Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Preed
    Each king has his rightful throne.
    And when he sits upon it,
    he sees what he chooses to see.

Or perhaps, it is the throne,
    which shows the king only what he wants :).
    • Giant's Kinship
  • Diablo s jiným úhlem kamery a ošklivější grafikou
    • Si uplne mimo a ani o tom nevis
  • maros.goc
    Jaj zjednodušeny crafting... Na to som este zabudol... Ah
  • maros.goc
    Klames... Dark Souls boduje nad Demons Souls lepsim designom, lepsimi bossmi, lepsim systemom liecenia.... Demon bol maximalne tak nelutostnejsi, no to z nej nerobi lepsiu hru
    • Kdyz bych byl kousavej tak bych rekl, at si radsi podas prihlasku na ceskou vysokou. kekekekeke
    • Demon Souls má daleko lepší atmosféru a dokonce lepší combat. Vidím, že prskáš nesmysly, takže si prvně Demon Souls zahrej prosím
    • Hnisavec
      dizajn a bossovia sú lepší v Demone....to vravím ako človek čo to prešiel 20x
      • Tak to jsi dobrej magor. Nic ve zlém.
  • PravyMonty
    Je nutno říct, že pokud by jste přirovnávali DkS2 k předcházejícím Souls hrám, tak by z toho DkS2 nevyšlo moc dobře, ovšem pokud to budete srovnávat se všemi moderními "hrami"(zmáčkni enter abys hru projel)
    mimo souls hry, tak je to nejlepší hra na světě.
    Ale i přesto to trochu přirovnám k DkS(Demons souls jsem bohužel nehrál). Začněme u NPC, které jsou v DkS2 dost iritující(trapnou telenovelovou Lucatiel počínaje, šíleně nudně ukecanou Emeraldovou Zvěstovatelkou pokračujme a retardovaně designovanou Chloanne) a navíc jsou to většinou pouhé kopie NPC z DkS, ale najdou se i dobrá NPC(Šílený kartograf, Vengarl, Pate x Creighton, Stařík na vozíku,...) a podruhé už jejich monology prostě proklikáte, kdežto v DkS jsem většinu NPC "miloval" a jejich dialogy jsem vždy a stále dokola s radostí poslouchal.
    Bojový systém(a především hit boxy) také dokázali dokonale pokazit, ale zase se jim dost povedl dull wielding. Bohužel magie je šíleně silná (doufám v její nerf v dalším patchi) a hrát za mága je tu šílená nuda.
    Bossové jsou většinou velcí chlapíci s velkou zbraní(a většinou jsou dva a více naráz) a jen u některých jsem zůstal s otevřenou hubou stát(Démon písně, Starý, Mytha, Poslední Gigant rvoucí si svou ruku aby vás porazil).
    Obtížnost je také zkažená, jelikož DkS nebylo těžké, ale pouze spravedlivé, kdežto DkS2 je děláno, aby bylo těžké a dopadlo to dost špatně a bohužel se vývojáři nemohou poučit ze svých chyb, páč si je ani neuvědomí, když jejich "zkažená" hra(Je pořád lepší než 99% dnešních "her", ale je nesrovnatelně špatná vůči předcházejícím souls hrám) dostává všude maximální hodnocení.
    DkS jsem vydržel hrát rok a půl a pořád mě t bavilo, DkS2 jsem sotva dohrál a už ani nemám moc chuť jít do toho NG+.
    Btw. Hru jsem neměl ani rozjet a rozjedu ji na vyšší detaily s stabilními 60fps.
    • Magie je OP skoro v každym RPG. :D
    • Jojo, jen si mysli, že někdo bude číst dál než první tři věty, nolife.
      • PravyMonty
        No vidíš, a to jsem vynechal to, že nejsilnější zbraň ve hře je luk a otrávené šípy!
    • Gavlan wheel Gavlan deal. Nejlepší NPC suveréně :D
      • "No wheel, no deal!" Mně v hlavě asi dlouho zůstane toto: "Flame, dear flame..."
      • Kozy
        Kdepak, nejlepší je belfry guard )
        Tear 'em to shreds, tear 'em to bits! Gather around, and ring the bell swift!
