-
-
-
-
To zdejší harcore-uber-super-mega borce nepotěšíš.
Ideálně jsi to měl hrát za tu nahatou postavu a minimálně na NG+.
Jinak je to jako by jsi to vlastně nehrál *15*
+ Údajně to extra borci jednou vždy celé od znova jakmile zemřou! *1* -
-
Jo, Deprived je tu drsnější než kdy dřív :D ..... byl to první char co sem si založil když jsem si hru v den vydání koupil :). A .... to co jsem s Deprivedem hrál 8 hodin, než jsem posbíral nějaký rozumný Eq abych mohl začít pořádně bojovat (alespoň 95% physical resist štít a fire longsword), tak s mágem jsem pak prosvištěl asi za hodinku a půl.
-
-
kdyby jsi chtěl výzvu tak si nebereš sorcerera :)
-
-
A v com ako ma Demon Souls lepsiu atmosferu? Nexus je fajn..ale Tomb of Giants, Crystal Caverns ci Blighttown to naozaj nema.
-
-
do pitche mantavec prešiel si obe hry raz...Dark Souls skôr....berie sa do úvahy i dobový kontext.....Demon je staršia hra o niekoľko rokov ako Dark Souls...a hlavne úplne originálna v rámci série.
Atmosferickejšia napríklad v tomto!!!:
Flamelurker, Dragon God, močiar, bažiny, level s plošinkami, morové jazierko plné potratov, boss čo sa radšej sám zabije a nechá ti dušu, krásny moment, konečný pád do Zeme nikoho, kde je Last One,,,vidno tam viacero padnuté mečov = symbolizujúci kolobeh zla....Penetrator, Dark Dragon, Mefistofelov Quest, Old Hero, potom ten Manta boss......Old Monk čo si mohol privolať namiesto seba iného hráča, Yurt, čo ti vyvraždil celý Nexus, keď si si to nestihol všimnút....Maneater, celá väznica, kde počut iba kvílenie väznov a inak ticho....sú to tzvané levely zla ako povedal Myazaki...aby to z nich bolo cítiť....atď.... -
-
zvlášť ta Tower of Latria byla úžasná lokace, stále mi v uších zní vzdálený zpěv obchodnice a bušení na mříže v cele Lorda Rydiela, spolu s ikonickýmí bytostmi co si na cestu zvonili zvonečkem :) díky čemuž se hráč dozvěděl že se blíží aby se mu stáhly půlky :D.
-
-
-
Ani nahodou, Dark jednotka je evolucia Demon, vylepsena skoro vo vsetkom.
-
dobrá recenzia po dlhšej dobe....síce som sa ako fanatický fanúšik série, ktorý má z Demona 3 platinové trofeje, DS prešiel na lvl. 1 i s DLC bossmi a DS2 až do 90% bez jedinej smrti, prd dozvedel, ale zase to čo Grygar hovorí, všetko sedí a je to pekne urobené. Akurát s tými wiki hráčmi nesúhlasím...momentálne sú niektoré veci v PvP úplne OP...ako hexy a treba to ešte poladiť, v DS sa dalo fajnovo vyhnúť každému kúzlu, tu je to niekedy nemožné....
A skvelý úvod....s tou studňou...pekné videjko.... *3* *14* -
sice offtopic ale hraju ted modovanej skyrim s modem frostfall. musíte se vyhnout podchlazení jinak chcipnete takže se posbírá drevo, rozdelá ohen, postavíte si stan a schováte se uvnitr abyste neumrzli. pak se taky treba vyhýbat promočení protože se podchladíte rychleji.
pak se jde na lov medvedu nebo jelenu a kuže prodate ve meste. cestou prolezete nahodny dung a vezmete par artefaktu, stretnete jineho huntra a prokecnnete nebo barda a necháte si zaspívat písničku.
jo tohle ds nenabízí. *3* -
-
a na obtižnosti master nebo legendary si nezadá v obtiznosti ani s DS
-
-
Skyrim jsem hrál na nejtěžší obtížnost a finální boj vypadal asi tak, že jsem čekal až přistane, (ani jsem ničemu nemusel uhýbat) pak stačili dvě rány. Prakticky jsem ve hře nepotkal nic co by mě dokázalo zabít. Stačí si něco ukovat, uvařit a očarovat.
Soubojový systém s výhledem na úrovni tažného koně nemůže být kvalitní.
Jinak mě Skyrim opravdu bavil a jde o celkem kvalitní hru. -
Ha víš kam si můžeš tu ptákovinu jménem Skyrim strčít? Jinak dvojku DS jsem ještě nedohrál, ale mám dohraný NG+6 s calamity ring a musím říct, že ta tvoje legendary obtížnost ve Skyrimu je proti tomu nic, absoutuní nic,
-
-
a mužš se v ds oženit, mít dum a deti? nebo si ten dum sam postavit v editoru?
http://www.youtube.com/watch?v=OCU862nVpJ0
ted jdu spát ale príšte si povíme o soubojovem systemu skyrim vs ds - a jedna hra z toho vychází trapněds*4* -
-
Je pravda, že mě Skyrim asi po 30 hodin neskonale znudil a možná kdybych si tam založíl rodinu a vychoval imaginárního dítě, budoucího dragonslayera - o čem to ku*va melu, už ta spekulace zavání nerdovinou...