        • PravyMonty
          Ten je jedeno z mála NPC, u kterého jsem monolog poslouchal hodně dokola.
        • kennyB
          Mě se nejvíc líbí týpek, co přijímá do blood covenantu *4*
      • PravyMonty
        Trošku kopie Obřího Kováře v Anor Londu nemyslíš?
        • kennyB
          Neřekl bych, že je to kopie giant blacksmitha z Anor Londa.Jestli to bereš takhle, tak si můžeš domýšlet, že každé npc je ve dvojce něčí kopie z jedničky.
          • PravyMonty
            Oba dva by se dali popsat touhle větou: Velký roztomilý ťulpas s bohatou slovní zásobou.
            • PravyMonty
              kennyB : Na Vamose mi nešahej, páč podle mě je to Gwynův prvorozený , láska k ohni + popis jeho helmice + "vikingská" stylizace(jako Gwyn) + mohutný hrudní koš(jako Gwyn). *1*
            • kennyB
              To je pravda *1* Ale blacksmith McDuff z dvojky má taky slovní zásobu jako blacksmith Vamos z jedničky a takhle by se mohlo pokračovat dál *3*
        • Možná trochu no, ale Gavlan má lepší říz .) Navíc mluvící krysa, taky zažítek :)
  • sice offtopic ale hraju ted modovanej skyrim s modem frostfall. musíte se vyhnout podchlazení jinak chcipnete takže se posbírá drevo, rozdelá ohen, postavíte si stan a schováte se uvnitr abyste neumrzli. pak se taky treba vyhýbat promočení protože se podchladíte rychleji.
    pak se jde na lov medvedu nebo jelenu a kuže prodate ve meste. cestou prolezete nahodny dung a vezmete par artefaktu, stretnete jineho huntra a prokecnnete nebo barda a necháte si zaspívat písničku.
    jo tohle ds nenabízí. *3*
    • a na obtižnosti master nebo legendary si nezadá v obtiznosti ani s DS
      • Skyrim jsem hrál na nejtěžší obtížnost a finální boj vypadal asi tak, že jsem čekal až přistane, (ani jsem ničemu nemusel uhýbat) pak stačili dvě rány. Prakticky jsem ve hře nepotkal nic co by mě dokázalo zabít. Stačí si něco ukovat, uvařit a očarovat.
        Soubojový systém s výhledem na úrovni tažného koně nemůže být kvalitní.
        Jinak mě Skyrim opravdu bavil a jde o celkem kvalitní hru.
      • Ha víš kam si můžeš tu ptákovinu jménem Skyrim strčít? Jinak dvojku DS jsem ještě nedohrál, ale mám dohraný NG+6 s calamity ring a musím říct, že ta tvoje legendary obtížnost ve Skyrimu je proti tomu nic, absoutuní nic,
        • a mužš se v ds oženit, mít dum a deti? nebo si ten dum sam postavit v editoru?

http://www.youtube.com/watch?v=OCU862nVpJ0

ted jdu spát ale príšte si povíme o soubojovem systemu skyrim vs ds - a jedna hra z toho vychází trapně ds*4*
          • Je pravda, že mě Skyrim asi po 30 hodin neskonale znudil a možná kdybych si tam založíl rodinu a vychoval imaginárního dítě, budoucího dragonslayera - o čem to ku*va melu, už ta spekulace zavání nerdovinou...
          • kennyB
            DS série není o romantice *1*
            • kennyB
              PravyMonty: Jo, na tu jsem zapoměl, pravda *1*
            • PravyMonty
              V DkS jsem teda zažil více *kašel* "romantiky" *kašel* než u Skyrimu, abych se přiznal, pokud to někdo nechápe tak Princess Guard covenant!
          • Tvoje ohaneni modama je sice pekny, mozna i trochu pravdivy, ale zkus si zapnout 10-20 tedlech uzasnych modu do kupy ... Az to stabilne rozjedes , ze to nebude padat, tak dej vedet.

Nad modovanim skyrimu uz sem ztravil ciste v nastaveni 10hodin + a do funkcniho namodovanyho buildu sem se nikdy neproklikal, Takze pak srovnavat DS bez modu s premodovanym skyrimem, kterej je stejne enginem uplne v prdeli .. je jak srovnavat jabka a hrusky :)
            • lol ja mam modu cca 50 sem lvl 20 pomalym tempem, tzn par tejdnu parby, a ani jeden crash... tak dávám vědět, jak sis přál...