-
DS série není o romantice *1*
-
-
PravyMonty: Jo, na tu jsem zapoměl, pravda *1*
-
V DkS jsem teda zažil více *kašel* "romantiky" *kašel* než u Skyrimu, abych se přiznal, pokud to někdo nechápe tak Princess Guard covenant!
-
-
Tvoje ohaneni modama je sice pekny, mozna i trochu pravdivy, ale zkus si zapnout 10-20 tedlech uzasnych modu do kupy ... Az to stabilne rozjedes , ze to nebude padat, tak dej vedet.
Nad modovanim skyrimu uz sem ztravil ciste v nastaveni 10hodin + a do funkcniho namodovanyho buildu sem se nikdy neproklikal, Takze pak srovnavat DS bez modu s premodovanym skyrimem, kterej je stejne enginem uplne v prdeli .. je jak srovnavat jabka a hrusky :) -
-
lol ja mam modu cca 50 sem lvl 20 pomalym tempem, tzn par tejdnu parby, a ani jeden crash... tak dávám vědět, jak sis přál...
-
To ze ses tam neproklikal neznamena ze obecne to nejde, lidi hrajou i se 100+ zapnutejma modama a nepada jim to. Ale je pravda ze u modovani travi vic casu nez u hrani. Ale zprovoznit 10 modu vazne není problém, jen se to musí umet:)
-
-
*1* Jo, nejdulezitejsi cast RPG je postavit si v editoru dum a mit virtualni deti *1* soubojovej system v Skyrimu je asi jeho nejslabsi cast kdezto DS ma pravdepodobne nejlepsi soubojovej system ve hrách
-
-
Mi se asi nejvíc líbí soubojový systém v Mount and Blade, nebo v Chivalry je dobrý.
-
Nejlepší combat v RPG? Koukám, že demence hodně pokročila. Už jen to, že se to nazývá RPG. Takový Fallout, Jagged Alliance 2 nebo Final Fantasy 7 teď někde v koutě brečí smíchem...
-
me osobne prijde lepsi soubojak v Dragons Dogma, je rychlejsi, ma vic moznosti, a pusobi daleko efektněji, i když uznavam ze je daleko méně realistictejsi nez ten v DS, ale ne o moc. Souboje v DS mi prisli po case dost fadni, a vzasade to bylo porad to same dokola v několika variacich, v DD jsem se u souboju nenudil nikdy a ze jsem to hral několik set hodin.
-
Proč tady musí být tolik imbecilů. Izmaeli řekni mi v jakém RPG máš v realném čase počítanou staminu, staty zbroje, staty štítů a sílu útoku nepřítele. Ano DS má nejlepší combat v RPG ever. Tak se s tím proboha smíř nebo si jdi házet kostkou do BG :D
-
Jak jsi myslel ze to je v realu? Hit - salto- hit hit hit hit hit hit hit dokud neni mrtvej, jako v Skyrimu? Myslis ze vsechny hry co se DS snazi marne napodobit to delat protoze to je spatny? I Vavra chce mit princip DS soubojovyho systemu ve svoji hre... Presny zasahy, stamina na braneni, kotoul, sekani... Vzdyt i kdyz stojis moc blizko a bouchnes do nej sekerou, bouchne ho je topurku a dostane prd dmg
-
Hit, dodge, hit, hit, shield, hit, dodge, hit, hit, hit. To je ten "pravdepodobne nejlepsi soubojovej system ve hrách "? Ptám se vážně, neber to jako sarkastickou otázku.
-
-
-
-
-
-
Klames... Dark Souls boduje nad Demons Souls lepsim designom, lepsimi bossmi, lepsim systemom liecenia.... Demon bol maximalne tak nelutostnejsi, no to z nej nerobi lepsiu hru
-
-
Kdyz bych byl kousavej tak bych rekl, at si radsi podas prihlasku na ceskou vysokou. kekekekeke
-
Demon Souls má daleko lepší atmosféru a dokonce lepší combat. Vidím, že prskáš nesmysly, takže si prvně Demon Souls zahrej prosím
-
dizajn a bossovia sú lepší v Demone....to vravím ako človek čo to prešiel 20x
-
-
Tak to jsi dobrej magor. Nic ve zlém.
-
-
-
Jaj zjednodušeny crafting... Na to som este zabudol... Ah
-
Pěkná recenze... Spolu s videama které zase o něco více vysvětlují lore mě to nažhavilo na nový průchod... Dodělat zkoušky a bude se pařit! Dark Souls serie si me ziskala... trvalo ji to dlouho, ale stálo to za to...
-
Each king has his rightful throne.
And when he sits upon it,
he sees what he chooses to see.
Or perhaps, it is the throne,
which shows the king only what he wants :). -
-
Giant's Kinship
-