            • flash789
              To ze ses tam neproklikal neznamena ze obecne to nejde, lidi hrajou i se 100+ zapnutejma modama a nepada jim to. Ale je pravda ze u modovani travi vic casu nez u hrani. Ale zprovoznit 10 modu vazne není problém, jen se to musí umet:)
          • Miserius
            *1* Jo, nejdulezitejsi cast RPG je postavit si v editoru dum a mit virtualni deti *1* soubojovej system v Skyrimu je asi jeho nejslabsi cast kdezto DS ma pravdepodobne nejlepsi soubojovej system ve hrách
            • Mi se asi nejvíc líbí soubojový systém v Mount and Blade, nebo v Chivalry je dobrý.
            • Nejlepší combat v RPG? Koukám, že demence hodně pokročila. Už jen to, že se to nazývá RPG. Takový Fallout, Jagged Alliance 2 nebo Final Fantasy 7 teď někde v koutě brečí smíchem...
            • flash789
              me osobne prijde lepsi soubojak v Dragons Dogma, je rychlejsi, ma vic moznosti, a pusobi daleko efektněji, i když uznavam ze je daleko méně realistictejsi nez ten v DS, ale ne o moc. Souboje v DS mi prisli po case dost fadni, a vzasade to bylo porad to same dokola v několika variacich, v DD jsem se u souboju nenudil nikdy a ze jsem to hral několik set hodin.
            • Alucard
              Proč tady musí být tolik imbecilů. Izmaeli řekni mi v jakém RPG máš v realném čase počítanou staminu, staty zbroje, staty štítů a sílu útoku nepřítele. Ano DS má nejlepší combat v RPG ever. Tak se s tím proboha smíř nebo si jdi házet kostkou do BG :D
            • Miserius
              Jak jsi myslel ze to je v realu? Hit - salto- hit hit hit hit hit hit hit dokud neni mrtvej, jako v Skyrimu? Myslis ze vsechny hry co se DS snazi marne napodobit to delat protoze to je spatny? I Vavra chce mit princip DS soubojovyho systemu ve svoji hre... Presny zasahy, stamina na braneni, kotoul, sekani... Vzdyt i kdyz stojis moc blizko a bouchnes do nej sekerou, bouchne ho je topurku a dostane prd dmg
            • Hit, dodge, hit, hit, shield, hit, dodge, hit, hit, hit. To je ten "pravdepodobne nejlepsi soubojovej system ve hrách "? Ptám se vážně, neber to jako sarkastickou otázku.
  • RazorProduction
    konecne :-) usem ani nedufal po tich 2 tiznoch zesa dockam *7* *15*
    • Ty jsi dobrej čoboláckej dement, co?
  • maros.goc
    ešte že ste na konci recky nehodili tú 10tku ako bola v písanej recenzii ....hra je oproti jedničke fádnejšia takmer vo všetkom...level design, bossovia, ktorí nemajú prakticky žiadnu charizmu a zatiaľ čo v jedničke ste mali pred nimi obrovský rešpekt (Manus, Kalameet, Asylum Demon, Sif), to dvojke chýba ...fast travel od začiatku hry je blbosť ......čo ma zarazilo bolo to, že Lukáš nespomenul tragický systém poškodzovania zbraní, teda resp. ich opravovania, či nehorázny game-breaking nezmysel Ring of Life Protection, ktorý sa vám síce po smrti zlomí, no môžete ho opraviť za pár duší ...facepalm ...v jednotke sa zlomil a stratil sa navždy...dvojke je možné vytknúť omnoho viac vecí ako v jedničke ...napríklad aj soundtrack, ktorý je bohužiaľ fádnejší, a musím to priznať aj napriek tomu, že Motoi Sakuraba je môj idol...ale samozrejme, každý má na hru iný názor...prvý Dark Souls považujem takmer za dokonalú hru, ale klamal by som, keby som tvrdil, že ma DS II nesklamal, ...sklamal, nie nejako neskutočne, ale nie som z nej úplne nadšený
    • Preed
      Akoze z casti mas pravdu,ta hra je v porovnani horsia,bossovia,prepojenie sveta,soundtrack, tie ohne su lahky terc ale vzhladom na to ako je ten svet prepojeny to tam nemohlo nebyt lebo by to bola katastrofa bez toho. System poskodozvania zbrani mi pride lepsi,lebo v jednotke za normalnych okolnosti sa tie zbrane nemohli nikdy rozibt,aky to malo potom zmysel? Tu ti ich sice opravi ohen ale na druhej strasne sa stane xy krat ze ta zbran sa ti proste rozbije ked to necakas co sa v jednotke nestalo a musis to nejak riesit. Ale inak si myslim,ze sa zlepsili covenanty,pride mi ze su zaujimavajsie a tie ''dedikovane'' pvp zony pre bell keeperov a pre potkany su podla mna dost dobre, tiez celkom ocenujem tu zmenu craftingu lebo ten crafting v jednotke bol proste otravny,ani nie hardcore ale proste otravny,ale mas pravdu celkovo je to horsia hra,ale stale super.
    • irdzi
      Souhlasím ... v podstatě to mám úplně stejně. Jsem ze dvojky spíš rozčarovanej ale většina lidí je z toho koukám spíš nějak nekriticky nadšená ... bohužel:)
      • Kozy
        Poněvadž jseš zmlsanej z jedničky, pro toho kdo se s dark souls setkal poprvé to musí být pecka. Každopádně co se týče hratelnosti tak nemám asi žádný výhrady. Teleport mi nevadí, poškozování zbraní- nikdy jsem ještě nemusel opravovat. Ale mám velkej problém s designem světa, Earthen Peak→ Iron Keep WTF? Lore taky stojí za prd, v jedničce jsme měli nějakou kostru ke který se postupně přidávali další informace, kdežto tady máme jenom ty střípky o světě, který se snažej bejt hrozně enigmatický. Navíc spousta NPCček v dialozích hovoří spíše ke hráči než k chosen undead, což je špatně. Hudbě nemůžu nic vytknout, ta se mi zdá dokonce lepší.
        • ten svet bych spise nazval nihilstickym...
    • trošku vaříš z vody. Ta oprava to prstenu tě vyjde hodně draho, pokud jen umřeš 10* na bossovi tak proděláš, čili je nesmysl nosit ten ring.
      • irdzi
        oprava prstenu tě vyjde na 3000 ... v momentě kdy máš u sebe třeba 50 000 a jdeš do neznámý oblasti ... úplně vaření z vody bych to nenazval. Pokud tě bossák furt zabíjí, je lepší duše před fightem utratit samozřejmě nebo natrénovat ho pomáháním cizím lidem kde neztratíš vůbec nic neasi ...
    • Draken69CZ
      Podobně lidi hodnotí rozdíl mezi Demon's Souls a Dark Souls I
      • irdzi
        Mě příjde rozdíl mezi Demons Souls a Dark Souls, že to šlo kvalitativně skoro ve všem nahoru(propojení světa především). U dvojky mám pocit, že to šlo kvalitativně spíš nějak ... víc zpět než dopředu ... nenapadá mě co dvojka přinesla do serie jako novinku která by byla super ... teda minimálně pro hráče, kterej tu hru nehraje moc online (resp zajímal mě jen warior of sunlight) a nespatřuje sílu tý série v multiplayeru ...
  • Hnisavec
    dobrá recenzia po dlhšej dobe....síce som sa ako fanatický fanúšik série, ktorý má z Demona 3 platinové trofeje, DS prešiel na lvl. 1 i s DLC bossmi a DS2 až do 90% bez jedinej smrti, prd dozvedel, ale zase to čo Grygar hovorí, všetko sedí a je to pekne urobené. Akurát s tými wiki hráčmi nesúhlasím...momentálne sú niektoré veci v PvP úplne OP...ako hexy a treba to ešte poladiť, v DS sa dalo fajnovo vyhnúť každému kúzlu, tu je to niekedy nemožné....

A skvelý úvod....s tou studňou...pekné videjko.... *3* *14*
  • http://www.youtube.com/watch?v=3JBrYlOZbSo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit